Tikiake avetaʻavale mo le komepiuta ASUS X55A

O le faʻapipiʻiina o avetaavale uma mo lau komepiuta, o le a le gata ina faʻateleina ana faʻatinoga i le tele o taimi, ae faʻateʻa ese ai ituaiga uma o sese ma faafitauli. E mafai ona tupu ona o le mea moni o vaega o le masini o le a galulue le saʻo ma feteenai le tasi ma le isi. O aso nei o le a tatou gauai atu i le komepiuta X55A o le lalolagi lauiloa ASUS. I lenei lesona o le a matou taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻapipiʻi mea uma mo le mamanu faʻataʻitaʻi.

Faʻapefea ona suʻe ma faʻapipiʻi avetaʻavale mo ASUS X55A

O le faʻaaogaina o polokalama mo masini komepiuta uma e faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei. E tofu i latou ma ona lava lelei ma e talafeagai i se tulaga faapitoa. Seʻio tatou tilotilo totoa i laasaga e manaʻomia ona faʻatino e faʻaaoga ai nei metotia taʻitasi.

Metotia 1: Sau mai le upega tafaʻilagi aloaia

E pei ona taua i le igoa, o le a matou faʻaaogaina le 'upega tafaʻilagi aloaia a le ASUS e suʻe ai ma siiina le polokalama. I luga o ia punaoa, e mafai ona e mauaina ia avetaavale na fuafuaina e le au atinaʻe masini. O lona uiga o le polokalama faʻapitoa e tulaga tutusa lava ma lau komepiuta ma e matua saogalemu lava. I lenei tulaga, o le taualumaga o le a faapenei.

  1. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi aloaia a le ASUS.
  2. I luga o le saite e tatau ona e sailia ai le manoa saili. E le mafai, o loʻo tu i le tulimanu pito i luga o le itulau.
  3. I lenei laina, e tatau ona e ulufale i le ata o le komepiuta e manaʻomia ai avetaavale. Talu ai o loʻo matou vaʻavaʻai mo le polokalama komepiuta mo le komepiuta X55A, ona e ulufale lea i le tau talafeagai i le avanoa suʻesuʻe na maua. A maea lena, kiliki le faamau i luga o le komepiuta "Ulufale mai" poʻo le kiliki-kiliki i luga o le tioata tioata tioata. O lenei faʻamaufaʻailoga e tu i le itu taumatau o le paʻamau suʻesuʻe.
  4. O le iʻuga, o le ae maua oe i luga o le itulau o le a faʻaalia uma ai sailiiliga. I lenei tulaga, o le taunuuga o le a tasi lava. O le ae vaʻaia le igoa o lau komepiuta i tafatafa o lona ata ma le faʻamatalaga. E tatau ona e kiliki i le fesoʻotaʻiga o se igoa faʻataʻitaʻiga.
  5. O le isi itulau o le a faʻaaogaina i le komepiuta X55A. O iinei o le ae maua ai ni faʻamatalaga eseese, tali i fesili masani, fesili, faʻamatalaga ma faʻamatalaga. Ina ia faaauau pea le sailiga mo le polokalama, e tatau ona matou o atu i le vaega "Lagolago". O loʻo i le pito i luga o le itulau.
  6. O le a e vaʻaia se itulau e mafai ona e mauaina ai tusi lesona, tusi faamaonia ma malamalama. Matou te manaʻomia se vaega "Avetaavale ma Meafaigaluega". Mulimuli i le fesoʻotaʻiga i le kilikiina o le ulutala o le vaega lava ia.
  7. I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e faʻamaonia le faʻaogaina o le polokalama faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, filifili le OS manaomia ma loloto le loloto mai le lisi o le pa'ū o loʻo makaina i le ata sikolasipi i lalo.
  8. Filifilia le OS manaʻomia ma le loloto, o le ae vaai i lalo o le numera atoa o avetaavale na maua. O le a vaevaeina i ni vaega e ala i le masini masini.
  9. Tatalaina o vaega, o le a e vaʻai i se lisi o avetaavale e fesoʻotaʻi. O komepiuta taʻitasi e iai se igoa, faʻamatalaga, tele o faila faʻapipiʻi ma le aso faʻasaʻo. Ina ia mafai ona e siiina le masini talafeagai e tatau ona e kiliki i le ki ma le igoa "Global".
  10. A maeʻa ona e kiliki i lenei ki, o le a amataina le siiina o le upega tafaʻi ma faila faila. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le suʻeina lea o mea uma o le falefaitautusi ma faʻatautaia le mea e teu ai le igoa "Seti". I le mulimuli ai i musumusuga a le Wizard Installation, e faigofie lava ona e faʻapipiʻi le polokalama ua filifilia. E tutusa foi, e tatau ona e faʻaaoga uma isi avetaavale.
  11. I lenei laasaga, o lenei auala o le a maeʻa. Matou te faʻamoemoe o le a leai sau mea sese i le faagasologa o lona faʻaaogaina.

Metotia 2: ASUS Live Update Utility

O lenei metotia o le a mafai ai ona e faʻapipiʻi le avetaavale o loʻo misi lata ane. E le gata i lea, o lenei aoga o le a siakiina i taimi uma le polokalama ua uma ona faʻaogaina mo faʻalauiloa. Mo le faʻaaogaina o lenei metotia, e tatau ona e faia laasaga nei.

  1. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga i le itulau ma se lisi o le avetaavale mo le komepiuta X55A.
  2. Tatala se vaega mai le lisi "Meafaigaluega".
  3. I lenei vaega, o loʻo matou sailia se mea aoga. "ASUS Live Update Utility" ma download i le komepiuta.
  4. A uma ona e siiina le archive, aveese uma faila mai i le isi pusa ma tamoe le faila ua taʻua "Seti".
  5. O lenei mea o le a amata ai le faʻapipiʻi. Tau lava o le mulimuli i musumusuga, ma e faigofie ona e faʻapipiʻi lenei mea aoga. Talu ai o lenei faagasologa e matua faigofie lava, o le a tatou le tumau i ai i auiliiliga.
  6. A maeʻa faʻapipiʻi le komepiuta, faʻaaoga.
  7. I le faamalama autu, o le ae vaaia ai se faamau i le ogatotonu. Ua valaauina "Siaki mo faʻamatalaga". Kiliki ma tatali seiloga e siaki lau komepiuta.
  8. I le faaiuga o le faʻagasologa, o le a faʻaalia le faamalama o loʻo taua i lalo. O le a faʻaalia ai le tele o avetaavale ma faʻamatalaga e manaʻomia ona faʻaogaina i le komepiuta. Ina ia mafai ona faʻapipiʻi mea uma ua maua, kiliki le ki ma le igoa talafeagai. "Faʻamau".
  9. O lenei mea o le a amata downloadina uma faila talafeagai. O le a faʻaalia se faamalama e mafai ai ona e siaki le alualu i luma o le siiina mai o nei faila.
  10. A maeʻa le download, o le a otometi lava ona faʻapipiʻi uma e le polokalama mea uma e manaʻomia. Pau lava le mea e te manaʻomia e faʻatali ai mo le faʻapipiʻi e maeʻa ona tapuni lea o le aoga lava ia. A faʻapipiʻi uma polokalama, e mafai ona e amata faʻaaoga lau komepiuta.

Metotia 3: Polokalame mo suʻesuʻega faʻapipiʻi masini

O lenei metotia e foliga tutusa ma le muamua. E ese mai ai i le na o le faʻaaogaina e le gata mo le komepiuta ASUS, ae mo isi foi. Le faʻaaogaina o lenei metotia, matou te manaʻomia foʻi se polokalama faʻapitoa. O se toe iloiloga oi latou na tatou lomia i se tasi oa tatou mea na i ai muamua. Matou te fautuaina e mulimuli i le sootaga i lalo ma faamasani i ai.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

O loʻo lisiina ai sui pito sili ona lelei o polokalame talitutusa e faʻapitoa i suʻesuʻega ma masini faʻapipiʻi. O le fea e filifilia e mo oe. I lenei tulaga, o le a matou faʻaalia le faagasologa o le sailia o avetaavale e faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga a Auslogics Driver Updater.

  1. Lisi le polokalama mai le fesoʻotaʻiga o loʻo lisiina i le pito i tua o le tusiga, o le sooga i luga o loʻo i luga.
  2. Faʻamuta Auslogics Driver Updater i luga o se komepiuta. O le faʻatulagaina o le a faʻaalu ni nai minute. Soo se tagata PC e mafai ona faʻaaogaina. O le mea lea, o le a tatou le taofia i lenei taimi.
  3. A faʻapipiʻi le masini, faʻafoe le polokalama. Faʻamata vave le faagasologa o le suʻeina o le komepiuta mo avetaavale misi.
  4. I le faaiuga o le suʻega, o le a e vaʻai i se lisi o meafaigaluega e te manaʻo e faʻapipiʻi pe faʻafouina le polokalama. Siaki i le itu tauagavale ia avetaavale e te manaʻo e fai. A maeʻa ona lolomiina le faamau Faʻafouina Mea uma i le pito i lalo o le faamalama.
  5. Afai e iai lau Windows System Restoration Restore i luga o lau komepiuta, o le ae manaomia e mafai ai. E mafai ona e faia lenei mea i le kiliki "Ioe" i le faamalama e aliali mai.
  6. A maeʻa lena, o le a toe amataina le downloadina o faila faʻapipiʻi e tatau ai mo avetaʻavale muamua.
  7. A faʻapipiʻi uma faila, o le faʻapipiʻiina o le polokalama ua filifilia o le a amataina aunoa lava. Pau lava le mea e te faʻatali seia maeʻa lenei faagasologa.
  8. Afai e pasi mea uma e aunoa ma ni mea sese ma ni faafitauli, o le ae iloa i le faaiuga le faamalama mulimuli lea o le a faʻaalia ai le iuga o le download ma le faʻapipiʻi.
  9. O le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le komepiuta e faʻaaoga ai le Auslogics Driver Updater o le a maeʻa.

I le faʻaopoopoga i lenei polokalama, e mafai foi ona e faʻaaoga le AveavalePack Solution. O lenei polokalama e sili ona lauiloa i tagata faʻaoga PC. O lenei mafuaʻaga ona o ona faʻaauau pea faʻafou ma o se faʻalauteleina o le lagolago o masini faʻapipiʻi ma avetaavale. Afai e te fiafia i le DriverPack Solution, e tatau ona e faamasani ia oe i la matou lesona, lea e taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 4: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le komepiuta mo se masini faapitoa i luga o lau komepiuta, e tatau ona e faʻaogaina lenei metotia. O le a mafai ai ona suʻeina le masini komepiuta mo faʻatautaia e leʻi faʻasalaina. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le sailia lea o le taua o le faʻamatagofieina o sea masini. O le isi mea e tatau ona e kopiina lenei tau ma faʻaaoga i luga o se tasi o nofoaga faapitoa. O nei saite faʻapitoa i le sailia o avetaavale e ala i le faʻaaogaina o ID. Na matou lomia uma nei faamatalaga i se lesona talu ai. Sa matou iloiloina auiliili lenei metotia. Matou te fautua atu ia te oe ia e mulimuli i le sootaga i lalo ma faitau.

Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

Metotia 5: Faʻamaumau Windows Utility

O lenei metotia e le aoga e pei o soo se mea muamua. Ae peitai, i le faʻaaogaina, e mafai ona e faʻapipiʻi avetaʻavale i tulaga ogaoga. O le a e manaʻomia laasaga nei.

  1. I luga o le komepiuta, kiliki i luga o le 'aumatau i luga o le ata "O laʻu komepiuta".
  2. I le lisi autu, filifili le laina "Meatotino".
  3. I le itu tauagavale o le faamalama e tatala, o le a e vaʻai i se laina ma le igoa "Pule Sili". Kiliki i luga.

    E uiga i nisi auala e tatala ai "Pule Sili" E mafai ona e aʻoaʻoina mai se mea ese.

    Lesona: Tatala le "Pule Faʻatonu" i Windows

  4. I totonu "Pule Sili" E manaʻomia lou suʻeina o le masini e te manaʻo e faʻaeʻe ai le avetaavale. E pei ona ma matauina i le taimi muamua, e mafai foi ona avea ma se mea e le o faʻamaonia.
  5. Filifili le masini ma kiliki lona igoa i le kiliki saʻo o le kusi. I le lisi autu o loʻo amata, filifili le aitema "Avetaʻavale Faʻafou".
  6. O le ae vaai i se faamalama o le a musuia oe e filifili le ituaiga o faila faila. Sili e faʻaaoga "Suʻega aunoa", e pei ona i ai i lenei tulaga, o le a taumafai le tagata lava ia e suʻe avetaavale i le Initaneti.
  7. I le kilikiina o le laina manaomia, o le a e vaʻai ai i le faamalama lenei. O le a faʻaalia le faagasologa o le sailiga o faila avetaavale. Afai o le sailiga e manuia, o le a faʻapipiʻiina e le masini le komepiuta ma faʻaaoga uma tulaga.
  8. I le faaiuga lava, o le ae vaaia se faamalama o faʻaalia le iuga. Afai e sologa lelei mea uma, o le ai ai se savali e uiga i le manuia manuia o le sailiga ma le faʻapipiʻi.

Matou te faʻamoemoe moni o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e faigofie ona faʻaeʻe uma avetaavale mo lau komepiuta ASUS X55A. Afai ei ai ni au fesili poo ni mea sese i le faiga faʻapipiʻi - tusi e uiga i ai i faʻamatalaga. Matou te vaavaai mo mafuaʻaga o le faafitauli ma tali au fesili.