Saili mo mafuaʻaga e telegese ai le komepiuta

Le aso lelei.

O nisi taimi, e oʻo lava i se tagata poto masani, e le faigofie ona maua mafuaʻaga mo le lemu ma le lemu o le komepiuta (e leai se mea e uiga i na tagata e le oi luga o le komepiuta ma le "oe" ...).

I lenei tusiga ou te fia nofo ai i luga o se tasi o mea aoga matagofie e mafai ona iloilo aunoa ai le faatinoga o vaega eseese o lau komepiuta ma faʻamalamalama mai faafitauli autu e aafia ai le faʻatinoina o le polokalama. Ma o lea, ia tatou amata ...

Aisea SoSi

Ofisa upega tafailagi: //www.resplendence.com/main

O le igoa aoga ua faaliliuina i le gagana Rusia o le "Aisea e lemu tele ai ...". I le faʻamuamua, e faʻamaonia lona igoa ma fesoasoani ia malamalama ma maua mafuaʻaga e ono faʻagesegese ai le komepiuta. O le aoga e leai se totogi, e aoga i lomiga fou o le Windows 7, 8, 10 (32/64 bits), e leai se poto faʻapitoa e manaʻomia mai le tagata faʻaaoga (o lona uiga, e oo lava i tagata e leai ni mea e mafai ona faʻaaoga e le PC).

A uma ona tuʻuina ma faʻaaogaina le aoga, o le ae iloa se mea pei o le ata o loʻo i lalo (silasila Ata 1).

Fig. 1. Iloiloina o le polokalama e le polokalame WhySoSlow v 0.96.

O le mea e taua i lenei aoga o se ata vaaia o vaega eseese o le komepiuta: e vave ona e iloa le mea o le laau lanumeamata o lona uiga o mea uma lava ua faatulagaina, pe a fai o le mumu o lona uiga o loʻo i ai faafitauli.

Talu ai o le polokalama o loʻo i le gagana Peretania, o le a ou faaliliuina ia faailoga autu:

  1. Telefoni Sipiuta - vave faʻavavevave (faʻafesoʻotaʻi saʻo lau faatinoga, o se tasi o mea autu autu);
  2. O le maualuga o le CPU - CPU (ole aoga e sili ona aoga, pe afai o le maualuga o le CPU e maualuga tele, e amata lemu le komepiuta. O lenei mataupu e lautele, o lea ou te fautuaina ai le faitauina o laʻu tusiga muamua:
  3. O le faʻaaogaina o le CPU - faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi (faʻaalia le tele o lau gaioiga o lo o utaina i le taimi nei. E masani lava, o lenei faailo e mai le 1 i le 7-8% pe afai o lau PC e le o iai se mea (mo se faʻataʻitaʻiga, e leai ni taʻaloga e tamoe i ai, e le faia se ata HD, .))
  4. O le tali atu o le Kernel Response is a estimation o le taimi o le "tali" o le fatu o lau Windows OS (o se tulafono, o lenei faailoga e masani lava masani);
  5. Talosaga Apili - iloiloga o le taimi e tali atu ai o talosaga eseese ua faʻapipiʻiina i lau PC;
  6. O le tele o talosaga na e lafoaia - e avea o se tulafono, itiiti le RAM e leai se totogi. I le PC PC i le taimi nei, e fautuaina le i ai o le 4-8 GB o manatua mo le galuega i aso uma, sili atu i luga iinei:
  7. Faigofie Pagefaults - faʻalavelave faʻalavelave (pe a fai i totonu o le nusipepa, ona: o le taimi lenei e talosagaina ai e le polokalama se itulau e le o aofia ai i le RAM faʻaletino o le PC ma e mafai ona toe faʻaleleia mai le 'ie).

Faʻataʻitaʻiga ma le Iloiloina o Suʻesuʻega o le PC

Mo i latou e le o iai nei faailoilo, e mafai ona e auiliiliina lau polokalama i auiliiliga auiliili (faʻaopopo i ai, o le polokalama o le a faʻaalia i le tele o masini).

Mo nisi faʻamatalaga atoatoa, i le pito i lalo o le faamalama o le tusi talosaga o loʻo i ai mea faʻapitoa. "Iloilo" button. Kiliki (tagai i le fig 2)!

Fig. 2. Suʻeina o PC faʻapitoa.

Ma o le polokalama o le a auiliiliina lau komepiuta mo ni nai minute (i le averesi, pe a ma le 1-2 minute). A maeʻa lena, o le a tuʻuina atu ia te oe se lipoti o le ai ai: faʻamatalaga e uiga i lau polokalama, faʻaalia le vevela (+ vevela matuia mo masini faapitoa), iloiloga o le faagaoioiga o le pu, manatua (tikeri o lo latou faʻatauina), ma isi. I le lautele, o faʻamatalaga sili ona manaia (na pau le leaga o se lipoti i le Igilisi, ae o le a manino lava mai le tala).

Fig. 3. Ripoti i le suʻesuʻeina komipiuta (WhySoSlow Analysis)

I le auala, Aisea e mafai ai e WhySoSlow ona mataʻituina lau komepiuta (ma ona autu autu) i le taimi tonu (ia faia lenei mea, na o le soloina o le aoga, o le ai totonu o le fata i autafa o le uati, tagai i le Ata 4). O le taimi lava e amata ai ona faʻagesegese le komepiuta - faʻaaoga le aoga mai le fata (WhySoSlow) ma vaʻai pe o le a le faafitauli. E matua faigofie lava ona vave maua ma malamalama i mafuaaga o taofi!

Fig. 4. Faʻamau i luga o fata - Windows 10.

PS

Manatu mataʻina o se faʻaaoga tutusa. Afai o le a aumaia e le au atinaʻe i le atoatoa, ou te manatu o le manaoga mo lena mea o le a matua taua lava. E tele mea e manaʻomia mo le suʻeina o mea, mataʻituina, ma isi mea, ae itiiti lava le maua o se mafuaʻaga maʻoti ma se faafitauli ...

Luʻu Lelei 🙂