Multiline i le AutoCAD

E pei ona e iloa, oe faʻaaogā komepiuta a le tagata lava ia faʻaaogā le faiga e teu ai soʻo se faʻamaumauga, pe o le tagata lava ia poʻo le pisinisi. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e le toatele o tagata ona fiafia i le autu o le faʻamalamalamaga o faʻamatalaga, lea e tuʻuina atu ai nisi tapulaa i le avanoa i faila e tagata e leʻi faʻatagaina.

E le gata i lea, i le gasologa o le tusiga, o le a tatou faʻaalia ai uiga autu o faʻamatalaga faʻamaumauga, faʻapea foʻi ma le a tatou faʻamatalaina e uiga i polokalama faʻapitoa.

Faʻailoa faʻamatalaga i le komipiuta

Muamua lava, o le gauai atu e agavaa mo ia auiliiliga e pei o le faigofie faigofie o le faagasologa o le puipuia o faamatalaga i luga o se komepiuta o faagaoioia ituaiga faiga eseese. O lenei mea e sili ona aʻafia ai tagata e le o malamalama i le poto masani, o a latou gaioiga e ono aʻafia ai taunuuga i le tulaga o le leai o se avanoa i faʻamatalaga.

O le faʻasalaga lava ia e uiga i le natia pe faʻafeiloaʻi ai faʻamatalaga taua i se eria e le mafai e isi tagata ona ausia. E masani lava, o se pusa faapitoa faʻatasi ai ma se faʻaupuga ua faia mo nei faʻamoemoega, lea e avea o se fale le tumau pe tumau.

Mulimuli i fautuaga e aloese mai faʻamatalaga avanoa i se taimi mulimuli ane.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona natia se faila i Windows

I le faaopoopoina i luga, e taua le faia o se faʻasalalauga e mafai ai ona faʻapipiʻi faʻamaumauga faʻatasi ma nisi, e tele lava ina ese mai le tasi ma le isi, metotia. I lenei tulaga, o auala filifilia ua matua manino lava i le tulaga o le saogalemu o faamatalaga ma e ono manaʻomia ai nisi punaoa, mo se faataitaiga, le faʻaogaina o le faʻasalalauga faʻafefe. O nisi metotia o faʻamaufaʻailoga faʻamaumauga e faalagolago tonu i le faʻapipiʻiina o le faiga o le faʻatinoga.

I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina le faagasologa o le faʻamatalagaina o faʻamatalaga i luga ole PC ile tele o polokalama. E mafai ona e matamata i le lisi atoa o polokalama, o lona faamoemoega autu o le puipuia o faamatalaga a le tagata lava ia, faafetai i se tusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi. Polokalame - o le autu, ae le na o le pau lea o le auala e natia ai faamatalaga.

Faitau atili: Polokalama faʻapipiʻi ai faila ma faila.

I le faʻatautaia o faʻamaumauga, e mafai ona e alu i se auiliiliga auiliili o metotia.

Metotia 1: Faʻatau Meafaigaluega

Amata i le lona fitu, o le faʻaogaina o le polokalama o le Windows e le mafai ona faʻapipiʻiina i le faʻamalosia o faʻamaumauga, BDE. Faʻafetai i nei mea faigaluega, e mafai e soʻo se tagata faʻaaogāina le OS ona faia se faʻamatalaga vave ma, taua, faʻamaonia faʻamatalaga.

O le a matou talanoaina atili le faʻaogaina o faʻamatalaga i le faʻataʻitaʻiga o le lomiga lona valu o Windows. Faʻaeteete, e pei o faʻataʻitaʻiga taʻitasi o le polokalama o loʻo faʻaleleia galuega faʻatino.

Muamua lava, o le meafaigaluega autu e taua o BitLocker e tatau ona faʻaalia. Ae ui i lea, e masani lava ona faʻaaogaina aʻo lei faʻapipiʻiina le OS i luga o le komepiuta ma e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli pe a suia mai lalo o le polokalama.

E mafai ona e faʻaaoga le auaunaga BitLocker i le OS e laʻititi ifo nai lo le tulaga faʻapolofesa.

Ina ia suia le tulaga o BitLoker, e tatau ona e faʻaaoga se vaega faapitoa.

  1. Tatala le lisi amata ma tatala le faamalama i totonu. "Lisi Pulea".
  2. Faʻasalalau i vaega uma o vaega i lalo ma filifili "BitLocker Aveaʻiga Faʻasalalau".
  3. I le ogatotonu o le faamalama e tatala, filifili le disk i le lotoifale e te manaʻo e teu ai.
  4. O faʻalauiloa uma i le lotoifale e mafai ona faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi ma nisi ituaiga o mea USB e fesoʻotai i le PC.

  5. I le faia o se faaiuga i luga o se kasiti, i tafatafa o lana atigipusa, kiliki i luga o le sooga. "Faʻatonu le BitLocker"
  6. Aʻo taumafai e faʻatino le puipuiga o faʻamaumauga i luga o le masini o le masini, o le ae ono feagai ma se sese TPM.

E pei ona e mateina, o le komipiuta komepiuta TPM ei ai lana lava vaega ma faʻamau i totonu o le polokalama faʻaoga Windows.

  1. Faʻateleina le fenumilo suʻesuʻe Windows e faʻaaoga ai le ki o le kosi "Manumalo + R".
  2. I totonu o le atigipusa "Tatala" faʻaofi se poloaiga faapitoa ma kiliki le ki "Lelei".
  3. tpm.msc

  4. I le faʻamalama o le TPM, e mafai ona e mauaina ni faʻamatalaga puupuu e uiga i lona taotoga.

Afai e le o maitauina e oe le sese ua faailoaina, e mafai ona e faaseʻe le isi faatonuga i luga o faatulagaga, pasi tuusaʻo i le faʻasologa o faʻamatalaga.

Ina ia faʻaumatia lenei mea sese, e tatau ona e faia se numera o isi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma le suiga o le faigamalo a le kulupu i le komipiuta. Faʻaaliga vave i le tulaga o soʻo se faʻafitauli ma le le foia, e mafai ona e toe faʻafoʻi le faiga i se vave setete e faʻaaoga ai le galuega "Toe Faʻafoisia o Mea".

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaleleia le Windows OS

  1. I le auala lava lea e pei ona taʻua muamua, tatala le faamalama o le sailiga o mea. Taumafaifaʻaaoga le pipi kesi "Manumalo + R".
  2. Faatumu se matata faapitoa. "Tatala", faʻafeiloaʻi ona toe faia le poloaiga o suʻega na matou tuʻuina atu.
  3. gpedit.msc

    Vaʻai foi: Faʻasalaga o le mea sese "gpedit.msc le maua"

  4. A maeʻa ona faʻatumu le faʻapitoa o le fanua, faʻaaoga le ki "Lelei" poʻo le ki "Ulufale mai" i luga o le komepiuta e amata ai le faagasologa o le faʻatonuina o le faʻatonuina o le talosaga.

Afai e saʻo mea uma, o le ae maua oe i le faamalama "Lotu Faʻavae a le Lotoifale Faʻavae".

  1. I le lisi autū o faila i le poloka "Faʻasinomaga Faʻamaumauga" faalautele le vaega a tamaiti "Taiala Faatonutonu".
  2. I le lisi o loʻo i lalo, faʻalautele le lisi "Vaega o le Windows".
  3. Mai se lisi lautele o faila i le vaega tatala, saili le mea "O lenei tuʻutuʻuga faʻavae e mafai ai e oe ona filifilia le BitLocker Drive Encryption".
  4. O le isi mea e te manaʻomia e filifili ai se faila "Faiga Faʻaagaina o Faigaluega".
  5. I totonu o lepace faigaluega autu, o loʻo i le itu taumatau o le poloka faʻatasi ai ma le lisi o le faletusi, faʻafesuiaʻi le mode view i le "Tulaga Faataatia".
  6. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona suʻeina ma faʻasaʻo ala faʻatau talafeagai i se mea e sili atu le faigofie.

  7. I le lisi o pepa na tuʻuina atu, ia maua ma tatala le vaega faʻamaonia o le faʻamaoniga i le amataga.
  8. E mafai ona tatala le faamalama teuteu, e ala i le faaluaina o le kiliki i le LMB poo le kiliki "Suiga" i le lisi autu.
  9. I le pito i luga o le faamalama matala, saili le poloka o poloka poloka ma seti le filifiliga i le isi itu "Faʻamaonia".
  10. Ina ia aloese mai mea faigata, ia mautinoa e siaki le pusa "Filifiliga" i autafa o le aitema o loʻo faʻaalia i luga o le sikipi.
  11. A maeʻa ona faʻatulagaina tulaga faatauaina fautuaina mo faʻavaega o faiga faavae, faʻaaoga le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama o le galuega.

I le maeʻa o mea uma e tusa ai ma a matou tulafono, o le ae le toe feiloai i le sese o le TPM platform module.

Ina ia mafai ona suia suiga, e le manaʻomia se toe faʻaleleia. Ae ui i lea, afai ei ai se mea e faaletonu ia te oe, toe amata le polokalama.

I le taimi nei, a maeʻa ona tagofia uma sauniuniga sauniuni, e mafai ona e tuusao saʻo i le puipuia o faʻamaumauga i luga o le disk.

  1. Alu i le faamalama faʻamaufaʻailoga faʻamaumauga e tusa ai ma le uluai faatonuga i lenei metotia.
  2. O le faamalama e manaʻomia e mafai foi ona tatalaina mai le vaeluaina o mea. "O laʻu komepiuta"e ala i le kilikiina o le masini e manaʻomia ma le kulupu taumatau ma le filifilia o le mea "Faʻatonu le BitLocker".
  3. A maeʻa le faʻamautuina o le faʻasologa o faʻamatalaga, e siakiina aunoa e BitLoker le fesoʻotaʻiga o le faʻavasegaina o lau komepiuta.

I le laasaga e sosoo ai, e tatau ona e filifilia se tasi o faʻataʻitaʻiga e lua.

  1. Faʻasalaga, e mafai ona e faia se faʻaupuga mo le avanoa i le lumanai i faʻamatalaga.
  2. I le tulaga o se upu faʻamaonia, o le a manaʻomia oe e te ulufale i soʻo se vaega talafeagai o faʻamaumauga i le tausisia atoatoa o manaoga o le polokalama ma kiliki le ki "Lisi".
  3. Afai ei ai sau kiliva USB lelei, filifili "Faaofi le Mea Lagolago Flash Flash Flash".
  4. Aua neʻi galo e faʻafesoʻotaʻi lau masini USB i lau PC.

  5. I le lisi o avega avanoa, filifili le masini e te manaʻomia ma faʻaaoga le ki "Faasaoina".

Po o le a lava le metotia faʻailoga e filifilia, o le ae mauaina oe lava i luga o le fatuga o fatuga o fatuga ma se ki.

  1. Faʻamatala mai le ituaiga o faʻamaumauga sili ona fetaui mo le teuina o lau ki o le avanoa ma kiliki le ki. "Lisi".
  2. Matou te faʻaaogaina le teuina autu i luga o se ave taavale afi.

  3. Filifili le auala o le faʻailogaina o faʻamaumauga i luga o se pu, e taʻitaʻia e fautuaga tuʻufaʻatasia a BitLoker.
  4. I le taimi mulimuli, siaki le pusa. "Siaki le siakiina ole SystemLocker System" ma faʻaaoga le ki "Faaauau".
  5. I le faamalama faapitoa kiliki le ki. Toe Toe Maua Nei, e aunoa ma le faʻagaloina e faʻapipiʻi se puʻelaina moli faʻatasi ma se ki faʻamaufaʻailoga.

Mai lenei taimi i luga, o le a amata le faagasologa o le fesuiaiga o faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le kōpae na filifilia, o le taimi e tuusaʻo tonu i le faʻaogaina o komepiuta ma isi faʻavae.

  • A maeʻa le toe amataina o le polokalame, o le a faʻaalia le faʻamaumauga o le Data Encryption Service i luga o le galuega Taskono.
  • A maeʻa ona e kiliki i luga o lenei faʻamaufaʻailoga, o le a tuʻuina atu oe i se faamalama ma le mafai ona e alu i tulaga o BitLocker ma faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le faʻasologa o faʻamatalaga.
  • I le taimi o faʻatinoga, BitLoker e faia ai se avega mamafa i luga ole pu. O lenei mea e sili atu ona mataʻutia i le tulaga o le faʻatautaia o le vaeluaga o le polokalama.

  • I le taimi o le fodiga, e faigofie ona e faʻaaogaina le puʻe gaosi.
  • A maeʻa le faʻamaoniga o faʻamatalaga, o le a faʻaalia se faʻamatalaga.
  • E mafai ona e musu le tumau e puipuia le taʻavale e ala ile faʻaaogaina o se mea faapitoa i le komipiuta o BitLocker.
  • O le lelei o le polokalama puipuia e amata vave lava pe a uma ona tapuni pe toe toe faʻaaogaina lau komepiuta.

  • Afai e tatau ai, e mafai ona toe suia suiga i le amataga, faʻaaoga "Faʻatau le BitLocker" i totonu o le taʻiala.
  • Liliu ese, faʻapea foi ma le liliu ese, e le faʻatagaina ni tapulaa ia te oe pe a e galue ma se PC.
  • E ono umi se taimi e fai ai le totogi nai lo le fesuiaiga.

I taimi mulimuli o le fodiga, e le manaʻomia le toe faʻaleleia o le faiga faʻaoga.

Manatua o le taimi nei ua e faia se puipuiga mo au lava faʻamatalaga patino, e manaʻomia lou faʻaaogaina pea o lau auala avanoa. Aemaise lava, o lenei mea e aʻafia ai le metotia e faʻaaogaina ai le USB-drive, ina ia aua le faʻafeiloaʻi ma faʻafitauli faʻaleoleo.

Vaʻai foi: Aua le tatalaina ia laupepa i lau komepiuta

Metotia 2: Tomai Faʻatasi

O le auala lona lua atoa e mafai ona vaevaeina i le tele o metotia laiti ona o le i ai o le tele o polokalama eseese ua fuafua faapitoa e faʻamataʻu faamatalaga i luga o se komepiuta. I lenei tulaga, e pei ona uma ona matou fai mai i le amataga lava, matou te siakiina le tele o le polokalama, ma o mea uma e tatau ona e faia o le filifili lea i le talosaga.

Faamolemole ia matau o nisi polokalama maualuga e maua i lalo o se laisene totogi. Ae e ui lava i lenei, e tele naua a latou suiga.

O le mea sili, ma o nisi taimi e taua, o le polokalama sili ona lauiloa i le initoneti o TrueCrypt. Faatasi ai ma lenei polokalama, e faigofie ona e fesuiai ituaiga ituaiga o faamatalaga e ala i le fatuina o ki faapitoa.

O le isi polokalame mataʻina o le R-Crypto, ua mamanuina e faʻapipiʻi faʻamaumauga e ala i le fatuina o koneteina. I ia poloka, o faʻamatalaga eseese e mafai ona teuina, lea e mafai ona faʻatautaia na o auala e maua ai.

O le polokalama sili ona lata mai i lenei tusiga o le RCF EnCoder / DeCoder, na fatuina ma le sini o le vave fesuiaʻiina o faʻamaumauga. O le maualalo o le mamafa o le polokalame, le saolotoga laisene, ma le mafai ona galue e aunoa ma le faʻapipiʻiina e mafai ona avea lenei polokalama ma mea e manaʻomia mo le tagata PC e fiafia i le puipuia o faʻamatalaga patino.

E le pei o le galue i le BitLocker i le taimi ua mavae, faʻamaonia le faʻamaoniaina o faʻamatalaga faʻamaonia o le tolu-tagata e mafai ai ona e faʻaogaina na o le faʻamatalaga e te manaʻomia. I le taimi lava e tasi, o loʻo mafai foi ona i ai le tomai e faʻaitiitia ai le avanoa i le 'atoa o le CD, ae naʻo nisi polokalame, faʻataʻitaʻiga, TrueCrypt.

Vaʻai foi: Polokalama e faʻapipiʻi ai faila ma faila

E taua le tosina atu o oe i le mea moni e faapea, o se tulafono, o talosaga taitasi mo le fesuiaiga o faamatalaga i luga o se komepiuta ei ai lona lava algorithm mo ni mea tutusa. E le gata i lea, i nisi tulaga, o le polokalama faakomepiuta e sili ona faʻamalosi i le ituaiga o faila puipuia.

Pe a faʻatusatusa i le BitLoker tutusa, o polokalama faʻapitoa e le mafai ona faʻalavelaveina le maua o faʻamatalaga. Afai o loʻo tulaʻi mai nei faʻafitauli, matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i se aotelega o avanoa mo le aveeseina o le polokalama lona tolu.

Vaʻai foi: Auala e aveese ai se polokalama e leʻi faʻaaogaina

Faaiuga

I le faaiuga o lenei tusiga, e taua tele le taʻua o le manaomia e teu le auala avanoa pe a uma le faʻamaonia. Aua afai e leiloa lenei ki, atonu e te le maua le avanoa i faʻamatalaga taua poʻo le malo atoa.

Ina ia aloese mai faafitauli, ia faʻaaoga na o masini faʻalagolagoina USB ma mulimuli i fautuaga o loʻo tuʻuina atu i le tusiga.

Matou te faʻamoemoe ua e maua tali i fesili e uiga i le faʻamaoniaina, ma o le faaiuga lenei o le autu o le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le PC.