Top Mozilla Firefox Browser Add-ons

I le atinaʻeina o galuega tetele e tele lava ina le lava le malosi o se tasi o tagata faigaluega. O lenei galuega e aofia ai se vaega atoa o tagata tomai faapitoa. E masani lava, e tatau ia i latou taʻitasi ona maua se faʻasalalauga e avea ma se mea e galulue faatasi ai. I lenei itu, o le mataupu o le mautinoa o avanoa tutusa tutusa e matua aoga lava. O Excel o loʻo i ai i lona lafoaia mea faigaluega e mafai ona tuʻuina atu. Sei o tatou malamalama i faʻaaliga o le faʻaaogaina o le Excel i tulaga o galuega tutusa o le tele o tagata faaaoga ma le tusi e tasi.

Faiga faʻavae

Excel e le gata ina mafai ona tuʻuina atu faila faila, ae faʻamautu foi isi galuega e aliali mai i le taimi o le galulue faatasi ma le tusi e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meafaigaluega faʻaaoga e mafai ai e oe ona siaki suiga na faia e le tele o tagata auai, faʻapea foi ma le faʻatagaina poʻo le teena. Sei o tatou sailia po o le a le polokalama e mafai ona ofoina atu i tagata o loʻo faʻafeagai ma se galuega talitutusa.

Faʻasoa

Ae o le a tatou amata i le faamaninoina o le fesili i auala e fefaasoaai ai le faila. Muamua lava, e tatau ona ou fai atu o le auala mo le toe faʻaaogaina o le faiga faʻagasolo ma se tusi e le mafai ona faia i luga ole masini, ae naʻo luga o le komepiuta i le lotoifale. O le mea lea, afai e teu le pepa i luga o le 'auʻaunaga, o le mea muamua lava, e tatau ona faʻafeiloaʻi i lau pitonuu faʻapitonuʻu ma o iina o mea uma o loʻo faʻamatalaina i lalo e tatau ona faia.

  1. A maeʻa le tusi, alu i le lisi "Iloiloga" ma kiliki le ki "Avanoa i le tusi"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Suiga".
  2. Ona faʻaalia lea o le matala o le faila o faila. E tatau ona tusi le parakalafa "Faataga le tele o tagata faaaoga e faasaʻo se tusi i le taimi e tasi". Le isi, kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. O se pusa talanoaga o loʻo aliali mai e faʻamalosi ai oe e teu le faila e pei ona teuteuina. Kiliki le ki "Lelei".

A maeʻa laasaga o loʻo i luga, o le a tuʻuina atu faila faila mai masini eseese ma i lalo o faʻamatalaga e faʻaaogaina ai tagata. Ua faailoa mai i le mea moni e faapea, i le pito i luga o le faamalama, i le maeʻa ai o le ulutala o le tusi, ua faaalia le igoa o le auala avanoa - "Aoao". O le taimi nei e mafai ona toe tuʻuina atu le faila i le 'auʻaunaga.

Tulaga faʻatonu

E le gata i lea, o uma i le faila o le faila faila e tasi, e mafai ona e faʻatulagaina le faʻatulagaga mo le faʻatatauga tutusa. E mafai ona faia lenei mea i le taimi lava e faʻaaogaina ai le faiga faʻagasolo, ma e mafai ona e faʻasaʻo faʻataʻitaʻiga i se taimi mulimuli ane. Ae, e masani lava, e na o le tagata autu e faʻaaogaina, e faʻamaopoopo le galuega atoa ma le faila.

  1. Alu i le lisi "Auiliiliga".
  2. O oe e mafai ona e faʻamautinoa pe o le a suia pea lau ogalaau, ma afai e teuina, o le a le taimi (e le mafai, 30 aso o loʻo aofia ai).

    O loʻo faʻamalamalamaina ai foi pe faʻafefea ona faʻafouina suiga: na o le taimi lava e faʻasaoina ai le tusi (pe a le mafai ona maua) pe a maeʻa le taimi atofaina.

    O se parakalafa taua tele o le aitema. "Mo feeseeseaiga feteenai". E taʻu mai ai le auala e tatau ona amio ai le polokalama pe afai e faʻaaogaina e le tele o tagata faʻaaoga le lava cell. I le le mafai, o le tulaga o le talosaga faifaipea ua setiina, o gaioiga a nei sui auai o le polokalama e i ai faamanuiaga. Ae e mafai ona e aofia ai se tulaga tumau lea e mafai ai e se tasi na mafai ona faʻasaoina le suiga muamua ona i ai pea se avanoa.

    E le gata i lea, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tapeina faʻasalalauga ma faʻamau mai lou lava manatu e ala i le siakiina o pusa e fetaui.

    A maeʻa lena, 'aua neʻi galo e faia suiga na faia e ala i le kiliki i luga o le ki. "Lelei".

Tatala faʻatasi faila

O le tatalaina o se faila lea e mafai ona faʻasoa ai, ei ai nisi o mea taua.

  1. Sue Excel ma alu i le tab "File". Le isi, kiliki le ki "Tatala".
  2. Tatala le tusi tatala le faamalama. Alu i le faʻamaumauga a le 'auvaʻa poʻo le puʻe vaivai o le PC o loʻo i ai le tusi. Filifili lona igoa ma kiliki le ki. "Tatala".
  3. O se tusi tufatufa e tatalaina. Ia, afai e te manaʻo ai, e mafai ona tatou suia le igoa, lea o le a tuʻuina atu ai i le faila le suiga o le log. Alu i le lisi "File". Le isi, agai i le vaega "Filifiliga".
  4. I le vaega "Aoao" o loʻo i ai se poloka o faatulagaga "Faʻasoaina o le Microsoft Office". I totonu o le fanua "Igoa Igoa" E mafai ona suia le igoa o lau faʻamatalaga i soʻo se isi. A maeʻa uma tulaga, kiliki le ki. "Lelei".

O lenei e mafai ona e amata galulue faatasi ma le pepa.

Vaʻai i gaioiga o sui

Galulue faʻatasi mo le faʻaauauina pea o le siakiina ma le faʻamaopoopoina o gaioiga a sui uma.

  1. Le matamata i taga na faia e se tagata faʻapitoa ao galue i luga o se tusi, i totonu o le lisi "Iloiloga" kiliki i le ki "Faasee"lea o loʻo i le vaega o meafaigaluega "Suiga" luga o le pepa. I le lisi e tatala ai, kiliki le ki "Faʻamalamalama faʻamautu".
  2. E tatalaina le matala o le matala. E le mafai, pe a uma ona avea le tusi ma mea lautele, o le siaki patch e otometi lava ona liliuina, e pei ona faailoa mai e se siaki ua seti i luma o le mea e tutusa.

    O suiga uma ua faamauina, ae o luga o le laupepa e le mafai ona faʻaalia o lanu o sela i lo latou pito i luga tauagavale, talu mai le taimi mulimuli na faʻasaoina ai le pepa e se tasi o faʻaaoga. Ma faʻatautaia le faʻapipiʻiina o tagata faʻaoga uma i luga o le lautele o le pepa. O gaioiga a tagata auai taitoatasi e faailogaina i se lanu eseese.

    Afai e te faapipiiina le pala i luga o le cell ua faailogaina, o le a tatala se tusi, e faailoa mai po o ai ma pe o afea foi na faatino ai le tali.

  3. Ina ia mafai ona suia tulafono mo le faʻaalia o mea faʻalelei, toe foʻi i le faamalama o le faatulagaga. I totonu o le fanua "I le taimi" O avanoa nei e maua mo le filifilia o le vaitau mo le matamataina o patches:
    • faaali mai talu mai le taimi mulimuli na faasaoina;
    • o faasaʻoga uma ua teuina i totonu o le database;
    • oi latou e le i vaʻaia;
    • amata mai se aso maoti patino.

    I totonu o le fanua "Tagata" E mafai ona e filifilia se tagata auai faapitoa o ana faasaʻoga o le a faʻaalia, pe tuʻu se faʻamatalaga o gaioiga a tagata uma faʻapitoa sei vagana ai latou lava.

    I totonu o le fanua "I le laina", e mafai ona e faʻamaonia se faʻamatalaga faapitoa i luga o le pepa, o le a amanaia ai taga a tagata o le aulotu e faʻaalia i luga o lau lau.

    I le faaopoopo atu, e ala i le siakiina o atigipusa i tafatafa o mea taitasi, e mafai ona e mafai pe faʻamaonia le pipiʻi i luga o le lau ma faʻaalia suiga i se isi pepa. A maeʻa ona faʻatulagaina uma, kiliki le ki. "Lelei".

  4. A maeʻa, i luga o le pepa, o gaioiga a ē auai o le a faʻaalia i le amanaʻiaina o le mea na ulufale ai.

Iloiloga a tagata

O le tagata autu e faʻaaogaina le malosi e faʻaaoga ai pe teena faʻasologa a isi tagata auai. E manaʻomia ai mea nei.

  1. Avea i le tab "Iloiloga", kiliki le ki "Faasee". Filifili se mea "Talia / Faʻasese Patches".
  2. O le isi, o loʻo tatala le matala o le faʻamaumauga. E tatau ona faia ni faatulagaga mo le filifilia o suiga na tatou te manaʻo e faʻamaonia pe teena. O faʻatinoga i lenei faamalama ua faia e tusa ai ma le ituaiga lava lea na tatou iloiloina i le vaega muamua. A maeʻa ona faia, kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le isi faʻamalama e faʻaalia ai mea uma e faʻamalieina ai mea na filifilia muamua. Filifilia se faasaʻoga patino i le lisi o taga, ma kiliki i le laina tutusa o loʻo i le pito i lalo o le faamalama o loʻo i lalo ifo o le lisi, e mafai ona e talia lenei mea pe alu ese. E i ai foi le avanoa e talia ai se vaega poʻo le teenaina o faʻatonuga uma.

Aveese le tagata faʻaoga

E i ai mataupu pe a manaʻomia se tagata e faʻaaogaina. Atonu e mafua mai i le mea moni ua pa'ū ese mai le poloketi, ma mo mafuaaga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai na tusia le faʻamatalaga le saʻo pe amata ona galue le tagata faigaluega mai se isi masini. I Excel e iai se avanoa faapena.

  1. Alu i le lisi "Iloiloga". I poloka "Suiga" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "Avanoa i le tusi".
  2. O le matala masani o faila faila faila. I le lisi Faʻamata O loʻo i ai se lisi o tagata uma e faʻaaogaina lenei tusi. Filifili le igoa o le tagata e te manaʻo e aveese, ma kiliki le ki "Aveesea".
  3. A maeʻa lena, ona tatala lea o se faʻamatalaga o faʻamatalaga lea e lapatai mai ai afai o lenei tagata o loʻo faʻasagaina nei le tusi, o ana gaoioiga uma o le a le faʻaolaina. Afai e te mautinoa i lau filifiliga, ona kiliki lea "Lelei".

O le a faʻaumatia le tagata.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o le tusi lautele

Ae paga lea, o le galuega tutusa ma le faila i le Excel e aofia ai le tele o tapulaa. I le faila faila, e leai se tasi o faʻaaoga, e aofia ai le tagata autu, e mafai ona faʻatino galuega nei:

  • Fatuina pe fesuiai tusitusiga;
  • Faʻatulaga laulau;
  • Vaevae pe fusia sene;
  • Faʻamaonia faʻamatalaga XML;
  • Fausia ni laulau fou;
  • Aveese pepa;
  • Faʻavasega faatulagaga ma se numera o isi taga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tapulaa e matua tele lava. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona e faia e aunoa ma le galue faʻatasi ma faʻamaumauga XML, ona le foliga mai lea o Excel e le galue pe a fai ni laulau. O le a le mea e fai pe afai e te manaʻomia le faia o se laulau fou, faʻafefiloi sela pe fai se isi gaioiga mai le lisi o loʻo i luga? E i ai se vaifofo, ma e faigofie lava: e te manaʻomia le faʻasalaga mo sina taimi le tufatufaina o pepa, faia suiga talafeagai, ona mafai ai lea e le mafai ona toe galulue faʻatasi.

Faʻasala le faʻasoaina

A maeʻa le galuega i le galuega, pe, pe a talafeagai, fai suiga i le faila, o le lisi na matou talanoa i ai i le vaega ua mavae, e tatau ona e faʻamaonia le faiga faʻagasolo.

  1. Muamua lava, o tagata uma e auai e tatau ona faasaoina suiga ma o ese mai le faila. Na o le tagata autu e faʻaaoga pea le pepa.
  2. Afai e te manaʻomia le teuina o le faʻamaumauga o fefaʻatauaʻiga pe a uma ona aveese le avanoa lautele, ona fai lea i le lisi "Iloiloga", kiliki le ki "Faasee" luga o le pepa. I le lisi e tatala, filifili le aitema "Faʻamalamalama faʻamautu ...".
  3. Ua tatalaina le matala o le avanoa. Faʻatonu iinei e tatau ona faʻatulagaina e pei ona taua i lalo. I totonu o le fanua "I le taimi" seti parameter "Uma". Tetee i igoa o le fanua "Tagata" ma "I le laina" e tatau ona faʻamalo. E tatau foi ona faia se faʻatasiga tutusa ma le parakalafa "Faʻamalamalama alofilima i luga o le mata". Ae faʻafeagai ma le parakalafa "Fai suiga i se isi pepa"i se isi itu, e tatau ona faatulaga se siaki. A maeʻa uma maniputi o loʻo i luga, kiliki le ki. "Lelei".
  4. A maeʻa lena, o le polokalama o le a fatuina se pepa fou ua taʻua "Tusi o talaaga", lea o le a tusia ai faʻamatalaga uma e uiga i le faʻataʻitaʻia o lenei faila i le tulaga o se laulau.
  5. O le taimi nei e tumau pea le faʻamalo le faʻasoa. Le faia o lenei mea, o loʻo i totonu o le lisi "Iloiloga", kiliki i luga o le kī ua masani ai i matou "Avanoa i le tusi".
  6. O le faamalama o fefaasoaaiga amata. Alu i le lisi Faʻamatape afai na faʻataʻalo le faamalama i se isi laupepa. Lelei le pusa "Faataga le tele o tagata e faʻaaogaina se faila i le taimi e tasi". Ina ia toe suia suiga, kiliki le ki. "Lelei".
  7. O se lautusi talatalanoaga e tatalaina ai le lapataiga o oe o le faatinoga o lenei gaioiga o le a le mafai ai ona faʻasoa le pepa. Afai e te maumaututu i le faaiuga, ona kiliki lea o le ki "Ioe".

A maeʻa laasaga o loʻo i luga, o le a faʻamaina le fefaʻasoaaiga o faila, ma o le a faʻamalo le log patch. O faʻamatalaga i faʻatinoga na faia talu ai nei e mafai nei ona vaaia i totonu o se laulau i luga ole laupepa. "Tusi o talaaga", pe afai o faʻataʻitaʻiga talafeagai e faʻamaonia ai lenei faʻamatalaga na faia muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalama Excel e maua ai le mafai e faʻamalosi ai le fefaʻasoaaiga o faila ma galuega tutusa faʻatasi. E le gata i lea, faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa, e mafai ona e siakiina gaioiga a tagata taʻitoʻatasi o le kulupu galulue. O lenei faiga e i ai pea ni tapulaʻa galue, lea e mafai, ae ui i lea, e mafai ona faʻasalalauina i le vavalalata le avanoa lautele ma faʻatinoina galuega talafeagai i lalo o tulaga masani o le faʻaaogaina.