Faʻafouina o se mimita ma se pito i totonu o Microsoft Excel

Ua lauiloa i le lomiga Rusia o le Excel, e faʻaaogaina le mimiti e avea o se tagata e vaeluaina, ae i le gagana Peretania o loʻo faʻaaogaina se mataitusi. E mafua ona o le i ai o tulaga eseese i lenei vaega. E le gata i lea, i le gagana Peretania, o se aganuʻu le faʻaaogaina o se paʻu o se tagata e vavae ese, ma i lo tatou atunuu - o se vaitau. I le isi itu, o lenei mea e mafua ai se faafitauli pe a tatalaina e se tagata faila se faila na faia i totonu o se polokalama ma se nofoaga ese. E oʻo mai i le mea moni e faʻapea, e le mafaufau le Excel i fua faʻatatau, ona e le malamalama i faailoga. I lenei tulaga, e tatau ona e suia le polokalame localization i totonu o faatulagaga, poʻo le suia o mataʻitusi i le pepa. Sei o tatou sailia le auala e suia ai le mimiti i se vaega i lenei talosaga.

Suiga sui

Ae e te leʻi amata sui, e tatau ona e malamalama muamua mo oe lava pe o le a le mea e te maua mai ai. E tasi le mea pe afai e te faia lenei faiga ona ua e iloa le tulaga o se tagata vavae ese ma e le fuafua e faʻaoga nei fuainumera i le faʻatusatusaga. O se isi mea pe afai e te manaʻomia le suia o le faʻailoga mo le faʻatusatusaga, e pei o le lumanaʻi o le a faagasolo le pepa i le gagana Peretania o Excel.

Metotia 1: Saili ma Suia Meafaigaluega

O le auala pito sili ona faigofie e fai ai se suiga i le comma-to-dot o le faʻaaoga lea o le meafaigaluega. "Saili ma sui". Peitai, o le taimi lava lea e tatau ona maitauina e le fetaui lenei metotia mo le fuafuaina, talu ai o mea o loo i totonu o sela o le a liua i le faatulagaga o tusitusiga.

  1. Fai se filifiliga o le eria i luga o le pepa, lea e te manaʻomia e suia ai komi i totonu. Fai se kiliki-saʻo. I le faʻalauiloaina o le lisi autu, filifili le mea "Faʻatonu ia sela ...". O i latou o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o isi filifiliga ma le faʻaaogaina o "ki vevela", pe a uma ona filifilia, e mafai ona faʻasoa le kulupu autu Ctrl + 1.
  2. Ua faalauiloa le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera". I totonu o le kulupu o taʻiala "Faʻasologa numera" siitia le filifiliga i le tulaga "Upu". Ina ia mafai ona laveaʻi suiga ua faia, kiliki i luga o le ki. "Lelei". O le faʻamaumauga o faʻamaumauga i le laina filifilia o le a liua i tusitusiga.
  3. Toe fai foi, filifili le laina autu. O se faʻaaliga taua, aua a aunoa ma le filifilia, o le suiga o le a faia i le vaega atoa, ma e le o taimi uma e tatau ai. A uma ona filifilia le eria, alu i le lisi "Aiga". Kiliki le ki "Saili ma faailoga"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega Faʻasaga luga o le pepa. Ona amata lea o se lisi autu e tatau ona e filifilia "Sui ...".
  4. A maeʻa lena mea, e amata le meafaigaluega. "Saili ma sui" i le lisi "Sui". I totonu o le fanua "Saili" seti le faailoga ","ma i le fanua "Sui i le" - ".". Kiliki le ki "Sui uma".
  5. O le matala o faʻamatalaga e tatalaina ai se lipoti o le suiga ua maeʻa. Kiliki le ki. "Lelei".

O le polokalame e faia le suiga o komi i tulaga i le filifili filifilia. O lenei galuega e mafai ona iloiloina ua foia. Ae e tatau ona manatuaina o le faʻauluina o faamatalaga i lenei auala o le ai ai se faʻamatalaga tusitusia, ma, o le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina i le faʻatusatusaga.

Lesona: Excel Character Replacement

Metotia 2: faʻaaoga le galuega

O le auala lona lua e aofia ai le faʻaaogaina o le tagata faʻapipiʻi SUBMIT. I le amataga, i le faʻaaogaina o lenei galuega, o le a matou suia faʻamaumauga i se eseesega, ona kopiina lea i le nofoaga muamua.

  1. Filifili le vavalalata avanoa e faʻafeagai ma le muamua cell o le numera o faʻamatalaga, lea e tatau ona liua ai mata. Kiliki le ata "Insert function"tuʻu i le agavale o le faʻasologa o le pa.
  2. A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaalia le masini galue. Saili i le vaega "Suʻega" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" igoa "SUBITIT". Filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. E tolu ona manaʻoga e manaʻomia. "Upu", "Anotusi tuai" ma "New Text". I totonu o le fanua "Upu" E tatau ona e faʻamaonia le tuatusi o le cell lea e tatau ona tuʻu ai faʻamatalaga. Ina ia faia lenei mea, seti le fetuu i lenei matata, ona kiliki lea o le pepa i totonu o le potu muamua o le avanoa fesuiaʻi. I le taimi lava e maeʻa ai, o le tuatusi o le a aliali mai i le faitotoga o finauga. I totonu o le fanua "Anotusi tuai" seti le tagata e sosoo ai - ",". I totonu o le fanua "New Text" tuu se manatu - ".". A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".
  4. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le suiga mo le potu muamua sa manuia. E mafai foi ona faia se gaioiga faapena mo isi siama o le vaega manaomia. Ia, pe afai o lenei laʻitiiti e laʻititi. Ae faʻapefea pe afai e aofia ai le tele o siama? A uma, o le suiga i lenei auala, i lenei tulaga, o le a tele se taimi e alu ai. Ae, o le taualumaga e mafai ona matua faatelevaveina i le kopiina o le fua SUBMIT faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu.

    Tuu le taula i le pito i lalo o le taumatau o le cell o loʻo aofia ai le galuega. O se faʻailoga ua faʻaalia i foliga o se koluse. Uu le faamaumatau i le agavale ma toso le satauro e tutusa ma le vaega lea e te manaʻo e fesuiaʻi ai le siama i totonu.

  5. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mea atoa o loʻo faʻatulagaina i le vāega autu na liua i faʻamaumauga faʻatasi ma togitogi nai lo le matamata. O lea e tatau ona e kopiina le tali ma faapipii i totonu o le punavai. Filifili sulu ei ai le fua. Avea i le tab "Aiga", kiliki le ki o le lipine "Kopi"lea o loʻo i totonu o le vaega o meafaigaluega "Laupapa laupapa". E mafai ona e faafaigofieina, pe a uma ona filifili le laina e pipiʻi ai le autu autu i luga o le komepiuta Ctrl + 1.
  6. Filifili le ata muamua. Kiliki i le filifili ma le kiliki saʻo. O loʻo i luga o le lisi o tala. I totonu, kiliki le mea "Taua"lea o loʻo i totonu o se vaega "Filifiliga Faʻatino". O lenei aitema o loʻo faʻaalia e numera. "123".
  7. A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaopopoina ia faʻataʻitaʻiga i le tulaga talafeagai. I lenei tulaga, o le a avea le komisi ma liua. Ina ia aveese se itulagi e le o toe manaomia e i matou, tumu i fua faʻatatau, filifili ma kiliki le ki o le kuki saʻo. I le lisi autu e aliali mai, filifili le mea "Manatu Lelei".

O le liua o faʻamatalaga i luga o le suiga o komi i manatu e maeʻa, ma o mea uma e le manaʻomia e faʻaumatia.

Lesona: Excel Function Wizard

Metotia 3: Faaaoga Macro

O le auala e sosoo ai e faʻafouina ai le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaiga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o masini. Ae, o le mea e mafua ona o le faaletonu, o masini i Excel e le atoatoa.

Muamua lava, e tatau ona e faʻatagaina macros, faʻapea foʻi ma le faʻaagaoioia o le tab "Faʻapupula", pe afai latou te leʻi faʻagaoioia i lau polokalama. A uma lena, e tatau ona e faia taga nei:

  1. Alu i le lisi "Faʻapupula" ma kiliki le ki "Visual Basic"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Tulafono" luga o le pepa.
  2. Ua tatala e le faatonu le macro. Matou te faʻaofiina le tulafono lenei i totonu:

    Sub Macro_transformation_completion_point_point ()
    Selection.Replace O le a: = ",", Suiga: = "."
    Faʻamuta pito i lalo

    Faʻataʻoti le galuega a le faatonu faʻatasi ma le auala masani e ala i le kiliki i luga o le kati tapuni i le tulimanu pito i luga.

  3. Ma le isi, filifili le laina e suia. Kiliki le ki Macroslea o loʻo i totonu o le vaega lava e tasi o mea faigaluega "Tulafono".
  4. O se faamalama e tatalaina i se lisi o macros o loʻo maua i totonu o le tusi. Filifili le mea na fai talu ai nei e ala i le faatonu. A uma ona filifili le laina i lona igoa, kiliki le ki Taumafai.

Liua i luma. O le a suia le Komasi i ni manatu.

Lesona: Faʻapefea ona fatuina se macro i Excel

Metotia 4: Seti Excel

O le metotia lenei e naʻo le tasi lea o mea o loʻo taʻua i luga, lea, pe a liua ni matāʻupu, o le a faʻaalia le faʻaaliga i le polokalame e pei o se fuainumera, ae le o se tusitusiga. Ina ia faia lenei mea, o le a tatou manaʻomia le suia o le tuʻufaʻatasia o le tino i totonu o tulaga ma se paʻu mo se vaitau.

  1. Avea i le tab "File", kiliki i le igoa poloka "Filifiliga".
  2. I le faʻamaufaʻailoga o laina matou te agai i le vaega "Avanoa". Matou te sailia poloka poloka "Faʻasalauina o filifiliga". Aveese le pusa siaki e sosoo ma le tau. "Faʻaaoga sitaili faʻaaogaina". Ona fai lea i le parakalafa "Separator of the whole and fractional part" sui i "," i luga ".". Ina ia faʻasalalau i faʻasalaga, kiliki i luga o le ki. "Lelei".

A maeʻa laasaga o loʻo i luga, o fusi na faʻaaogaina e vaeluaina mo vaega ninii o le a liua i vaitau. Ae, o le mea pito sili ona taua, o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina o le a tumau le numera, ma o le a le liua i tusitusiga.

E i ai le tele o auala e faʻafeiloaʻi ai tagata i vaega i Excel pepa. O le tele o nei filifiliga e aofia ai le suia o le fuainumera o faamatalaga mai numera i tusitusiga. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le polokalama ona faʻaoga nei faʻaaliga i le faʻatusatusaga. Ae o loʻo i ai foi se auala e fesuiaʻi ai mata, ma faʻasaoina ai le uluai faatulagaga. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia le sui o le polokalama lava ia.