Iloiloina le fetaui o le kata vitio ma le motherboard

I le atinaʻeina o tekonolosi komepiuta, o fesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaiga o vaega eseese i tina meli na suia i ni nai taimi, ua faʻaleleia, ma ua faʻalauteleina le saofaga ma le saoasaoa. Naʻo le toe foʻi mai o le faʻafouina o le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi vaega tuai ona o le eseesega i le fausaga o fesoʻotaʻiga. E tasi le paʻi ma kata vitio.

Auala e siaki ai le fetaui o le vitio ma le motherboard

O le ata o le kata vitio ma le fausaga o le kata vitio lava ia na suia na o le tasi, mulimuli ane na na o se faʻaleleia atili ma le tuʻufaʻatasia o augatupulaga fou ma le tele o le bandwidth, lea na le afaina ai foliga o soʻo. Sei o tatou taulimaina lenei mea i auiliiliga.

Vaʻai foi: O le masini o se kata vitio o aso nei

AGP ma le PCI Express

I le 2004, o le kata vitio mulimuli faʻatasi ma le AGP faʻapitoa le fesoʻotaʻiga, na faʻamalolo, i le mea moni, ona faʻagata lea o le gaosiga o tina masi ma lenei mea. O le ata fou mai le NVIDIA o le GeForce 7800GS, aʻo AMD o le Radeon HD 4670. O mamanu uma nei o kata vitio na faia i le PCI Express, na o la latou augatupulaga na suia. O le sikikipipiata i lalo o loʻo faʻaalia ai nei fesoʻotaʻiga e lua. Vaʻavaʻai le eseesega iloga.

Ina ia siaki le fetaui, o mea uma e tatau ona e faia o le asiasia lea o uepisaite faʻapitoa a le faʻailoga laupapa ma faʻailoga, pe afai o le a aofia ai i totonu ia faʻamatalaga talafeagai. E le gata i lea, afai o iai sau kata vitio ma se tina masi, ia faʻatusatusa nei fesoʻotaʻiga e lua.

PCI Express Tausaga ma le Auala e Faailoa ai

Mo le atoaga o le PCI Express, e tolu augatupulaga ua faʻasaʻolotoina, ma o lenei tausaga ua faʻataunuʻuina le faʻasalaga o le lona fa. Soʻo se tasi oi latou e fetaui ma le muamua, talu ai e leʻi suia le faʻailoga, ma e eseese na o auala faʻaoga ma le gaosiga. O lona uiga, e le tatau ona e popole, soʻo se kata vitio ma PCI-u e fetaui lelei mo se motherboard e tutusa le fesootaiga. Na o le pau le mea ou te manaʻo e tosina atu i ai o auala o le taotoga. O le bandwidth ma, e tusa ai, o le saoasaoa o le kata e faalagolago i lenei. Faʻalogo lelei i le laulau:

O augatupulaga taʻitasi o le PCI Express o loʻo i ai auala e lima: x1, x2, x4, x8 ma le x16. O le isi augatupulaga e sosoo e faalua vave pei o le muamua. O lenei mamanu e mafai ona vaaia i luga o le laulau i luga. O kata vitio o le ogatotonu ma le tau maualalo o tau o loʻo faʻaalia uma pe afai e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga 2.0 x4 poʻo le x16. Ae ui i lea, o kata pito i luga e fautuaina le 3.0 x8 ma le x16. I lenei taimi, aua e te popole - i le faatauina mai o se pepa malo vitio mamana, oe filifilia se faila lelei ma le motherboard mo ia. Ma i luga o masi uma o lagolagoina le augatupulaga aupito lata mai o PPU, ua faʻatulagaina PCI Express 3.0 mo se taimi umi.

Tagai foi:
Filifilia o se pepa faʻailoga i lalo o le laupapa
Filifilia o se motherboard mo se komepiuta
Filifilia o le kata faʻatalama saʻo mo lau komepiuta.

Afai e te fia iloa po o le fea le faʻatulagaga o le faʻatulagaina o le motherboard, ona lava lea e tilotilo i ai, aua o le isi itu o le fesoʻotaʻiga i le tele o tulaga, o le PCI-e ma le faʻatinoga o le faʻatinoga ua faʻaalia.

Afai e le o maua lenei faʻamatalaga pe e le mafai ona e faʻaaogaina le komipiuta, e sili ona lelei le downloadina o se polokalama faapitoa e fuafua ai uiga o vaega ua faʻapipiʻi i totonu o le komepiuta. Filifili se tasi o sui sili ona fetaui e pei ona faamatalaina mai ia tatou tusiga i le sootaga i lalo, ma alu i le vaega "Komiti Faatino o Pulega" poʻo "Tinapaina"e suʻe ai le faʻataʻitaʻiga ma le faiga o le PCI Express.

Faʻapipiʻiina o se kata vitio i le PCI Express x16, mo se faʻataʻitaʻiga, i le x8 slot i luga o le motherboard, ona avea lea o le x8 ma faʻatonuga.

Faitau atili: Polokalame mo le fuafuaina o mea komepiuta

SLI ma le Kolisi

Talu ai nei lava, na tulaʻi mai ai tekinolosi e mafai ai ona faʻaogaina ni kata se lua i totonu o le PC e tasi. E faigofie lava le suʻega o faʻasalalauga - pe afai o se alalaupapa faʻapitoa mo le fesoʻotaʻiga e aofia ai ma le motherboard, ma e lua poloka o le PCI Express, ona toetoe lava o le 100% avanoa e fetaui lelei ma le SLI ma le tekonolosi afi. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i nuances, fesoʻotaʻiga ma le fesoʻotaʻiina o kata vitio se lua i le tasi komepiuta, tagaʻii la tatou tusiga.

Faitau atili: Matou te faafesootai ni kata vitio se lua i le tasi komepiuta.

O le asō ua matou iloiloina auiliiliga le autu o le siakiina o le fetaui lelei o pepa ata ma le tinaboard. I lenei faagasologa, e leai se mea e faigata, e tatau ona e iloa le ituaiga o fesoʻotaʻiga, ma o isi mea uma e le taua tele. Mai i augatupulaga ma ituaiga o gaioiga faʻalagolago i le saoasaoa ma le gaosiga. E le afaina ai le tulaga tutusa.