Faatonuga mo le tusiaina o se LiveCD i se kiliva flash flash

O le i ai o se taʻavale vave ma se LiveCD e mafai ona lelei tele pe a musu Windows e galue. O lea ituaiga masini o le a fesoasoani i le fofoina o lau komepiuta mai siama, taitaia se fofoina atoatoa ma foia le tele o faafitauli eseese - e faalagolago mea uma i seti o polokalama i le ata. E faʻapefea ona tusi i le USB-drive, o le a tatou vaʻavaʻai atili.

Faʻafefea ona mumu se LiveCD i luga o se kiliva flash flash

Muamua e tatau ona e faʻaoga saʻo le ata o le ata o le LiveCD. O fesoʻotaʻiga i se faila mo le tusitusi i se masini puʻe poʻo le moliuila e masani ona fautuaina. Oe, i le tasi itu, e manaʻomia se filifiliga lona lua. Faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga a Dr.Web LiveDisk, e pei o le ata o loʻo faʻaalia i le ata oi lalo.

Tii Dr.Web LiveDisk i luga o le upega tafaʻilagi aloaia

O le ata na siiina e le lava e na o le togi i luga o luga o luga o faʻasalalauga faʻafefe. E tatau ona tusia i se tasi o polokalama faʻapitoa. O le a matou faʻaogaina le polokalama faʻapitoa mo nei faʻamoemoe:

  • LinuxLive USB Creator;
  • Rufus;
  • UltraISO;
  • WinSetupFromUSB;
  • MultiBoot USB.

O le lisi o meafaitino e tatau ona aoga i luga o lomiga uma o loʻo iai nei o Windows.

Metotia 1: LinuxLive USB Creator

O faʻamaumauga uma i le gagana Rusia ma se lanu e le masani ai faʻatasi ma le faigofie ona faʻaaogā, ia avea lenei polokalama ma sui lelei mo le tusiaina o se LiveCD i le masini komepiuta USB.

Mo le faʻaogaina o lenei mea faigaluega, ia faia lenei mea:

  1. Faʻailoga i le polokalama. I le lisi faʻaiʻu, saili le 'avelaina e manaʻomia.
  2. Filifili se nofoaga mo le teuina o le LiveCD. I la matou mataupu, o se faila ISO. Faamolemole ia matau e mafai ona e sii mai le tufatufa tatau.
  3. I totonu o tulaga, e mafai ona e nanaina faila faila ina ia le faʻaalia i luga o le aufaasālalau ma setiina lona faatulagaga ile FAT32. O le vaega lona tolu i la tatou tulaga e le o manaʻomia.
  4. E tumau pea e kiliki i le uila ma faʻamaonia le faʻatulagaga.

I le avea ai o se "sui" i nisi poloka, o lo oi ai se malamalama o feoaiga, o le malamalama lanumeamata lea e faailoa mai ai le saʻo o tulaga faatapulaa.

Metotia 2: MultiBoot USB

O se tasi auala sili ona faigofie mo le fatuina o se masini komepiuta USB puʻeina e aofia ai le faʻaaogaina o lenei aoga. Faatonuga mo lona faaaogaina e faapenei:

  1. Faʻamoemoe le polokalama. I totonu o le lisi o loʻo faʻavaivai, faʻamautinoa le tusi na tuʻuina i le taavale e le masini.
  2. Faasolo le faamau "Suʻesuʻe le ISO" ma maua le ata na manaʻomia. A maeʻa lena amataga o le faagasologa ma le ki "Fausia".
  3. Kiliki "Ioe" i le faamalama e aliali mai.

Faʻalagolago i le tele o le ata, e ono faʻatuai le faʻatinoga. O le tusiga o le alualu i luma e mafai ona maitauina i le setete, lea e matua faigofie lava.

Tagai foi: Faatonuga mo le fatuina o se masini televave lele

Metotia 3: Rufus

O lenei polokalama e leai se ituaiga o mea e sili atu, ma o mea uma e faia ile tasi faamalama. O oe lava e mafai ona e vaʻai i lenei mea pe ae mulimuli i se faasologa o laasaga faigofie:

  1. Tatala le polokalama. Faʻamanino le avelaina e manaʻomia.
  2. I le isi poloka "Fuafuaga o vaega ..." I le tele o tulaga, o le filifiliga muamua e talafeagai, ae mafai ona e faʻamaonia se tasi i lau faitalia.
  3. Le filifiliga sili ona lelei o faila faila - "FAT32", o le tele o le faʻaaogaina e sili ona lelei "faaletonu", ma o le igoa o le igoa o le a faʻaalia pe ae faʻamaonia le faila faila.
  4. Togi ese "Telefoni Faʻamatalaga"ona "Fatufatu ni mea faʻapitoa" ma mulimuli ane "Fausia le igoa lautele ...". I le lisi pa'ū, filifili "Ata ISO" ma kiliki i tafatafa ane e saili ai le faila i luga o le komepiuta.
  5. Kiliki "Amata".
  6. E totoe na o le faʻamaonia e te malilie faatasi ma le soloia o faʻamatalaga uma i luga o le aufaasālalau. O le a faʻaalia se lapataiga lea e te manaʻomia e kiliki ai "Ioe".

O le fua o le a faʻaalia ai le iuga o le faʻamaumauga. I lenei tulaga, o faila fou o le a faʻaalia i luga o le avega afi.

Metotia 4: UltraISO

O lenei polokalama o se meafaigaluega faʻalagolago mo ata mu i puʻe ma le fatuina o masini faʻaleleia. O se tasi o mea sili ona lauiloa mo le galuega. Le faʻaaogaina o le UltraISO, fai mea nei:

  1. Faʻamoemoe le polokalama. Kiliki "File"filifili "Tatala" ma maua le faila ISO i luga o le komepiuta. O le a tatalaina se faamalama o le faila faila faila.
  2. I le vaega o galuega o le polokalame o le ae vaʻai i mea uma o le ata. O lenei tatala "Faʻasalaga" ma filifili "Fuʻa le Ata Disk Image".
  3. I le lisi "Ala o le Disk" filifili le avelalala e manaʻomia, ma i totonu "Tusi le Metotia" faʻamaʻoti "USB-HDD". Faasolo le faamau "Faatulaga".
  4. O le a faʻaalia se faamalama faatulagaga o le faatulagaga, pe afai e taua le faamaotiina o le faila faila. "FAT32". Kiliki "Amata" ma faʻamaonia le taotoga. A uma le faʻasologa, o le a tatalaina le lava faamalama. I totonu, kiliki "Faamaumauga".
  5. E tumau pea ina ia malilie faatasi ma le soloia o faʻamatalaga i luga o le masini moli, e ui lava e leai se mea na totoe pe a uma le faʻasologa.
  6. I le faaiuga o le faʻamaumauga, o le a e vaʻai i le feʻau tutusa o loʻo faʻaalia i le ata oi lalo.

Tagai foi: Fofoina o le faafitauli i le natia o faila ma faila i luga o se ave taavale eletise

Metotia 5: WinSetupFromUSB

E masani ona filifilia e tagata faʻapitoa i lenei polokalame ona o lona faigofie faigofie ma le lautele. Ina ia mu se LiveCD, mulimuli i laasaga faigofie:

  1. Tatala le polokalama. I le poloka muamua, e vave ona iloa le uila afi fesoʻotaʻi. Togi ile itu "Faʻapipiʻi le ata i le FBinst" ma filifili "FAT32".
  2. Togi le pusa "Linux ISO ..." ma i le kilikiina o le faafeagai, filifili le faila ISO i luga o le komepiuta.
  3. Kiliki "Lelei" i le isi pou.
  4. Amata le pueina e ala i le kiliki o le ki. "Alu".
  5. Maliliega ma le lapataiga.

E taua le taʻu atu mo le saʻo o le faʻaaogaina o le ata na faʻamaumauina, e taua le faʻapipiʻi lelei o le BIOS.

Faʻasaʻoina o le BIOS mo le osofaʻi mai le ola

O le manatu o le faʻapipiʻiina lea o le faʻasologa i le BIOS ina ia amata ai le faʻasalalauga i se kiliva afi. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻasaʻo le BIOS. Ina ia faia lenei mea, aʻo e liliuina le komipiuta, e tatau ona e maua se taimi e taʻalo ai i le pātiti login o le BIOS. E masani lava o lenei mea "TAMA" poʻo "F2".
  2. Filifili le tab "Papa" ma suia le faasologa o taavale e amata i se masini USB.
  3. E mafai ona faia faʻamaufaʻailoga i le tab "Tuʻua". E tatau ona filifili "Save Changes and Exit" ma faʻamaonia lenei i le feʻau o loʻo aliali mai.

Afai ei ai sau faafitauli matuia o le ae mauaina "toe inisiuaina"lea o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le faʻaogaina o le polokalama.

Afai ei ai ni ou faʻafitauli, tusi e uiga ia i latou i faʻamatalaga.

Tagai foi: E faʻapefea ona siaki siama i luga o se ave taavale eletise