E faʻapefea ona iloa le aofai o tupe siliva o loʻo i ai i le processor

Afai o nisi mafuaʻaga e iai sou masalosaloga e uiga i le numera o le CPU peresi pe na o le fia iloa, i lenei faʻatonuga o le ae iloa ai le auala e iloa ai le tele o masini processor i lau komipiuta i le tele o auala.

O le a ou muai matauina e le tatau i se tagata ona fenumiai le aofaʻi o siaki ma filo po o gaioiga faʻaogaina (filo): o nisi o gaosiga faʻaonapo nei ei ai ni filo se lua (o se ituaiga "pusa tioata") i le tino, ma o se taunuuga, e mafai ona e tilotilo i le pule o galuega vaʻai i se ata ma 8 filo mo se faʻamalosi 4, o se ata talitutusa o le ai totonu o le masini masini i le vaega o le "Processors". Vaʻai foi: Faʻafefea ona suʻeina le sola o le gaosi ma le motherboard.

Auala e suʻe ai le numera o pusa faila

E mafai ona e vaʻaia le tele o le tino faaletino ma le tele o filoiga o lau processor i auala eseese, e faigofie lava:

Ou te manatu e le o se lisi atoa o avanoa, ae atonu o le a latou lava. Ma o lenei i le faasologa.

Faiga Faʻavae

I lomiga aupito lata mai o Windows, o loʻo i ai se faʻaaogaina lelei mo le matamataina o faʻamatalaga masani. E mafai ona amata i le kilikiina o le Win + R i luga o le komepiuta ma le faʻataina o le msinfo32 (ona oomi lea o le ulufale).

I le vaega o le "Processor", o le a e vaʻaia le ata o lau processor, le numera o kesi (faaletino) ma le faʻaogaina o gaosi (filo).

Saili pe fia siaki o le komepiuta a le komepiuta o loʻo i luga o le laina o le poloaiga

E le o tagata uma e iloa, ae e mafai foi ona e vaʻai i faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o faʻailoga ma filo e faʻaoga ai le laina o le laina: faʻataʻitaʻi (e le o le avea ma sui o le Pule) ma ulufale i le poloaiga

WMIC CPU Maua le DeviceID, NumberOfCores, NumberOfLogicalProcessors

O le iʻuga, o le ae mauaina se lisi o le aufaasese i luga o le komipiuta (e masani lava le tasi), le numera o le tino (NumberOfCores) ma le numera o filo (NumberOfLogicalProcessors).

I le Pule Faʻatonu

Task Manager Windows 10 o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o leʻo ma gaioiga gaosi i lau komepiuta:

  1. Amata le pule o le galuega (e mafai ona e faʻaaoga le lisi e tatala i le kilikii-saʻo i le "Amata" button).
  2. Kiliki i luga o le "Faatinoga" tafaʻata.

I luga o le faʻamaufaʻailoga ua faʻaalia i le vaega "CPU" (masini komepiuta) o le a e vaʻai i faʻamatalaga e uiga i faʻailoga ma le faʻaogaina o masini komepiuta o lau PPU.

I luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupanī taʻutaʻua

Afai e te iloa lau ata faataitai, lea e mafai ona vaaia i le faiga o le polokalama poʻo le tatalaina o meatotino i tafatafa o le "My Computer" icon i luga o le komepiuta, e mafai ona e iloa ona uiga i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupanī.

E masani lava e na o le ulufale i le faʻataʻitaʻiga i totonu o soʻo se masini suʻesuʻe ma o le iuga (pe afai e te faimalaga le taumatau) o le a taʻitaʻia ai i le upega tafaʻilagi aloaia o Intel poʻo le AMD, pe a mafai ona e maua faʻamalamalamaga o lau PPU.

O faʻamatalaga e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le numera o maunu ma gaioiga gaosi.

Faʻamatalaga e uiga i le gaioiga i polokalama faʻaletolu

O le tele o polokalama faʻa-tolu mo le matamataina o mea faʻapitoa o se komepiuta faʻaalia, faatasi ai ma isi mea, pe fia tupe siliva o loʻo i ai i le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le polokalama free CPU-Z, o loʻo i ai le faʻamatalaga i luga ole laupepa CPU (i totonu o le Cores, le numera o fagu, i le Threads, the threads).

I le AIDA64, o le vaega ole PPU o loʻo tuʻuina atu foʻi faʻamatalaga e uiga i le aofaʻiga o suʻega ma faʻasologa talafeagai.

Faʻamatalaga e uiga i ia polokalama ma le mea e sii ai i latou i se isi iloiloga E faapefea ona e iloa uiga o se komepiuta poʻo se komepiuta.