Faʻafefea ona suʻe ma faʻapipiʻi le avetaʻavale mo HP Laserjet M1120 MFP

O se tasi o galuega sili ona lauiloa i le matematika o le faʻaaliga. O le numera o le Euler e siitia i le malosiaga faʻamaonia. I Excel o loʻo i ai se tagata faʻapitoa e faʻatagaina oe e faʻatatauina. Seʻio tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le faiga.

Faʻataʻitaʻiina le faʻamatalaga i Excel

O le faʻasalalauga o se numera o le Euler ua siitia i se tikeri ua tuʻuina atu. E tutusa le numera o le Euler ma le 2.718281828. O nisi taimi e taua foi o le Napier numera. O le faʻatulagaga o le faʻalauiloa o loʻo i lalo:

f (x) = u,

pe afai o le numera Euler, ma o le tikeri o le fausiaina.

Ina ia fuafuaina lenei faailoga i Excel, faʻaaoga se tagata faʻapitoa - EXP. E le gata i lea, o lenei galuega e mafai ona faʻaalia o se kalafi. O le a matou talanoa atili e uiga i le galulue faatasi ma nei meafaigaluega.

Metotia 1: Faʻataʻitaʻi le tagata faʻapitoa e ala i le ulufale ma le lima i le galuega

Ina ia fuafua i Exel le tau o le tagata faʻasalalau mo le tau u i le lautele e taʻuina, e tatau ona e faʻaaogaina se tagata faʻapitoa EXP. O lona faʻailoga e faapenei:

= EXP (numera)

O lona uiga, o lenei faiga e naʻo le tasi le finauga. E saʻo le tikeri e tatau ona siitia ai numera o le Euler. O lenei finauga e mafai ona i ai i le tulaga o se numera numera pe mafai foi ona ave le fomu o se faasinomaga i se sela ei ai se faailoilo faailoga.

  1. O le mea lea, ina ia mafai ona fuafua le tagata faʻaleaoga mo le tikeri lona tolu, e naʻo le tatau lava ona tatou faʻaogaina le faʻamatalaga o loʻo taua i lalo i le faʻasologa o le pa poʻo totonu o soʻo se masini vavalalata i luga o le pepa:

    = EXP (3)

  2. Ina ia faia le kesi faʻatulaga i luga o le ki. Ulufale. O le aofaiga o loʻo faʻaalia i totonu o se masini e muaʻi faʻamaonia.

Lesona: Isi Matafaioi Math i Excel

Metotia 2: Faʻaaogaina o le Faauluuluga Matafaioi

E ui o le faʻaopoopoga o faʻamatalaga o faʻamatalaga e matua faigofie lava, o nisi tagata e faʻaaogaina e filifili e faʻaaoga Wizard Function. Mafaufau pe faapefea ona faia lenei mea e ala i faataitaiga.

  1. Matou te tuʻuina le mala i luga o le potu lea e tatau ona faʻaalia ai le iuga mulimuli o le faʻatulagaga. Kiliki i luga o le ata i foliga o se atigipusa "Insert function" i le tauagavale o le faʻataʻitaʻiga pa.
  2. Tatala le faamalama Pule sili. I le vaega "Matematika" poʻo "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" matou te sailia le igoa "EXP". Filifili lenei igoa ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. Le matala o le matala. E naʻo le tasi le fanua - "Numera". Matou te aveina se numera i totonu, o lona uiga o le maualuga o le tikeri o le numera o le Euler. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. I le maea ai o gaoioiga ua taua i luga, o le taunuuga o le fuafuaina o le a faaalia i totonu o le cell lea na filifilia i le parakalafa muamua o lenei metotia.

Afai o le finauga o le suauu lea e aofia ai le tagata faʻasalalau, ona e manaʻomia lea ona tuʻu le mala i le fanua "Numera" ma ia na o le filifilia o lena masini i luga o le pepa. O ana faʻamaumauga o le a vave ona i ai i totonu o le fanua. A maeʻa lena mea, ia fuafua le taunuʻuga, kiliki le ki. "Lelei".

Lesona: Wizard Function i Microsoft Excel

Metotia 3: togafiti

I le faʻaopoopoga, i Excel o loʻo i ai se avanoa e fausia ai se kalafi, e faʻavae i luga o taunuʻuga na maua mai le faʻatusatusaina o le faʻasalalauga. Mo le taupulepulega o se pepa, ua tatau ona i ai le tau fuafuaina o le tagata faʻasalalau o tikeri eseese. E mafai ona e faʻatatauina i latou i se tasi o auala o loʻo faamatalaina i luga.

  1. Filifili le laina o loʻo faʻatusalia ai le faʻaaliga. Alu i le lisi "Faaofi". I luga o le lipine i totonu o le kulupu faʻavae "Siata" tulei le faamau "Faasologa". O se lisi o kalafi e tatalaina. Filifili ituaiga e te manatu e sili atu ona talafeagai mo galuega patino.
  2. A uma ona filifilia le ituaiga kalafi, o le polokalama o le a fausia ma faʻaali i luga o le pepa lava e tasi, e tusa ai ma faʻamatalaga manino. E mafai ona e faʻasaʻoina e pei o isi lava ata o Excel.

Lesona: Faʻafefea ona faia se kalafi i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, fuafua le faʻasalalauga i Excel e faʻaaoga ai le galuega EXP aoga faigofie e faigofie. O lenei faiga e faigofie ona faʻatinoina uma i le auala faʻataʻitaʻi ma e ala i Pule sili. I le faʻaopoopoga, e tuʻuina atu e le polokalame meafaigaluega mo le taupulepuleina o se kalafi e faʻatatau i nei faʻatusatusaga.