Faʻafefea ona suʻeina le faʻataʻitaʻiga o le motherboard computer

O nisi taimi atonu e te manaʻomia le iloa o le mamanu o le komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona toe faʻaofiina Windows e faʻapipiʻi avetaʻavale mai le ofisa aloaia o le gaosiga. E mafai ona faia lenei mea e ala i mea na fausia i totonu o le masini, e aofia ai le faʻaaogaina o le laina o le poloaiga, poʻo le faʻaaogaina o polokalama a isi vaega (pe o le tilotilo i le laupapa).

I totonu o lenei tusi lesona - auala faigofie e vaʻaia ai le faʻataʻitaʻiga o le katinaina i luga o se komepiuta lea e mafai e se tagata faʻapitoa ona taitaia. I lenei tulaga, e mafai foi ona aoga: Faʻafefea ona suʻe le sola o le laupapa.

Aoao le faʻataʻitaʻiga o le faʻailoga laupapa e faʻaaoga ai Windows

O meafaigaluega a le Windows 10, 8 ma le Windows 7 ua faigofie ai ona maua faʻamatalaga talafeagai e uiga i le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga o le tinaboard, o lona uiga. I le tele o tulaga, afai e faʻapipiʻi le polokalama i luga o se komepiuta, e leai se manaʻoga e toe faʻaaoga i soʻo se auala faʻaopoopo.

Vaʻai i le msinfo32 (Information System)

Muamua ma, atonu, o le auala pito sili ona faigofie o le faʻaogaina lea o le faʻaaogaina o le polokalama "Information System". O le filifiliga e talafeagai mo Windows 7 ma le Windows 10.

  1. Faasolo i luga o le piano le Win + R i luga o le komepiuta (lea o Win o se ki ma le logo a le Windows), ulufale msinfo32 ma lolomi Ulufale.
  2. I le faamalama e amata, i le vaega o le "System System", toe iloilo ia mea "Manufacturer" (o le fausaga lea o le laupapa) ma le "Faataitaiga" (faasolosolo, mea sa tatou sailia).

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata ma o faʻamatalaga talafeagai e vave maua.

E faʻapefea ona suʻeina le faʻataʻitaʻiga o le motherboard i le laina o le Windows

O le auala lona lua e matamata ai i le faʻataʻitaʻiga o le laupapa e aunoa ma le faʻaaogaina o isi polokalame o le laina faʻatonu:

  1. Faʻasaʻo se faʻasologa o le poloaiga (silasila i le auala e tamoe ai se musumusuga o le poloaiga)
  2. Faʻasologa le tulafono e mulimuli ai ma lolomi Ulufale.
  3. WMic baseboard e maua ai le oloa
  4. O le iʻuga, i le faamalama o le ae vaʻaia ai le faʻataʻitaʻiga o lau motherboard.

Afai e te fia iloa e le gata o le faʻataʻitaʻiga tinaboard e faʻaaoga ai le laina o le tulafono, ae o le kamupanī, faʻaaoga le poloaiga Wmic baseboard e maua ai gaosiga i le auala lava e tasi.

Faʻapipiʻi faʻataʻitaʻiga tinaboard ma polokalama faʻapitoa

E mafai foi ona e faʻaaoga polokalame faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona matamata i faʻamatalaga e uiga i le gaosimea ma le faʻataʻitaʻiga o lau motherboard. O loʻo i ai ni nai polokalama (silasila i Polokalama e iloa uiga o se komepiuta), ma o mea faigofie i loʻu manatu o Speccy ma AIDA64 (ua totogiina nei, ae faʻatagaina oe e maua faʻamatalaga talafeagai i le saolotoga).

Speccy

Pe a faʻaaogaina faʻamatalaga manino e uiga i le motherboard o le a e vaʻaia i le faamalama autu o le polokalama i le vaega "Faamatalaga Lautele", o le a maua faamatalaga talafeagai i le mea "Board System".

E sili atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le laupapa e mafai ona maua i le fuaitau tutusa "Faiga Faʻavae".

E mafai ona e siiina le polokalama Speccy mai le laiga aloaia //www.piriform.com/speccy (i le taimi e tasi i luga o le itulau download, lalo, e mafai ona e alu i le Fale Fau, lea e maua ai le telefoni feaveaʻi o le polokalama, e le manaʻomia le faʻapipiʻi i luga o se komepiuta).

AIDA64

O se polokalama lauiloa mo le matamataina o uiga o le komipiuta ma le AIDA64 e le o saoloto, ae e oʻo lava ile faʻatapulaʻaina o faʻataʻitaʻiga faʻatagaina e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le gaosi oloa ma le faʻataʻitaʻiga o le motherboard a le komepiuta.

O faʻamatalaga talafeagai uma e mafai ona e vaʻaia vave lava pe a uma le amataina o le polokalame i le vaega "Tinaina".

E mafai ona e siiina le kopi o le AIDA64 ile itulau download download //www.da64.com/downloads

Vaavaaia ata o le laupapa ma suʻesuʻe mo lona faʻataʻitaʻiga

Ma le mea mulimuli, o se isi auala e le tupu ai lau komepiuta, lea e le mafai ai ona e iloa le faʻataʻitaʻiga o le laupapa i soʻo se auala o loʻo faamatalaina i luga. E mafai ona e tilotilo i le laupapa i le tatalaina o le komepiuta o le komepiuta, ma gauai atu i faailoga sili ona tele, mo se faataitaiga, o le mamanu i luga o loʻu tina o loo lisiina e pei o le ata o loʻo i lalo.

Afai e leai se mea e malamalama ai, e faigofie ona iloa e fai ma faʻataʻitaʻiga, e leai ni faailoga i luga o le laupapa, taumafai e suʻe Google mo na faailoga na e mauaina: ma se maualuga maualuga, o le a mafai ona e iloa po o le a le motherboard.