Faʻafefea ona taina se kitara e ala i se masini faaleotele leo i le initaneti

I aso nei, o faila faila PRN e mafai ona maua i le tele o auala e faʻaaogaina ai galuega e faʻatatau i le polokalama lea na faia muamua. I totonu o le auivi o lenei tusi lesona, o le a tatou iloiloina ituaiga uma o loʻo i ai nei o lenei faatulagaga ma taʻu atu ia te oe le polokalama talafeagai mo le tatalaina.

Tatalaina faila o le PRN

E tele polokalama e mafai ona faʻapipiʻiina faila i le faatulagaga o le PRN, faʻalagolago i lona ituaiga. O le a tatou gauai atu i na o le lua, o le sili ona faigofie ma mafai ona maua e soʻo se faʻaoga Windows.

Metotia 1: Microsoft Excel

O se fesuiaiga o le format PRN e mafai ona fatuina ma tatala i totonu o Microsoft Excel, e aofia ai i le ofisa o le ofisa o polokalama a lenei kamupani. O mea o loʻo i ai i faila nei o se laulau e faʻatau atu i le faatulagaga o tusitusiga mo le faʻamoemoe o le faʻaliliuina atu o soʻo se faʻamatalaga. E mafai ona e aoao atili e uiga i le polokalama mai se mea faapitoa.

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻapipiʻi Microsoft Excel

Manatua: Nai lo o Excel, e mafai ona e suʻeina i soʻo se faʻataʻitaʻi tutusa, ae o mea uma o le faila e mafai ona matua faʻaseseina.

Talia mai Microsoft Excel

  1. Tikia ma faʻapipiʻi lenei polokalama i lau komepiuta. A uma le kilikiina kiliki i luga o le sooga "Tatala isi tusi" ma le i luga o le itulau "Tatala"kiliki le ata "Iloiloga".
  2. Mai le lisi pa'ū o lisi, filifili "Faʻamaumauga uma" poʻo "Faʻamaumauga o Tusitusiga".

    A maeʻa lena filifili le pepa talafeagai i luga o le komepiuta ma taomi le ki "Tatala".

  3. I le faamalama "Matai Faiaoga" I vaega uma e tolu, e manaʻomia le seti o numera o faʻasologa mo lona gaioiga.

    Fai lenei mea e ala i le gauai atu i le fanua. "Ulutala"ma i le faaiuga faʻaaoga le ki "Fai".

  4. O le taimi nei o loʻo matala ai le tagata autu i le Microsoft Excel, o mea o loʻo i totonu o le faila PRN filifilia o le a faʻaalia. E mafai ona e suia ma sefe i le faatulagaga lava e tasi, ae ia maitauina o le faagaoioia o le faatinoga o lenei tulaga ua matua faatapulaaina.
  5. I le faʻaaogaina o lenei polokalama, e mafai foi ona e tatalaina se pepa a le PRN na faia i le lolomiina.

    Ae e le pei o le faatulagaga o tusitusiga, o faila nei o le a faʻaalia le sese, matuia faʻasese le uluaʻi tusitusiga.

I le tulaga o loʻo i ai lenei ituaiga o PRN-format, o le numera o isi polokalame faʻapitoa e matua faatapulaaina. O le mea lea, o le fofo aupito sili, o le mea lea, o Microsoft Excel. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e tatalaina se faila faapena e le gata i le polokalama, ae faʻapea foi i le fesoʻotaʻiga i luga o le initaneti.

Metotia 2: Adobe Acrobat

Adobe Acrobat software e lagolagoina le tele o fuainumera, e aofia ai faila PRN. Ae ui i lea, e le pei o le uluai metotia, latou te aofia ai tulaga eseese mo ituaiga tusitala faapitoa. Fatuina se faila faila pe a lolomi se pepa i le PDF-format.

Download Adobe Acrobat Reader

  1. Tikia ma faapipii le polokalama Adobe Acrobat. E mafai ona e suʻe i le Acrobat Reader ma Acrobat Pro DC, e fuafua i au sini.
  2. A maeʻa, i luga o le laulau pito i luga, faʻalautele le lisi "File" ma filifili mea "Tatala". E mafai foi ona e taomi le autu autu "FMT + O".
  3. Mai le lisi ma faʻasologa, filifili le filifiliga "Faʻamaumauga uma".

    Ona filifili lea o le pepa manaʻomia ma faʻaaoga le ki "Tatala".

  4. O se taunuuga, o le faila o le a gaosia ma tuu i luga o se isi faʻamau i le polokalama. E mafai ona e faamasani oe lava i mea o loʻo i totonu o se nofoaga faapitoa, e faʻaaoga ai meafaigaluega i le pito i luga pe a manaʻomia.

    E le mafai ona e suia le anotusi i le Acrobat Reader. Ae ui i lea, e ui lava i lenei, e mafai ona e faʻapolopolo i le tusitusi poʻo le PDF-format.

Adobe Acrobat ua faʻatalanoaina ei matou o le polokalama sili ona lelei mo le gaosia o faila PRN, aua e mafai ai e oe ona matamata i le taimi lava e tasi, liliu i le PDF poo le lolomi. E le gata i lea, afai e te le manaʻomia le faʻatagaina o faila, e leai se totogi o le polokalama. A leai, o le PRO version ei ai lona fitu aso o le faamasinoga, e pei o le tele o oloa a le kamupani.

Faaiuga

Ua matou mafaufau i le faagasologa o le tatalaina o faila PRN i faila masani, aʻo iai nisi fofo. E faʻaaogaina foi lenei mea i tagata e faʻaaogaina faiga faʻavae e ese mai le Windows. Afai ei ai ni au fesili e uiga i le tatalaina o faila i luga o ia faʻavae pe e te le malamalama i se mea, tusi mai ia i matou i faʻamatalaga.