E faʻapefea ona faʻamaonia le kalama

O pepa malulu e tele lava ina faʻaaogaina e avea o se avega faaopoopo i faufautua, smartphones, tablets ma isi masini faʻapipiʻiina ma se sulu tutusa. Ma e toetoe lava o soo se masini e faʻaaogaina e teu ai faʻamaumauga a le tagata, o se taʻaloga e foliga mai e faʻatumu. Taʻaloga i aso nei, ata maualuga, o musika e mafai ona nofo i le tele o gigabytes o le teuina. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e mafai ai ona e faʻaumatia faʻamatalaga le talafeagai i luga o le SD card i le Android ma le Windows ma le fesoasoani o polokalama faʻapitoa ma meafaigaluega faʻapitoa.

Faʻamamaina le kata manatua ile Android

Ina ia fufulu uma le taʻavale mai faʻamatalaga e te manaʻomia e faʻatulagaina ai. O lenei polokalama faakomepiuta e mafai ai e oe vave ona tape uma faila mai le kata memio, o lea e le tatau ai ona e fufulu ese faila taitasi. Lalo, o le a tatou iloiloina auala e faamamaina e lua e talafeagai mo le Android OS - e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa ma se tasi o polokalama tolu. Tatou amata!

Vaai foi: Taiala i le mataupu pe a le faatulagaina le kalama

Metotia 1: Clean Card Cleaner

O le autu autu o le SD Card Cleaner talosaga o le faamamaina lea o le polokalama Android mai faila le talafeagai ma isi otaota. E maua e le polokalame le tutoatasi ma faila faila uma i luga o le kalama i totonu o vaega e mafai ona e tapeina. O loʻo faʻaalia ai foi le atoaga o le avega i ni vaega faapitoa o faila i pasene - o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai e le lava le avanoa i luga o le kata, ae o le a le tele o ituaiga o ala o faasalalauga e maua ai avanoa.

Download SD Card Cleaner mai le Market Market

  1. Faʻamauina lenei polokalama mai le Maketi Taʻaloga ma taʻavale. O le a faʻafeiloaia i matou i se lisi ma mea uma o loʻo i totonu o le masini (e pei o se tulafono, e fausia-i totonu ma fafo, o lona uiga, o se kata). Filifili "Fafo" ma tulei "Amata".

  2. A maeʻa siakiina e le tusi talosaga a tatou pepa SD, o le a faʻaalia se faamalama ma faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo aofia ai. O faila e vaevaeina i ni vaega. O le ai ai foi ni lisi se lua - ni tagavai avanoa ma ni kopi. Filifili le ituaiga faʻamatalaga manaʻomia ma kiliki lona igoa i lenei lisi. Mo se faataitaiga, atonu o le "Ata Vitio". Manatua pe a uma ona e alu i se tasi vaega, e mafai ona e asiasi atu i isi e aveese faila le talafeagai.

  3. Filifili faila matou te mananao e fufulu, ona kiliki ai lea o le ki "Aveesea".

  4. Matou te maua avanoa i le faleoloa o faʻamaumauga i luga o lau telefoni i le kiliki "Lelei" i totonu o se faamalama matala.

  5. Matou te faʻamaonia le faʻaiuga e faʻaulu faila i le kilikiina "Ioe", ma faʻamalo ese faila eseese.

    Metotia 2: Faʻaaogaina le Android

    E mafai ona e fufulu faila e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa o le telefoni feaveaʻi faʻaogaina telefoni.

    Faamolemole ia matau e faalagolago i le atigi ma le Android i luga o lau telefoni, atonu e ese le atigilima. Ae ui i lea, o le taualumaga e tumau pea le talafeagai mo ituaiga uma o Android.

    1. Alu i totonu "Faʻatonu". O le igoa e tatau ona alu i lenei vaega e pei o se mea e faʻaaoga ma e mafai ona tuʻu i luga o le komepiuta, i le laulau o polokalama uma poʻo le lisi o faʻamatalaga (o se ki laiti o le ituaiga lava lea).

    2. Sue se mea "Manatua" (po o le "Teuina") ma kiliki i luga.

    3. I lenei laupepa, kiliki i le filifiliga "Aveeseina le SD Card". Matou te mautinoa o faʻamatalaga taua o le a leiloloa ma o pepa uma talafeagai e faʻasaoina i se isi avega.

    4. Matou te faʻamaonia ni faʻamoemoega.

    5. Ua aliali mai le faailo o le alualu i luma.

    6. A maeʻa sina taimi, o le a faʻamamaina le pepa faʻataʻitaʻi ma sauni mo le faʻaaogaina. Toto "Fai".

    Faʻamamaina le kalama memori i Windows

    E mafai ona e faʻamaonia le kalama i le Windows i auala e lua: faʻaaogaina o meafaigaluega ma faʻaaoga se tasi o polokalama e tolu-tolu. O le isi o le a tuʻuina atu metotia o le faatulagaina o le tietie taavale i .Windovs.

    Metotia 1: Meafaigaluega Faʻapipiʻi Puipuiga o le HP USB

    O le HP USB Disk Storage Tool o se faʻaaogaina malosi mo le fufuluina o masini fafo. O loʻo aofia ai le tele o galuega, ma o nisi o ia mea o le a aoga ia i tatou mo le faʻamamaina o le kalama.

    1. Sue le polokalama ma filifili le masini manaʻomia. Afai ei ai a matou fuafuaga e faʻaaogaina se masini komepiuta USB i luga o masini ma le polokalama o le Android, ona matou filifilia lea o le faila "FAT32"pe afai i komepiuta ma Windows - "NTFS". I totonu o le fanua "Lisi o le Igoa" E mafai ona e ulufale i se igoa o le a tofia i le masini pe a uma ona faʻamamā. Ina ia amataina le faagasologa o le faatulagaga, kiliki le ki. "Faatulaga le Disk".

    2. Afai e maeʻaeʻa le polokalama, ona i ai lea i le vaega pito i lalo o lona faamalama, le mea o loʻo i ai le fanua mo le faʻaalia o faʻamatalaga, e tatau ona i ai se laina Format Disk: Faauma OK. Matou te o ese atu i le HP USB Disk Storage Format ma faaauau pea ona faʻaaoga le kata manatua e peiseai e leai se mea na tupu.

    Metotia 2: Faʻatulagaina e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa a Windows

    O le meafaigaluega faʻapipiʻi mo le makaina o avanoa vaʻaia e le sili atu le leaga nai lo le tolu-polokalama polokalama, e ui lava o loʻo i ai le faʻatinoina o galuega. Ae mo le vave faamamaina o le a lava foi.

    1. Alu i totonu "Saili" ma le kiliki-i luga o le atemotu masini, lea o le a faʻamamaina o faʻamatalaga. I le lisi pa'ū, filifili le filifiliga "Format ...".

    2. Toe fai le laasaga lona lua mai le "HP USB Disk Storage Storage Tool" (o komepiuta uma ma fanua e uiga i le mea lava e tasi, na o le metotia o loo i luga, o le polokalama o loo i le Igilisi, ma o loo maua ai Windows o loo faaaogaina iinei).

    3. O loʻo matou faʻatali mo le faʻamatalaga e uiga i le maeʻa o le faʻatulagaina ma o lea e mafai ona matou faʻaaogaina le avega.

    Faaiuga

    I lenei tusiga na matou toe iloiloina le SD Card Cleaner mo le Android ma le HP USB Disk Format Tool mo Windows. Na taʻua foi mea faigaluega masani a OS, lea e mafai ai ona e faʻamamaina le kalama komiti, faʻapea foi polokalame na matou toe iloiloina. Na pau lava le eseesega o le faʻapipiʻiina o meafaigaluega e tuʻuina atu i totonu o faiga faʻaoga e maua ai se avanoa e faʻamalo ai le avega, faʻatasi ai ma Windows e mafai ona e tuʻuina atu se igoa i le mea mama ma faʻamaonia po o fea le faila o le a faʻaaoga i ai. E ui lava o polokalama a isi vaega e tele atu galuega faʻatinoina, lea e ono le aʻafia tonu i le fufulu o le kalama. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga na fesoasoani ia te oe e foia ai le faafitauli.