Faʻafefea ona faʻaaoga le Windows Event Viewer e foia faafitauli faʻapipiʻi

O le autu o lenei tusiga o le faʻaaogaina lea o le meafaigaluega Windows e le masani ai le tele o tagata e faʻaaogaina: Event Viewer poʻo le Tagata Vaʻai Mea.

O le a le aoga mo? Muamua lava, afai e te manaʻo e iloa mea o loʻo tupu i le komepiuta ma foia ituaiga eseese o faafitauli i le faagaioiga o le OS ma polokalama, o lenei aoga e mafai ona fesoasoani ia te oe, pe a e iloa le auala e faʻaaoga ai.

Faʻamatalaga i luga o le pulega a Windows

  • Faʻafoega Windows mo Tagata Amataina
  • Ofisa Resitala
  • Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifale
  • Galulue ma auaunaga Windows
  • Puleaina o Disk
  • Task Manager
  • Event Viewer (lenei tusiga)
  • Task Scheduler
  • Faʻaauau le Mataituina o Meafaigaluega
  • Mataʻituina o masini
  • Punaoa Mataʻituina
  • Faigamalo a le Windows ma le Security Security

Faʻapefea ona amata matamata i mea tutupu

O le auala muamua, tutusa lelei mo le Windows 7, 8 ma le 8.1, o le taomiina o le Win + R i luga o le piano ma ulufale ai eventvwr.msc, ona fai lea o le ulufale.

O le isi auala e fetaui lelei mo ituaiga OS uma o loʻo iai i le taimi nei o le alu i le Paefaʻaluga Pulea - Puleaina ma filifili le mea e fetaui iai iina.

Ma o se isi filifiliga e talafeagai mo le Windows 8.1 o le kiliki-i luga o le "Amata" le ki ma filifili le mea e fai i le lisi o le mea na tupu i le "Event Viewer". O le lisi lava e tasi e mafai ona maua e ala i le uomi o le Win + X i luga o le komepiuta.

O fea ma le mea o loʻo i le tagata e matamata i ai

O le faʻaogaina o lenei mea faigaluega e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • I le itu tauagavale o loʻo i ai se fausaga o laau lea e faʻavasegaina ai mea e tutupu i vaega eseese. E le gata i lea, iinei e mafai ona e faʻaopopo lau lava "Vaʻai Faʻasolopito", lea o le a faʻaalia ai na o mea e te manaʻomia.
  • I le ogatotonu, pe ae filifilia se tasi o "folders" i le itu tauagavale, o le lisi o mea na tutupu lava ia o le a faʻaalia, ma pe ae filifilia soʻo se tasi oi latou, o le ae iloa nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le pito i lalo.
  • O le itu taumatau e aofia ai sootaga i taga e mafai ai ona e faʻamamāina mea e ala i faʻasologa, saili mea e te manaʻomia, fatuina faʻataʻitaʻiga faaleaganuʻu, faʻasaʻo le lisi ma faia se galuega i le Task Scheduler o le a fesoʻotaʻi ma se mea na tupu.

Faʻamatalaga Faʻailoga

E pei ona ou fai atu i luga, a e filifilia se mea na tupu, o le a faʻamatalaga i le pito i lalo. O lenei faʻamatalaga e mafai ona fesoasoani i le sailia o se tali i le faafitauli ile Initaneti (ae le o taimi uma) ma e taua le malamalama i le uiga o le meatotino:

  • Igoa o le Igoa - O le igoa o le faila faila lea na faʻasaoina ai le faʻamatalaga o faʻamatalaga.
  • Punaoa - o le igoa o le polokalame, faagasologa poʻo vaega o le faiga lea na fatuina ai le mea na tupu (pe ae vaʻai i le Faʻataʻitaʻiga Taʻitaʻite iinei), ona mafai lea ona e vaʻavaʻai i le igoa o le tusi talosaga lava ia i le fanua o loʻo i luga.
  • Code - faʻasologa o mea tutupu, e mafai ona fesoasoani e saili faʻamatalaga e uiga i luga o le Initaneti. Ae ui i lea, e aoga le vaavaai i le vaega Peretania e ala i le talosaga ID ID + numera numera o le numera + le igoa o le talosaga lea na tupu ai le faalavelave (talu ai e tulaga ese lava le tulafono mo le polokalame).
  • O le faʻasologa o le tulafono - e pei o se tulafono, "O auiliiliga" o loʻo faʻaalia pea iinei, o lea e itiiti lava se lagona mai lenei fanua.
  • Category Category, keywords - e masani ona le faʻaaogaina.
  • Tagata faigaluega ma komepiuta - lipoti e fai ma sui o le tagata e faʻaaogaina ma o fea komipiuta na faʻalauiloa ai le faagasologa lea na mafua ai le faʻalavelave.

I lalo ifo, i le "Faʻamatalaga" laufanua, e mafai foi ona e vaʻai i le fesoʻotaʻiga o le "Online Online Help", lea e auina atu faʻamatalaga e uiga i le mea na tupu i le 'upega tafaʻilagi a Microsoft ma, i le teori, e tatau ona faʻaalia faʻamatalaga e uiga i lenei mea. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, o le a e vaʻai i se feau e taʻu mai ai e leʻi maua le itulau.

Mo le sailia o faʻamatalaga e ala i le sese, e sili le faʻaogaina o fesili nei: Igoa o le talosaga + ID ID + Code + Source. O se faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaaia i le faʻamalama. E mafai ona e taumafai e suʻe i le gagana Rusia, ae o le Igilisi sili atu faʻamatalaga faʻamatalaga. E le gata i lea, o faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le mea sese o le a talafeagai mo le suʻesuʻeina (faʻa-lua-kiliki i le mea na tupu).

Faʻaaliga: i luga o nisi saite, e mafai ona e mauaina se ofo e sii mai ai polokalama mo le faasaʻoina o mea sese i lenei po o lena code, ma o faʻasalalauga sese uma e aoina i luga o le 'upega tafaʻilagi - o nei faila e le tatau ona sii mai, latou te le foia faafitauli, ma o le a ono aʻafia ai isi.

E taua foi le matauina o le tele o lapataiga e le o se mea matautia, ma o savali sese foi e le o faailoa mai i taimi uma o loo i ai se mea sese i le komepiuta.

Vaʻai le tagavai o le faatinoga o le Windows

E mafai ona e maua se numera tele o mea manaia i le matamataina o mea e fai i le Windows, mo se faʻataʻitaʻiga, e vaʻavaʻai i faafitauli i le faʻaogaina o komepiuta.

O le faia o lenei mea, i le itu sao, tatala ia Lisi o talosaga ma Auaunaga - Microsoft - Windows - Diagnostics-Performance - Galuega ma vaai pe i ai ni mea sese i mea tutupu - latou te lipotia o se vaega po o se polokalama ua faʻagesegeseina ai le faʻatauina o Windows. E ala i le faaluaina o le kiliki i luga o se mea na tupu, e mafai ona e valaʻauina auiliiliga faʻamatalaga e uiga i ai

Faʻaaogaina Filters ma Faʻasalalauga Faʻasalalau

O se numera tele o mea na tutupu i mekasini e taʻitaʻia ai le mea moni e faigata ona faʻatautaia. E le gata i lea, o le toatele oi latou e le o tauaveina ni faamatalaga taua. O le auala sili e faʻaalia ai na o mea e te manaʻomia o le faʻaaogaina o manatu faaleaganuʻu: e mafai ona e setiina le tulaga o mea e tutupu e faʻaalia - sese, lapataiga, sese matuia, faapea foi ma latou punaoa poʻo le log.

Ina ia faia se vaaiga masani, kiliki le mea tutusa i le vaega i le itu taumatau. A maeʻa le faia o se aganuʻu, e te maua le avanoa e faʻaaoga ai nisi faʻamaumauga i le kiliki i le "Filter of view custom view".

O le mea moni, e le o mea uma nei, lea e mafai ona aoga mo le matamataina o mea tutupu i le Windows, ae o lenei, e pei ona taua, o se tusiga mo tagata fou, o lona uiga, mo i latou e le iloa e uiga i lenei aoga. Masalo, o le a ia faʻamalosi atili suʻesuʻega o lenei meafaigaluega ma isi OS.