Aisea e te manaʻomia ai se tagata faʻaupu i luga o le malo

O se tasi o vaega o le malo malolo o se tagata e vaivai pe leai foi. O se vaega taua o le HDD ua le masani ona galue i le mode IDE, ae e mafai foi ona maua i le taimi nei o avega malolosi.

O le faʻamoemoe o le tagata faʻaupu i luga o le malo

I ni nai tausaga talu ai, na faʻatautaia e le malosi le lagolagosua IDE, lea ua manatu ua le toe i ai. Latou te fesoʻotaʻi atu i le tinaboard e ala i se matata faapitoa e lagolagoina ai le lua vaitusi. Afai ei ai ni lua pusa mo le motherboard mo IDE, ona mafai lea ona e faʻafesoʻotaʻi i le fa HDDs.

O lenei laupepa e foliga faapenei:

O le autu autu e faʻaaoga i luga o IDE-faʻasologa

Ina ia mafai ona faʻamaonia le taʻavale ma le faagaoioia o le tino, e tatau ona muamua faʻamaonia le fesoʻotaiga. E mafai ona faia lenei mea i lenei fasimoli.

O le galuega a le tagata faʻaupuina o le filifilia lea o le mea e ave i ai le faamuamua o faʻapala taitasi e fesoʻotai i le vaʻaiga. E tatau ona avea le taʻavale e tasi ma matai (Master), ma lona lua - o se pologa (pologa). Faatasi ai ma le fesoasoani a tagata osooso mo puʻe taitasi ma faatulaga le mea e taunuu ai. O le puʻupuʻu autu faʻatasi ma le faʻaogaina o le polokalama o le Matai, ma o le isi puʻupuʻu o le pologa.

Ina ia setiina le tulaga sao o le tagata e sui, o loʻo i ai se faʻatonuga i luga o HDD taʻitasi. E foliga ese, ae e faigofie lava ona maua.

I nei ata e mafai ona e vaʻavaʻai i ni nai faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga faʻamatalaga.

Galuega Faʻasalaga Faʻaopoopo mo IDE Drives

I le faaopoopo atu i le autu autu o le tagata e tafafao, e tele nisi mea faaopoopo. O lenei ua latou le maua foi le aoga, ae i le taimi atofaina e mafai ona talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻapipiʻiina o le mea e faʻaumatia ai i se tulaga patino, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le auala sili ma se masini e aunoa ma se faʻamaoniga; faʻaaoga se isi faʻatulagaga o le taotoga ma se uaea faapitoa; faatapulaa le manino o le taavale i se aofaiga faapitoa o le GB (taua pe a le vaaia e le tino tuai le HDD ona o le "tele" le aofai o le avanoa).

E leʻo uma le HDDs ei ai nei gafatia, ma o lo latou avanoa e faalagolago i le ata faʻapitoa.

Paʻu i le SATA disks

O le tagata faʻasalalau (poʻo le nofoaga e faʻapipiʻi ai) o loʻo i ai foi i luga o le SATA drive, ae o lona faamoemoega e ese mai le IDE drive. O le manaʻomia e atofa se matai masini poʻo se poloketi faigata e le toe manaʻomia, ma e faʻapipiʻi faʻapipiʻi e le tagata faʻaoga le HDD i le laupapa ma le eletise e faʻaaoga ai laina. Ae o le faʻaaogaina o le uila e ono manaʻomia i mataupu e seasea tupu.

O nisi SATA-I ei ai ni tagata oso, o le mataupu faavae e le o faamoemoeina mo gaioiga tagata.

I nisi o SATA-II, e ono i ai se tulaga ua maeʻa ona tapunia, lea o le a faaitiitia ai le saoasaoa o le masini, o se taunuuga, e tutusa ma le SATA150, ae mafai foi ona avea ma SATA300. E faʻaaoga lenei mea pe'ā manaʻomia se fesoʻotaʻiga i tua atu ma isi SATA controllers (mo se faʻataʻitaʻiga, fausia i totonu o Vhips chipsets). E tatau ona maitauina o sea tapulaa e toetoe lava leai se aoga i le faagaoioiga o le masini, o le eseesega mo le tagata e faaaogaina e toetoe lava a le mafai ona iloa.

SATA-III e mafai foi ona i ai ni tagata oso mai e faatapulaa le saoasaoa o le taotoga, ae masani lava e le talafeagai.

O le taimi nei ua e iloa le mea o loʻo faʻamoemoeina i luga o le disiki o ituaiga eseese mo: IDE ma SATA, ma i tulaga e tatau ona faʻaaogaina.