Faʻafefea ona tufatufaina le Initaneti i komepiuta i luga o se 'upega tafaʻilagi (Seti Windows)

Talofa

Pe a faʻapipiʻi le tele o komepiuta i se 'upega tafaʻilagi, e le mafai ona e taaalo faʻatasi, faʻaaoga faʻamaumauga ma faila fefaʻasoaaʻi, ae a e faʻafesoʻotaʻi ia le itiiti ifo ma le tasi le komepiuta i luga o le Initaneti, faʻasoa atu i isi PC (o lona uiga, avatu ia i latou le Initaneti).

I le lautele, e moni, e mafai ona e faʻaulu router ma fetuutuunai e tusa ai (o le faʻalogoina o le tagata lava ia o loʻo faʻamatalaina iinei:, ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti mo komepiuta uma (faʻapipiʻi telefoni, papa ma isi masini). I le faʻaopoopoga, i lenei tulaga e tasi le mea taua e faʻaopoopo: e te le manaʻomia le teuina pea o le komepiuta, lea e tufatufaina ai le Initaneti.

Ae ui i lea, o nisi tagata faaaoga e le faʻapipiʻi se alalaupapa (ma e le o tagata uma e manaʻomia, ia faamaoni). O le mea lea, i lenei tusiga o le a ou talanoaina pe faʻapefea ona tufatufaina le Initaneti i komepiuta i luga o se 'upega tafaʻilagi e aunoa ma le faʻaaogaina o se alalaupapa ma polokalama faʻa-tolu (o lona uiga, na o galuega faʻavae i totonu o Windows).

E taua! O loʻo i ai nisi o lomiga o le Windows 7 (mo se faʻataʻitaʻiga, e amataina pe amata) lea e le maua ai le galuega a le ICS (lea e mafai ona e faʻasoa ai le Initaneti). I lenei tulaga, e sili atu lau faʻaoga polokalama faʻapitoa (sui faifaʻatonu), poʻo le faʻaleleia o lau version o Windows i le tomai (mo se faataitaiga).

1. Fausia se komepiuta o le a tufatufaina le Initaneti

O le komepiuta lea o le a tufatufaina le Initaneti ua valaʻauina faʻaumau (o lea o le a ou toe valaauina ai o ia i lenei tusiga). I luga o le 'auʻaunaga (polokalama foaʻi) e tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 2 fesootaiga fesoʻotaʻi: tasi mo le' upega tafailagi, o le isi mo le Initaneti.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e ono lua fesoʻotaiga fesoʻotai: tasi le cable network e sau mai le 'auʻaunaga, o le isi fesoʻotaiga fesoʻotaʻi e fesoʻotaʻi i le PC e tasi - le lona lua. Po o se isi filifiliga: 2 PC e fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi e faʻaaoga ai se telefoni fesoʻotaʻi, ma le maua i le Initaneti i luga o se tasi oi latou e ala i se modem (lea o nei vaifofo eseese mai le telefoni feaveaʻi e lauiloa).

Ma ... Muamua e te manaʻomia le setiina o se komepiuta ma le Initaneti. (o lona uiga mai le mea e te faʻasoaina). Susue le laina "Taamilosaga":

  1. Windows 7: i le Amata amata;
  2. Windows 8, 10: se tuufaatasiga o ki Manumalo + R.

I le laina tusi ai le poloaiga ncpa.cpl ma lolomi Ulufale. O le sikolasipi o loʻo i lalo.

Le auala e tatalaina ai fesootaiga fesoʻotaʻi

A o le tatau ona e tatalaina se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga o loʻo maua i Windows. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le lua sootaga: tasi i le 'upega tafaʻilagi, o le isi i le Initaneti.

O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai le auala e tatau ona foliga ai: o se uʻamea mumu e faʻaalia se fesoʻotaiga i luga o le Initaneti, se lanu moana i se mea faʻapitonuʻu.

O le isi e tatau ona e alu i ai meatotino lau fesoʻotaiga vavave (ia faia lenei mea, ia kiliki i luga o le fesootaiga e manaʻomia i le komi mo le kiolei ma filifili lenei filifiliga i le lisi o mea iloga).

I le "Access" tab, siaki le tasi pusa: "Faataga isi tagata e faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti i luga o lenei komepiuta."

Manatua

Ina ia faʻatagaina tagata faaaoga mai le 'upega tafaʻilagi e pulea le fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga i le Initaneti, siaki le pusa i tafatafa o le "Faʻatagaina isi faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga e pulea le avanoa lautele i le Initaneti."

A maeʻa ona e faʻasaoina tulaga, o le a lapataia oe e Windows o le tuatusi IP o le 'auʻaunaga o le a tofia i le 192.168.137.1. Naʻo le malie.

2. Fausia o se fesoʻotaiga i komepiuta i luga o le 'upega tafaʻilagi

O lea ua tumau pea ona fetuutuunai ia komepiuta i luga o le upega tafaʻilagi ina ia mafai ona latou faʻaogaina le Initaneti mai la matou 'upega tafailagi.

Ina ia faia lenei mea, alu i fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, ona maua lea o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le 'upega tafaʻilagi ma alu i ana meatotino. Ina ia vaʻaia fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga i totonu o Windows, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi o kulini. Manumalo + R ma ulufale i le ncpa.cpl (i le Windows 7 - e ala i le Taʻomuaga amata).

A e alu i meatotino o le fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga ua filifilia, alu i meatotino o le IP version 4 (e pei ona faia ma o lenei laina o loʻo faʻaalia i le ata sikola i lalo).

O lea e tatau ona e seti mea nei:

  1. Tuatusi IP: 192.168.137.8 (nai lo le 8, e mafai ona e faʻaaogaina se numera ese nai lo le 1. Afai ei ai 2-3 PC i luga o le upega tafaʻilagi, seti se tuatusi IP tulaga ese i luga taitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le 192.168.137.2, i le isi - 192.168.137.3, ma isi. );
  2. Masini Subnet: 255.255.255.0
  3. O le faitotoa autu: 192.168.137.1
  4. Tagata e fiafia i ai DNS: 192.168.137.1

Āiga: IP version 4 (TCP / IPv4)

A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi tulaga ma suʻe lau fesoʻotaiga. I le avea ai o se tulafono, e galue mea uma e aunoa ma se isi faʻaopoopoga poʻo mea faʻaaoga.

Manatua

I le auala, e mafai foi ona seti meatotino o le "Aumai se tuatusi IP a aunoa ma le masalosalo", "Aumai saʻo le tuatusi tuatusi DNS" i luga o komepiuta uma i luga o le upega tafailagi. O le mea moni, e le saʻo le galue i taimi uma (i loʻu manatu, e sili atu ona lelei le faʻamaonia saʻo o laina, pei ona ou sii i luga).

E taua! O le Initaneti i totonu o le 'upega tafaʻilagi o le a umi lava le umi e galue ai le' auʻaunaga (o lona uiga o le komepiuta lea e tufatufaina atu). A maeʻa ona tape, o le a leiloloa le avanoa i le lalolagi. I le auala, e foia ai lenei faafitauli - latou te faʻaaoga mea faigofie ma le le taugata - o se router.

3. Faʻamatalaga faʻapitoa: aisea e ono i ai ni faafitauli i le Initaneti i totonu o le 'upega tafaʻilagi

E tupu e foliga mai e saʻo mea uma, ae leai se Initaneti i komepiuta o le 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, ou te fautuaina e faʻalogo i nisi mea (fesili) i lalo.

1) E galue le 'initaneti i luga o le komepiuta e tufatufaina atu?

O le fesili muamua lenei ma sili ona taua. Afai e leai se Initaneti i luga o le 'upega tafaʻilagi (komipiuta), ona leʻo ai lea i luga o se PC i totonu o le' upega tafaʻilagi (faʻamatalaga manino). Aʻo le i faagasolo le faʻaopoopo atili o le faʻatulagaga - ia mautinoa o loʻo i ai le Initaneti i luga o le 'upega tafaʻilagi, o itulau o loʻo i totonu o le' upega tafaʻalagi e utaina, e leai se mea e muta pe a uma le minute pe lua.

2) Faia galuega a le 'auʻaunaga: Faʻasinomoe Faʻasinometi Initaneti (ICS), WLAN Faʻasinomaga Faʻatasi-Faʻasalalau, Taʻitaʻia ma Faʻasaga mamao?

I le faaopoopo atu i le mea moni e tatau ona amata nei auaunaga, e fautuaina foi e setiina i latou e amata vave (o lona uiga, latou te amata otometi pe a liliu le komepiuta).

E faʻapefea ona fai lenei mea?

Muamua tatala le lisi auaunaga: lolomi se tuufaatasiga mo lenei mea Manumalo + Rona e ulufale lea i le poloaiga services.msc ma lolomi Ulufale.

Taumafai: tatala le "'auʻaunaga" taʻaloga.

I le isi itu o le lisi, saili le auaunaga manaʻomia ma tatala i se kiliki faalua o le kio (sikikopipi i lalo). I meatotino o loʻo e setiina le ituaiga o faʻatalosaga - faʻafuaseʻi, ona kiliki lea o le button start. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i lalo, e manaʻomia ona faia mo le tolu auaunaga (lisiina i luga).

Auaunaga: auala e amata ai ma suia le ituaiga osofaʻiga.

3) O le fefaʻasoaaʻi ua faʻavaeina?

O le mea moni, o le amataina i le Windows 7, Microsoft, tausia lelei o le saogalemu o tagata faʻaoga, ua faʻalauiloa atu le puipuiga faaopoopo. Afai e le lelei le fetuunaiga, ona le aoga lea o le 'upega tafailagi mo oe (i se tulaga lautele, afai ei ai sau fesoʻotaʻiga i le lotoifale, atonu e mafai, ua uma ona e faia tulaga talafeagai, o le mafuaaga lea ou te tuʻuina atu ai lenei fautuaga i le pito i tua o le tusiga).

Faʻafefea ona siakiina ma pe faʻapefea ona faʻavae le fefaasoaaʻi?

Muamua alu i le Potu Pulea Windows i le tuatusi lea: Paepae Pulea Network ma le Internet Network ma le Faʻasoa Faʻatau.

Le isi itu tauagavale ia tatalaina le sootaga "Suia filifiliga o fetufaaiga alualu i luma"(silasila i lalo).

Ona e vaʻaia lea o ni faʻamatalaga se lua pe tolu, e masani lava: malolo, faʻapitoa ma fesoʻotaʻiga uma. Lau galuega: tatala faʻatasi i latou, aveese faʻataʻitaʻiga mai le puipuiga o le palakalafa mo avanoa lautele, ma mafai ai ona iloa le upega tafaʻilagi. I se tulaga lautele, ina ia aua le lisiina uma siaki, ou te fautuaina le faia o faatulagaga e pei ona i ai i mataitusi nei (o faʻamatalaga uma e mafai ona faʻaaogaina - faʻaopoopo i se kiliki kiliki).

faalilolilo

api faʻapitoa

Fesoʻotaʻiga uma

O le mea lea, vave vave, mo le fale LAN e mafai ona e faʻapipiʻia le avanoa i le lalolagi. E leai ni faʻafitauli faigata, ou te talitonu, e leai. E faʻatusatusa faʻatusatusa le faiga mo le tufatufaina o le Initaneti (ma ona faatulagaga) faʻatagaina faapitoa. polokalame, ua taʻua i latou o sui sui (ae aunoa ma i latou o le a e maua ni mea e le masani ai :)). I lenei laasaga, manuia ma le onosai ...