E faʻapefea ona tatala le Faʻamaumauga o Resitala Windows

Le aso lelei.

O le resitalaina o le polokalama - o loʻo i ai i totonu e teuina e Windows uma faʻamatalaga e uiga i faatulagaga ma faʻataʻitaʻiga o le polokalama atoa, ma polokalame taʻitasi taʻitasi.

Ma, i le tele o taimi, faatasi ai ma mea sese, osofaia, osofaʻiga o siama, faʻalogologo lelei ma le faʻamautuina o Windows, e tatau ona e ulufale i totonu o le resitalaina o lenei polokalama. I aʻu tusiga, o aʻu lava ia e tusi soo e sui soʻo se tulaga i totonu o le resitala, tape se lala poʻo se isi mea (o lenei e mafai ona e vaʻai i lenei tusiga :))

I le fesoasoani lenei, ou te manaʻo e tuʻuina atu nisi o auala faigofie e tatala ai le nusipepa resitala i faiga faʻaogaina Windows: 7, 8, 10. So ...

O le anotusi

  • 1. Auala e ulufale ai i le resitala: o le tele o auala
    • 1.1. E ala atu i le faamalama "Faʻamasinoga" / laina "Tatala"
    • 1.2. E ala i le sailiga: o le suʻeina o le resitala e fai ma sui o le pulega
    • 1.3. Fausia se alalaupapa e faʻalauiloa le faatonu o le resitala
  • 2. Faʻapefea ona tatala le faatonu o le resitala, pe afai e loka
  • 3. Faʻapefea ona fatuina se paranesi ma faʻatulaga i le resitala

1. Auala e ulufale ai i le resitala: o le tele o auala

1.1. E ala atu i le faamalama "Faʻamasinoga" / laina "Tatala"

O lenei metotia e matua lelei lava e masani ona galue lelei i taimi uma (e tusa lava pe i ai faafitauli i le avetaʻavale, pe a le o galue le lisi START, ma isi).

I le Windows 7, 8, 10, e tatala ai le laina "Taufetuli" - na o le lolomiina o se tuufaatasiga o ki Manumalo + R (Win o se faamau i luga o le piano ma se atigipusa e pei o lenei icon :)).

Fig. 1. Faʻatonu le tulafono regedit

Ona sosoo ai lea i le laina "Tatala" ulufale i le poloaiga faʻatonutonu ma lolomiina le Ini ulufale (tagai i le fig 1). E tatau ona tatala le faatonu o le resitala (vaai Ata 2).

Fig. 2. Faʻatonu Resitara

Manatua! I le ala, ou te fia fautuaina oe i se tusiga ma se lisi o poloaiga mo le matala o le "Run". O le tusiga e aofia ai le tele o le tele o tulafono e sili ona manaʻomia (pe a toe faʻafoʻisia ma faʻatulagaina le Windows, faʻalogo lelei ma faʻaaogaina le PC) -

1.2. E ala i le sailiga: o le suʻeina o le resitala e fai ma sui o le pulega

Muamua tatalaina le taʻavale masani. (lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo le tatalaina o soʻo se faʻailoga i soʻo se disk :)).

1) I le lisi i luga o le tauagavale (Tagaʻi i le Ata 3 i lalo), filifili le 'eleʻele eletise faʻapipiʻi lea na faʻapipiʻi ai Windows - e masani ona faailogaina e faʻapitoa. icon :.

2) O le isi, ulufale i le pusa saili faʻatonutonu, ona kiliki lea o le INTER e amata ai le sailiga.

3) I le isi itu iʻuga na maua, ia faʻalogo i le faila "regedit" ma le tuatusi o le pepa "C: Windows" - ma e tatau ona tatala (ata uma i le Ata 3).

Fig. 3. Sailiga mo fesoʻotaʻiga resitala

I le ala i le mati. 4 o loʻo faʻaalia ai le auala e amata ai le faatonu e avea ma pule (ia faia lenei mea, kiliki i luga o le sootaga na maua ma filifili mea e tutusa i le lisi).

Fig. 4. Faʻasaʻo le Resitala Editor mai ia!

1.3. Fausia se alalaupapa e faʻalauiloa le faatonu o le resitala

Aisea e te vaʻai ai i se auala puʻe e tamoe pe a mafai ona e fatuina oe lava?

Ina ia fatuina se alalaupapa, kiliki-i soo se mea i luga o le komepiuta ma filifili mai le lisi autu: "Fatufatu / Vaaiga" (e pei o le Ata 5).

Fig. 5. Faia o se ala

I le isi itu, i totonu o le laina o le mea faitino, faʻamautinoa le REGEDIT, o le igoa igoa e mafai foi ona tuʻuina e avea ma REGEDIT.

Fig. 6. Fausiaina o se alalaoa resitala.

I le auala, o le faaigoa lava ia, ina ua uma le foafoaga, o le a le faʻaalia, ae faʻatasi ai ma le nusipepa resitala faʻamau - o lona uiga. e manino lava o le a tatalaina pe a uma ona kiliki (tagai i le f. 8) ...

Fig. 8. Pipi e amata ai le faatonu resitala

2. Faʻapefea ona tatala le faatonu o le resitala, pe afai e loka

I nisi tulaga, e le mafai ona ulufale i le resitala (a itiiti mai i auala o loʻo faamatalaina i luga)). Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tupu lenei mea pe'ā e aafia i se siama siama ma ua mafai e le siama ona poloka le faatonu o le resitala ...

O le a le mea e fai e lenei mataupu?

Ou te fautuaina e faʻaaoga le AVZ aoga: e le gata e mafai ona siaki lau komepiuta mo faʻamaʻi, ae toe faʻafoʻi foi le Windows: mo se faataitaiga, tatala le resitala, toe faʻaleleia tulaga o le masini, masini komepiuta, faamama le faila a le au, ma le tele o isi.

AVZ

Faʻasalalauga: //z-oleg.com/secur/avz/download.php

Mo le toe faʻaleleia ma tatalaina le tusi resitala, a maeʻa le polokalama, tatala le lisi faila / polokalama faʻafou (pei o le ata 9).

Fig. 9. AVZ: Faʻamaumauga / Faʻasalaga Toe Faʻafoisia

I le isi, filifili le pusa "Tatala le Resitara Resitala" ma kiliki le "O le faatinoina o le faagaioiga" (pei o le Ata 10).

Fig. 10. Tatala le resitala

I le tele o tulaga, o lenei toe faʻafoʻisia e mafai ai e oe ona ulufale i le resitala i le auala masani (faamatalaina i le vaega muamua o le tusitusiga).

Manatua! I le AVZ foi, e mafai ona e tatalaina le faatonu resitala, pe ae alu i le lisi autu: tautua / faiga faʻaaoga / regedit - faʻasino le resitala.

Afai e te le fesoasoani, pei ona faamatalaina i lugaOu te fautuaina e faitau le tusiga e uiga i le toefuataiga o Windows -

3. Faʻapefea ona fatuina se paranesi ma faʻatulaga i le resitala

Pe a latou fai mai e tatala le resitala ma alu i se paranesi faapena ... e na o le paso o le toatele (talanoa e uiga i tagata e faaaogaina le novice). O le paranesi o se tuatusi, o se auala e te manaʻomia e alu ai i totonu o laupepa (fuga lanumeamata i le ata 9).

Faataʻitaʻiga resitala resitala: HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Classes exefile shell open command

Parakalafa - o tulaga nei o loʻo i paranesi. Ina ia fatuina se parakalafa, alu i le faila e manaʻomia, ona kiliki-saʻo ma faia se parakalafa i le tulaga e manaʻomia.

I le auala, o tafaoga e mafai ona ese (faʻalogo i lenei mea pe ae fatuina pe faʻasaʻoina): manoa, binary, DWORD, QWORD, Multiline, etc.

Fig. 9 lala ma parakalafa

O vaega autū o le resitala:

  1. HKEY_CLASSES_ROOT - faʻamatalaga i ituaiga faila na resitala i Windows;
  2. HKEY_CURRENT_USER - faatulagaga o le tagata faʻapipiʻi na ulufale i Windows;
  3. HKEY_LOCAL_MACHINE - faatulagaga e fesoʻotaʻi ma PC, komepiuta;
  4. HKEY_USERS - faatulagaga mo tagata uma e lesitala i Windows;
  5. HKEY_CURRENT_CONFIG - faʻamatalaga i luga o meafaigaluega.

I luga o lenei mea e faʻamaonia ai laʻu faʻataʻitaʻiga. Fai se galuega lelei!