Pūlaʻi tuatusi

O le taimi nei i luga o maketi o loʻo i ai le tele o mea tau taʻavale eseese, faʻateleina e nisi ituaiga o taaloga. Mo le faʻasolosolo sili ona lelei i le uili o le uili o le uili, o ia ituaiga meafaigaluega o le a fesoasoani i le faia o se mea e mafai ona faia. A maeʻa ona maua le uili o le uili, e na o le tagata e faaaogaina e faʻafesoʻotaʻi i le komepiuta, faʻatulaga ma amata le taaloga. O le isi, tatou te iloiloina auiliili le faagasologa o le sosooina o le uili o le uili faʻatasi ma pedal i le komepiuta.

Faʻapipiʻi le uili vaʻaia i le komepiuta

E leai se mea faigata i le fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o se mea taalo, e manaʻomia le tagata e faia na o ni nai laasaga faigofie ina ia saunia le masini mo le taʻavale. Faʻalogo i faatonuga e oʻo mai i le pusa. O iina o le ae maua ai se faʻamatalaga auiliili o le mataupu faavae o le fesoʻotaʻiga. Sei o tatou iloiloina le faagasologa atoa i lea laasaga.

Laasaga 1: Fesoʻotaʻi Faʻamasinoga

Muamua lava, faamasani oe lava i vaega uma ma uaea e alu i totonu o le atigipusa ma le uila ma le gaʻo. E masani lava e lua ni laina iinei, o se tasi oi latou e fesoʻotaʻi i le uili o le uili ma se komepiuta, ma le isi i le uili o le uili ma le uila. Faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi i soʻo se fesoʻotaiga USB saoloto i lau komepiuta.

I nisi tulaga, pe a oʻo mai le kesi, e fesoʻotaʻi atu i le uili o le uili i totonu o se isi uaea. Faʻatasi le fesoʻotaʻiga saʻo, e mafai ona e mauaina i totonu o faatonuga mo le masini. Afai ei ai se malosiaga faaopoopo, ona manatua lea e faʻafesoʻotaʻi aʻo leʻi amataina le seti.

Laasaga 2: Faʻasaʻo Avetaavale

O masini faigofie e faʻamauina e le komepiuta ma vave saunia mo le taʻavale, ae i le tele lava o tulaga o le a manaʻomia lou faʻatinoina o avetaʻavale poʻo isi polokalama faʻapitoa mai le atinaʻe. O le seti e tatau ona aofia ai se DVD ma polokalama uma ma faila, ae afai e te le maua pe leai foi sau taʻavale, alu i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, filifili lau uili vaʻalele ma sau mea uma e te manaʻomia.

E le gata i lea, o loʻo i ai polokalame faʻapitoa mo le sailia ma le faʻaopoopoina o avetaavale. E mafai ona e faʻaaogaina lenei masini komepiuta ina ia maua ai le avetaavale talafeagai mo le uili o le uili i luga o le upega tafailagi ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi ai. Seʻio tatou tilotilo i lenei faiga i luga o le faʻataʻitaʻiga o le Driver Pack Solution:

  1. Amata le polokalama ma faʻafesoʻotaʻi i le tulaga faʻapitoa e ala i le kilikiina o le ala talafeagai.
  2. Alu i le vaega "Avetaavale".
  3. Filifili "Faʻamomatai aunoa"afai e te manaʻo e faʻapipiʻi mea uma i le taimi e tasi pe maua ai le mea taalo i totonu o le lisi, faʻamau ma maeʻa le faʻatulagaina.

O le mataupu faavae o le faʻapipiʻiina o avetaavale ma isi e tutusa uma ma e le mafua ai ona faʻalavelave tagata faʻaaoga. O isi sui o lenei masini komepiuta e mafai ona maua i le tusiga i le sootaga i lalo.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

Laasaga 3: Faʻaopoopo se masini e faʻaaoga ai meafaigaluega a le Windows

O nisi taimi o se faigofie faʻapipiʻi o avetaavale e le lava mo le polokalama e faʻataga ai le faʻaaogaina o le masini. E le gata i lea, o nisi o mea sese pe a fesoʻotaʻi atu i masini fou e saunia foi e Windows Update. O le mea lea, e fautuaina e faʻaopopo le lima i le komepiuta. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Meafaigaluega ma Lolomitusi".
  2. Kiliki "Faaopopoina o se masini".
  3. Ole a sueina e aunoa ma le saʻo ia masini fou, e tatau ona faʻaalia le uili o le taaloga i lenei faamalama. E tatau ona e filifilia ma kiliki "Lisi".
  4. O le mea nei o le a otometi lava ona faʻaopoopoina le masini, e tatau lava ona e mulimulitai i faatonuga o loʻo faʻamaonia i le faamalama ma faʻatali mo le faʻagasologa o le faiga.

A maeʻa lena, e mafai ona e faʻaaogaina le masini, ae, atonu o le a le mafai ona fetuunai. O le mea lea, o le faʻaaogaina o tusi lesona o le a manaʻomia.

Laasaga 4: Faʻatonu le masini

Aʻo leʻi faʻavaeina ia taaloga, e tatau ona e mautinoa e iloa lelei e le komepiuta masini lomitusi, taʻavale, ma saʻo le vaʻaia o le vaʻalele. Siaki ma fetuutuunai nei laina o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le masini. E tatau ona e faia ni nai laasaga faigofie:

  1. Taofi i lalo le autū autu Manumalo + R ma ulufale i le poloaiga o loʻo i lalo, ma kiliki "Lelei".
  2. joy.cpl

  3. Filifili le masini taalo taʻavale ma alu i "Meatotino".
  4. I le lisi "Filifiliga" kiliki "Faʻatali".
  5. O le a tatala le faamalama vaʻai faamalama. Ina ia amataina le faagasologa, kiliki "Lisi".
  6. Muamua, e faia se suʻesuʻega tutotonu. Mulimuli i faatonuga i le faamalama, ma o le a otometi lava ona alu i le isi laasaga.
  7. E mafai ona e matauina le faʻavasegaina o auivi oe lava, o au taga uma o le a faʻaalia i totonu o le fanua "X axis / Y tua".
  8. E totoe na o le faʻavasegaina "Siʻi". Mulimuli i faatonuga ma faʻatali mo le suiga vave i le isi laasaga.
  9. I le taimi nei, ua maeʻa le faʻaleleiina o le faagasologa, o le a faasaoina pe a uma ona e kiliki "Fai".

Laasaga 5: Faʻamaonia o gaioiga

O nisi taimi, a uma le amataina o se taʻaloga, e iloa e tagata e leai ni pona e le faigaluega pe o le uili o le uila e taamilo i le auala sese. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e siakiina meafaigaluega a Windows. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Faasolo le autū autu Manumalo + R ma toe foi atu i tulaga e ala i le poloaiga o loʻo faʻamaonia i le laasaga muamua.
  2. I le faamalama, faʻamautinoa lau uili vaʻa ma kiliki "Meatotino".
  3. I le lisi "Faamaoniga" O faʻamalosi uma o le taʻavale, o le gaioiga ma le matamata matala e faʻaalia.
  4. I le mea e leai se mea e le o lelei ona galue, o le ae manaʻomia le toe faʻataʻoto.

O le faagasologa atoa o le fesoʻotaʻiga ma le faʻafetaui o le uili o le uili ma vae. E mafai ona e tamoe i lau taaloga e sili ona e fiafia i ai, ia faia fetuunaiga ma alu i taaloga. Ia mautinoa e alu i le vaega "Faʻamatalaga o le Pulega"I le tele o tulaga, e tele naua itu eseese mo le uili.