E faʻapefea ona fai vaefaamatalaga i le Upu?

E tele tagata e fesili i le fesili e tasi e uiga i le fatuina o vaefaamatalaga i le Upu. Afai e le iloa e se tasi, ona avea lea o se vaefaamatalaga masani i se numera i luga atu o se upu, ma i le faaiuga o le itulau ua tuuina mai ai se faamalamalamaga i lenei upu. Masalo o le toatele na latou vaaia tutusa i le tele o tusi.

O le mea lea, o vaefaamatalaga e tele lava ina faia i taimi o pepa, faʻasalalauga, pe a tusia lipoti, tusitala, ma isi. I lenei tusiga ou te fia faia lenei elemene foliga faigofie, ae e talafeagai ma masani ona faʻaaogaina.

E faʻapefea ona faia faʻamatalaga vaefaamatalaga i le Upu 2013 (tutusa i le 2010 ma le 2007)

1) Aʻo le i faia se vaefaamatalaga, tuu le fetuu i le mea tonu (e masani lava i le faaiuga o se fuaiupu). I le ata sikeri i lalo, arrow numera 1.

Ma le isi, alu i le vaega "LINKS" (o le lisi o loʻo i luga, o loʻo i le va o vaega "PAG TICKET and BROADCAST") ma kiliki i le "AB insert footnote" button (silasila i le screenshot, arrow numera 2).

2) O le a otometi lava ona e alu atu i le pito i tua o lenei itulau ma o le a mafai ona e tusia se vaefaamatalaga. I le ala, ia maitauina le numera o vaefaamatalaga e tuʻu faʻafuaseʻi! I le ala, afai e faafuasei ona e tuʻuina se isi vaefaamatalaga ma o le a sili atu le maualuga nai lo lou matua - o le numera o le a otometi lava ona sui ma o le a latou faasolosolo i luga. Ou te manatu o se filifiliga sili ona talafeagai.

3) O le tele o taimi, aemaise lava i mea na tutupu, o vaefaamatalaga ua faia ina ia aua nei tuu i le pito i lalo o le itulau, ae i le faaiuga o le pepa atoa. Ina ia faia lenei mea, muamua ona tuu le fetuu i le tulaga manaomia, ona kiliki lea o le "faamaufaailoga faaiu" (o loo i ai i le "LINI").

4) O le a faʻafeiloaʻia oe i le pito i tua o le pepa ma e faigofie ona e tuʻuina atu se decryption i se upu / fuaiupu e le mafaamatalaina (i le ala, faamolemole ia matau, o nisi e fenumiai le pito o le itulau i le faaiuga o le pepa).

O le a le isi mea e talafeagai i vaefaamatalaga - o lea e le manaʻomia ai ona toe taʻalo i tua ma iloa ai mea o loʻo tusia i le pito i lalo (ma o le tusi o le ai ai i le ala). E lava le na o le tuʻuina i le pito i luga o le kuki i luga o le vaevaega talafeagai i totonu o le tusitusiga o le pepa ma o le ae maua i luma o ou mata le tusitusiga na e tusia ina ua e faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le faʻamalamalamaga i luga, pe a faʻafefe i luga o vaefaamatalaga, o le tusitusiga na faʻaalia: "Mataupu e uiga i siata".

Ia fetaui ma anapogi! Pau lava lena. E manuia uma lipoti ma galuega.