Auala e liliu ai le vitio i se isi faatulagaga

I le taimi nei, o taaloga komipiuta o se vaega taua o le olaga o le toʻatele o tagata faʻaoga PC i le tulaga tutusa ma isi faafiafiaga. I le taimi lava e tasi, e le pei o isi vaega o faafiafiaga, o taaloga ei ai le tele o manaoga faʻatulafonoina e faʻatatau i le faʻatinoga o vaega faakomepiuta.

E le gata i lea i le gasologa o le tusiga o le a tatou talanoa e uiga i mea taua uma o le filifilia o se PC mo faafiafiaga, e taulai atu i mea taua uma.

Faʻaopoopoina se komepiuta taalo

Muamua, e matua taua le tosina atu o oe i le mea moni e faapea i lenei tusiga o le a tatou vaevaeina le faagasologa o le faʻapipiʻiina o se komepiuta e tusa ai ma le tau o nisi vaega. I lenei tulaga, o le a tatou le iloiloina le auiliiliga ia lava auiliiliga, talu ai afai e te le o iai ni tomai talafeagai e faʻapipiʻi ma faʻafesoʻotaʻi le mea na faʻatauina, e sili atu ona lelei le aloese mai le fausiaina o le PC.

O tau uma o loʻo taʻua i le tusiga ua fuafuaina mo maketi a Rusia ma o loʻo tuʻuina atu i luga o ulu.

Afai e te togafitia i latou o loʻo faʻaaogaina le masini komepiuta e fai ma sui atoatoa mo se komepiuta patino, matou te faanatinati e te le fiafia. O le komepiuta o aso nei e le o mamanuina e taʻalo ai taʻaloga, ma afai latou te mafai ona ausia mea e manaʻomia, ona sili atu lea o le tau i le tau o PC pito i luga.

Vaʻai foi: Filifilia i le va o se komepiuta ma se komepiuta

Aʻo lei oʻo i le suʻega o vaega o komipiuta, ia e iloa o lenei tusiga e talafeagai naʻo le taimi na tusia ai. Ma e ui ina tatou taumafai e tausia le mea i se tulaga talafeagai, toe faafouina, atonu o le ai ai pea le eseesega i tulaga e talafeagai.

Manatua o mea uma lava mai lenei tusi lesona e faʻatagaina. Ae ui i lea, e tusa lava, e mafai lava ona faia se tuusaunoaga e uiga i le tuufaatasiga o vaega i le maualalo ma le taugata, ae ia maua fesootaiga fesoʻotai.

Budget e oo atu i le 50,000 rubles

E pei ona mafai ona vaaia mai le ulutala, o lenei vaega o le tusiga ua fuafuaina mo i latou o loʻo faʻaaogaina le latou paketi mo le faʻatauina o se komepiuta taʻaloga e matua tapulaa lava. I le taimi lava e tasi, ia maitauina o le 50,000 rubles o le mea aupito maualuga lea e mafai ona faatagaina, e pei o le mana ma le lelei o vaega e pau mai le tau o le tau.

E fautuaina e faʻatau vaega na o punaoa faʻalagolago iai!

I se tulaga faapena, e tatau ona e faia mo oe lava se malamalamaaga o le faigofie, e taua o le tele o le paketi ua vaevaeina i le va o mea autu. O lenei, i le itu, e faatatau i le gaioiga ma le kata vitio.

Muamua e tatau ona e filifili i le mea na faʻatauina, ma i luga o le faavae e filifili ai isi vaega o le faʻapotopotoga. I lenei tulaga, o le paketi e mafai ona faʻapipiʻi se PC taʻalo e faʻavae i luga o le faagasologa mai le Intel.

O meafaigaluega na gaosia e le AMD e itiiti le aoga ma o loʻo i ai se tau maualalo.

I le taimi nei, o le sili atu ona fiafia o le taʻaloga o taʻaloga mai le 7 ma le 8 augatupulaga o Core - Kaby Lake. O le lapopoa o nei gaosiga e foliga tutusa, ae o le tau ma le faatinoga e eseese.

Ina ia mafai ona fetaui ma le 50,000 rubles, e sili atu le le amanaia o ata pito i luga o processors mai lenei laina ma gauai atu i taugata taugata. A aunoa ma se masalosalo, o le filifiliga lelei mo oe o le mauaina lea o se faʻataʻitaʻiga o le Intel Core i5-7600 Kaby Lake, ma le tau o le 14,000 rubles ma faʻataʻitaʻiga nei:

  • 4 tino;
  • 4 filo;
  • Auala e 3.5 GHz (Turbo mode e oo i le 4.1 GHz).

I le faʻatauina o lenei faagasologa, e mafai ona e feagai ma se pusa faapitoa BOX, lea e aofia ai se tau e le taugata ae sili ona maualuga o le tagata e faʻaleleia. I tulaga faapena, faapea foi i le leai o se faiga malulu, e sili atu ona lelei le faatauina mai o se vaega lona tolu. I le faʻatasi ai ma le Core i5-7600K, o le a faʻaaogaina ma le atamai le GAMMAXX 300 mai le Kamupani Saina Deepcool.

O le vaega e sosoo ai o le faavae o le komepiuta atoa - le motherboard. E taua le iloa o le laasaga o le vaituloto o Kaby lava ia e lagolagoina e le tele o le tele o tina masi, ae le o tagata uma ua faʻapipiʻiina se vaʻavaʻa talafeagai.

Ma i le lumanaʻi o le a leai ni faʻafitauli i le lagolago o le faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi ma le mafai ona faʻaleleia, e tatau ona e faʻatau mai se motherboard e taʻaloga tonu i le H110 poʻo le H270 chipseti, ma mafaufau i mea tau tupe. O le laupapa fautuaina i lo tatou tulaga o le ASRock H110M-DGS i se tau o loʻo oʻo atu i le 3,000 rubles.

A filifilia le pusa o le H110, atonu o le ae manaʻomia le faʻafouina o le BIOS.

Vaʻai foʻi: Pe manaʻomia ona faʻafouina le BIOS

Katalama vitio mo taaloga PC - o le sili ona taugata ma sili atu le fefinauai o vaega o le faʻapotopotoga. E mafua lenei mea i le mea moni e sili atu ona televavavave suiga o faʻamalositino faʻaonapo nei nai lo isi vaega o le komepiuta.

Paʻi i luga o le autu e talafeagai, i aso nei o faʻataʻitaʻi mai MSI mai le laina GeForce o kata vitio sili ona manaʻomia. Mafaufau i la tatou paketi ma sini e faʻapipiʻi se PC maualuga, o le sili sili ona lelei o le a avea ma pepa MSI GeForce GTX 1050 Ti (1341Mhz), lea e mafai ona faʻatau i le tau o le 13,000 rubles ma faʻataʻitaʻiga nei:

  • Manaʻo mafaufau - 4 GB;
  • Taimi o faagasologa - 1341 MHz;
  • O le taimi e manatua ai e 7008 MHz;
  • Faʻamatalaga - PCI-E 16x 3.0;
  • DirectX 12 ma OpenGL 4.5 lagolago.

Vaʻai foi: Pe faapefea ona filifili se kata vitio

O le RAM o se vaega sili ona taua o le taaloga PC, o le faʻatau mai e tatau ona e sau mai le paketi. I se tulaga lautele, e mafai ona e ave le tasi vaega o le CT4G4DFS824A RAM taua ma le 4 GB manatua. Ae ui i lea, o lenei aofaiga mo taaloga o le a laiti ma o le mea lea o se maualuga maualuga o le tuuina atu lea o le 8 GB manatua, mo se faataitaiga, Samsung DDR4 2400 DIMM 8GB, i le tau o le 6,000.

O le isi vaega o le PC, ae faʻatasi ma se mea e sili atu ona maualalo ifo, o le disiki malo. I lenei tulaga, e mafai ona e maua masei le tele o faailoga o lenei vaega, ae o la tatou paketi, o lenei faiga e le taliaina.

E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se puʻupuʻu faigata mai le Western Digital faʻatasi ma se manatuaga o le 1 TB, ae i le tau maualalo e oʻo atu i le 4,000 rubles. Mo se faʻataʻitaʻiga, Blue poʻo Red o ni faʻatusa sili.

O le faʻatauina o se SSD e naʻo oe ma au teugatupe faʻaagaga e faalagolago.

O le eletise o le vaega fou lea, ae e le itiiti ifo le taua nai lo, mo se faataitaiga, le tinaboard. O le mea taua e tatau ona e gauai i ai pe a faʻatau mai se eletise o le maua lea o le 500 watts o le mana.

O le faʻataʻitaʻiga aupito sili ona talafeagai e mafai ona avea ma le eletise eletise Deepcool DA700 700W, i le tau o loʻo oʻo atu i le 4,000 rubles.

O le vaega faaiu o le potopotoga o le mataupu PC lea e tatau ona tuʻu uma ai vaega. I lenei tulaga, e le mafai ona e popole tele i ona foliga vaaia ma faʻatau se Midi-Tower, mo se faʻataʻitaʻiga, Deepcool Kendomen Red mo le 4,000.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei potopotoga e tusa ma le 50,000 rubles i aso nei. I lenei tulaga, o le faʻataunuʻuga mulimuli o se komipiuta a le tagata lava ia o le a mafai ai e oe ona faigofie ona taʻalo i nei taʻavale sili ona faigata i le toetoe lava o le maualuga o le faʻatulagaina e aunoa ma le sao o le FPS.

Budget e oo atu i le 100,000 rubles

Afai e iai lau tupe i le 100,000 rubles ma ua sauni e faʻaalu tupe i luga o se komipiuta taʻalo, ona matua lautele lea o le filifilia o vaega vaega, nai lo le tulaga o le faʻalapotopotoga taugofie. Aemaise lava, e faʻaaoga lenei i nisi o elemene faaopoopo.

O sea faʻapotopotoga o le a faʻatagaina e le gata ina taaalo i taʻaloga faʻaonaponei, ae ia galulue ai foi i nisi o polokalama faakomepiuta.

Faamolemole ia maitauina o lenei aofaiga e te faʻaaluina i luga o se PC, pe afai e le manaʻomia na o se taʻaloga, ae o le PC streamer. E faʻafetai i le maualuga o le faʻatinoina o le avanoa e faʻafefe ai i luga e aunoa ma le faʻaituau i faʻamatalaga a le FPS i taaloga.

Faʻamau i luga o le autu o le mauaina o se fatu mo lau luminika PC, o le a vave ona e faia se maliega e tusa lava pe i ai se paketi o le 100,000 rubles e leai se aoga i le maua mai o mea fou o le gaosiga fou. E mafua mai i le mea moni o le Core i7 e sili atu le tau maualuga, ae le o se maualuga maualuga e pei o le Intel Core i5-7600 Kaby Lake.

I le fesoʻotaʻiga ma luga, o le tatou filifiliga e pau i luga o le i5-7600K model, lea, faatasi ai ma isi mea, e pei ona taʻua muamua, ei ai le Turbo e mafai ona faʻaleleia le FPS i taaloga komepiuta i nisi o taimi. E le gata i lea, faatasi ai ma se faletua talafeagai i ona po nei, e mafai ona e toso ese mai le faagasologa le maualuga o lona faatinoga e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o le taimi.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se polokalama mo le PC

E le pei o le faatulagaga muamua, e mafai ona e faʻatauina se sili atu ma sili atu le malosi ma le maualuga o le CPU faʻafouina le tino. E tatau ona sili atu le taulai atu i mamanu nei o tagata faʻataʻitaʻi ma se tau e le maualuga atu nai lo le ono afe rubles:

  • Thermalright Macho Rev.A (BW);
  • DEEPCOOL Assassin II.

O le tau o le tagata e toʻafilemu, faʻapea foi ma lau filifiliga, e tatau ona sau mai manaoga patino mo le maualuga o le pisapisao ua gaosia.

A e faʻatau mai se motherboard mo se faʻapotopotoga faʻapitoa taugata a le PC, e le tatau ona e faatapulaaina oe lava, aua o le a sili atu ona e manaʻo e faʻaaogaina le malosi maualuga. O le mafuaʻaga lenei e mafai ai ona vave tuʻuina uma faʻasologa o mamanu i lalo o le Z series.

Tagai foi: Auala e filifili ai se motherboard

Faʻaopoopo atili faʻamatalaga i le filifiliga filifiliga, o le mea sili ona lauiloa o le ASUS ROG MAXIMUS IX HERO. O sea motherboard o le a tauina ai oe i le 14,000 rubles, ae o le a mafai ona e saunia moni mea uma e manaʻomia mo se tagata gaioiga faʻaonapo nei:

  • SLI / CrossFireX lagolago;
  • 4 pito i lalo DDR4;
  • 6 SATA 6 Gb / s slots;
  • 3 poloka PCI-x x16;
  • 14 sikuea mo le USB.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i lenei faʻataʻitaʻiga i le taimi o le faʻatatauga o le faʻatupega

O se kata vitio mo le PC mo le 100,000 rubles o le a le avea ma se faʻafitauli, e pei ona mafai ona faia i se faʻapotopotoga sili atu ona taugofie. I se faaopoopoga, ua tuʻuina atu i le motherboard ua uma ona filifilia, ma e mafai ona e faʻamalamalama manino le faʻataʻitaʻiga talafeagai.

I le faatusatusa i le filifiliga o lea lava polokalama, e sili ona lelei le faatau mai o se kata vitio mai le augatupulaga lata mai o GeForce. O le sui sili mo le faʻatauina o le GeForce GTX 1070 faʻataʻitaʻi ata, ma le tau o le 50,000 rubles ma faʻataʻitaʻiga nei:

  • Manaoga mafaufau - 8 GB;
  • Taimi o faagasologa - 1582 MHz;
  • O taimi e manatua ai e 8008 MHz;
  • Faʻamatalaga - PCI-E 16x 3.0;
  • DirectX 12 ma OpenGL 4.5 lagolago

RAM mo se komipiuta taʻavale e mafai ona faʻatau mai ni mea e ono manaʻomia, e tilotilo i le gafatia o le tinaboard. O le filifiliga pito sili ona lelei o le ave lea o le 8 GB o le manatuaina i se bandiusiu o le 2133 MHz ma le mafai ona faʻaalu.

Afai e te talanoa e uiga i ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, matou te fautuaina e faʻalogo lelei i le mafaufau o HyperX HX421C14FBK2 / 16.

I le avea ai ma faʻamaumauga autu, e mafai ona e faʻaaogaina le Western Digital Blue or Red i le faʻamaoniga o le gafatia e le itiiti ifo i le 1 TB ma e oʻo atu i le 4,000 rubles.

E tatau foi ona e mauaina se SSD, lea o le a e manaomia mulimuli ane ai le polokalama faagaoioia ma nisi o polokalama e sili ona taua mo le vave gaioiga o faamaumauga. O se faataitaiga lelei o le Samsung MZ-75E250BW mo le tau e 6,000.

O le vaega mulimuli o le eletise, o le tau ma ona foliga e tuusaʻo mai au mea tau tupe. Ae peitaʻi, e ui i lea, e tatau ona e aveina meafaigaluega e le itiiti ifo ile 500 W, mo se faʻataʻitaʻiga, Cooler Master G550M 550W.

E mafai ona e ave le atigi komipiuta i lau faitalia, pe afai e mafai ona tuʻuina vaega e aunoa ma ni faʻafitauli. Mo le faigofie, matou te fautua atu ia e faitauina le tusiga talafeagai i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se mataupu PC

Faamolemole ia matau o tau mo nei vaega e eseese tele, o lea o le aofai atoa o le faʻapotopotoga e ono fesuisuiai. Ae na tuʻuina atu le paketi, ma e le tatau ona i ai ni faafitauli i lenei mea.

Budget e silia ma le 100 afe rubles

Mo i latou e fiafia i taaloga komepiuta, o a latou paketi e sili atu i le fausaga o le 100 pe sili atu afe rubles, e le mafai ona e mafaufau faapitoa e uiga i vaega ma vave ona faatau se PC. O lenei faiga o le a faʻatagaina ai oe e le faʻavave taimi i luga o le faʻatau, faʻapipiʻiina ma isi taga, ae i le taimi lava e tasi e mafai ai ona faʻaleleia i le lumanaʻi.

O le tau atoa o vaega e sili atu ma le 200,000, talu ai o le autu autu o fautuaga mo tagata mauoa.

Mafaufau i le mea o loʻo i luga, afai ei ai se manaʻoga, e mafai ona e faʻapipiʻiina se komipiuta taʻavale e ala i le filifilia o vaega oe lava. I lenei tulaga, e faavae i luga o lenei tusiga, e mafai ona e aoina mai se PC moni pito i luga i le asō.

Pe a faatusatusa i le vave ona fausia i lenei paketi, e mafai ona e liliu atu i le augatupulaga aupito lata mai o le gaioiga mai le Intel. E faapitoa lava le taua o le Intel Core i9-7960X Skylake faʻataʻitaʻiga ma se tau o le 107,000 ma faʻataʻitaʻiga nei:

  • 16 eka;
  • 32 filo;
  • Taimi e 2.8 GHz;
  • Socket LGA2066.

O le mea moni, o sea mata malosi e manaʻomia ai le manava tutusa o le tino. I le avea ai o se fofo, e mafai ona e filifili mai:

  • Suavai suavai Deepcool Captain 360 EX;
  • Cooler Master Master Maker Maker 8.

O oe lava e filifili pe o le a le mea e tatau ona tuʻuina atu, talu ai ona o le lua atoatoa o le tino e mafai ona faʻamafanafanaina le gaosiga filifilia.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se faiga malulu

E tatau i le motherboard ona fetaui ma mea uma e mafai ona faʻaaoga e le tagata, e mafai ai ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi le RAM maualuga. O se filifiliga lelei mo se tau e sili ona le talafeagai o le 30,000 rubles o le a avea ma tinaboard GIGABYTE X299 AORUS Taaloga 7:

  • SLI / CrossFireX lagolago;
  • 8 sikuea DDR4 DIMM;
  • 8 SATA 6 Gb / s slots;
  • 5 poloka PCI-E x16;
  • 19 avanoa mo le USB.

E mafai foi ona ave le kata vitio mai le augatupulaga lata mai o GeForce, ae o lona tau ma le mana e le ese tele mai le ata na tatou talanoaina i le fonotaga muamua. I lenei tulaga, ua fautuaina e gauai atu i le MSI GeForce GTX 1070 Ti o le faʻasologa o ata, lea ei ai le tau e 55,000 rubles ma uiga nei:

  • Manaoga mafaufau - 8 GB;
  • Faʻasalalauga faifaipea - 1607 MHz;
  • Faʻasologa o taimi - 8192 MHz;
  • Faʻamatalaga - PCI-E 16x 3.0;
  • DirectX 12 ma OpenGL 4.6 lagolago.

RAM i luga o se komepiuta mai le 100,000 rubles, ma mafaufau i mea uma o loʻo i luga, e tatau ona tausisia atoatoa isi vaega. O le filifiliga lelei lava o le setiina o le numera aupito maualuga o faʻamaumauga e 16 GB i le 2400 MHz, mo se faataitaiga, le Corsair CMK64GX4M4A2400C16.

I le matafaioi a le disasiole autu, e mafai ona e faʻapipiʻi nisi o Western Digital Blue masini ma se gafatia o le 1 TB, pe filifili se tasi HDD ma le malosi e te manaʻomia.

I le faaopoopo atu i le kiliuli ua e filifilia, e manaʻomia SSD, faʻatagaina le komepiuta e faʻatino galuega i se saoasaoa maualuga atu. Ina ia le faʻaaluina le tele o le taimi i le iloiloina o filifiliga uma, matou te fautuaina le taulaʻi atu i le Samsung MZ-75E250BW, lea na matou feagai muamua.

Vaʻai foi: Faʻatonu le SSD-drive

I nisi tulaga, e mafai ona e faʻatau ni SSDs faapitoa mo taaloga ma polokalama.

O le eletise, e pei ona i ai muamua, e tatau ona ausia manaoga pito i maualuga. I lalo o o matou tulaga, e mafai ona e tuʻuina atu le fiafia i le ata COUGAR GX800 800W poʻo le Enermax MAXPRO 700W faʻavae i luga o ou gafatia.

A maeʻa le faʻapotopotoga o le PC maualuga, e tatau ona e filifilia se mataupu maumaututu. E pei ona i ai muamua, fai lau filifiliga e fuafua i le tele o isi vaega ma au mea tautupe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o NZXT S340 Elite Black o le a avea ma faavae lelei tele mo le uʻamea, ae o se manatu manino lenei.

O le faʻaaogaina o le iunite o le a mafai ai e oe ona taʻalo i luga o faʻamautu i tafaoga faʻaonapo nei e aunoa ma ni tapulaa. E le gata i lea, o lenei faʻalapotopotoga e mafai ai e oe ona faia le tele o galuega i le taimi e tasi, pe o le faia o se vitio po o le tafe mai o mea taalo malolosi.

I lenei tulaga ma le faagasologa o le aoina mai o le fonotaga pito i luga e mafai ona maeʻa.

Vaega faaopoopo

I le gasologa o lenei tusiga, e pei ona e matauina, matou te leʻi paʻi atu i nisi faʻamatalaga faaopoopo o se komipiuta taʻavale televave. E mafua mai i le mea moni o ia elemene e faʻalagolago lava i ou lava manaʻoga.

Tagai foi:
Auala e filifili ai faila
Auala e filifili ai koluma

Ae peitaʻi, afai o loʻo i ai pea ou faafitauli i masini komepiuta, matou te fautuaina e te faitauina ni tala i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Tagai foi: Auala e filifili ai se kiore

I le faaopoopo atu i lenei mea, aua nei galo e gauai atu i le filifiliga o le mataʻituina, o le tau e ono aʻafia ai foi le faʻapotopotoga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona filifili se mataʻitu

Faaiuga

I le avea ai o se faaiuga i lenei tusiga, e tatau ona e faia se maliega e mafai ai ona e aoao atili faʻamatalaga i le faʻafesoʻotaʻi o vaega i le tasi ma le isi, faʻapea foʻi ma latou fesoʻotaʻiga, mai faʻamatalaga faapitoa i luga oa matou punaoa. Mo nei faʻamoemoe e sili ona lelei le faʻaogaina o le fomu suega, ona o loʻo i ai tulaga eseese uma.

Afai a uma ona e suʻesuʻeina faʻasalaga o iai sau fesili poʻo fautuaga, ia e mautinoa e tusi e uiga i ai i faʻamatalaga.