Debian 9 Taiala Faʻapipiʻi

I le avea ai o se tagata fai komepiuta, e ono i ai ni tulaga e tatau ai ona e molia se masini komepiuta e aunoa ma le faʻaaogaina o le komepiuta. I lenei tusiga, o le a matou faʻaalia atu ia te oe metotia o auala e mafai ai ona e molia se masini komepiuta, ae le o le igoa i le tuʻuina atu o le masini fetaui.

Matou te molia le maa e aunoa ma se komepiuta

I le amataina, e taua le matauina o se mea moni e pei o le lautele o lenei tusi lesona e tusa ai ma le faaaogaina o fautuaga. O le mea lea, a maeʻa se auiliiliga auiliili o mea na matou tuuina atu, e le gata e mafai ona e molia le komepiuta komepiuta, ae ia faia foi faapena ma isi masini feaveaʻi.

E le o manatu uma o metotia e masani ai!

O na metotia e molia ai le pikiapu e le o ufiufiina e le tekinolosi faʻapitoa o le komepiuta ma le masini e mafai ona tau atu i le toilalo o le mea e molia ai. I lenei itu, i le mulimuli i faatonuga, e tatau ona e ave le tele o le tausiga e aua neʻi faaleagaina le pati.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻasese se komepiuta

I nisi tulaga, e le gata o le eletise malosi, ae o le komepiuta foi, lea ua fuafua e faʻaaogaina le paʻa i le lumanaʻi, atonu e lamatia.

Mo le agai saʻo i le mea autu, ia e iloa i le faagasologa o le toe faʻaaogaina o le maa e aunoa ma se komepiuta, o le ae manaʻomia ni auiliiliga faaopoopo. O nisi o vaega talafeagai e le faigofie tele ona maua, o lea e tatau ai ona e filifilia le metotia talafeagai e tusa ai ma ou gafatia.

Vaʻai foi: Filifilia i le va o se PC ma se komepiuta

Metotia 1: Faʻaaogā se isi komepiuta

E manino lenei mea i soʻo se tagata faʻaaoga, ae o le a sese le aua neʻi taʻua, mafaufau i le aano o le autu faʻamatalaina. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o lenei metotia o le auala pito sili ona faigofie e taulia ai le masini o se komepiuta komepiuta.

E le tatau ona i ai ni faʻafitauli i le faagasologa o le faʻaaogaina, e tatau lava ona e faʻapipiʻi le batini i se isi mea komepiuta ma faʻafesoʻotaʻi atu i le masini. O le faʻataʻitaʻiga o le isi mea komepiuta e tatau ona fetaui ma le masini, o le batini lea e te manaʻo e faʻatumu.

O le faʻafitauli sili o lenei metotia o le leai lea o le komepiuta poʻo le masini e mamanuina mo le tele o suiga o le eletise malosi. Ona o lenei mea, pe a uma lenei ituaiga o toe faʻaleleia, o faigata i le itu e mafai ona mafai, pei o le toilalo o le komepiuta e molia le pamu.

Metotia 2: Faaaoga se masini fou

E pei ona e iloa, o faʻatau uma a le masini ei ai le maualuga maualuga o le moliaga ma e talafeagai lelei mo le faʻatinoina e tusa ai ma faʻamatalaga ma le aofaiga o le uta mai le komepiuta. O se taunuuga, e mafai ona e faʻatau se masini fou ma faʻaaoga mo ou lava faamoemoega.

O le mea moni, o le metotia e matua vavalalata ma mamao ese mai le taugofie, ae e sili atu le lelei le sola ese i soo se faiga faʻavae i soo se auala. I le faaopoopo atu, e pei ona taʻua muamua, atonu o le a le maua ni taunuuga le lelei e mafai ona aofia ai le manaomia ona maua se tino fou.

Metotia 3: Faʻaaoga le faʻaogaina o le eletise

O lenei metotia, i le faʻatasi ai ma le sili ona mataʻutia, ua na o le pau lea o le auala e faʻaalu ai se masini e aunoa ma se komepiuta. Mo le faʻaaogaina i lenei tusi lesona, e tatau ona e saunia muamua se numera o meafaigaluega faʻapitoa, lea e mafai ona faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa tekonolosi.

I se tulaga lautele, o le lisi o meafaigaluega talafeagai e le mafai ona taua o le tauagafau:

  • Faufautua o le eletise (maualuga maualuga o le pikiapu);
  • Meli;
  • Tele telefoni (e sili atu i le kopa).

I le faʻaopoopoga i luga, o vaega o ausilali e pei o le eletise eletise poʻo se uʻamea uʻamea o le a aoga ina ia mafai ai ona malupuipuia ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻiina o se mea faʻapipiʻi fafo.

I le sauniaina o vaega ua matou faaigoaina, e mafai ona e alu muamua i le faiga muamua aʻo leʻi molia le pona.

  1. Aumai se komepiuta komepiuta ma suʻesuʻe ma le totoʻa ia faʻafesoʻotaʻi.
  2. O le mea masani lava, o pamu faʻaonaponei faʻaonaponei uma ua faʻapipiʻiina i se masini e tufatufa atu ai le voltage, lea e mafua ai ona telē tele le numera o faʻamalolo ma e faigofie ona oʻo i le 4-7 pe sili atu.
  3. Mai lea taimi i lea taimi, o fesoʻotaʻiga i luga o sela tutusa malosi o loʻo i ai faailoga e faʻaalia ai le polarity o se vaega patino.
  4. Afai e te le maua ni faʻaaliga vaaia e mafua mai le gaosi oloa, siaki ma le faaeteete faʻamatalaga i luga o le pamu. E tele lava taimi e ave ai faʻamatalaga e uiga i mea faʻaogaina o se matini faapitoa.
  5. I le leai o ni faʻamatalaga, ia faʻaaoga se multimita ua leva ona saunia, e siakiina ai le fesoʻotaʻiga mo le tau "+" ma "-".
  6. O le mea e tupu ai le malupuipuia e puipui laiti palama, lea e avea ma faafitauli i le mauaina o le multimeter. E mafai ona foia lenei mea e ala i le faʻaogaina o faʻamalo saʻo poʻo nila.

  7. E masani lava o vaega saʻo o le pito sili lea ona taua ma fetaui lelei.

Faaaoga le faʻaogaina o le eletise e faʻatatau ai vaega o loʻo manaʻomia i se multimeter!

A maeʻa ona e mauaina faʻamaonia tatau i luga o le komepiuta komepiuta, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi nei fesoʻotaʻiga ma le telefoni muamua na faʻamatalaina mai i le lisi o manaʻoga.

  1. Faʻamaʻoti le iʻuga o le telefoni ma faʻapipiʻi i vaega o loʻo faʻaalia "+" ma "-".
  2. Ina ia mautinoa le faʻafesoʻotaʻi mautinoa, faʻaaoga le eletise poʻo soʻo se isi lava mea faapipii.
  3. Ina ia aloese mai faafitauli, ia toe faʻaaoga le multimeter, siaki le pito o le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi mo le alu o le eletise.
  4. Olela, pulumu pepa ma isi vaega uʻamea e mafai ona avea ma se isi mea i le taula, ae naʻo le lelei o le gaosiga.

I le maeʻa ai i togafiti sauniuni, o isi gaioiga e mafai moni lava ona vaevaeina i ni auala se lua, e fuafua i le a le mea e mafai ai ona e faʻafesoʻotaʻi.

O le auala muamua o le mea e sili ona fautuaina ona o le sili atu le saogalemu o fesootaiga na fatuina.

I le tulaga muamua, e te le manaʻomia le komepiuta lava ia, ae le itiiti ifo i lona fausaga eletise. I le taimi lava e tasi, e mafai ona suia atoa e se isi lava eletise eletise tutusa mai se komepiuta, ma ia amanaʻiaina manaoga faʻainisinia o se masini lithium-ion.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau foi ona maua se seevae e fetaui i lalo o le pipi o le faʻaaogaina o le eletise. Ae ui i lea, e mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina, faʻaaogaina le malamalama saʻo o fesoʻotaiga vavalalata ma se uʻamea soli.

  1. Faʻapipiʻi le telefoni ua saunia mai le pusa faʻaaogaina i pine talafeagai o le fesoʻotaʻiga.
  2. I ia ituaiga masini o loo i ai pea se fuafuaga, e tusa ai ma le vaega ogatotonu o "+", ma ogaoga - "-".
  3. I le taimi nei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le pipi mai le eletise, ona amata lea o le togiina o le maa.
  4. I le isi itu, afai e leai sou sao talafeagai, e mafai ona e faʻaoga saʻo le taulaʻau pipi i le faʻaogaina o pipi.

Pinout e le suia - i le ogatotonu "+"i le pito "-".

I le taimi lenei, o taga o auala uma e mafai ona alu i luga o le lisi lava lea o faʻamaumauga. O lenei e mafai ona e faʻamalamalamaina se isi filifiliga mo le faʻaogaina o le maa.

O le auala lona lua, e le pei o le muamua, e le manaʻomia oe e faʻaaogaina se eletise patino mai se komepiuta. E le gata i lea, o le auala e sili atu ona faaopoopo, talu ai e tutusa lava le mea e tasi e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se komepiuta komepiuta.

  1. Faʻasaʻo le fesoʻotaʻiga o le eletise, pe'ā mafai, e ala i le faʻatusatusaina o le tele o laina.
  2. E mafai ona e faia e aunoa ma ni mea faigaluega faapitoa e faʻaaoga ai meafaigaluega.

  3. Afai o le tulaga lanu lanu masani e te le masani ai, faʻaaoga se multimeter.
  4. Faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga i le va o le mea faʻapipiʻi ma le paʻapa, ia amanaʻia le eseesega "+" ma "-".
  5. Aua nei galo e puipuia ia nonoa mai i fafo, e pei o le faʻaaogaina o faʻamafaʻaliga faʻapipiʻi po o faʻamalosi faapitoa.

E mautinoa lava o le ae iai ni eseesega i gaioiga!

O lenei faʻamatalaga le auala lona lua, ma e na o le faia lava o ni nai faʻamatalaga, e tele lava e fesoʻotaʻi ma tulafono o le saogalemu. O faʻamatalaga nei e faʻatusatusa tutusa i auala uma e lua, faʻamalamalama i auiliiliga o lau tulaga faʻapitoa e molia ai.

  • Ia mautinoa e faalua-siaki ia fesootaiga mo pupuu-poto aʻo le i sosooina le fesoʻotaʻiga o le eletise i le fesoʻotaʻiga maualuga.
  • I le faagasologa o le molia, aua nei galo e siaki le taimi le masini lithium-ion mo le vevela.
  • I le tulaga o le vevela, vave ona vavae le fausiaina o le fesoʻotaʻiga ma faʻalua-siaki le saʻo o gaioiga ua faia.
  • O loʻo i ai se polo faʻapitoa e faʻapitoa e aloese mai se faasologa o gaioiga. Faʻaaogaina e fai ma sui i le faʻamatalaga faʻataʻitaʻiina, pe afai ei ai sea avanoa.
  • E sili pe a le tuua le maa i lenei setete mo ni taimi uumi, aua o le mea moni o le a mafua ai ona faʻaitiitia le vaitaimi o le taotoga.
  • Aua nei faʻaleagaina na auala o le molimauina, pe o le a toe faʻaleagaina.

I le pito i luga o lena mea, e taua foi le tausia o le multimeter e fesoʻotaʻi atu i le fausaga fatufatuina ina ia i lalo o lau pule le voltage. O le faʻamaoniga sili o le molia o se voltage faʻateleina o le voltage, i le iʻuga e sili atu nai lo le volumina mulimuli.

O faʻamatalaga e uiga i le alu ese o le masini o le pulou, e pei ona taua, o loʻo i luga o le mataupu o le eletise malosi.

Vaʻai foi: O le a le mea e fai pe a oʻo le vai i le komepiuta

Manatua pe a maeʻa ona faʻaaogaina le paʻa, tusa lava po o le a le atoatoa o le faʻatulagaina o pepa faʻatulagaga, o le a toesea le tau o le totogi. O se taunuuga, o manaoga mo le tele o taimi o le totogi o le a faateleina tele.

Faaiuga

Po o le a lava le auala mai lenei tusiga e te filifilia, na o oe e tatau ona e mulimulitai i tulafono lautele, e amata mai i le faʻamatalaga faʻapitoa o le pati. I le taimi lava e tasi, o soʻo se eseesega, e oʻo lava i le sili ona taua i le taimi muamua na te tilotilo ai, e mafai ona faʻaosoosoina nisi faʻafitauli.

O le autu o lenei tusiga e matua maoti lava, ma mafaufau i manaoga mo le faʻatinoga ma le tau o faʻamalosi o le tino ua molia poʻo le auaunaga a se tagata tomai faapitoa faʻafouina le komepiuta. O le mafuaʻaga lea pe afai ei ai ni ou faʻafitauli poʻo ni faʻaopoopoga i meafaitino, ia mautinoa ia faʻaaogaina le pepa faʻavae.