E uiga i ReadyBoost

Tekinolosi ReadyBoost ua mamanuina e faʻaveveveve ai lau komepiuta e ala i le faʻaaogaina o se moli vevela poʻo se kalama (ma isi masini manatuaina) o se masini e taʻavale ai ma na muamua faʻaofiina i Windows Vista. Ae ui i lea, talu ai e toaitiiti tagata e faʻaogaina lenei lomiga o le OS, o le a ou tusitusi ma le faasino i le Windows 7 ma le 8 (peitai, e leai se eseesega).

O le a taulaʻi le talanoaga i mea e manaʻomia ina ia mafai ai e ReadyBoost ma pe mafai ona fesoasoani lenei tekinolosi i le mea moni, pe oi ai se faʻamalosia o le faʻamalosi i taʻaloga, i luga o le amataga ma i isi faʻamatalaga komepiuta.

Manatua: Na ou matauina le tele o tagata o fesili mai pe o fea e download ai le ReadyBoost mo le Windows 7 poʻo le 8. Ou te faʻamatalaina: e te le manaʻomia se mea e sii mai, o loʻo i ai le tekinolosi i le faiga faʻaogaina. Ma, afai e faʻafuaseʻi ona e vaai i le ofo e teu ai le ReadyBoost e aunoa ma se totogi, aʻo e suʻeina, ou te fautuaina malosi e le faia (aua o loʻo i ai se mea o le a masalosalo).

Faʻafefea ona mafai ReadyBoost i le Windows 7 ma le Windows 8

E tusa lava pe e te faʻafesoʻotaʻi se kiliva afi poʻo se kalama i se komepiuta i le faʻasalaga faʻatagaina ma se fautuaga o taga mo le kiliva fesoʻotaʻi, e mafai ona e vaʻai i le mea "Faʻavave le faʻaoga e faʻaaoga ai le ReadyBoost".

Afai e le atoatoa le manava, e mafai ona e alu i le tagata suʻesuʻe, kiliki-i luga o le kiliva fesoʻotaʻi, filifili "Inisiua" ma tatala le taboa ReadyBoost.

A maeʻa lena, seti le mea "Faʻaaoga lenei masini" ma faʻamaonia le aofai o le avanoa ua e sauniuni e faʻatulagaina mo le saoasaoa (maualuga 4 GB mo le FAT32 ma le 32 GB mo le NTFS). E le gata i lea, ou te matauina o le galuega e manaʻomia ai le SuperFetch auaunaga i Windows ina ia mafai (e ala i le faaletonu, ae o nisi e le atoatoa).

Manatua: E le o faʻamalositili uma ma kata manatua e fetaui ma le ReadyBoost, ae o le tele lava oi latou e ioe. O le taavale e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 256 MB o le avanoa avanoa, ma e tatau foi ona lava le faitau / tusitusi vave. I le taimi lava e tasi, e leai se mea e te manaʻomia e te iloiloina ai oe lava: afai e mafai e Windows ona faʻatautaia lau ReadyBoost, ona talafeagai ai lea o le USB flash drive.

I nisi tulaga, e mafai ona e vaʻaia se feʻau "E le mafai ona faʻaoga lenei masini mo le ReadyBoost", e ui lava e moni. E tupu lenei mea pe afai o loʻo i ai sau komepiuta komepiuta (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma SSD ma le RAM) ma o le a otometi lava ona tape e le tekinolosi tekinolosi.

Ua faia. I le auala, afai e te manaʻomia se taʻavale eletise e fesoʻotaʻi ma ReadyBoost i isi mea, e mafai ona e aveeseina le masini ma, pe afai e lapataʻia oe o loʻo faʻaaogaina le taavale, kiliki Tonu. Ina ia mafai ona aveese le ReadyBoost mai se lela USB poʻo se kalama, alu i meatotino o loʻo taʻua i luga ma faʻaaogaina le faʻaaogaina o lenei tekonolosi.

Le fesoasoani ReadyBoost i taaloga ma polokalama?

O le a le mafai ona ou siaki le faatinoga a le ReadyBoost i laʻu faatinoga (16 GB RAM, SSD), ae o uma suega ua uma ona faia e aunoa ma aʻu, o lea o le a ou iloiloina ai.

O le suega sili ona atoatoa ma le fou o le aafiaga i le saoasaoa o le PC na foliga mai ia te aʻu o maua i luga o le site faa-Peretania 7tutorials.com, lea na faia ai faapea:

  • Na matou faʻaaogaina se masini komepiuta ma le Windows 8.1 ma se komepiuta ma le Windows 7, o polokalama uma e 64-bit.
  • I luga ole komepiuta, na faia suʻesuʻega e faʻaaoga ai le 2 GB ma le 4 GB o le RAM.
  • O le saoasaoa o le faasologa o le uʻamea o le komepiuta o le komepiuta o le 5400 rpm (faʻaaliga i minute taitasi), o le komipiuta - 7200 rpm.
  • O le USB 2.0 flash drive ma le 8 GB o le avanoa avanoa, NTFS, sa faʻaaogaina e avea o se mea faʻaoga.
  • PCMark Vantage x64, 3DMark Vantage, BootRacer ma polokalama AppTimer na faʻaaogaina mo suʻega.

O taunuuga o le suʻega na faʻaalia ai se aafiaga itiiti o tekonolosi i luga o le saoasaoa o le galuega i nisi tulaga, ae ui i lea, o le fesili autu - pe fesoasoani le ReadyBoost i taaloga - o le tali, ae le o. Ma o lenei sili atu:

  • I le suʻeina o faʻataʻitaʻiga taʻaloga e faʻaaoga ai le 3DMark Vantage, o komepiuta ma le ReadyBoost na faʻaalia le itiiti ifo o le taunuuga nai lo le leai. I le taimi lava e tasi, o le eseesega e itiiti ifo ma le 1%.
  • I se auala uiga ese, o le i ai o le RAM (2GB), o le faateleina o le faaaogaina o le ReadyBoost e itiiti ifo nai lo le faaaogaina o le 4 GB o le RAM, e ui lava o le tekinolosi ua faamoemoe saʻo i le faatelevaveina o komepiuta vaivai ma se vaega itiiti o le RAM ma tuai le lelea. Ae ui i lea, o le siʻitia o ia lava e le taua (itiiti ifo i le 1%).
  • O le taimi e manaʻomia mo le uluai faʻalauiloaina o polokalama na faʻatupulaʻia e le 10-15% pe a e liliuina ReadyBoost. Ae ui i lea, toe amataina e vave televave.
  • O le taimi muamua o le taimi muamua o le taimi na faʻatapulaʻa ai e le 1-4 sekone

O faaiuga lautele mo suega uma e faaitiitia i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o lenei ata e mafai ai ona vave faʻavaveina se komepiuta ma se vaega itiiti o le RAM pe a faʻapipiʻi faila o le aufaasālalau, itulau i luga o le initaneti ma galulue faʻatasi ma ofisa faʻapitoa. I le faaopoopo atu i ai, o le a faʻavaveina le faʻalauiloaina o polokalama masani ma faʻapipiʻi le faʻaogaina o le polokalama. Peitai, i le tele o tulaga, o nei suiga o le a le mafai ona vaaia (e ui i lea, i luga o se upega tuai ma le 512 MB o le RAM, o le a mafai ona matauina).