Ardor 5.12

O le setete o le komipiuta o se komepiuta o se vaega taua tele i le faatinoga o le polokalama. Faatasi ai ma le tele o mea aoga e maua ai faʻamatalaga e uiga i le galuega a le kisa, o le CrystalDiskInfo polokalama o loʻo faʻaalia e se tele tele o faʻamatalaga faʻamatalaga. O lenei talosaga e faia ai se loloto o le S.M.A.R.T.-suʻesuʻega puʻe, ae i le taimi lava e tasi, o nisi tagata faʻaoga e faitio e uiga i mea faʻapitoa o le puleaina o lenei aoga. Sei o tatou mafaufau i auala e faʻaaoga ai CrystalDiskInfo.

Faʻalogo i le lomiga lata mai o CrystalDiskInfo

Teseina saili

A maeʻa le aoga, i luga o nisi komepiuta, e mafai ona aliali mai le savali o loʻo i lalo i le window o CrystalDiskInfo: "Disk e le o iloa". I lenei tulaga, o faʻamaumauga uma i luga o le CD o le a matua leai lava. E masani lava, o lenei mea e le mautonu i tagata faʻaoga, aua e le mafai e le komepiuta ona galue ma se tino le atoatoa. Ua latou amata faitio e uiga i le polokalama.

Ma, i le mea moni, o le iloa o le disk e faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi autu - "Meafaigaluega", i le lisi e aliali mai, filifili "Avanoa" ma le "Disk Search Disk."

A maeʻa ona faia lenei faʻatinoga, e tatau ona i ai le pu, ma faʻamatalaga e uiga i ai, i le faamalama o polokalama autu.

Vaʻai faʻamatalaga disk

O le mea moni, o faʻamatalaga uma e uiga i le puʻupuʻu o loʻo faʻaogaina ai le polokalama faʻapipiʻi, e amata loa pe a uma le polokalama. Pau lava na o tuusaunoaga o mataupu ia o loʻo taʻua i luga. Ae tusa lava pe i ai lenei filifiliga, ua lava le faia o le faiga o le lafoaʻi muamua o le search disk i se taimi e tasi, o lea e amata ai polokalama amata uma, o le faʻamatalaga e uiga i le lelea malo e faʻaalia vave.

O le polokalame e faʻaalia ai faʻamatalaga faʻatekinolosi (igoa o le igoa, voluma, vevela, ma isi) faʻapea foʻi ma le S.M.A.R.T.-faʻamaumauga o faʻamatalaga. E fa ni filifiliga mo le faʻaaliina o faʻamaufaʻailoga o le puʻupuʻu i le Crystal Disk Info program: "lelei", "gauai", "leaga" ma le "le iloa". O nei uiga taʻitasi o loʻo faʻaalia i le lanu fetaui o le faʻailoga:

      "Lelei" - lanumoana poʻo lanumeamata lanumeamata (faʻalagolago i le lanu eleelea filifilia);
      "Faʻalogo" - samasama;
      "Leaga" - lanu mumu;
      "Le iloa" - hina.

O nei faʻatusatusaga e faʻaalia uma e faatatau i uiga taʻitasi o le puʻupuʻu, ma i le atoa o le drive atoa.

I ni upu faigofie, afai o le polokalama CrystalDiskInfo e faailoga uma elemene i le lanumoana poʻo le lanumeamata, e lelei le 'upega. Afai ei ai elemene ua faailogaina i samasama, ma, aemaise lava, mumu, ona tatau lea ona e mafaufau loloto e uiga i le toe faaleleia o le avega.

Afai e te manaʻo e matamata i faʻamatalaga e leʻo le disk system, ae e uiga i nisi taʻavale e fesoʻotaʻi i le komepiuta (e aofia ai disasiga mai fafo), e tatau ona e kiliki i le "Disk" menu mea ma filifili le media i luga o le lisi e aliali mai.

Ina ia mafai ona vaʻai i le faʻamatalaga o le disk i se pepa faʻataʻitaʻi, alu i le autu autu "Meafaigaluega", ona filifili lea o le "Ata" mai le lisi o loʻo faʻaalia.

I le faamalama e tatala, e mafai ona filifili se vaega patino o faʻamaumauga, le kalafi lea e manaʻo le tagata e fia matamata i ai.

Sui sooupu

O le polokalama foi e maua ai le mafai gafatia ona faʻatautaia lana lava sooupu i totonu o le polokalama, lea o le a taʻavale i luga o le fata i le pito i tua, siakiina pea le tulaga o le disiki, ma faʻaali atu savali pe afai e iloa ai se faafitauli. Ina ia mafai ona amata le sooupu, e tatau lava ona e alu i le vaega "Meafaigaluega" o le lisi, ma filifili le "Lafoaʻi se sooupu (i totonu o le nofoaga faʻalauiloa)".

I le vaega lava e tasi o le lisi o "Meafaigaluega", filifilia o le "Autostart" mea, e mafai ona e faʻatautaia le application CrystalDiskInfo ina ia faʻaauau pea le taimi e faʻaaogaina ai taʻavale o le tino.

Faatonutonuina o le diso

I le faʻaopoopoga, o le talosaga CrystalDiskInfo o loʻo i ai ni foliga e faʻatonutonuina ai le faʻatinoina o le puʻupuʻu. Mo le faʻaaogaina o lenei galuega, toe alu i le vaega "Auaunaga", filifili le "Avanoa", ona "Pulega AAM / APM".

I le faamalama e tatala, o le a mafai e le tagata faaaoga ona pulea uiga e lua o le puʻupuʻu - pisa ma le eletise, e ala i le tosoina o le paʻepaʻe mai le isi itu i le isi. O le faatonutonuina o le malosiaga eletise o le winchester e faapitoa lona aoga i tagata e ona le komepiuta.

E le gata i lea, i le vaega lava lea e tasi o le "Avanoa", e mafai ona e filifili le filifiliga "Faʻasaʻoina AAM / APM". I lenei tulaga, o le polokalama lava ia o le a fuafua ai tulaga maualuga o le pisa ma le malosiaga.

Polokalame Polokalame suiga

O le polokalama CrystalDiskInfo, e mafai ona suia le lanu o le atiga. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi o le "View" menu, ma filifili se tasi o filifiliga e tolu.

E le gata i lea, e mafai loa ona e faʻaaogaina le "Green" mode e ala i le kilikiina o le mea o le igoa tutusa i le lisi. I lenei tulaga, o faailoga, e masani lava ona galue i tua o le disk, o le a le faaalia i le lanumoana, e pei ona le mafai, ae lanumeamata.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui lava i faʻalavelave uma e le mautonu i le faʻaoga o le talosaga CrystalDiskInfo, ia malamalama o ana galuega e le faigata tele. I soo se tulaga, o le faʻaaluina o le taimi e suʻesuʻe ai mea e mafai ona faia i le polokalama i le taimi e tasi, i le tele o fesoʻotaiga faʻatasi ai, o le ae le toe iai ni faʻafitauli.