Ua tuua Microsoft e le aufaipisinisi 7 Windows i luga o PC tuai e aunoa ma ni faʻamatalaga.

O le faʻaolaina i le 2009, o le faʻaogaina o le polokalama o le Windows 7 o le a faʻaauau pea ona maua faʻamatalaga seia oʻo i le 2020, ae na o tagata e maua ni PC fou e mafai ona faʻapipiʻi. O tagata faaaoga o komepiuta e faavae i luga o masini e sili atu le matutua nai lo le Intel Pentium 4 o le a tatau ona faamalieina i faʻamatalaga lata mai, e tusa ai ma ComputerWorld.

I le tulaga aloaia, e leʻi lipotia mai e Microsoft le faʻauʻuina o le lagolago mo PC ua le i maua, ae ua i ai nei se taumafaiga e faʻapipiʻi fou fou i luga o nei mea e mafua ai se mea sese. O le faafitauli, e pei ona i ai, o loʻo i totonu o le seti o tulafono faatonutonu le SSE2, lea e manaʻomia mo le faʻaogaina o "patches" lata mai, ae le lagolagoina e le aufaʻasolopito muamua.

I le taimi muamua, matou te manatuaina, ua faʻasaina e Microsoft ona tagata faigaluega mai le taliina o fesili mai tagata asiasi o le tech tech support e uiga i le Windows 7, 8.1 ma 8.1 RT, Ofisa tuai ma le Internet Explorer 10. Mai le taimi nei, o le a maua e tagata faaaoga fofo i faafitauli i lenei polokalama.