Faʻasalalauga se puʻe vaivai i le BIOS


I le taimi o le faagaoioiga o se komepiuta a le tagata lava ia, e mafai ona talafeagai le faatulagaina o se vaega o le puʻe puʻepuʻe e aunoa ma le faʻatupeina o le masini komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le iai o faʻamatalaga matuia ma isi faʻailoga ile OS. Na pau lava le filifiliga i lenei mataupu o le faʻaliliuina lea o le kisa i le BIOS. E tatau ona malamalama o le BIOS iinei e naʻo le avea o se mea faigaluega fesoasoani ma se sootaga i se faasologa talafeagai o amioga. Faʻatulagaina le HDD i le firmware lava ia e le mafai ona mafai.

Matou te faatulagaina le winchester e ala i le BIOS

Ina ia maeʻa le galuega, matou te manaʻomia se DVD poʻo le USB-drive faʻatasi ma le tufatufaina o Windows, lea o loʻo avanoa i le faleoloa ma soʻo se tagata faʻaoga PC. O le a tatou taumafai foi e fatuina se faʻasalalauga faʻavavelavave i tatou lava.

Metotia 1: Faʻaaogaina le polokalama tʻatolu

Ina ia faʻapipiʻi le puʻupuʻu e ala mai i le BIOS, e mafai ona e faʻaaogaina le tasi o le tele o pule o masini mai atinaʻe eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le AOMEI Partition Assistant Standard Edition.

  1. Tikia, faʻapipiʻi ma momoe le polokalama. Muamua tatou te manaʻomia le fatuina o faʻasalalau faʻasalalau i luga o le Windows PE platform, o se faʻamatalaga manino o le faiga faʻaoga. Ina ia faia lenei mea, alu i le vaega "Fai se CD puʻeina".
  2. Filifili le ituaiga o ala o faasalalauga. Ona kiliki lea "Alu".
  3. O lo o matou faatalitali mo le faaiuga o le faagasologa. Faaiu le faamau "O Le Iʻuga".
  4. Toe faʻafouina le PC ma ulufale i le BIOS e ala i le kiina o le ki Aveese poʻo Esc ina ua maeʻa le suʻega muamua. Faʻalagolago i le faʻailoga ma le faʻailoga o le laupapa, o isi filifiliga e mafai: F2, Ctrl + F2, U8 ma isi. O iinei tatou te sui ai le faʻamuamua i le mea tatou te manaʻomia. Matou te faʻamaonia suiga i totonu o faʻamaumauga ma alu ese le firmware.
  5. Faʻamuta le Siosiomaga o le Faʻasagaina o le Windows. Toe tatala le AOMEI Partition Assistant ma suʻe le mea "Faatulagaina o se vaega", matou te faʻamoemoe i le faila ma kiliki "Lelei".

Metotia 2: Faaaoga laina laina

Manatua le soifua tuai o MS-DOS ma faʻamatalaga lauiloa o le tele o tagata faʻaaoga e le amanaiaina. Ae le aoga, aua e faigofie tele ma faigofie. O le laina o poloaiga e maua ai le tele o galuega mo le puleaina o PC. O le a tatou malamalama i le auala e faʻaaoga ai i lenei mataupu.

  1. Faʻapipiʻi le masini faʻapipiʻi i totonu o le avega poʻo le flash flash drive i totonu o le port USB.
  2. I le faʻatusatusaga ma le metotia na tuʻuina atu i luga, tatou te oi totonu o le BIOS ma faʻatūina le punavai muamua mo le puʻeina o le DVD poʻo le flash flash drive, e fuafua i le nofoaga o faila faila a le Windows.
  3. Faasao suiga ma o ese mai le BIOS.
  4. O loʻo amataina e le komipiuta le faʻapipiʻiina o faila faʻapipiʻi Windows ma i luga o le itulau o le faʻavasegaina o gagana faʻapipiʻi matou te lolomiina le tuʻufaʻatasia autu Shift + F10 ma ulu atu i le laina o le poloaiga.
  5. I le Windows 8 ma le 10 e mafai ona e alu faʻatasi: "Toe Maua" - "Faʻamaumauga" - "Avanoa" - "Poloaiga Poloaiga".
  6. I le laina tatala laina, e faalagolago i le sini, ulu atu:
    • faatulagaga / FS: FAT32 C: / q- faʻapipiʻi vave i le FAT32;
    • faatulagaga / FS: NTFS C: / q- faʻapipiʻi vave i le NTFS;
    • faatulagaga / FS: FAT32 C: / u- faʻatulagaga atoatoa i le FAT32;
    • faatulagaga / FS: NTFS C: / u- faʻatulagaga atoa i le NTFS, pe a fai C: o le igoa o le vaeluaga o le disk disk.

    Toto Ulufale.

  7. O loʻo matou faʻatali mo le faʻagasologa o le faʻamaeʻaina ma maua se voluma puʻupuʻu ua faʻapipiʻiina ma uiga maoti.

Metotia 3: Faaaoga Windows Installer

I totonu o soʻo se masini komepiuta Windows, o loʻo i ai se gafatia e faʻafesoʻotaʻi le vaevaega talafeagai o le lelea malo ae leʻi faʻapipiʻi le faiga faʻaoga. O le faʻamatalaga iinei o le mea faigofie e malamalama i le tagata faʻaaoga. E le tatau ona i ai ni faigata.

  1. Toe fai laasaga muamua e fa mai le numera numera 2.
  2. A maeʻa le amataga o le OS installation, filifili le parakalafa "Faʻatonuina faʻapipiʻi" poʻo "Faʻatulagaina Faʻamau" faʻalagolago i le lomiga o faamalama.
  3. I le isi itulau, filifili le vaeluaina o le kiliva ma kiliki "Faatulaga".
  4. Ua ausia le sini. Ae o lenei metotia e le faigofie tele, pe afai e te le fuafua e faʻaofi se masini faʻaoga fou ile PC.

Matou te tilotilo i le tele o auala e faʻapipiʻi ai le puʻupuʻu i le BIOS. Ma o le a tatou tulimatai atu i le taimi o le a fausia ai e le au atinaʻe o le "faufautua" firmware mo tinaboards se mea na fausia mo lenei faagasologa.