Tausi siaki mo le saogalemu ma saogalemu le taotoga

O le toatele oi tatou ua maitauina e sili atu ma le tasi le auala, pe a maeʻa le galuega i le komepiuta, e amata ona tiga le mata ma e oo lava i le vai. O nisi tagata e manatu o le mataupu i le umi o le faʻaaogaina o le masini. O le mea moni, afai e te sili atu i lau taaloga e sili ona e fiafia i ai pe na o le galue umi, o le a tiga ou mata. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, o le mafuaaga e le saʻo ai le mataʻituina.

Masalo na tupu ia te oe pe a faʻaaogaina se isi masini e leai se faʻafitauli mo le tele o itula, ma a e toe foi mai mo lau taavale, e amata le tiga i mata. Afai o oe o se molimau pe auai i se tala faapea, o lona uiga o loʻo i totonu o se faʻaaliga le lelei. E faigofie ona mateina o le le amanaiaina o lenei mea e aofia ai le le sili atu ona lelei le soifua maloloina. O le mea lea, e taua tele le mataituina o tulaga uma talafeagai, lea o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

Soʻo se vaega o le faʻatonuga tatau

O le setiina o se komepiuta e le gata i se meafaigaluega e tasi. O se vaega atoa lea o faailoga eseese, e afua mai i le iugafono e faʻavasega ai. E matua tutoatasi lava mai le tasi ma le isi ma ua faʻapipiʻi ese.

Faʻatulagaina o le faaiuga sao

O le mea muamua e tatau ona e faia o le mautinoa o le sao saʻo e seti ina ia fetaui ma faʻamatalaga. E mafai ona maua i luga o le pusa masini, ae, i le avea ai o se tulafono, o lenei faailoga e tatau ona fuafuaina ma faʻapipiʻiina aunoa.

I le tulaga e le mafai ona malamalama i ai, faapea foi le tulaga le masani ai i luga o le lau, e tatau ona e seti le fofo lea ua mamanuina ai le mata. I le avea ai o se tulafono, e faigofie lava ona faia lenei mea mai le laulau o le komepiuta. Mo lenei kiliki saʻo kiliki i luga o le avanoa avanoa o le laulau ma filifili le mea autu "Faasologa Mata".

I le faasologa o lisi e amataina, e tatau ona e filifilia le iugafono manaomia. Afai e te le iloa le faailoilo ua fuafua ai lau faʻaaliga, faʻapipiʻi le filifiliga na fautuaina e le polokalama.

Faitau atili: Polokalame o le fofo mata

Mataitu le siakiina o le fua

E le o tagata uma e iloa o le siakiina o le mataʻituina e taua tele mo mata. O lenei faailo e iloa ai le saoasaoa lea e toe faʻafouina ai le ata ile faʻaaliga. Mo le LCD LCD faʻaonapo nei, o lona ata e tatau ona 60 Hz. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le "vaʻavaʻa" mataʻituina, lea e taʻua o siaki eletise eletise, ona tatou manaʻomia lea o se fua faatatau o le 85 Hz.

Ina ia maimoa ma sui lenei taimi, e tatau ai, pei o le tulaga o le setiina o le iugafono, e alu ile faatulagaga o mata.

I lenei lisi, alu i "Faʻatauga o le faʻasologa ata".

Alu i le lisi "Mataitu", seti le faʻailoga manaomia o lenei faatulagaga.

Malamalama ma le eseesega

O le isi tulaga taua e mafai ona aafia ai le mafanafana o le mata pe a galue i se komepiuta o le malamalama ma le eseesega. I le faʻamuamua, e leai se faʻamatalaga patino e manaʻomia ona faʻatulaga pe a faʻatulaga nei mea. E faʻalagolago lava i le maualuga o le malamalama o le potu ma le vaaiga a le tagata taitoatasi. O le mea lea, e tatau ona e faʻapipiʻia patino mo latou lava, taumafai e faʻavae se filifiliga lelei.

I le avea ai o se tulafono, ua seti lenei seti e faʻaaoga ai se faamau faapitoa i luga o le mataʻituina poʻo se tuufaatasiga o ki vevela i totonu o se komepiuta. I le tulaga lona lua, e masani lava ona tatau ona patipati "Fn"Ma fetuunai le susulu e faʻaaoga ai uʻamea i luga o le piano, ae faʻalagolago lava i le mamanu o le masini. E mafai foi ona e faʻaaogaina se tasi o polokalama faapitoa.

Lesona: Suiga o le susulu i le Windows 10

Faaali le faʻavasega

Faatasi ai ma isi mea, o nisi taimi ei ai se tulaga pe a uma le faʻamalo saʻo o le screen. O se taunuuga, o lanu ma ata uma e amata ona le saʻo i luga o le faʻaaliga.

Ole faʻaaogaina o le mataʻituina o le mataʻituina e le faigofie tele, talu ai e le i ai ni meafaigaluega e fausia e le Windows mo lenei faʻamoemoe. Ae ui i lea, e tele tele polokalame e fofoina ai lenei faafitauli.

Faitau foi: Polokalame mo le siakiina o mata

Isi fautuaga

I le faaopoopo atu i le mataʻituina o siaki matala, o le le toʻa ma le tiga i mata e mafai ona aliali mai mo isi mafuaaga, tutoatasi mai le masini. Afai na le fesoasoani uma ia oe fautuaga talu ai, o lona uiga o le mataupu o loʻo i ai i se tasi o mea nei.

Faʻasalaga masani

Muamua, e tatau ona manatuaina pe a uma le mataʻituina e le saogalemu mo mata o tagata pe a fai o se fesili o lona umi ona faʻaaogaina. Soʻo se tagata tomai faapitoa i lenei vaega ua sauni e faʻamaonia pe a galue i soʻo se faʻaaliga, pe o se komepiuta, telefoni poʻo le televise, e manaʻomia ona e faia ni tafaoga masani. E sili atu le tuʻuina atu o le okeni i ni nai minute e motusia i le 45 minute uma, e lagolagoina ai i faʻamalositino faapitoa, nai lo le lamatia o lou ola maloloina.

Lotoina o totonu

O le isi mafuaaga e ono aliali mai ai le tiga i mata o le sese o le moli o le potu o loʻo i ai le komepiuta. I se tulaga maualalo, e le fautuaina e tilotilo i le faʻaaliga o le matamata ma moli uma lava, aua o le auala lea e sili atu ona faigata ai mata ma vave vaivai. Ma le isi, o le galuega i le leai o se faʻamalama o le a matua le lelei lava. E tatau ona lava le malamalama, ae le faʻafefe i le maimoa.

E le gata i lea, e tatau ona faʻatulagaina le mataʻitusi ina ia le pa'ū i luga ia ave saʻo o le la ma e le faia ai le moli. E le tatau foi ona i ai se pefu ma isi faalavelave.

Lelei talafeagai i luma o le komepiuta

O lenei vaega foi e taua ai se matafaioi taua. E foliga mai, e sili atu ma le tasi ona e faalogoina e tatau ona mulimuli i tulafono o le saogalemu saogalemu i le pito i luma o se komepiuta mo galuega lelei i tua atu. E toatele e le amanaia nei tulafono ma o se mea sese tele lenei.

Afai e te le mulimuli i le polokalame o loʻo faʻaalia i le ata, e mafai ona e feagai ma faʻafitauli e le gata i le vaʻai ma le faʻaogalelei, ae faʻapea foi i isi vaega o lou tino.

Faaiuga

O le mea lea, e tele naua mea e ono lamatia ai le le faʻaaogaina lelei o se komepiuta a le tagata lava ia, ae faʻapea foi le soifua maloloina o le tagata faʻaaogaina. O le mea lea, e taua tele le suʻesuʻe ma faʻaaoga uma fautuaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.