Faʻafefea ona faʻaali atu faʻaopoopoga o faila i le Windows 10, 8 ma le Windows 7

O lenei faʻamatalaga o loʻo faʻamalamalama auiliili pe faʻapefea ona faia faʻaaliga faʻaaliga o Windows mo ituaiga faila uma (sei vagana ai auala pupuu) ma pe aisea e talafeagai ai. E lua auala o le a faamatalaina - o le mea muamua e tutusa lelei mo le Windows 10, 8 (8.1) ma le Windows 7, ma o le lona lua o le a faʻaaogaina i le "valu" ma le Windows 10, ae sili atu ona faigofie. I le pito i tua o le tusi lesona o loʻo i ai se vitio lea e faʻaalia uma ai auala e faʻaali ai faʻaopoopoga faila.

I le le mafai, o lomiga aupito lata mai o Windows e le faʻaali atu faʻaopoopoga o faila mo na ituaiga o loʻo lesitala i totonu o le polokalama, ma o lenei mea e toetoe o faila uma o loʻo e feagai ai. Mai se vaaiga vaaia, e lelei lenei mea, e leai ni tagata matamuli pe a uma le igoa faila. I se vaaiga talafeagai, e le o taimi uma, o nisi taimi e tatau ai ona sui se faʻaopoopoga, pe faigofie foi ona vaʻaia, ona o faila i faʻalautelega eseese e ono i ai le tasi icon, ma le isi, o loʻo i ai faʻamaʻi ma o latou tufatufaina tele e faalagolago i le faʻaaliga o faʻaopoopoga.

Faʻaalia o faʻaopoopoga mo le Windows 7 (faʻapitoa mo le 10 ma le 8)

Ina ia mafai ai ona faʻaali atu faʻaopoopoga o faila i le Windows 7, tatala le Faʻamatalaga Puipuia (faʻafesoʻotaʻi i le "Faʻaaliga" i le pito i luga i le "Ata" nai lo "Vaega"), ma filifili "Filifiliga o Foliga" i totonu i le Windows 10, faʻaaoga le taʻaloga sao-click i le Start button).

I le faamalama o le seti o le seti e tatala ai, tatala le "View" tab ma i le "Advanced set" field find the item "Hide extensions for types of file files" (o lenei mea o loo i le pito i lalo o le lisi).

Afai e te manaʻomia le faʻaali o faʻaopoopoga o faila - tatala le mea na faʻamaonia ma kiliki "OK", mai lenei taimi o faʻaopoopoga o le a faʻaalia i luga o le komepiuta, i le tagata sailiili ma mea uma i totonu o le polokalama.

Auala e faʻaali ai faʻaopoopoga o faila i le Windows 10 ma le 8 (8.1)

Muamua lava, e mafai ona e faʻaalia le faʻaalia o faʻalauga faila i le Windows 10 ma le Windows 8 (8.1) i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i luga. Ae o loʻo i ai se isi, sili atu le faigofie ma vave le auala e faia ai lenei mea e aunoa ma le ulufale atu i le Panel Control.

Tatala soʻo se faʻailoga poʻo le lafoaʻiina o Windows Explorer e ala i le kilikiina o le Windows key + E. Ma i totonu o le lisi autu o tagata sailiili e alu i le "View" tab. Faʻalogo i le faailoga "Faʻaopoopoga o igoa igoa" - afai e siakiina, ona faʻaalia lea o faʻaopoopoga (e le gata i le pusa ua filifilia, ae i soo se mea i luga o le komepiuta), pe afai e leai - ua natia le faʻaopoopoga.

E pei ona mafai ona e iloa, faigofie ma vave. E le gata i lea, mai le tagata sailiili i kiliki e lua, e mafai ona e alu i tulaga o le seti, ona o lea ua lava lea e kiliki ai le mea "Taamilosaga", ona - "Suʻe le pusa ma le sailiga faasinomaga".

Faʻafefea ona faʻaalia le faʻaalia o faʻalauga faila i Windows - vitio

Ma i le faaiuga, o le mea lava lea e tasi na faamatalaina i luga, ae i le ata vitio, e mafai mo nisi o le au faitau, o mea o loʻo i totonu o lenei pepa o le a sili ona lelei.

O mea uma lava: e ui lava i se mea puupuu, ae, i loʻu manatu, o faatonuga atoatoa.