Faʻasoa saini saini i Outlook

Pule FAAMATALAGA e faatatau i galuega faʻafuainumera o Excel. O lana galuega autū o le faʻatatau i luga o se tele o siaki e aofia ai faʻamatalaga numera. Sei o tatou aoao atili e uiga i vaega eseese o le faʻaaogaina o lenei faiga.

Galulue ma le tagata faʻapipiʻi ACCOUNT

Faʻamasinoga FAAMATALAGA e faatatau i se vaega tele o tagata faʻatau fuainumera, lea e aofia ai le tusa ma le selau igoa. O le galuega e matua vavalalata i ona tiute. COUNT. Ae, e le pei o le autu o la tatou talanoaga, e aofia ai ni sel na faatumulia i soo se faʻamatalaga. Pule FAAMATALAGAe uiga i le mea o le a tatou faia faʻamatalaga auiliili, e na o suauʻo e tumu i faʻamaumauga i se numera numera.

O a faamatalaga e faatatau i numera? E manino lenei mea i le numera moni, faʻapea foʻi ma le aso ma le taimi faatulagaina. Faʻasologa o faʻamaumauga ("TATALO", "SESE" ma isi) galuega FAAMATALAGA e na o le pau le mea e manatu i ai pe a fai tonu lava o latou finauga vave. Afai o loʻo i ai i le vaega o le pepa lea e faasino i ai le finauga, ona le amanaiaina lea e le tagata faafoe. O se tulaga talitutusa ma le tusiga o le numera o fuainumera, o lona uiga, pe a tusia fuainumera i upusii poʻo siosiomia e isi tagata. I lenei foi, afai o latou o se finauga vave, latou te auai i le fuafuaina, ma afai latou te na o luga o se pepa, ona latou le faia lea.

Ae e faatatau i tusitusiga mama, lea e leai ni fuainumera, poʻo ni faʻamatalaga sese ("#DEL / 0!", #VALUE! Etc.) e ese le tulaga. O ia uiga taua FAAMATALAGA e le o taʻua i soo se auala.

Faʻaopoopoga i galuega FAAMATALAGA ma COUNT, o le fuainumera o numera ua faatumulia e aofia ai le tele o tagata FONO ma FONO. Faatasi ai ma le fesoasoani a nei fua faʻatatau, e mafai ona e faia se fua faʻatatau e amanaʻia ai nisi tulaga. O lenei vaega o tagata faʻapitoa faʻamaumauga e tuuto atu i se isi mataupu.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻiga o fualaʻau faʻatumu i Excel

Lesona: Excel statistical functions

Metotia 1: Faʻamatalaga Mataʻitusi

Mo se tagata e leai se poto masani, o le auala pito sili ona faigofie e faitauina ai sela ei ai numera o loʻo faʻaaogaina le fua FAAMATALAGA faatasi ai ma le fesoasoani a Pule sili.

  1. Matou te kiliki i luga o se paʻu avanoa i luga o le pepa, lea o le a faʻaalia ai le taunuuga o le faʻatusatusaga. Matou te taomi le faamau "Insert function".

    O loʻo i ai se isi faʻataʻitaʻiga filifiliga. Pule sili. Ina ia faia lenei mea, a uma ona filifilia le cell, alu i le tab "Faatulagaga". I le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faletusi Faʻamasinoga" kiliki le faamau "Insert function".

    E i ai le isi filifiliga, masalo o le faigofie, ae i le taimi lava lea e manaʻomia ai se manatua lelei. Filifili le selu i luga o le pepa ma faʻapipiʻi le kulupu autu i luga o le komepiuta Shift + F3.

  2. I mataupu uma e tolu, o le a amata le faamalama. Pule sili. Alu i le faʻailoga o faitioga "Fuainumera"po o "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" saili mo se meataitasi "FAAMATALAGA". Filifili ma kiliki le ki. "Lelei".

    E le gata i lea, e mafai ona faʻalauiloa le faamalama o le finauga i se isi auala. Filifili le sela e faʻaalia le iuga ma alu i le lisi "Faatulagaga". I luga o le lipine i totonu o le kulupu faʻavae "Faletusi Faʻamasinoga" kiliki i le ki "Isi Matafaioi". Mai le lisi o loʻo aliali mai, sii le fetu i le tulaga "Fuainumera faamauina". I le lisi e tatala, filifili le aitema "FAAMATALAGA".

  3. Faʻamataina le faʻatalanoaga. Pau lava le finauga i lenei faʻatulagaga e mafai ona avea ma tau aofaʻi e fai ma fesoʻotaʻiga pe na o le tusiaina foi i le tulaga tutusa. Ae ui i lea, amata i le lomiga o Excel 2007, o ia tulaga faatauaina e oo atu i le 255 aofia ai. I uluai lomiga sa na o le 30 o latou.

    O faʻamaumauga e mafai ona ulu i totonu o le fanua e ala i le taina o faʻamaumauga faapitoa poʻo le faʻamaopoopoina o sela mai le komepiuta. Ae i se seti o faʻasalalauga e sili atu ona faigofie le faʻapipiʻi o le fetuu i le fanua ma filifili le telefoni talafeagai poʻo le laina i luga o le pepa. Afai ei ai ni laina, e mafai ona tusia le tuatusi o le lona lua i le fanua "Value2" ma isi A maeʻa ona tuʻuina atu faʻamaumauga, kiliki le ki. "Lelei".

  4. O le taunuuga o le faitauina o sela ei ai numera numera i le filifili ua filifilia o le a faʻaalia i totonu o le vaega muamua na faʻamaonia i le pepa.

Lesona: Excel Function Wizard

Metotia 2: Faʻatau i se Faʻatautaiga Faaopoopo

I le faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, matou te tilotilo i le mataupu pe a fai o finauga e na o le faʻasino tonu lava i pusa pepa. Ia tatou mafaufau nei i le filifiliga pe a faʻaaogaina ia faʻataʻotoga na sao ona sao atu i totonu o le finauga.

  1. Faatasi ai ma soʻo se filifiliga o loʻo faʻamatalaina i le auala muamua, taʻavale le matala o le faitalia FAAMATALAGA. I totonu o le fanua "Value1" faʻamaonia le tuatusi o le laina faʻatasi ma faʻamaumauga, ma i totonu o le fanua "Value2" ulufale i se faʻamatalaga talafeagai "TATALO". Matou te taomi le faamau "Lelei"e faia se faʻatusatusaga.
  2. O le taunuuga e faʻaalia i totonu o se nofoaga ua filifilia muamua. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalame na faʻatulagaina le numera o siaki i numera o numera ma faaopoopo ai se isi tau i le aofaiga atoa, lea na tatou tusia i lalo ma le upu "TATALO" i le finauga. Afai o lenei faaupuga sa tusia saʻo i totonu o le masini, ma i totonu o le malae o le a na o se sootaga i ai, ona le faaopoopo lea i le aofaiga atoa.

Metotia 3: Faʻatonuga Taʻiala Faatomuaga

E le gata i le faaaogaina Pule sili ma le faitioga o finauga, e mafai e le tagata faʻaoga ona faʻafesoʻotaʻi ma le lima lima le faʻaaliga i totonu o soʻo se masini i luga o le pepa poʻo le paʻu o le faʻailoga. Ae mo lenei mea e tatau ona e iloa le faʻaopoopoga a lenei tagata faʻapipiʻi. E le faigata:

= SUM (Value1; Value2; ...)

  1. Ulufale le fua faʻatatau i totonu o le masini. FAAMATALAGA e tusa ai ma lona faanumera.
  2. Ina ia faitauina le iuga ma faʻaali i luga o le mata, kiliki le ki. Ulufaletuʻu i luga o le komepiuta.

E pei ona mafai ona e vaʻai, a maeʻa nei gaioiga, o le taunuuga o le faʻatusatusaga o loʻo faʻaalia i le filifili ua filifilia. Mo tagata faʻapitoa, o lenei metotia e sili atu ona faigofie ma vave. Nai lo muamua na i ai i le valaau Pule sili ma fenumiai o finauga.

E tele auala e faʻaaoga ai le galuega. FAAMATALAGAo lana autu autu o le faitauina o sela ei ai faʻamaumauga numera. I le faʻaaogaina o lea lava faʻatulagaga, e mafai ona e faʻaogaina faʻamatalaga faaopoopo mo le faʻatulaga tonu i le fua faʻatatau o le finauga po o le tusitusi tuusaʻo i le masini e tusa ai ma le faʻaopoopoga a lenei tagata. E le gata i lea, i totonu o le au faʻamaumauga o statistical statistics, o loʻo i ai isi fua faʻatatau e aofia ai le faitauina o suauʻo ua faatumulia i le laina ua filifilia.