Instagram mo le iPhone

Ua iloa e tagata Upe o lenei polokalama e tele naua galuega faatino faʻafuainumera, e tusa ai ma le maualuga lea e faigofie ai ona tauva ma faʻapitoa faʻapitoa. Ae i le faʻaopoopoga, o Excel o loʻo i ai se mea faigaluega lea o loʻo faʻasoa ai faʻamaumauga mo le tele o faʻamaumauga faʻafuainumera i le na o le tasi lava le kiliki.

O lenei meafaigaluega ua valaauina "Fuainumera Faamaumauga". Faatasi ai ma lea mea e mafai ona e faia i se taimi puupuu lava, e faʻaaoga ai punaoa o le polokalama, faʻatautaia le tuʻufaʻatasia o faʻamaumauga ma maua faʻamatalaga e uiga i le tele o fuainumera fuainumera. Seʻio tatou tilotilo i le auala e galue ai lenei mea faigaluega, ma vaʻavaʻai i nisi o faʻaaliga o le galulue ai.

Faaaogaina o Fuainumera Faamaumau

I lalo o fuainumera faʻamatalaga e malamalama ai i le faʻatulagaina o faʻamatalaga faʻamalosi mo le tele o fuainumera faʻamaumauga. E le gata i lea, i luga o le faʻavae o le taunuʻuga e maua mai nei faailo faaiu, e mafai ona faia ni faʻaiuga lautele e uiga i le faʻamaumauga o loʻo i lalo ole suʻesuʻega.

I Excel o loʻo i ai se meafaigaluega faʻapitoa e aofia ai "Aotelega Faʻamatalaga"lea e mafai ai ona e faia lenei ituaiga o faʻamaumauga faʻamatalaga. Ua valaauina o ia "Fuainumera Faamaumauga". Faatasi ai ma le faʻavaeina o lenei meafaigaluega ua fuafuaina o faailoga nei:

  • Median;
  • Uiga;
  • Lafoaʻi;
  • Togi;
  • Faʻasalalauga faʻasalalau;
  • Faʻailoga sese;
  • Faʻafeiloaʻiga, ma isi.

Mafaufau pe faʻapefea ona galue lenei meafaigaluega i le faʻataʻitaʻiga o le Excel 2010, e ui o lenei algorithm e faʻaaoga foi i le Excel 2007 ma i isi lomiga o lenei polokalama.

Faʻafesoʻotaʻi o le "Faʻavasegaga Faʻamatalaga"

E pei ona taʻua i luga, o le meafaigaluega "Fuainumera Faamaumauga" E aofia i le lautele o galuega, lea e taʻua Polokalame faʻapitoa. Ae o le mea moni e mafua mai ona o lenei faʻaopoopoga i Excel e le atoatoa. O le mea lea, afai e te leʻi faʻaaofiaina, ona faʻaaogaina lea o gafatia o fuainumera faʻamatalaga, e tatau ona e faia.

  1. Alu i le lisi "File". Ma le isi, matou te agai atu i le tulaga "Filifiliga".
  2. I le faamalama o le faasologa o mea, ia agai atu i le vaega Faʻaopoopoga. I le pito i lalo o le faamalama o le fanua lea "Pulega". E tatau ona toe fetuunai le fesuiaiga i le tulaga Excel Add-inspe afai oi ai i se isi tulaga. A maeʻa lenei, kiliki le ki "Alu ...".
  3. O le faʻasologa o Excel faaopoopo-faʻamalama e amata. E uiga i le igoa "Aotelega Faʻamatalaga" tuu se fuʻa. Ona kiliki ai lea o le ki "Lelei".

A maeʻa ona fai mea faaopoopo Polokalame faʻapitoa o le a faʻaalia ma o le a avanoa i le lisi "Faʻamaumauga" Excel. I le taimi nei, e mafai ona tatou faʻaaoga i le faiga o mea faigaluega o fuainumera faʻamatalaga.

Faʻaaogāina o le Faʻamaumauga o Fuainumera Faamaumau

Seʻi o tatou vaʻavaʻai i le auala e mafai ai ona faʻaaogaina le meafaigaluega faʻamatalaga fuainumera faʻatino. Mo nei faʻamoemoega, tatou te faʻaaogaina se laulau ua saunia.

  1. Alu i le lisi "Faʻamaumauga" ma kiliki le ki "Faʻamatalaga o Faʻamaumauga"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka meafaigaluega "Iloiloga".
  2. Se lisi o meafaigaluega o loʻo i totonu Polokalame faʻapitoa. Tatou te vaavaai mo le igoa "Fuainumera Faamaumauga"filifili ma kiliki le ki "Lelei".
  3. A maeʻa ona faia nei taga, o le a amata saʻo le faamalama. "Fuainumera Faamaumauga".

    I totonu o le fanua "Vaitaimi ulufale" faʻamaonia le tuatusi o le laina o le a gaosia e lenei meafaigaluega. Ma matou faʻapipiʻi faʻatasi ma le ulutala o le laulau. Ina ia mafai ona ulufale i faʻasalalauga matou te manaʻomia, ona seti lea o le fetuu i totonu o le fanua ua faʻamaonia. Ona, uu lea o le faamaumatau i le itu tauagavale, filifili le laulau talafeagai i le laupepa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o ona faʻasalalauga o le a vave oʻo mai i totonu o le fanua. Talu ai na matou puʻeina faʻamatalaga faʻatasi ma le ulutala, ona e uiga lea i le parakalafa "Faailoga i le laina muamua" e tatau ona siaki le pusa. Filifili vave le ituaiga o kulupu, faʻaogaina le ki i le tulaga "I koluma" poʻo "I laina". I la tatou tulaga, o le filifiliga "I koluma", ae i isi tulaga, atonu e tatau ona e seti le fesuiaiga i se isi itu.

    I luga na matou talanoa e uiga i faʻamatalaga tuʻufaʻatasia. I le taimi nei ua matou agai i le auiliiliga o tulaga o mea e faatino ai galuega, lea o loʻo i totonu o le faamalama lava e tasi mo le fausia o fuainumera faʻamatalaga. Muamua lava, e tatau ona tatou filifili po o fea tonu o faʻamaumauga o le a gaosia:

    • Taimi o galuega;
    • Faigaluega Fou;
    • Lautusi fou.

    I le faʻasalaga muamua, e tatau ona e faʻamaonia se faʻamatalaga patino i luga o le pepa o loʻo i ai nei poʻo lona pito i luga tauagavale, lea o le a gaosia ai faʻamatalaga tusitusia. I le mataupu lona lua, e tatau ona e faʻamaonia le igoa o se pepa faapitoa o lenei tusi, lea o le a faʻaalia ai le iuga o le gaioiga. Afai e leai se laupepa i lenei igoa i le taimi nei, o le a gaosia i le otometi pe a uma ona e kiliki le ki. "Lelei". I le tulaga lona tolu, e leai se isi faʻamatalaga faaopoopo e manaʻomia ona faʻamaonia, talu ai o faʻamatalaga o le a faʻaalia i totonu o se faila ese Excel (tusi faigaluega). Matou te filifili e faʻaalia iuga i se pepa fou fou ua taʻua "Tali".

    E le gata i lea, afai e te manao e fai ma faʻamaumauga mulimuli, e tatau ona e siakia le atigipusa i tafatafa o le mea e tutusa. E mafai foi ona e seti le tulaga o le faatuatuaina e ala i le ticking o le tau talafeagai. I le le mafai, o le a tutusa ma le 95%, ae e mafai ona suia i le faaopoopoina o isi fuainumera i le fanua i le itu taumatau.

    I le faʻaopoopoga, e mafai ona e seti siaki i pusa. "Le itiiti ifo" ma "K-th tele"e ala i le faʻatulagaina o tau aogā i matata talafeagai. Ae i lo matou tulaga, o lenei parakalafa e tutusa ma le muamua, e le o se faʻatagaga, o lea matou te le siaki pusa.

    A maeʻa uma faʻamatalaga faʻamaumauga, kiliki le ki "Lelei".

  4. A maeʻa ona faia nei gaioiga, o le laulau ma faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o se pepa eseese, lea na ma taʻua "Tali". E pei ona mafai ona e vaʻai, o le faʻamatalaga e leaga, e tatau ona faʻataʻitaʻia e ala i le faʻalauteleina o koluma tutusa mo le faigofie ona matamata.
  5. O le taimi lava e "ufiufi" ai faamatalaga, e mafai ona e alu i la latou sailiga saʻo. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻataʻitaʻiga nei sa fuafuaina e faʻaaoga ai le fuainumera o fuainumera fuainumera:
    • Faʻafeiloaʻiga;
    • Talosaga;
    • Sili;
    • Faʻasalalauga faʻasalalau;
    • Faʻataʻitaʻiga faʻatusatusa;
    • Tulaga maualuga;
    • Aofaʻi;
    • Televave;
    • Togi;
    • Faʻailoga sese;
    • Median;
    • Uiga;
    • Tala

Afai e le manaʻomia nisi o faʻamatalaga o loʻo i luga mo se ituaiga o auiliiliga patino, ona mafai lea ona aveeseina ina neʻi latou faalavelaveina. O isi faʻamatalaga auʻiliʻili e faʻatino e faʻatatau i tulafono faʻamaumauga.

Lesona: Excel statistical functions

E pei ona mafai ona e iloa, faʻaaoga le meafaigaluega "Fuainumera Faamaumauga" E vave ona e maua le taunuʻuga mo le tele o taʻiala, lea e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o se galuega faʻapitoa e faʻaaoga mo fuataga taitasi, lea e umi se taimi mo le tagata e faʻaaogaina. Ma o lea, o nei faʻatusatusaga uma e mafai ona maua i le toeitiiti tasi le kiliki, e faʻaaoga ai le mea faigaluega talafeagai - Polokalame faʻapitoa.