Iloilo faiga o Windows mo faʻamaʻi ma taufaʻatau i le CrowdInspect

O le tele o faatonuga e uiga i le aveeseina o le Adware, Malware ma isi masini e le manaomia mai se komepiuta e aofia ai se mea i luga o le manaoga e siaki ai le faagasologa o faagasologa a Windows mo le i ai o masalosaloga i totonu ia i latou pe a uma ona faaaoga auupega e aveese ai malware. Ae ui i lea, e le faigofie tele ona faʻaaogaina i le tagata faʻaaogaina e aunoa ma se faʻalavelave ogaoga i le faiga faʻaogaina - o le lisi o polokalame faʻatinoina i le pule o galuega e mafai ona taʻuina atu ia te ia.

O le faaaogaina saoloto CrowdStrike CrowdInspect, ua fuafuaina faapitoa mo lenei faamoemoe, lea o le a talanoaina i lenei iloiloga, e mafai ona fesoasoani i le siakiina ma le auiliiliina o faagasologa o polokalama a le Windows 10, 8 ma le Windows 7 ma le XP. Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻaumatia faʻamatalaga (AdWare) i le masini.

Faʻaaogaina o le CrowdInspect e faʻatalanoaina faigamalama Windows

E le manaʻomia e le CrowdInspect le faʻapipiʻiina i luga o se komipiuta ma o se archiz .zip ma se faila e tasi e mafai ona faʻaaogaina crowdinspect.exe, lea e amata i le amataina ona fatuina se isi faila mo polokalama e 64-bit Windows. O le polokalama e manaʻomia ai se Initaneti fesoʻotai.

Ole taimi e amata ai, e tatau ona e talia ia tuutuuga o le laisene laisene ma le Accept button, ma i le isi laasaga, pe a talafeagai ai, faʻaopoopoina le faʻatasi ma le VirusTotal online scan scan (ma, pe a talafeagai ai, faʻatoʻilaloina le faʻapipiʻiina o faila le iloa i lenei auaunaga,

Ina ua uma le "Ok" mo se taimi puupuu, na totogi e le CrowdStrike Falcon le faamalama puipuia o le puipuiga, ona sosoo ai lea ma le faamalama autu a CrowdInspect ma se lisi o faagasologa o loo tafe i Windows ma faamatalaga aoga e uiga ia i latou.

Le amataga, faʻamatalaga i koluma taua i le CrowdInspect

  • Faʻamasinoga Igoa - igoa o le faagasologa. E mafai foi ona e faʻaalia ala saʻo i faila e mafai ona faʻaaoga e ala i le kiliki i le "Ala Uo" i le lisi autu o polokalama.
  • Inject - siakiina mo le tuiina o le tulafono (i nisi tulaga, e mafai ona faʻaalia se taunuuga lelei mo le antivirus). Afai e masalomia se taufaamatau, e tuʻuina atu se faʻailoga faalua ma se moli moli.
  • VT poʻo le HA - o le taunuuga o le siakiina o le faila faila i le VirusTotal (o le pasene e tutusa ma le pasene o antiviruses e mafaufau i le faila e lamatia). O le lomiga aupito lata mai o loʻo faʻaalia ai le koluma HA, ma o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le Suʻesuʻega o Vaʻavaʻaʻiga i luga o le initaneti (atonu e sili atu le lelei nai lo VirusTotal).
  • Mhr - o le taunuʻuga o le faʻamaoniga i le Team Cymru Malware Hash Repository (o se faʻamaumauga o siakiina o faʻamatalaga masani). Faʻaalia se moli lanumeamata ma se faʻailoga faʻailoga faalua pe afai ei ai se hash faagasologa i totonu o le database.
  • WOT - pe a faia e le faagasologa ni fesoʻotaʻiga i nofoaga ma 'auʻaunaga i luga o le Initaneti, o le taunuʻuga o le siakiina o nei tagata faigaluega i le upega tafaʻilagi o Trust Service

O isi koluma o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga o Initaneti na faʻatulagaina i le faagasologa: ituaiga fesoʻotaʻiga, tulaga, numera tau, tuatusi IP i tua, tuatusi tuatusi IP, ma le faʻasinoina o le igoa o lenei tuatusi.

Manatua: e mafai ona e maitauina o le tasi laupepa o le laupepa e faʻaalia o se seti o se sefulu pe sili atu laasaga i le CrowdInspect. O le mafuaʻaga mo lenei mea, o se laina tuʻufaʻatasia e faʻaalia mo sooga taʻitasi e faʻatulagaina e se tasi faʻasalalauga (ma se 'upega tafaʻilagi masani e tatalaina i totonu o se' upega tafaʻilagi e te faʻafesoʻotaʻi ai i le tele o 'auʻaunaga i le Initaneti i le taimi e tasi) E mafai ona e faʻamalo lenei ituaiga o faʻaaliga e ala i le faʻalavelaveina o le TCP ma le UDP i le pito i luga o le 'upega tafaʻilagi.

Isi mea autu ma faʻatonuga:

  • Ola / Talafaasolopito - faʻailogaina le faʻaaliga faʻaalia (i le taimi moni po o se lisi e faʻaalia ai le taimi amata o taʻiala taʻitasi).
  • Mapu - tuu le aoina o faamatalaga i luga o le malologa.
  • Fasioti Faʻamasinoga - faʻatumu le faagasologa ua filifilia.
  • Katia Tcp - faʻamuta le fesoʻotaʻiga TCP / IP mo le faagasologa.
  • O meatotino - tatala le faamalama Windows masani ma meatotino o le faagasologa faila faila.
  • VT Iʻuga - tatalaina se faamalama ma ni taunuuga mataʻutia i VirusTotal ma se fesoʻotaʻiga i le faʻasalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi.
  • Kopi Faʻatasi - kopi uma faamatalaga na tuʻuina atu e uiga i gaioioiga gaioioiga i le kilipa laupapa.
  • Faʻapitoa mo taʻiala taʻitasi i luga o le kiliki i luga o le kuki, o loʻo iai se lisi o talaʻaga ma ni taga masani.

Ou te taʻutino atu o tagata sili ona atamamai e faʻaaogaina le tafaoga faamasani ua latou manatu: "o se meafaigaluega sili", ma o le au amata e leʻi malamalama lelei pe o le a le faʻaaogaina ma pe faʻapefea ona faʻaaoga. O le mafuaaga lena e puupuu ma faigofie ai e mafai ai mo tagata amata:

  1. Afai e te masalomia o loʻo tupu se mea leaga i luga o lau komepiuta, ma o antivirus ma mea taua e pei o AdwCleaner ua maeʻa siaki lau komepiuta (silasila i Mekasini e sili ona lelei le aveeseina o mea leaga), e mafai ona e tilotilo atu i le Crowd Inspect ma vaai pe oi ai ni polokalama e le mautonu i faamalama.
  2. E tatau ona mafaufau i ai laasaga mataʻutia i se mumu moli ma se pasene maualuga i le koluma VT ma (poʻo) se mumu moli i le koluma MHR. E faigata ona e feiloai i ata mumu i totonu o le Inject, ae afai e te vaʻaia, faʻalogo foi.
  3. O le a le mea e fai pe afai e masalosalo le faagasologa: silasila i ona taunuuga i VirusTotal i le kilikiina o le VT Results button, ona kiliki ai lea o le sootaga ma faʻamatalaga o le siakiina o le faila o le antivirus. E mafai ona e taumafai e suʻe se faila i luga o le Initaneti - o faʻamataʻu masani e masani lava ona talanoaina i luga o faʻalapotopotoga ma nofoaga lagolago.
  4. Afai o le faaiuga e faaiu e faapea o le faila o se mea leaga, taumafai e aveese mai le amataga, aveesea le polokalame lea e faʻaaogaina ai lenei faiga ma faʻaaoga isi metotia e aveesea ai le taufaʻatau.

Faʻaaliga: ia manatua o le tele o 'antivirus', 'eseʻese' polokalama faʻapipiʻi 'ma isi mea faigaluega faʻapitoa i lo tatou atunuʻu atonu o se polokalama e le manaʻomia, lea o le a faʻaalia i le VT ma / poʻo le MHR o le Crowd Inspect le aoga. Ae ui i lea, e le o lona uiga e lamatia i latou - o mataupu taʻitasi e tatau ona mafaufauina iinei.

Aotelega Tagata e mafai ona sii mai e aunoa ma se totogi mai le 'upega tafaʻilagi aloaia //www.crowdstrike.com/resources/community-tools/crowdinspect-tool/ (pe a uma ona kiliki le button download, e tatau ona e talia le laisene laisene i luga o le isi itulau e ala i le kiliki o le Accept to start the download). E aoga foi: Vaalele e sili ona lelei mo Windows 10, 8 ma le Windows 7.