E faʻapefea ona tatalaina se .odt faila i le initaneti

Failautusi o faila i le ODT faʻaopoopoga e faʻaaogaina e ala i le avanoa i faatonu faʻapitoa saoloto e pei o OpenOffice poʻo le LibreOffice. E mafai ona aofia uma ia elemene tutusa e mafai ona vaaia i faila DOC / DOCX na fatuina i le Upu: tusitusiga, ata, siata ma laulau. I le leai o soʻo se faʻapipiʻi ofisa ofisa, o le pepa ODT e mafai ona tatalaina i le initaneti.

Tagaʻi i le ODT faila i le initaneti

Ona o le faaletonu, e leai ni faatonu i Windows e mafai ai ona e tatalaina ma maimoa i se faila faila .odt. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina le suiga i luga o le initaneti. Talu ai ona o nei auaunaga e matua leai lava se eseesega, e maua ai le gafatia e matamata i le pepa ma faʻasaʻo, o le a tatou mafaufau i nofoaga sili ona talafeagai ma faigofie.

I le auala, e mafai e tagata faaaoga Yandex Browser ona faʻaaoga le galuega o loʻo i totonu o lenei 'upega tafaʻilagi. E na o le tosoina o le faila i le faamalama o le polokalama ina ia le gata ina vaai i le pepa, ae ia faasaʻo foi.

Metotia 1: Google Docs

Google Docs o se 'upega tafaʻilagi i luga o le' upega tafaʻilagi e fautuaina mo matāʻupu eseese e fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga tusitusia, lapataʻi ma faʻamatalaga. O lenei mea e sili atu ona iloga i luga o le initaneti i le initaneti, lea e le gata ina e masani ai i mea o loo i totonu o le pepa, ae ia faasaʻo foi i lau faitalia. Ina ia galulue faatasi ma le auʻaunaga, e te manaʻomia se tala mai Google, lea ua uma ona e maua pe afai e te faʻaaogaina se telefoni feaveai poʻo le Gmail mail.

Alu i Google Docs

  1. Muamua e tatau ona e faʻatuina se pepa, o le a teuina i lau Google Drive i le lumanaʻi. Kiliki i luga le 'upega o loʻo i luga, kiliki i le faʻamaufaʻailoga icon.
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Upload" ("Download").
  3. Faʻamau se faila i totonu o le faamalama e faʻaaoga ai le galuega a drag'n'drop, poʻo le tagata suʻesuʻe mataʻitusi e filifili se pepa.

    O le faila faila o le a mulimuli i le lisi.

  4. Kiliki i luga i le itu taumatau agavale e tatala ai le pepa mo le maimoa. O le a amata le faatonu, lea e mafai ai ona e faitauina ma faʻasaʻo mea o loʻo i totonu o le faila.

    Afai ei ai ulutala i totonu o le tusiga, Google o le a fatuina ana ia lava anotusi mai ia i latou. E faigofie tele ma mafai ai ona e vave suia i le va o mea o le faila.

  5. Faʻasagaga e faia i luga o le laulau pito i luga, e masani i le tagata o loʻo galue ma pepa, ala.
  6. I le na o le matamata i le pepa e aunoa ma le faia o fetuunaiga ma suiga, e mafai ona e fesuiaʻi i le faitau tusi. Ina ia faia lenei mea, kiliki le mea "Vaʻai" ("Vaʻai") faʻafefe "Faiga" ("Faiga") ma filifili "Vaavaai" ("Vaʻai").

    Pe na o le kiliki i luga o le pencil icon ma filifili le tulaga faʻaalia o le faʻaaliga.

    O le a faʻaumatia le meafaigaluega, ma faigofie ai ona faitau.

O suiga uma e otometi lava ona faʻapolopoloina i le ao, ma o le faila lava ia e teuina i Google Drive, i mea e maua ai ma toe tatala.

Metotia 2: Soho Docs

O le 'upega tafaʻilagi lenei o se mea manaia tele i le auaunaga mai Google. E vave, matagofie ma faigofie ona faʻaaoga, o lea e tatau ai ona talosaga i tagata e mananao e na o le matamata pe faasaʻo le pepa. Ae ui i lea, a aunoa ma le faamauina, o le a le toe faʻaaogaina le punaoa.

Alu i Zoho Docs

  1. Tatala le upega tafaʻilagi e faʻaaoga ai le sootaga i luga ma kiliki le ki. SINI I LENEI.
  2. Faauma le pepa resitala e ala i le faatumuina o fanua i imeli ma le uputatala. O le atunuu o le a le mafai ona totogi, ae e mafai ona e suia i le isi - o le gagana fesoʻotaiga tautua e faalagolago i ai. Aua nei galo e tuu se faailoga i talaane o aiaiga o le faaaogaina ma le puipuia o oe. A uma lena kiliki i le ki. "SIGN UP FOR FREE".

    I se isi itu, ia e ulufale atu i le auaunaga e ala i se Google, se LinkedIn, poʻo le Microsoft.

  3. A maeʻa le faʻatagaga o le a tuʻuina atu oe ile itulau ole fale. Suʻe se vaega i le lisi. Imeli & Faʻatasi ma filifili mai le lisi "Docs".
  4. I le lisi fou, kiliki le ki. "Download" ma filifili le faila ODT e te manaʻo e tatala.
  5. O le a faʻaalia se faʻamatalaga ma faʻamatalaga o faʻamatalaga. A uma loa ona faʻatulaga mea uma talafeagai, kiliki "Faʻamasinoga amata".
  6. O le tulaga o le tikiga o loʻo faʻaalia tonu, mulimuli ane o le faila lava ia o le a aliali mai i totonu o le vateatea autu o le tautua. Kiliki i luga lona igoa e tatala ai.
  7. E mafai ona e faamasaniina oe lava i le pepa - ile vaaiga ole vaaiga e le gata o le a faaali atu tusitusiga, ae o isi elemene (ata, laulau, ma isi mea), pe afai ei ai. Ole suiga ole tusi tusi e faʻasaina.

    Ina ia faia faasaʻoga, suiga i le text, kiliki i le ki. "Tatala ma le Soho Writer".

    O le a sau se musumusuga mai Zoho. Kiliki "Faaauau", ina ia otometi lava ona fatuina se kopi o le pepa, lea ua liua ma tamomoe faʻatasi ai ma le faʻatagaina o le faʻataʻitaʻiga masani.

  8. O le toolbar formatting o loʻo natia i le kuluma o le lisi i le tulaga o tapuni puipui e tolu.
  9. O loʻo ia te ia se mea e le masani ai, ma foliga mai e le masani ai, ae a maeʻa ona faʻaaogaina lenei lagona o le a mou atu. E mafai ona e faamasani oe lava i au meafaigaluega uma lava, aua o la latou filifiliga iinei o le agalelei.

I le lautele, o Zoho o se tagata matamata ma le faatonu mo le ODT, ae o loo i ai se tulaga le lelei. I le taimi o le siiina mai o se faila "mamafa" i le mamafa, sa le lelei, toe faʻaauau. O le mea lea, matou te le fautuaina le tatalaina i totonu o se taimi uumi pe faigata ona faʻasolo pepa faʻatasi ma se numera tele o elemene faʻaofiina fou.

Matou te tilotilo i ni tautua se lua o le a mafai ai ona e tatalaina ma faasaʻo faila o le ODT i luga o le initaneti. Google Docs o loʻo ofoina atu uma faʻavae o le faʻamatalaga o tusiga ma le mafai ona faʻapipiʻi add-ons e faʻalautele galuega. I Zoho, o galuega na fausia i totonu e sili atu nai lo le, ae e le o se itu sili ona lelei pe a taumafai e tatala se tusi, lea e vave tele le tauvaga a Google ma e aunoa ma ni faafitauli na gafatia. Ae ui i lea, o le galue faʻatasi ai ma se tusitusiga manino i Zoho sa faigofie tele.