Faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu fafo ile PS4

E le o tagata uma e iloa le mea o le tuatusi MAC o le masini, ae o meafaigaluega uma e fesootai i luga o le Initaneti e iai. O le tuatusi MAC o le faʻamaoniga faʻapitoa lea ua tuʻuina atu i masini taitasi i le laasaga o gaosiga. O ia tuatusi e le o toe faia, o le mea lea, o le masini lava ia, o lona gaosi oloa ma le IP network e mafai ona fuafuaina mai ai. O luga o lenei autu matou te fia talanoa ai i la tatou tusiga i aso nei.

Suʻe e le Tuatusi MAC

E pei ona taʻua i luga, faafetai i le faʻamaoniga o loʻo tatou mafaufau i ai, o le faʻaupuina ma le IP ua faʻamalamalamaina. Ina ia faia nei faiga, e na o se komepiuta ma nisi mea faigaluega e manaʻomia. E oo lava i le tagata e le o malamalama i le poto masani o le a ia taulimaina ia seti faʻatulagaga, ae peitai matou te fia tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga auiliili ina ia leai se tasi e iai ni faʻafitauli.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona matamata i le tuatusi MAC o lau komepiuta

Suʻe le tuatusi IP ile tuatusi MAC

Ou te fia amata i le faʻatūina o se IP ile MAC, talu ai e toetoe o tagata uma o loʻo i ai fesoʻotaʻiga o loʻo feagai ma lenei galuega. E tupu e iai se lauga faʻapitoa i le lima, peitaʻi, e faʻafesoʻotaʻi pe maua se masini i se vaega, e manaʻomia lona numera fesoʻotaʻiga. I lenei tulaga, o sea sailiiliga ua faia. Naʻo le polokalama masani Windows o loʻo faʻaaogaina. "Poloaiga Poloaiga" poʻo se faʻamatalaga faʻapitoa e faʻaalia ai taga uma. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o lenei ituaiga o sailiga, matou te fautuaina oe e faʻalogo i faatonuga o loʻo faʻamatalaina i totonu o la matou isi tusiga i le sootaga lenei.

Faitau atili: Fuafuaina le IP o le masini e le tuatusi MAC

Afai o le sailiga mo le masini e ala i le IP e le manuia, siaki ia mea taitasi, pe o fea isi auala o le sailiga mo le faailoaina o fesoʻotaiga o le masini ua fuafuaina.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua le tuatusi IP o se komepiuta Alien / Lomitusi / Router

Suʻe se kamupanī e ala i le tuatusi MAC

O le filifiliga muamua o le suega na faigofie tele, ona o le tulaga autu na o le galue malosi o meafaigaluega i totonu o le upega tafailagi. Ina ia fuafuaina le tagata gaosi oloa e ala i le tuatusi o le tino, e le o mea uma e faalagolago i le tagata e faaaogaina. E tatau i le kamupani o loʻo faʻapipiʻiina ona tuʻuina uma faʻamatalaga i totonu o le database talafeagai ina ia mafai ai ona avanoa lautele. E na o le taimi lava e mafai ai e faʻamatalaga faʻapitoa ma auaunaga i le initaneti ona iloa le gaosiga Ae ui i lea, faʻamatalaga auiliili e uiga i lenei mataupu, e faigofie ona e faitau i ai. O lenei mea e faaaoga e fai ma metotia ma se auaunaga i le initaneti, ma faʻatasi ai ma polokalama faʻapitoa.

Faitau atili: Faʻafefea ona iloa se tagata gaosi oloa i le tuatusi MAC

Suʻesuʻe i le tuatusi MAC i le uila

E pei ona e iloa, e tofu lava le router ma se 'upega tafaʻilagi taʻitasi, i mea uma e faʻataʻitaʻia ai laina uma, faʻamatalaga fuainumera, ma isi faʻamatalaga. I le faʻaopoopoga, o loʻo lisiina ai foi le lisi o mea faigaluega uma na fesoʻotaʻiina ma muamua. Faatasi ai ma faʻamatalaga uma o loʻo i ai ma le tuatusi MAC. Faʻafetai i lenei mea, e faigofie tele ona fuafua le igoa ole masini, nofoaga ma IP. E tele tagata gaosiga o tagata taʻavale, o lea na ma filifili ai e faʻaaoga se tasi o le D-Link faʻataʻitaʻiga. Afai o oe o le tagata e maua se alalaupapa mai se isi kamupani, taumafai e suʻe mea lava e tasi, suʻesuʻe auiliiliga uma vaega o le initaneti.

O faʻamatalaga o loʻo i lalo e mafai ona faʻaaogaina pe afai ua uma ona fesoʻotaʻi le masini i lau router. Afai e leʻi faia le fesoʻotaʻiga, o sea sailiga o le a le manuia lava.

  1. Faʻataʻituina soʻo se 'upega tafaʻilagi faʻapipiʻi faigofie ma faʻamau i totonu o le' olo suʻesuʻe192.168.1.1poʻo192.168.0.1e alu i le 'upega tafaʻilagi.
  2. Ulufale i totonu lau initaneti ma le upega tafailagi e teu ai E masani lava, o pepa uma e lua ua i ai tulaga taua.puleAe ui i lea, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona suia i latou lava e ala i le initaneti.
  3. Mo le faigofie, suia le gagana i le Rusia, ina ia faafaigofie ai le suʻeina o igoa o le lisi.
  4. I le vaega "Tulaga" sue se vaega "Faʻamaumauga o Fesootaiga"lea o le a e vaʻaia ai se lisi o masini fesoʻotaʻi uma. Suʻe le MAC talafeagai iina ma fuafua le tuatusi IP, igoa ole masini ma lona nofoaga, pe a fai o lea galuega e tuʻuina atu e le au atinaʻe o le uila.

O lenei ua e masani i ituaiga e tolu o sailiga e le MAC-address. O faatonuga ua tuʻuina atu o le a aoga tele ia i latou uma e faʻaaogaina le fiafia i le fuafuaina o le tuatusi IP o le masini poʻo le tagata gaosi oloa faʻaaogaina se numera tino.