Faʻafefea ona faʻamalosi le kuluma mai CD / DVD i le BIOS?

A faʻapipiʻi le OS i taimi uma poʻo le taimi e ave ese ai siama, e masani lava e tatau ona sui le mea muamua i le taʻavale pe a faʻaoga le komepiuta. E mafai ona faia lenei mea i Bios.

Ina ia mafai ai e le afifiina mai se CD / DVD poo le moliuila taavale, matou te manaʻomia ni nai minute ma ni nai faʻaaliga ...

Mafaufau i ituaiga eseese o Bios.

Faʻasologa o meaola

Ina ia amata, a e liliuina le komepiuta, faʻafesoʻomi loa le faamau Del. Afai e te ulufale i totonu o le Bios, o le ae vaai i se mea pei o le ata o loʻo i lalo:

O iinei tatou te matua fiafia ai i le laupepa "Advanced Bios Features". I totonu ma alu.

O le faʻamuamua o le faʻailoga o loʻo faʻaalia iinei: o le CD-Rom o le siaki muamua lea e iloa ai pe oi ai se pulou i totonu, ona faʻavaeina lea o le komipiuta mai le puʻupuʻu. Afai ei ai muamua le HDD, ona le mafai lea ona e taʻavale mai le CD / DVD, o le a le amanaʻia e le PC. Ina ia faasaʻo, fai e pei o le ata i luga.

AMI BIOS

A maeʻa ona e ulufale atu i le faʻavae, faʻalogo lelei i le vaega o "Boot" - o tulaga e manaʻomia ai.

O iinei e mafai ona e setiina le faamuamua o le download, o le muamua i le screenshot i lalo o loo na o le tauina mai i CD / DVD disks.

I le ala! Se mea taua. A maeʻa ona e faia uma tulaga, e le tatau ona e alu ese mai le Bios (Tuusaʻo), ae faʻatasi ai ma faʻamaumauga uma na faʻapolopoloina (masani le F10 - Save and Outit).

I totonu o le komepiuta ...

E masani lava, o le Bios seti button entry F2. I le auala, e mafai ona e gauai totoʻa i le laupepa pe ae faʻaaogaina le komepiuta, pe ae faʻapoʻa, o se lauulu e faʻaalia i taimi uma i upu a le kamupanī ma le faamau mo le ulufale atu i le nofoaga o le Bios.

O le mea e sosoo ai e tatau ona e alu i le vaega "Boot" (download) ma faatulaga le poloaiga e manaʻomia. I le sikikopipilama i lalo, o le a sau vave mai le puʻupuʻu.

E masani lava, a maeʻa ona faʻatulagaina le OS, ua uma ona faia faatulagaga uma, o le uluai masini i le pusa o le taavaʻaleʻa o le faila malo. Aisea?

E naʻo le seasea ona maua mai le CD / DVD e manaʻomia tele, ma i galuega i aso faisoo o ni nai sekone mulimuli ane o le a leiloloa le siakiina o le komepiuta ma sailiili i faʻamaumauga i luga o nei ala o faasalalauga, o se faʻaumatia taimi.