E faʻapefea ona momotu se avega tuai i vaega i le Windows 10

O le tele o tagata faʻapitoa e masani i le fatuina o le tele o masini faʻaleleia i totonu o se tasi faʻapitoa faaletino faʻapitonuʻu. E le mafai ona vaevaeina se pulou USB i vaega (disks) (faatasi ai ma ni nuances, o loo faamatalaina atu i lalo), peitai, i le Windows 10 version 1703 Foafoaga Faʻafouina lenei avanoa, ma e mafai ona vaevaeina se puʻe USB flash i ni vaega se lua (pe sili atu) ma galulue faatasi ma i latou e pei o feeseeseaiga eseese, lea o le a talanoaina i lenei tusi lesona.

O le mea moni, e mafai foi ona e vaevaeina se taavale eletise i vaega o lomiga muamua o Windows - afai o le USB drive ua faʻamatalaina o se "Lisi Faʻalotoifale" (ma o loʻo i ai le televave o masini), ona fai lea i le auala lava e tasi mo soʻo se puʻe vaivai (see How to Divide seʻi i totonu o vaega), pe a faʻapea o le "Disk Removable", ona mafai lea ona e motusia se faʻamalosi afi e faʻaaoga ai le laina o le laina ma le vavae ese poʻo le polokalama tolu. E ui i lea, i le tulaga o le aveeseina o le CD, o uluai lomiga i fafo atu o le 1703 o le a le "vaʻaia" soʻo se vaega o le avetaʻavale e mafai ona aveesea nai lo le muamua, ae i le Creators Update o loʻo faʻaalia i le tagata sailiili ma e mafai ona e galulue faatasi ma i latou (ma e faigofie foi auala e momotu ai lua masini po o isi numera oi latou).

Manatua: Ia faʻaeteete, o nisi o metotia faʻatulagaina e taʻitaʻia ai le aveesea o faʻamaumauga mai le taavale.

Faʻafefea ona fefaasoaaʻi se 'avelalalalalala USB i le "Disk Management" Windows 10

I le Windows 7, 8, ma le Windows 10 (seia oo i le 1703), i le faʻaaogaina o le Disk Management mo le aveeseina o masini USB (ua faʻamatalaina o le "Dispers Removable" e le polokalama), o le "Compression Volume" ma le "Delete Volume", lea e masani ona faʻaaoga mo lenei, e le o maua. e vaevaeina le disasi i ni nai mea.

I le taimi nei, e amata mai i le Creators Update, o nei avanoa e avanoa, ae i se tulaga ese: e tatau ona faʻapipiʻi le uila afi ma le NTFS (e ui lava e mafai ona faʻaaogaina lenei mea i le faʻaaogaina o isi metotia).

Afai o lau masini komepiuta o loʻo i ai se polokalama o le NTFS poʻo ua e sauni foi e faʻaliliuina, ona sosoo ai lea ma isi auala e vavae ai:

  1. Faasolo i luga Win + R ma ulufale diskmgmt.mscona lolomi lea o le Ulufale.
  2. I totonu o le faamalama o le puleaina o le pipii, saili le fasi pepa i luga o lau taavale afi, kiliki i luga-saʻo ma filifili le "Pusa o le Pusa".
  3. A maeʻa lena, faʻamaonia pe o le a le tele e tuʻuina atu mo le vaeluaga lona lua (e le mafai, e toetoe o avanoa avanoa uma i luga o le taavale o le a faʻaalia).
  4. A maeʻa ona faʻamalosi le vaega muamua, i le puleaina o le disk, kiliki lelei i luga o le "Nofoaga avanoa" i luga o le moli uila ma filifili "Fausia se voluma faigofie".
  5. Ona sosoo ai lea ma le faʻataʻitaʻiga o le tusitala faitautusi faigofie - e ala i le faʻaaogaina o avanoa uma mo le vaeluaga lona lua, ma le faila mo le vaega lona lua i luga o le taavale e mafai ona avea ma FAT32 poʻo NTFS.

I le maea ai o le faatulagaga, o le USB flash drive o le a vaevaeina i ni vaega se lua, o le a faaali uma i le tagata sailiili ma avanoa mo le faaaogaina i le Windows 10 Creators Update, ae peitai, o galuega muamua o le a na o le vaega muamua i luga o le drive USB (o isi o le a le faaalia i le tagata sailiili).

I le lumanaʻi, atonu e te manaʻomia isi faatonuga: E faʻafefea ona vaʻavaʻai vaega i luga o le avega eletise (faʻafiafia, "Simple Delete" - "Expand Volume" i le "Disk Management" mo le aveeseina o disks, pei o muamua, e le galue).

Isi auala

O le filifiliga o le faʻaaogaina o le disk e le na o le pau lea o le auala e vaeluaina ai le moliuila i vaega, ma isi auala faaopoopo e mafai ai ona e aloese mai le tapulaa "o le vaega muamua o le NTFS".

  1. Afai e te tape uma vaega mai se avega eletise i le puleaina o le disk (kiliki saʻo e tape ai se voluma), ona e fatuina lea o se vaega muamua (FAT32 poʻo NTFS) laʻititi nai lo le voluma kiliuli atoa, ona sosoo ai lea ma le vaega lona lua i le isi vaega, i soo se faila.
  2. E mafai ona e faʻaaogaina le laina o le poloaiga ma le DISKPART e faʻasoa le drive USB: i le auala lava e tasi o loʻo faʻamatalaina i le tusiga "Faʻapefea ona fatuina se disk D" (le vaega lona lua, e aunoa ma se faʻamaumauga) pe pei foi i le ata sikolasipi i lalo (faatasi ai ma le gau).
  3. E mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa e pei o le Minitool Partition Wizard poʻo le Aomei Partition Assistant Standard.

Faamatalaga faaopoopo

I le faaiuga o le tusiga - nisi o manatu atonu e aoga:

  • O puʻe Flash i le tele o vaega e galulue ai foi i MacOS X ma Linux.
  • A maeʻa le faia o ni vaega i luga o le taavale i le auala muamua, o le vaega muamua e mafai ona faʻatulagaina i le FAT32 e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻafuainumera.
  • Aʻo faʻaaogaina le auala muamua mai le vaega "Isi metotia," na ou matauina ai le "Pulega o Disk Management", na mou ese atu ina ua uma ona toe faʻaaoga le aoga.
  • I le aluga o le auala, sa ou siakiina pe mafai ona fai se pulou flash USB puʻe mai le vaega muamua e aunoa ma le afaina o le lona lua. Rufus ma Media Creation Tool (pito lata mai) ua uma ona tofotofoina. I le tulaga muamua, na o le soloia o vaega lua e maua i le taimi e tasi; i le lona lua, o le aoga e ofoina atu se filifiliga o le vaeluaina, mamafa le ata, ae pe a fatuina le taʻavale i se mea sese, ma o le gaioiga o se disk i le faila o le faila RAW.