Faʻatasi le JPG ile tasi PDF file

O faiga faʻapitoa e masani ona faʻavaivai i nisi o taimi. E mafai ona tupu lenei mea ona o le sese o le tagata, ona o le siama o siama poʻo le leai o se faʻailoga. I ia tulaga, aua le vave faʻavaveina le Windows. Muamua e mafai ona e taumafai e toe faʻafoisia le OS i lona uluai setete. O le auala lea e faia ai i le Windows 10 operating system, matou te faʻamatalaina i lenei tusiga.

Toe faʻafoʻi le Windows 10 i lona uluai setete

O le taimi lava lea tatou te tosina atu ai lou mafaufau i le mea moni e faapea, o talanoaga nei o le a le taulai atu i vaega o le toe faaleleia. Ioe, e mafai ona e fatuina se tasi saʻo pe a uma ona tuʻuina le OS, ae faia lenei mea e se numera tele o tagata e faʻaaogaina. O le mea lea, o lenei tusiga o le a fuafua atili mo tagata masani. Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻaaogaina o vaega o le toe faʻaleleia, matou te fautua atu ia e faitauina la matou tusiga faapitoa.

Faitau atili: Faatonuga mo le fatuina o se mea e toe faʻaleleia ai le Windows 10

Sei o tatou tilotilo totoa i auala e toe faʻafoʻi ai le faiga faʻaogaina i ona uluai foliga vaaia.

Metotia 1: "Taamilosaga"

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina pe a fai o lou seevae OS ma e mafai ona e faʻaogaina i le faatulagaga masani a Windows. Afai e ausia ia tulaga uma, ia mulimuli i laasaga nei:

  1. I le pito i lalo tauagavale o le ofisa, kiliki i luga le ki "Amata".
  2. I le faamalama e tatala, kiliki le ki. "Filifiliga". O ia o loʻo faʻaalia o se mea e faʻaaoga.
  3. O se faamalama o loʻo i lalo o vaega o Windows o le a faʻaalia i luga o le lau. E tatau ona e filifili se mea "Faʻafouina ma le Puipuiga".
  4. I le itu tauagavale o le faamalama fou, saili le laina "Toe Maua". Kiliki tasi i le upu. A uma lena, e tatau ona kiliki le ki "Amata"lea o le a foliga mai i le mea sao.
  5. Ona e lua lea o filifiliga: teu uma faila a le tagata lava ia pe tape uma foi. I le faamalama e tatala, kiliki i le laina e tutusa ma lau filifiliga. Mo le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o le a tatou filifilia le filifiliga ma le faasaoina o faamatalaga patino.
  6. Amata sauniuniga mo le toe faʻaleleia. A maeʻa sina taimi (faalagolago i le numera o polokalame faʻapipiʻi) o le a faʻapipiʻi se lisi o polokalama i luga o le lau, lea o le a faʻamutaina i le taimi o le toe faʻaleleia. E mafai ona e vaʻaia le lisi pe a e manaʻo ai. Ina ia faaauau le taotoga, kiliki le ki. "Lisi" i le lava faamalama.
  7. Aʻo leʻi amataina le toe faʻaleleia, o le a e vaʻai i le feau mulimuli i luga o le lau. O le a lisiina ai aafiaga o le toe faʻaleleia o mea. Ina ia amataina le faagasologa, kiliki le faamau "Toe faʻafou".
  8. Faʻaavanoa sauniuni mo le faʻasaina. E umi se taimi. O lea na o le faatalitali mo le faaiuga o le taotoga.
  9. I le maea ai o le sauniuniga, o le a toe faʻafouina lava le faiga. O se savali e aliali i luga o le lau o taʻu mai ai o loʻo toe foʻi le OS i lona tulaga muamua. O le alualu i luma o le faʻatinoga o le a faʻaalia iinei o se pasene.
  10. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o vaega ma avetaavale. I le taimi lenei, o le ae iloa le ata o loʻo i lalo:
  11. Toe faʻatali mo le OS e faʻatumu ana galuega. E pei ona faʻaalia i le faʻasalalauga, e mafai ona toe faʻafouina le tele o taimi. O lea aua e te popole. Ma le mea mulimuli, o le a e vaʻai i le mata o le matamata i lalo o le igoa o le tagata e tasi na faʻaaogaina le toe faʻaleleia.
  12. A maeʻa ona e ulufale, o le a tumau lau faila patino i luga o lau laulau ma o le a faia se pepa HTML faaopoopo. E tatalaina e faaaoga ai soʻo se masini komepiuta. O le ai ai se lisi o talosaga uma ma potu faletusi o fale na faʻauluina i le taimi o le toe faʻaleleia.

Ua toe faʻafou le OS ma ua sauni e toe faʻaaoga. Faamolemole ia matau o le ae manaʻomia le toe faʻaleleia o avetaavale uma. Afai ei ai ni ou faafitauli i lenei laasaga, ona sili atu lea ona lelei le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa e faia uma ai galuega mo oe.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

Metotia 2: Faʻatonu le Menu

O le metotia o loʻo faʻamatalaina i lalo e masani ona faʻaaogaina i mataupu e le mafai ai e le tino ona fafao sao. A maeʻa nisi o taumafaiga le manuia, o le a faʻaalia se lisi i luga o le lau, lea o le a tatou faamatalaina i le isi. E mafai foi ona e faʻatinoina ma le faʻamalosi lenei lisi saʻo mai le OS lava ia, pe afai o oe, mo se faʻataʻitaʻiga, ua leai se avanoa i tafaoga masani poʻo isi pule. O le auala lenei e faia ai:

  1. Kiliki "Amata" i le pito i lalo o le tulimanu o le laulau.
  2. Ma le isi, e tatau ona e kiliki i le ki "Taofi"lea o loʻo i totonu o le pusa pa'ū i lalo "Amata".
  3. Taofi nei i lalo le ki i luga o le komepiuta "Liliu". Taofi, kiliki-kiliki i luga o le mea Toe toe fai. I ni nai sekone mulimuli ane "Liliu" e mafai ona e alu.
  4. O le taʻaloga o le ato e aliali mai ma se lisi o taga. O lenei lisi o le a aliali mai pe a maeʻa taumafaiga le manuia a le polokalama e faʻamalosi i le masani masani. O le mea lea e tatau ai ona kiliki tasi i le pito i luga o le kuki i le laina. "Faʻafitauli".
  5. A maeʻa lena mea, o le a e vaʻaia ni faʻamau se lua i luga o le lau. E tatau ona e kiliki i le mea muamua - "Toe faafoi atu le komepiuta i lona uluai setete".
  6. E pei ona iai muamua, e mafai ona e toe faʻaleleia le OS i le faʻasaoina o le tagata lava ia pe faʻamaeʻa atoatoa. Mo le faʻaauau, ia kiliki i le laina e te manaʻomia.
  7. A maeʻa lena, toe amata le komipiuta. A maeʻa sina taimi, e aliali mai se lisi o tagata faʻapipiʻi i luga o le lau. Filifili le teugatupe e fai ma sui o le polokalama faʻaaogaina o le a toe faʻaleleia.
  8. Afai ua setiina se faʻaufaʻailoga mo se teugatupe, e tatau ona e ulufale i le isi laasaga. Fai lenei, ona kiliki lea o le faamau. "Faaauau". Afai o le ki malu puipuia e te leʻi faʻatūina, ona kiliki lea "Faaauau".
  9. A mavae ni nai minute, o le a saunia e le tino mea uma mo le toe faʻaleleia. E tatau ona e kiliki "Toe foi i le tulaga muamua" i le isi faʻamalama.

O isi mea tutupu o le a tutupu i le auala tutusa e pei ona i ai i le metotia muamua: o le ae vaaia i luga o le lauulu nisi vaega faaopoopo o tapenapenaga mo le toefuataiga ma le toe faatulagaina o le mea lava ia. A maeʻa le taotoga i luga o le komepiuta, o le a avea ma pepa faʻamaumauga ma lisi o talosaga mamao.

Toe faʻafoʻisia le fausia muamua o le Windows 10

Faʻasalalau e Microsoft i taimi taʻitasi fale fou o le Windows operating system. Ae o nei faʻamatalaga e le i ai i taimi uma se lelei lelei i le faʻatinoina o le OS atoa. E i ai ni tulaga pe a oʻo mai ia ituaiga o faʻafouga e mafua ai ni mea sese matuia e mafua ai ona le lelei le masini (mo se faʻataʻitaʻiga, le lanu lanumoana o le oti i le seevae, ma isi). O lenei metotia o le a mafai ai ona e toe foʻi i tua i le fausia muamua o le Windows 10 ma toe foi mai i le polokalama.

I le taimi lava lea, tatou te matauina tatou te mafaufau i ni tulaga se lua: pe a tamoe le OS ma pe a le taliaina e ia le taʻavale.

Metotia 1: E aunoa ma le amataina o Windows

Afai e le mafai ona e amataina le OS, ona e faʻaaogaina lea o le auala o le a e manaʻomia ai se masini disk ma le USB flash faʻatasi ma le Windows 10. I se tasi oa tatou tala na muamua atu, na matou talanoa e uiga i le faagasologa o le fatuina o ia masini.

Faitau atili: Faʻasaina se 'avevaʻaleʻaleti moli mata poʻo se pu ma le Windows 10

I le i ai o nei avega i ou lima, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Muamua tatou te faʻafesoʻotaʻi le avega i se komepiuta po o se komepiuta.
  2. Ona matou liliu lea i luga o le PC pe toe toe foi (pe a fai e toe faʻaali).
  3. O le isi laasaga o le valaau "Seti o le lisi". Ina ia faia lenei mea, i le taimi o le toe toe fai, taʻalo se tasi o ki faapitoa i luga o le komepiuta. O le a le ituaiga autu e te faalagolago i ai i le kamupanī ma le faasologa o le motherboard poʻo le komepiuta. Le tele o taimi "Seti o le lisi" valaauina e ala i le amataina "Esc", "F1", "F2", "F8", "U10", "F11", "U12" poʻo "Del". I luga o komepiuta, o nisi taimi o nei ki e manaʻomia ona tuʻuina faʻatasi ma "Fn". I le faaiuga, e tatau ona e mauaina le ata lea:
  4. I totonu "Seti o le lisi" faʻaaoga pupuni i luga o le piano e filifili ai le masini lea na faamaumauina muamua le OS. A uma lena matou te fetaomi atu "Ulufale mai".
  5. A maeʻa sina taimi, o le a faʻaalia le faamalama Windows faʻatulagaina i luga o le mata. Tui le ki i totonu "Lisi".
  6. A oʻo mai le isi faʻamalama, e tatau ona e kiliki i le faʻamatalaga "Toe Faʻafoisia o Mea" i lalo.
  7. Lisi i le lisi o taga, kiliki i le mea "Faʻafitauli".
  8. Ona filifili lea mea "Toe foi i le fale muamua".
  9. I le isi laasaga, o le a uunaia oe e filifili le polokalama faʻaogaina o le a faatino ai le faasologa. Afai e tasi lau OS ua faʻaogaina, ona faʻatasi lea o le keneka, tasi. Kiliki i luga.
  10. A maeʻa lena, o le a e vaʻai i se faʻamatalaga e le soloia au faʻamatalaga patino o se taunuuga o le toe faʻaleleia. Ae o suiga uma o polokalama ma suiga i le faasologa o le faasologa i tua o le a le toe faʻaleleia. Ina ia faaauau le taotoga, kiliki "Toe foʻi i tua muamua".

I le taimi nei o loʻo tumau pea naʻo le faʻatali seʻia maeʻa uma vaega o sauniuniga ma le faʻatinoga o le taʻavale. O le iʻuga, o le a toe foʻi le faiga i le muaʻi fausia, mulimuli ane e mafai ona e kopiina au lava faamatalaga pe faʻaauau pea ona faʻaaoga le komepiuta.

Metotia 2: Mai le polokalama faʻaogaina Windows

Afai ole seevae o loʻo faʻaaogaina, e le manaʻomia le toe faʻaleleia o le potopotoga i luga atu o le Windows 10. Ua lava lea e faia ai laasaga faigofie nei:

  1. Matou te toe taʻuina atu ia vaega muamua e fa, lea o loʻo faamatalaina i le auala lona lua o lenei tusiga.
  2. A aliali mai le faamalama i luga o le lau "Faʻamaumauga"pusa tulei "Filifiliga Maualuga".
  3. Le isi i le lisi matou te maua le ki "Toe foi i le fale muamua" ma kiliki i luga.
  4. O le polokalama o le a toe faʻafouina iina. A maeʻa ni nai sekone, o le a e vaʻai i se faamalama i luga o le lau lea e te manaʻomia e filifili ai se faʻatautaia o le tagata e faʻaaogaina mo le toe faʻaleleia. Kiliki i luga le tala e manaʻomia.
  5. I le laasaga e sosoo ai, ia e ulufale i le upega tafailautusi mai le faʻamatalaga filifilia muamua ma kiliki le ki "Faaauau". Afai e leai sau faʻaumoa, e te le manaʻomia ona faʻatumu le fanua. Na lava le faaauau.
  6. I le faaiuga o le a e vaʻai i se savali faʻatasi ma faʻamatalaga lautele. Ina ia amataina le faasologa o le faasologa o le faasologa, ia tatau ona e kiliki le faamau ua faailogaina i le ata o loo i lalo.
  7. E totoe na o le faatalitali mo le iʻuga o le taʻaloga o loʻo faia. A maeʻa sina taimi, o le a faʻaalia e le tino le toe faʻaleleia ma o le a sauni mo le faʻaaogaina.

E faaiʻu ai lenei mataupu. I le faʻaaogaina o taʻiala o loʻo i luga, e faigofie ona e toe faafoiina le polokalama i ona foliga muamua. Afai e le maua oe i le mea e manaʻo i ai, ona tatau loa lea ona e mafaufau i le toe faʻaleleia o le masini faʻaoga.