Nofoaga mo le ufiufiina o le tasi ata i le isi

E tupu pe a uma ona sui le kiliva eletise i luga o se komepiuta poʻo i le mea e tupu i le toilalo mulimuli, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le avega saoloto i se komipiuta. E mafai ona faia lenei mea i auala eseese e lua, ma o le a tatou faʻamatalaina e uiga ia i latou taitoatasi i aso nei.

Tagai foi:
Faʻapipiʻi le SSD nai lo se avega i se komepiuta
Faʻapipiʻi le HDD nai lo se avega i se komepiuta
Faʻafefea ona faʻapipiʻi le SSD i le komepiuta

Matou te faʻafesoʻotaʻi le komepiuta mai le komepiuta i le PC

O komepiuta ma laʻau komepiuta e faʻaaogāina masini faʻapitoa eseese - 2.5 (pe, sili atu le itiiti, 1.8) ma 3.5 inisi, i le faasologa. O le eseʻesega i le telē, faʻapea foʻi i le tele o mataupu, o fesoʻotaʻiga na faʻaaogaina (SATA poʻo IDE) e fuafua pe faʻapefea ona faia le fesoʻotaʻiga. I le faaopoopo atu, o le disk mai le komepiuta e le gata ina faʻapipiʻiina i totonu o le PC, ae faʻapipiʻi foi i totonu o se tasi o fesoʻotaʻiga i fafo. I mataupu taʻitasi ua faʻamaonia ei matou, o loʻo i ai ni faʻaaliga, o se iloiloga auiliili lea o le a matou taulimaina mulimuli ane.

Manatua: Afai e te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻiina o se avetaʻavale mai se komepiuta i se komepiuta e na o le faʻaliliuina atu o faamatalaga, faitau le tusiga o loʻo i lalo. E mafai ona faia lenei mea e aunoa ma le aveeseina o le avega e ala i le faʻaogaina o masini i se tasi o auala avanoa.

Faitau atili: Faʻapipiʻi se komepiuta i le komipiuta PC

Aveesea o le avega mai le komepiuta

Ioe, o le laasaga muamua o le aveese lea o le komepiuta mai le komepiuta. I le tele o faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai i totonu o se potu eseese, e tatala ai mea ia lava e faʻavasegaina ai se tasi i luga o le faʻailoga, ae tele lava taimi e te manaʻomia e aveese ai le vaega atoa. Muamua na matou talanoa e uiga i auala e faʻafefe ai le komepiuta mai i mea gaosiga eseese, o lea o lenei tusiga o le a le faʻavae i lenei autu. I le tulaga o faigata poʻo fesili, faitau le tusiga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻasese le komepiuta

Filifiliga 1: Faʻatulagaga

I lena tulaga, afai e te manaʻo e faʻapipiʻi le puʻupuʻu mama mai le komepiuta i lau PC, suia i le mea tuai poʻo le faia o se siaki faaopoopo, e tatau ona e maua meafaigaluega ma meafaigaluega nei:

  • Phillips screwdriver;
  • Pue (faʻasolo) mo le faʻapipiʻiina o le 2.5 "poʻo le 1.8" lek (faʻalagolago i le numera o le mea e fesoʻotaʻi ai le masini) i se fua faʻatatau 3.5 "mo komepiuta;
  • SATA cable;
  • Laina eletise vaivai mai le eletise.

Manatua: Afai e fesoʻotaʻi le PC i le faʻaaogaina o le standard IDE, ma o le SATA na faʻaaogaina i le komepiuta, o le ae manaomia foi le faʻatau o le adapter SATA-IDE ma faʻafesoʻotaʻi atu i se "taavale laiti".

  1. Aveese uma pito lua o le iunite. O le tele o taimi latou te tuʻuina i luga o se pea sikilima o loʻo i luga o le pito i tua. Faʻasaʻoina, ia na o le tosoina o le "puipui" agai ia te oe.
  2. Afai e te suia le tasi disk i le isi, ia toso muamua le mana ma laina fesoʻotaʻi mai le mea tuai, ona faʻavasega ai lea o fa fa - lua i itu taʻitasi (itu) o le cell, ma aveese faʻamalosi mai lau fata. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi le disk e avea o se masini e teu ai le lua, ia e lafoaʻi le laasaga lenei ma faaauau pea i le isi.

    Vaʻai foi: Faʻapipiʻiina se kiliva lona lua i le komepiuta

  3. I le faʻaaogaina o sikulima masani e sau ma le paʻu, faʻapipiʻi le avega aveʻesea mai le komepiuta i luga o le pito i totonu o lenei fata faʻaoga. Ia mautinoa ia mafaufau i le nofoaga - o fesoʻotaʻiga mo le fesoʻotaʻiina o laʻau e tatau ona faʻatonuina i totonu o le polokalama.
  4. Ole taimi nei e tatau ona e toe faaleleia le fata ile pu i totonu o le potu ua faatulagaina o le iunite. O le mea moni, e tatau ona e faʻatinoina le faʻagasologa e aveeseina ai le komepiuta komepiuta, o lona uiga, ia faʻamau ma faʻamau uma i itu uma e lua.
  5. Ave le uaea SATA ma fesoʻotaʻi le tasi pito i le fesoʻotaʻiga saoloto i luga o le laupapa,

    ma le lona lua i se mea talitutusa i luga o le disoʻo o loʻo e faʻapipiʻiina. I le laina lua o le masini, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le uaea eletise mai PSU.

    Manatua: Afai o le avega e fesoʻotaʻi atu i le PC e ala i le faʻaoga IDE, faʻaaoga le mea faʻapipiʻi ua fuafuaina mo le SATA faʻaonapo nei - e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga talafeagai i luga o le komepiuta mai le komepiuta.

  6. Faʻapotopoto le 'au, faʻasolo uma itu pito lua i luga, ma faʻapipiʻi le komepiuta. I le tele o tulaga, o le a vave ona faʻaaoga le taʻavale fou ma sauni e faʻaaoga. Ae peitaʻi, peitaʻi, faʻatasi ai ma lona faʻamatalaga i le meafaigaluega "Pulega o Disk" ma / poʻo le faʻatutuina o faafitauli, faitau le tala o loʻo i lalo.

  7. Faitau atili: O le a le mea e fai pe a le iloa e le komepiuta le lelea

Filifiliga 2: Faʻamaumauga mai fafo

Afai e te le fuafua e faʻapipiʻi le puʻupuʻu vaʻavaʻai mai le komepiuta tuusao i totonu o le iunite ma e manaʻo e faʻaaogaina e pei o se fafo fafo, o le ae moomia nisi mea faaopoopo - o se atigipusa ("taga") ma se uaea e faʻaogaina i se PC. Le ituaiga o fesootaiga i luga o le uaea ua fuafuaina e tusa ai ma le pusa i le tasi itu ma le komepiuta i le isi. E sili atu pe itiiti ifo foʻi mea faʻaonaponei faʻaonaponei e fesoʻotaʻi atu i le USB-USB poʻo le SATA-USB.

E mafai ona e aʻoaʻoina auala e fausia ai se fafo fafo, sauniuni, faʻafesoʻotaʻi i se komepiuta ma faʻatautaia i le siosiomaga o mea faigaluega, mai se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi. Na o le tasi lava le ata o le vaega o le pulou, o lona uiga ua uma ona e iloa muamua le fesoasoani tutusa - o le 1.8 "po o le, e sili atu ona talafeagai, 2.5".

Faitau atili: Faʻapefea ona fai se fafo mai le disaki

Faaiuga

O lenei ua e iloa le faʻafefeina o se avega mai se masini komepiuta i se komepiuta, e tusa lava pe oe fuafua e faʻaaogaina e avea o se mea i totonu poʻo fafo.