Bart PE Faufale 3.1.10

A o galue i Excel, e masani ona faʻafesoʻotaʻi e le aufaitau le galuega o le filifilia mai se lisi o se elemene ma faʻamaonia le tau faʻamautuina e faʻavae i luga o lona faasinoupu. O lenei galuega e faʻaaoga lelei e se galuega e taʻua "FILIFILIA". Sei o tatou aʻoaʻoina auiliili le auala e galulue ai ma lenei kamupanī, ma poʻo a faʻafitauli e mafai ona ia taulimaina.

Tagata faʻaaogā e faʻaaoga SELELE

Faʻamasinoga FILIFILIGA e aofia i le vaega o tagata e faʻatinoina "Sootaga ma ata". O lona faʻamoemoe o le maua mai lea o se tau aogā faapitoa i le telefoni faʻamaonia, lea e fetaui ma le numera o le numera i se isi elemene i luga o le pepa. O le tuufaatasiga o lenei faamatalaga e faapenei:

= SELECT (index_number; value1; value2; ...)

Feteenaʻiga "Numera o igoa" o loʻo i ai se faʻamatalaga i le cell lea o loʻo i ai le numera o le elemene, lea e tuʻuina atu i ai e le isi vaega o loʻo faʻatulagaina se tau. O lenei numera faasologa e mafai ona eseese mai 1 agai i luga 254. Afai e te faʻamaonia se igoa e sili atu nai lo lenei numera, e faʻaalia e le tagata faʻalavelave se mea sese i totonu o le masini. Afai o se vaega vaevaega ua tusia e avea o se finauga ua tuuina mai, o le a iloa e le galuega o le numera sili ona latalata i le numera ua tuuina atu. Afai e seti "Numera o igoa"lea e leai se finauga talafeagai "Taua", o le a faʻafoʻi e le tagata faʻatonu se mea sese i le masini.

Le isi vaega o finauga "Taua". E mafai ona ia ausia le numera 254 mea. E manaʻomia se finauga. "Value1". I lenei vaega o fefinauaiga, faʻamaonia mea taua e fetaui ma le numera o faʻamaumauga o le finauga muamua. O lona uiga, pe afai o se finauga "Numera o igoa" faʻailoga numera "3", ona fetaui lea ma le tau o le a tusia o se finauga "Value3".

O faʻataʻitaʻiga e mafai ona eseese ituaiga faʻamatalaga:

  • Sootaga;
  • Numera;
  • Tusitusiga;
  • Fua faʻatatau;
  • Galuega tauave, ma isi.

O lenei, seʻio tatou tilotilo i faʻataʻitaʻiga patino o le faʻaaogaina o lenei tagata faʻapitoa.

Faataitaiga 1: faasologa faasolosolo o elemene

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona galue lenei galuega i se faʻataʻitaʻiga faigofie. E iai la matou laulau faʻatasi ma numera mai 1 agai i luga 12. E talafeagai e tusa ai ma numera telefoni e faʻaaoga ai le galuega FILIFILIGA taʻu mai le igoa ole masina faʻatusatusa i le koluma lona lua o le laulau.

  1. Filifili le muamua lela le avanoa. "Igoa o le masina". Kiliki le ata "Insert function" lata ane i le faʻailoga pa.
  2. Tatala Pule sili. Alu i le vaega "Sootaga ma ata". Matou te filifilia mai le lisi le igoa "FILIFILIA" ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Faʻamataina le faʻatalanoaga o le faʻatautaia. FILIFILIGA. I totonu o le fanua "Numera o igoa" O le tuatusi o le potu muamua i le numera numera numera e tatau ona faʻaalia. O lenei faiga e mafai ona faia e ala i le ulu atu ma le lima i faʻamaumauga. Ae o le a sili atu ona matou faia. Tuu le mala i le malae ma kiliki le kata i le itu tauagavale i luga ole sosoʻo tutusa i le pepa. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le a faʻaalia le faʻamaopoopoina i le tulaga o le faitotoʻa o finauga.

    A maeʻa lena mea, e tatau ona tatou ave faʻatasi i le vaega o fanua "Taua" igoa o masina. E le gata i lea, e tatau ona fesoʻotaʻi vaega taitasi i se isi masina, o lona uiga, i totonu o le fanua "Value1" tusi i lalo "Ianuari"i le fanua "Value2" - "Fepuari" ma isi

    A maeʻa lenei galuega, kiliki le ki. "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻai, i le taimi lava lea i totonu o le masini na matou matauina i le uluai taga, o le taunuuga na faʻaalia, o le igoa "Ianuari"e tutusa ma le numera muamua o le masina o le tausaga.
  5. I le taimi nei, e le o le ulufale ma le lima i le faiga mo isi vaega totoe o le koluma "Igoa o le masina", e tatau ona tatou kopiina. Ina ia faia lenei mea, faapipii le fetuu i le tulimanu pito i lalo o le cell o loʻo aofia ai le fua. O se faʻailoga tumu e aliali mai. Uu le pito i lalo o le kusi ma toso i luga le ogaumu e oʻo i le pito o le koluma.
  6. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faiga na kopiina i le mea e manaʻomia. I lenei tulaga, o igoa uma o masina e aliali mai i totonu o siama e tutusa ma la latou numera numera mai le koluma i le agavale.

Lesona: Excel function magic

Faataitaiga 2: faasologa le saʻo o elemene

I le mataupu muamua, matou te faʻaaogaina le fua faʻatatau FILIFILIGApe a uma ona faʻatulagaina fuainumera numera taʻitasi. Ae faʻapefea ona faʻaogaina lenei faʻamatalaga pe afai e faʻafefiloi ma toe faʻaauau pea ia tau faʻamaufaʻailoga? Seʻio tatou tilotilo i lenei mea i le faʻataʻitaʻiga o le laulau faʻatasi ai ma le faʻatinoina o tamaiti aoga. O le koluma muamua o le laulau o loʻo faʻaalia ai le igoa mulimuli o le tamaititi, le iloiloga lona lua (mai 1 agai i luga 5 points), ma i le lona tolu e tatau ona tatou faʻaaogaina le galuega FILIFILIGA ia tuʻuina atu lenei iloiloga i se uiga talafeagai ("leaga tele", "leaga", "faamalieina", "lelei", "matagofie").

  1. Filifili le muamua masini i le koluma. "Faamatalaga" ma alu ma le fesoasoani o le metotia, lea ua uma ona talanoaina i luga, i totonu o le faamalama o le faʻaaogaina o finauga FILIFILIGA.

    I totonu o le fanua "Numera o igoa" faamaoti le sootaga i le muamua masini o le koluma "Iloiloga"lea e aofia ai le togi.

    Vaega faʻapitoa "Taua" faatumu le auala lenei:

    • "Value1" - "Leai se leaga";
    • "Value2" - "Leaga";
    • "Value3" - "Faamalieina";
    • "Value4" - "Lelei";
    • "Value5" - "Lelei".

    A maeʻa ona tuʻuina atu le faʻamatalaga o loʻo i luga, kiliki le ki "Lelei".

  2. O le sikoa mo le elemene muamua o loʻo faʻaalia i totonu o le cell.
  3. Ina ia mafai ona faia se faʻatatauga tutusa mo elemene o loʻo totoe o le koluma, tatou te kopiina ia faʻamaumauga i totonu o ona sela e faʻaaoga ai le pepa faʻatumu, e pei ona faia i Metotia 1. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taimi lea na sao ai le galue ma gaioiga uma iuga e tusa ai ma le algorithm faʻamaonia.

Faataʻitaʻiga 3: faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga

Ae sili atu le tele o tagata gaosi oloa FILIFILIGA e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi galuega. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lenei mea e ala i le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o tagata faʻatautaia FILIFILIGA ma SUM.

O loʻo i ai se laulau o le faatauina atu o oloa i fafo. E vaevaeina i ni koluma se fa, o mea taʻitasi e fetaui ma se laina faapitoa. O tupe maua o loʻo faʻaalia eseese mo se laina faʻasologa o laina i laina. O la matou galuega o le faʻamautinoa lea, pe a uma ona ulufale i le numera o le pusa i totonu o se masini patino o le pepa, o le aofai o tupe maua mo aso uma o le faʻatinoga o le faleoloa ua faʻamaonia ua faʻaalia. Mo lenei mea o le a matou faʻaogaina ai se faʻalapotopotoga o tagata faʻapitoa SUM ma FILIFILIGA.

  1. Filifili le suauʻu lea o le a faʻaalia ai le iuga o se aofaiga. A maeʻa lena, kiliki i luga o le ata ua masani ai i matou. "Insert function".
  2. Faʻamamaina le faamalama Pule sili. O le taimi lenei tatou te agai atu ai i le vaega "Matematika". Sue ma filifili le igoa "SUMM". A uma lena kiliki i le ki "Lelei".
  3. O le mataʻupu o le faʻatalanoaga o faʻamatalaga amata SUM. O lenei tagata faʻaoga e faʻaaogaina le fuainumera o numera i totonu o potu faila. O lona faʻailoga e faigofie lava ma faigofie:

    = SUM (number1; number2; ...)

    O lona uiga, o finauga a lenei tagata e masani lava o fuainumera, pe, o le tele lava o taimi, o faasinomaga i sulu o loo aoina ai fuainumera. Ae i la tatou tulaga, o le finauga e tasi e le o se numera po o se sootaga, ae o mea o le galuega FILIFILIGA.

    Seti le fetuu i le fanua "Numera 1". Ona kiliki lea o le ata, lea o loo faʻaalia o se tafatolu ua leʻo. O lenei faʻamaufaʻailoga o loʻo i totonu o le laina laina tutusa e pei o le faamau. "Insert function" ma le faʻailoga pa, ae i le itu agavale o latou. O se lisi o galuega talu ai nei na tatalaina. Talu mai le faʻasologa FILIFILIGA talu ai nei na faʻaaogaina e matou i le auala muamua, o loʻo i luga o lenei lisi. O le mea lea, ua lava le kiliki i luga o lenei igoa e alu i le faitioga o finauga. Ae e sili atu e te le maua lenei igoa i le lisi. I lenei tulaga, e tatau ona e kiliki i le tulaga "Isi mea ...".

  4. Tatala Pule sililea i totonu o le vaega "Sootaga ma ata" e tatau ona tatou maua le igoa "FILIFILIA" ma faailogaina. Kiliki le ki "Lelei".
  5. Ua faʻaaogaina le matala o le faʻatautaia. FILIFILIGA. I totonu o le fanua "Numera o igoa" faamaoti le sootaga i le cell o le pepa, lea o le a tatou ulufale atu ai i le numera o le pusa mo le faʻaalia mulimuli ane o le aofaiga atoa o tupe maua mo ia.

    I totonu o le fanua "Value1" Manaomia le ulufale i faʻamaumauga o le koluma "1 le vaega o le faatauina atu". Fai ia faigofie. Seti le fetuu i totonu o le fanua ua faʻamaonia. Ona, uu lea o le faamaumatau i le itu taumatau, filifili uma le telefoni o le koluma "1 le vaega o le faatauina atu". O le tuatusi o loʻo faʻaalia i le faʻatalanoaga.

    E faapena foi i le fanua "Value2" faʻaopoopo le faʻasologa o koluma "2 vaega o le faatauina atu"i le fanua "Value3" - "3 vaega o le faatauina atu"ma i le fanua "Value4" - "4 vaega o le faatauina atu".

    A maeʻa ona faia nei taga, kiliki le ki "Lelei".

  6. Ae, e pei ona tatou vaʻaia, o le faʻatulagaga o loʻo faʻaalia ai le tau aogā. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e leʻi oʻo i le numera o le pusa i totonu o le telefoni talafeagai.
  7. Ulufale le numera o le pusa i totonu o le telefoni ua filifilia. O le aofaʻiga o tupe maua mo le koluma tutusa o le a vave ona aliali mai i le pepa elemene lea ua faʻatulaga ai le faiga.

E taua le maitauina e mafai ona e na o le numera mai le 1 i le 4, e fetaui ma le numera o le tuatusi. Afai e te ulu i se isi numera, e toe tuʻuina atu e le tulafono se mea sese.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaiga i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le galuega FILIFILIGA pe a faʻaaogā tatau, e mafai ona avea ma se fesoasoani tele mo galuega. Pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻalapotopotoga, o le a matua faateleina le avanoa.