Fausia se lisi o mau i totonu o le Word Word

O le lisi o faʻasinoga o le lisi lea o mau i totonu o le pepa na faʻasinoina e le tagata faʻaaoga i le taimi na faia ai. E le gata i lea, o loʻo taua i lalo faʻamatalaga. O le polokalama a le MS Office ua maua ai le tomai e vave ma faigofie ona fatuina faʻamatalaga o le a faʻaaogaina faʻamatalaga e uiga i le punavai o tusitusiga, o loʻo faʻaalia i totonu o le tusitusiga.

Lesona: E faʻapefea ona faia mea masini matala i le Upu

Faʻaopoopoina faʻamatalaga tusitusi ma tusitala i le pepa

Afai e te faaopoopoina se fesoʻotaiga fou i le pepa, o le a faia foi se punaoa fou, o le a faʻaalia i le lisi o mau.

1. Tatala le pepa lea e te manaʻo e fatu ai se tusi, ma alu i le lisi "Sootaga".

2. I se vaega "Faʻamatalaga" kiliki i luga le aū i tafatafa ane "Style".

3. Mai le lisi o loʻo faʻaʻamau, filifili le sitaili e te manaʻo e faʻaoga i le tusiga tusitusi ma le fesoʻotaʻiga.

Manatua: Afai o le pepa lea o loʻo e faʻaopoopoina ai le faʻamaumauga i luga o faʻasalalauga faʻaagafesootai, e fautuaina e faʻaaoga sitaili mo faʻamatalaga ma faʻasino. "APA" ma "MLA".

4. Kiliki i le nofoaga i le pito i tua o le pepa poʻo le faʻamatalaga o le a faʻaaoga e fai ma faʻamatalaga.

5. Kiliki le ki. "Insert Link"i totonu o se vaega "Faʻamatalaga ma faʻasino"tab "Sootaga".

6. Fai taga talafeagai:

  • Faʻaopoopo faʻamatalaga fou: faaopoopo faʻamatalaga e uiga i se tusiga fou o tusitusiga;
  • Faaopopo se nofoaga fou: faaopoopo se tagata e nofo ai e faʻaali se upusii i totonu o le tusitusiga. O lenei poloaiga e mafai ai foi ona e ulu atu i faʻamatalaga faaopoopo. O se fesili fesili e aliali mai i le pule punaoa latalata i punaoa o tagata e nofo ai.

7. Kiliki le aū i autafa o le fanua. "Moli Punaoa"e ulufale ai faʻamatalaga e uiga i le ala o tusitusiga.

Manatua: E mafai ona faʻaaogaina se tusi, se upega tafaʻilagi, lipoti, ma isi faʻamatalaga.

8. Ulufale i totonu o faʻamatalaga talafeagai e uiga i punaoa filifilia o tusitusiga.

    Motugaafa: Ina ia faʻaopopo nisi faʻamatalaga, siaki le atigipusa i tafatafa o "Faʻaalia uma vaega o faʻamaumauga".

Faamatalaga:

  • Afai na e filifilia le GOST poʻo le ISO 690 e pei o le auala, ma e le tulaga ese le fesoʻotaʻiga, e tatau ona e faʻaopopoina se faʻasologa o le alafapeta i le numera. O se faʻataʻitaʻiga o sea sootaga: [Pasteur, 1884a].
  • Afai o le auala autu o le "ISO 690 faasologa numera", ma o fesoʻotaʻiga e le ogatasi, mo le faʻamaonia saʻo o fesoʻotaʻiga, kiliki i luga o le sitaili "ISO 690" ma kiliki "UI".

Lesona: E faʻapefea ona fai se faailoga tusi i le MS Word e tusa ai ma le GOST

Saili mo se punavai o tusitusiga

Faʻalagolago i le ituaiga pepa o loʻo e fatuina, faʻapea foi ma le tele, o le lisi o mau e ono fesuisuiai. E lelei pe a fai o le lisi o faʻamaumauga e faʻaaogaina e le faʻaaogaina e laiti, ae o le isi itu e mafai ona mafai.

I le tulaga o le lisi o punaoa faʻalauiloa e umi lava, e ono mafai ona faʻasinoina le faasinomaga i nisi oi latou i se isi tusitusiga.

1. Alu i le tab "Sootaga" ma kiliki "Pulega o Punaoa"i totonu o se vaega "Faʻamatalaga ma faʻasino".

Faamatalaga:

  • Afai e te tatalaina se pepa fou, e leʻo iai ni faʻamatalaga ma faʻamatalaga, o punaoa tusitusi na faʻaaogaina i totonu o pepa ma faʻatuina muamua o le a maua i totonu o le lisi "Lisi autu".
  • Afai e te tatalaina se pepa o loʻo i ai ni fesoʻotaʻiga ma upusii, o le a faʻaalia i latou i le lisi "Lisi o Aso Nei". O tusitusiga tusitusi na taʻua i lenei pepa ma / pe na faia muamua foi o le ai ai foi i le lisi "Lisi Autu".

2. Mo le sailia o punaoa manaomia o tusitusiga, faia se tasi o mea nei:

  • Toto i le ulutala, igoa o le tusitala, fesoʻotaʻiga o le tag poʻo le tausaga. I le mea e maua ai le lisi, saili le mea e manaʻomia ai tusitala;
  • Ulufale i totonu o le suʻe suʻega o le igoa o le tusitala poʻo le igoa o le tusiga tusitusi e maua. O le lisi faʻafouina o le a faʻaalia ai mea e fetaui ma lau fesili.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ulutala i le Upu

    Motugaafa: Afai e te manaʻo e filifili se lisi autu (main) mai lea mea e mafai ona e faʻasalalau atu ai tusiga tusitusia i le pepa o loʻo e galue ai, kiliki "Iloiloga" (muamua "Vaaiga Aoao i le Punaoa Punaoa"). O lenei auala e sili ona aoga pe a faʻasoa se faila. O le mea lea, o se lisi o loʻo i luga o se komepiuta a se paaga poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le upega tafaʻilagi a se faʻalapotopotoga aʻoaʻoga e mafai ona faʻaaoga e avea o se lisi ma se tusiga o tusitusiga.

Faʻasagaina o se mea e nofo ai fesootaʻiga

I nisi o tulaga atonu e talafeagai le fatuina o se nofoaga o le a faʻaalia ai le nofoaga o le fesoʻotaʻiga. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻataunuʻuina ai faʻamatalaga atoa e uiga i le tusiga o tusitusiga.

O lea la, afai ua uma ona faia le lisi, o le a otometi lava ona atagia i totonu o le lisi o faʻamatalaga pe a fai ua uma ona faia.

Manatua: O se fesili fesili e aliali mai i le pule punaoa i tafatafa o le nofoaga e nofo ai.

1. Kiliki le ki "Pulega o Punaoa"i totonu o se vaega "Faʻamatalaga ma faʻasino"tab "Sootaga".

2. Filifili i le vaega "Lisi o Aso Nei" tagata e nofo ai e faʻaopoopo.

Manatua: I le pule o punaʻoa, o loʻo faʻapipiʻiina ia tusitusi e tusa ai ma igoa o igoa (pei o isi punaoa). I le le mafai, o igoa o igoa o le numera o numera, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamaʻoina soo se igoa mo latou.

3. Kiliki "Suiga".

4. Kiliki le aū i autafa o le fanua. "Moli Punaoa"e filifili le ituaiga talafeagai, ona amata lea ona e ulufale i faʻamatalaga e uiga i le punavai o tusitusiga.

Manatua: O se tusi, tusi o talaaga, lipoti, punaoa i luga o le upega tafaʻilagi, ma isi mea faapena e mafai ona faʻaaoga e avea o se tusitala.

5. Ulufale i totonu o faʻamatalaga talafeagai e uiga i le tusiga o tusitusiga.

    Motugaafa: Afai e te le manaʻo e ulufale i totonu igoa i le faatulagaga manaʻomia poʻo le manaʻomia, e faʻafaigofie le galuega, faʻaaoga le ki "Suiga" ia faʻatumu.

    Siaki le pusa i autafa o le mea "Faʻaalia uma vaega o faʻamaumauga", e ulufale atili ai i faʻamatalaga e uiga i le ala o tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea i le Upu ona faʻavasega le lisi i le faasologa o le pi faitau

Fausia se lisi o faʻamatalaga

E mafai ona e fatuina se lisi o mau i soo se taimi pe a uma ona faaopoopo se tasi pe sili atu foi mau i le pepa. Afai e le lava le faʻamatalaga e fatuina ai se sooga atoatoa, e mafai ona e faʻaoga se tagata e nofo ai. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaopopo nisi faʻamatalaga mulimuli ane.

Manatua: E le oi ai faʻamatalaga i le lisi o mau.

1. Kiliki i le nofoaga o le pepa lea e tatau ona i ai le lisi o mau (atonu o le a avea ma pito o le pepa).

2. Kiliki le ki "Faʻamatalaga"i totonu o se vaega "Faʻamatalaga ma faʻasino"tab "Sootaga".

3. Ina ia faaopoopo i ai se tusi o talaaga, filifili "Faʻamatalaga" (vaega "Fausia-i totonu") o le faatulagaga masani o tusitusiga.

4. O le lisi o faʻamaumauga na faia e oe o le a faaopoopo atu i le nofoaga ua faʻasinoina o le pepa. Afai e talafeagai, ia suia foliga.

Lesona: Faʻamatalaina o le Upu i le Upu

O na mea uma, aua o le taimi nei ua e iloa le auala e fatuina ai se lisi o mau i totonu o le Word Word, i le muai saunia o se lisi o mau. Matou te moomoo ia e faigofie ma aoga aoga.