Fuafuaina le Tuatusi MAC e ala ile IP

O masini taʻitasi e mafai ona fesoʻotaʻi atu i se fesoʻotaʻiga ma isi meafaigaluega o loʻo i ai lana lava faʻamatalaga faʻapitoa. E tulaga ese ma e faʻapipiʻi i le masini i le tulaga o lona atinaʻe. O nisi taimi atonu e manaʻomia e le tagata faʻapitoa ona iloa lenei faʻamatalaga mo ni faʻamoemoega eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopoopoina se masini i faʻasalalauga poʻo faʻasaʻoina e ala i se uila. E tele isi faʻataʻitaʻiga, ae tatou te le lisiina i latou; matou te mananao e mafaufau i se metotia mo le mauaina o le tuatusi MAC e ala i le IP.

Iloilo le tuatusi MAC o le masini e ala i le IP

O le mea moni, ina ia faia sea ituaiga sailiiliga, e tatau ona e iloa le tuatusi IP ole masini manaomia. Afai e te lei faia muamua, matou te fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi isi a matou tusiga mo fesoasoani e ala i sootaga nei. I totonu o ia mea o le ae maua ai faatonuga mo le fuafuaina o le IP o le lomitusi, router ma le komepiuta.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua le tuatusi IP o se komepiuta Alien / Lomitusi / Router

I le taimi nei ua ia te oe le faʻamatalaga manaomia ile lima, na o oe e manaʻomia le faʻaogaina o le faʻaaogaina Windows. "Poloaiga Poloaiga"ia fuafua le tuatusi o le masini. O le a matou faʻaaogaina se faʻasalalauga e taʻua o le ARP (Faʻamatalaga o iugafono address). E faʻamalosia faapitoa mo le faʻamatalaga o se MAC mamao mai se tuatusi tuatusi, o lona uiga, IP. Ae ui i lea, muamua e te manaʻomia le ping the network.

Laasaga 1: Siaki le saʻo o le fesoʻotaʻiga

O le pinging e taʻua o le siakiina o le amio saʻo o se fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga. E manaʻomia lou faʻatinoga o lenei auʻiliʻiliga i se tuatusi tuatusi faʻamaonia e faʻamautinoa ai e saʻo lelei.

  1. Taumafai le aoga Taumafai e ala i le kilikiina o le ki vevela Manumalo + R. Ulufale i totonu o le fanuacmdma kiliki "Lelei" pe oomi le ki Ulufale. E uiga i isi auala e tamoe ai "Poloaiga Poloaiga" faitau a tatou mea eseese i lalo.
  2. Vaʻai foi: Auala e tamoe ai i le "Poloaiga Poloaiga" i Windows

  3. Faatali mo le faʻamafanafanaga e amata ma faʻaoga i ai.ping 192.168.1.2fea 192.168.1.2 - tuatusi tuatusi manaomia. E te le kopiina le tau na tuʻuina mai e matou, e fai ma faʻataʻitaʻiga. IP e te manaʻomia e te ulufale i le masini lea e fuafuaina ai le MAC. A uma ona e ulufale i le kiliki poloaiga kiliki Ulufale.
  4. Faatali mo le fefaʻatauaiga o pepa e faʻamaeʻa, a maeʻa ona e mauaina uma lea o faʻamatalaga talafeagai. O le faʻamaoniga ua faʻamanuiaina pe a maua uma pepa e fa, ma o mea na leiloa e laʻititi (faʻapitoa 0%). O le mea lea, e mafai ona e alu i le faʻamatalaga o le MAC.

Laasaga 2: Faʻaaogaina o le ARP protocol

E pei ona tatou taʻua i luga, o le asō o le a tatou faʻaogaina le feagaiga ARP ma se tasi o ana finauga. O loʻo faʻatinoina foi lona faatinoga "Laina o poloaiga":

  1. Faʻasaʻo le faʻamafanafanaga pe afai ua e tapunia, ma ulufale i le poloaigaarp -aona kiliki lea Ulufale.
  2. I nai ni nai sekone o le ae vaʻai i se lisi o tuatusi IP uma o lau fesoʻotaiga. Saili le saʻo i totonu ia i latou ma saili pe o le a le tuatusi IP e tofia i ai.

E le gata i lea, e taua le amanaia o le mea moni e vaʻaia tuatusi IP i le malosi ma le faʻamalosi. O le mea lea, afai o le telefoni faʻatulagaina ei ai se tuatusi malosi, e lelei tele le faʻatinoina o le protocole ARP i le sili atu ma le 15 minute pe a uma le pinging, a faʻapea o le a suia le tuatusi.

Afai e te leʻi taulimaina le IP manaʻomia, taumafai e faʻafesoʻotaʻi meafaigaluega ma fai muamua manipisi. O le leai o se masini i le lisi o le protocole ARP o lona uiga e le o galue i totonu o lau fesoʻotaiga.

E mafai ona e suʻeina le tuatusi o le masini e ala i le faʻalogo i le igoa poʻo le faʻasologa o faatonuga. E na o se tasi lea o galuega e mafai ona fai i le mataupu pe'ā mafai ona maua le meafaigaluega. I se isi tulaga, o le fofo sili ona lelei o le fuafuaina lea e le IP.

Tagai foi:
E faʻapefea ona maua le tuatusi IP o lau komepiuta
Faʻafefea ona matamata i le tuatusi MAC o le komepiuta