Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi le Windows mai le HDD i le SSD (poʻo isi puʻe vaivai)

Lelei lelei

A o faʻatau se puʻupuʻu fou poʻo SSD (malosi-state drive), ei ai lava le fesili i le mea e tatau ona fai: a le o le tuʻuina o Windows mai le vevesi poʻo le faʻafeiloaʻi atu i le OS OS muamua e ala i le faia o se kopi (clone) mai le kiliva tuai.

I lenei tusiga ou te fia mafaufau i se auala vave ma faigofie e fesiitai ai Windows (talafeagai mo Windows: 7, 8 ma le 10) mai se masini komepiuta tuai i se SSD fou (i laʻu faataitaiga O le a ou siitia atu le polokalama mai le HDD i le SSD, ae o le mataupu faavae o le fesiitaiga o le a tutusa ma le HDD -> HDD). Ma o lea, sei amata ona tatou malamalama lelei.

1. O mea e te manaʻomia e tuʻuina atu ai Windows (sauniuniga)

1) AOMEI Pusa Faʻafailaiga.

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.aomeitech.com/aomei-backupper.html

Fig. 1. Aomei saula

Aisea na tonu ai lava ia? Muamua, e mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma se totogi. Lona lua, o loʻo i ai galuega uma e manaʻomia e fesiitai ai le Windows mai le tasi disk i le isi. Tolu, e vave ona vave, ma, i le ala, lelei lava (ou te le manatua pe a ou feagai ma ni mea sese ma mea leaga i le galuega).

Naʻo le toe foʻi mai o le faʻaoga ile Igilisi. Peitai e ui i lea, e oo lava mo i latou e le lelei i le gagana Peretania - o mea uma o le a matua faʻaogaina.

2) Kalama USB USB poʻo le CD / DVD.

O le a manaʻomia se taʻavale afi e tusi ai se kopi o le polokalame i luga, ina ia mafai ai ona e faʻaʻe mai ai pe a uma ona sui le kōpae i se mea fou. Talu mai i lenei tulaga, o le a fou le puʻupuʻu, ma o le mea tuai o le a le toe i totonu o le tino - e leai se mea e fafaʻi mai ...

I le ala, afai o iai lau televave taavale (32-64 GB, atonu atonu e mafai foi ona tusia i se kopi o Windows). I lenei tulaga, o le ae le manaʻomia se kiliva malosi i fafo.

3) Kinoi fafo fafo.

O le a manaʻomia e tusi i ai se kopi o le polokalama Windows. I le faʻamuamua, e mafai foi ona faʻamalosi (nai lo le ave taavale), ae o le mea moni, i lenei tulaga, muamua e te manaʻomia le faʻaliliuina, faʻaaogaina, ona tusi lea o se kopi o le Windows i ai. I le tele o tulaga, ua uma ona faatumulia le disasite fafo i faʻamaumauga, o lona uiga e faigata tele ona faʻapipiʻiina (ona o le tele o disasiga faigata fafo, ma le faʻafefe 1-2 TB o faʻamatalaga i se mea o loʻo faʻaaogaina!).

O le mea lea, ou te fautuaina patino le faʻaaogaina o se masini komepiuta USB flash e download ai se kopi o le polokalama a le Aomei, ma se puʻe malosi i fafo e tusi ai kopi o Windows i ai.

2. Fausiaina o se taʻavale afi / puʻe

A maeʻa le faʻapipiʻiina (faʻapipiʻiina, i le ala, tulaga faʻapipiʻi, e aunoa ma ni "faʻafitauli") ma faʻalauiloa le polokalama, tatala le vaega Utilites (faʻaaoga mea faʻapipiʻi). I le isi itu, tatala le vaega "Fausia Pisinisi Faʻatautaia" (fatufatufaʻi faʻasalalau, tagaʻi Fig.2).

Fig. 2. Fausiaina o se taʻaloga osofaʻi solo

Ma le isi, o le a tuʻuina atu ia te oe se filifiliga o ituaiga 2 o ala o faasalalauga: mai Linux ma mai Windows (filifili le lona lua, tagai i le ata 3.).

Fig. 3. Filifili i le va o le Linux ma le Windows PE

O le mea moni, o le laasaga mulimuli - o le filifiliga o ituaiga o le aufaasālalau. O lea e tatau ona e faʻamaonia ai se puʻupuʻu CD / DVD poʻo se pulou flash USB (poʻo le fafo).

Faamolemole ia maitauina i le faagasologa o le faia o se taʻavale afi, o faʻamatalaga uma e uiga i ai o le a faʻamutaina!

Fig. 4. Filifili le masini taʻavale

3. Fausia o se kopi (faʻaofuofu) o Windows faʻatasi ma polokalama uma ma faʻatulagaga

O le laasaga muamua o le tatalaina lea o le vaega o le Tuatusi. Ona e tatau lea ona e filifili le galuega Faiga Faʻavae (tagai i le fig 5).

Fig. 5. Kopi o polokalama a le Windows

I le isi itu, i le Step1, e tatau ona e faʻamalamalamaina se pu ma se polokalama a Windows (e masani lava ona filifili e le polokalama le mea e tatau ona kopi, o le mea lea, e masani ona e le manaʻomia le faʻamaonia o se mea iinei).

I le Step2, faʻamalamalama le disk lea o le a kopiina ai le kopi o le polokalama. Iinei, e sili ona lelei le faʻamaonia o se avetaavale afi poʻo se taʻavale malosi i fafo (tagai i le Ata 6).

I le maeʻa ai o faʻasalalauga, kiliki i le Start - Start Backup button.

Fig. 6. Filifilia o taʻavale: o le a le kopi ma le mea e kopi ai

O le faagasologa o le kopiina o le polokalama e faalagolago i le tele o itu: le aofaiga o kopi o kopi; O le televave o le taʻavale USB lea e fesoʻotaʻi ai le eletise flash flash poʻo le 'eleʻele malosi fafo, ma isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga: o le 'aveʻesega o laʻu polokalama "C: ", 30 GB i le lapoa, na kopiina uma lava i luga o se masini feaveaʻi feaveai i le 30 min. (i le auala, i le faagasologa o le kopiina, o lau kopi o le a fai faamalosi).

4. Faʻafouina o le HDD tuai i se mea fou (mo se faʻataʻitaʻiga, i se SSD)

O le faagasologa o le aveeseina o le kiliva tuai ma le faafesootai o se mea fou e le o se faiga faigata ma vave vave. Nofo faʻatasi ma se sikulifili mo le 5-10 minute (e faʻaoga uma i laptop and PCs). Lalo o le a ou mafaufau i le suiga o le komepiuta i se komepiuta.

O le mea lautele, o mea uma lava e oʻo mai i lalo:

  1. Muamua tape le komepiuta. Aveese uma le uaea: mana, USB kioti, faʻalogo, ma isi mea ... Faʻapipiʻi foʻi le masini;
  2. O le isi, tatala le ufiufi ma faʻavasega mata e puipui ai le kiona malo;
  3. Ona faapipii lea o se puʻe fou, nai lo le tuai, ma faapipii i pulu;
  4. O le mea e sosoo ai e manaʻomia lou faʻapipiʻiina o se mea puipui, faʻafesoʻotaʻi le batini ma faʻaoga le komepiuta (tagai i le Ata 7).

Mo nisi faʻamatalaga ile auala e faʻapipiʻi ai le SSD i le komepiuta:

Fig. 7. Faʻafouina o se masini i totonu o se mea komepiuta (ua aveese le pito i tua, puipui le puʻe ma le RAM o le masini)

5. Faʻatulagaina o le BIOS mo le osofaʻi mai le taavale afi

Ausilali tusiga:

Inisiua BIOS (+ inisi fesoʻotaʻi) -

A maeʻa ona tuʻuina le taavale, pe a muamua ona e faʻaogaina le komepiuta, ou te fautuaina vave ona alu i totonu o le BIOS ma vaai pe a maua le avega (silasila Ata 8).

Fig. 8. Ua i ai se SSD fou na fuafuaina?

E le gata i lea, i le vaega o le BOOT, e tatau ona sui le mea muamua e ave ai le faletupe: tuʻu le eletise USB i le mea muamua (e pei o le Fig 9 ma le 10). I le auala, faamolemole ia matau o le faatulagaina o lenei vaega e foliga tutusa mo ituaiga api eseese!

Fig. 9. Dell Laptop. Suʻe uluaʻi faʻamau muamua ile lugala USB, lona lua - suʻeina i luga o faʻamalosi.

Fig. 10. Laptop ACER Aspire. VAEGA i le BIOS: faʻapoʻa mai le USB.

A maeʻa ona faʻatulaga uma tulaga i totonu o le BIOS, alu ese ma faʻamaufaʻailoga na faasaoina - EXIT MA SAVE (masani tele le F10).

Mo i latou e le mafai ona taʻavale mai se taavale solofanua, ou te fautuaina lenei tusiga iinei:

6. Faʻafeiloaʻiina o se kopi o le Windows i le SSD drive (toe faʻaleleia)

O le mea moni, afai e te faʻapoʻa mai le aufaʻasalalau faʻasalalau na fatuina i le polokalama AOMEI Backupper, o le ae vaaia se faamalama e pei o le fig. 11

E tatau ona e filifili le vaega e toe faʻafouina ona faʻamaonia ai lea o le ala i le Windows backup (lea na tatou faia muamua i le vaega 3 o lenei tusiga). Mo le sailia o se kopi o le polokalama, o loʻo i ai le Ala ala (silasila i le Ata 11).

Fig. 11. Faʻamatala le auala i le nofoaga o le kopi o le Windows

I le laasaga e sosoo ai, o le a fesiligia oe e le polokalama pe e te manaʻo moni e toe faʻafouina polokalama mai lenei faʻamaumauga. Naʻo le malie.

Fig. 12. Faʻaleleia saʻo le faiga?

Le isi, filifili se kopi patino o lau polokalama (o lenei filifiliga e talafeagai pe a lua 2 pe sili atu kopi). I laʻu tulaga - tasi kopi, o lea e mafai ai ona vave kiliki i le isi (Next button).

Fig. 13. Filifilia o se kopi (moni pe afai 2-3 pe sili atu)

I le laasaga e sosoo ai (tagaʻii le Ata 14), e tatau ona e faʻamalamalamaina le 'ie e te manaʻomia e faʻaaoga ai lau kopi o Windows (ia maitauina o le tele o le disk e le itiiti ifo ma le kopi i le Windows!).

Fig. 14. Filifili se disk e toe faʻafoʻi

O le laasaga mulimuli o le faʻamaonia ma faʻamaonia le faʻamaumauga na tusia.

Fig. 15. Faamaoniga o faamaumauga tusia

Ona sosoo ai lea ma le faagasologa o le fesiitaiga. I lenei taimi, e sili atu le aua le paʻi i le komepiuta pe taomi soʻo se ki.

Fig. 16. O le faagasologa o le tuʻuina atu o Windows i se SSD fou SSD.

A maeʻa le fesiitaiga, toe faʻaaogaina le komepiuta - Ou te fautuaina e vave alu i totonu o le BIOS ma suia le tifaga faʻavae (tuʻu le seevae mai le disabilipi / SSD).

Fig. 17. Faʻafoʻisia o Taiala a le BIOS

Ioe, ua maeʻa lenei tusiga. A uma ona tuʻuina atu le polokalama "tuai" Windows mai le HDD i le SSD fou, i le ala, e te manaʻomia le faʻapipiʻi lelei o le Windows (ae o se isi mataupu o le isi mataupu).

Suiga manuia 🙂