Liliu mai le RTF i le PDF

O se tasi o vaega o le liua e faʻaaogaina e le aufaitau i nisi taimi o le liua o pepa mai le RTF i le PDF. Sei o tatou sailia pe faapefea ona faʻatino lenei faiga.

Auala o le liuaina

E mafai ona e faia le liua i totonu o le faatonuga faʻasolo e faʻaaoga ai le liua i le initaneti ma polokalama e faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta. O le vaega mulimuli o Metotia o le a tatou iloiloina i lenei tusiga. I le isi itu, o tusi talosaga latou te faia le galuega ua faʻamatalaina e mafai ona vaevaeina i ni tagata liliu mai ma faʻamaumau meafaigaluega e faʻataʻitaʻia, e aofia ai le faʻaliliuga o upu. Sei o tatou tilotilo i le algorithm mo le faaliliuina o le RTF i le PDF e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o polokalama eseese.

Metotia 1: AVS Converter

Ma matou amataina le faʻamatalaga o le gaoioiga algorithm ma le AVS Converter document document converter.

Faʻatulaga le AVS Converter

  1. Faʻamoemoe le polokalama. Kiliki "Faaopoopo Failautusi" i le ogatotonu o le atinaʻe.
  2. O le faʻamatalaga faʻamaonia e tatalaina le faamalama matala. Suʻe le nofoaga RTF. Filifili lenei mea, kiliki "Tatala". E mafai ona e filifilia ni mea se tele i le taimi e tasi.
  3. A maeʻa le faia o soʻo se auala e tatalaina ai le RTF mea o le a maua i totonu o le eria mo le vaʻaia o le polokalama.
  4. O lea e tatau ona e filifilia le itu o le liua. I poloka "Faʻatulagaina o Faʻatulagaga" kiliki "PDF", pe a fai o loʻo i ai nei se isi 'olo.
  5. E mafai foi ona e tofia le auala i le faʻailoga pe a tuʻuina le PDF ua uma. O le ala le faʻaalia o loʻo faʻaalia i le elemene "Foliga Faʻatino". I le avea ai o se tulafono, o le tusi lea na faia ai le liua mulimuli. Ae tele taimi mo se liua fou e te manaʻomia e faʻamaonia ai se isi tusi. Ina ia faia lenei mea, kiliki "Iloilo ...".
  6. Lavea mea faigaluega "Suʻe Failautusi". Filifili le faila i le mea e te manaʻo e auina atu le iuga o le gaioiga. Kiliki "Lelei".
  7. O le tuatusi fou o le a faʻaalia i totonu o le aitema "Foliga Faʻatino".
  8. O lenei e mafai ona e amataina le faagasologa o le liua RTF i le PDF e ala i le kiliki "Amata".
  9. E mafai ona mataʻituina le faʻatinoina o faʻatinoga e ala i le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻaalia o se pasene.
  10. A maeʻa ona maeʻa, o le a faʻaalia se faamalama, faʻaalia ai le maeʻa manuia o le manipulation. Faʻamatalaga mai ia mea e mafai ona e ulufale atu i le eria o le nofoaga o le PDF ua maeʻa e ala i le kiliki "Faʻasalalau avanoa".
  11. O le a tatalaina "Saili" le mea tonu na tuʻuina ai le PDF. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina lenei mea mo lona faʻamoemoe faamoemoeina, faitau i ai, faʻataʻitaʻia poʻo le gaoioi.

Pau le mea le lelei o lenei auala e mafai ona taʻua na o le AVS Converter o se polokalama faʻapipiʻi.

Metotia 2: Caliber

O le auala lenei o le liua e aofia ai le faʻaaogaina o le polokalama Caliber e tele-galuega, o se faletusi, tagata liliu mai, ma se eletise eletise i lalo o le tasi atigi.

  1. Tatala Caliber. O le faʻaalia o le galulue faatasi ma lenei polokalame o le manaʻomia lea e faʻaopoopo tusi i totonu o le faleoloa (falefaitautusi). Kiliki "Faaopoopo Tusi".
  2. E faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi. Saili le lisi o nofoaga o le RTF, ua sauni mo le gaosiga. Faailoga le pepa aloaia, faaaoga "Tatala".
  3. O le faila o le igoa e aliali i totonu o le lisi ile matala Caliber autu. Ina ia faia atili le faʻaaogaina, maka ma lolomiina "Tusi Liliu Mai".
  4. Ua amata le tagata liliufale. Tatala le laupepa. "Metadata". O iinei e tatau ai ona filifili le tau "PDF" i le eria "Faʻatulagaina o Faʻatulagaga". O le mea moni, ua na o le pau lenei o le tulafono. O isi uma o loʻo avanoa i lenei polokalama e le faʻatagaina.
  5. A maeʻa ona faia tulaga talafeagai, e mafai ona e taomi le ki "Lelei".
  6. O lenei taga e amata ai le faagasologa o le liuaina.
  7. O le maeʻa o le gaioiga o loʻo faʻaalia e le tau "0" faʻafeagai ma le tusiga "Galuega" i le pito i lalo ole atinaʻe. E le gata i lea, pe a filifilia le igoa o le tusi i totonu o le faletusi na liua, i le itu taumatau o le faamalama e faʻafeagai ma le parakalafa "Formats" e tatau ona aliali "PDF". A e kiliki i ai, o le faila na faʻalauiloaina e le masini komepiuta ua resitalaina i totonu o le polokalama, e pei o tulaga faʻapitoa mo le tatalaina o mea faitino PDF.
  8. Ina ia alu i le suʻega e suʻe le PDF e te manaʻomia e siaki le igoa o le tusi i le lisi, ona kiliki lea "Kiliki e tatala" pe a maea ona tusia "Auala".
  9. O le tusi o le tusi o le Calibri o le a tatalaina, pe a tuʻuina le PDF. O le RTF punaoa o le a latalata ane foi. Afai e te manaʻomia le faʻanofoina o le PDF i le isi faila, e mafai ona e faia e ala i le faʻaaogaina masani o kopi.

O le "pito itiiti" o lenei auala e faʻatusatusa i le metotia muamua o le le mafai ona tuʻuina atu se faila e teu saʻo ai i Caliber. O le a tuʻuina i totonu o se tasi o faʻamaumauga o le faletusi i totonu. I le taimi lava e tasi, ei ai tulaga lelei pe a faʻatusatusa i le manipulations i le AVS. O loʻo faʻaalia i le Caliber saoloto, faʻapea foi i le auiliiliga auiliiliga o le PDF fafo.

Metotia 3: AUSIA PDF Transformer +

O le ASBYY PDF Transformer + sili ona faʻapitoa, o loʻo faʻapipiʻiina e liliu le PDF i faila eseese ma vice versa, o le a fesoasoani i le toe fuataʻi i le itu o loʻo tatou suʻesuʻeina.

Download PDF Transformer +

  1. Faʻatoaga le PDF Transformer +. Kiliki "Tatala ...".
  2. O le faila o le faila o le faila. Kiliki i le fanua "Pusa o Faiga" ma mai le lisi nai lo lena "Adobe PDF Faʻamaumauga" filifili se filifiliga "Taʻiala lagolago uma". Saili le nofoaga o le faila faila i le extension .rtf. A uma ona maka, ia faʻaoga "Tatala".
  3. Tagata liliu mai RTF i le PDF format. O le faailoga lanu o lanu lanumeamata o loʻo faʻaalia ai faʻalautelega o le faagasologa.
  4. A maeʻa ona maeʻa, o le anotusi o le pepa o le a faʻaalia i le PDF Transformer +. E mafai ona faʻataʻitaʻia faʻaaoga elemene i luga o le meafaigaluega. O lea e tatau ona e teuina i luga o lau PC poʻo le ala o faʻamaumauga. Kiliki "Faasaoina".
  5. A vagana ai le faamalama e aliali mai. Faʻasaga i le mea e te manaʻo e auina atu le pepa. Kiliki "Faasaoina".
  6. O le pepa PDF o le a faʻaolaina i le nofoaga na filifilia.

O le "itiiti" o lenei metotia, e pei o le AVS, o se Transformer totogi. I le faaopoopo atu, e le pei o le AVS converter, o le oloa a ABBYY e le iloa pe faʻapefea ona gaosia le liʻo kulupu.

Metotia 4: Upu

Ae paga lea, e le o tagata uma e iloa e mafai ona liliu le RTF i le PDF format e faʻaaoga ai le upu Microsoft Word word processor, lea e faʻapipiʻiina e le tele o tagata faʻaoga.

Tulei Upu

  1. Tatala le Upu. Alu i le vaega "File".
  2. Kiliki "Tatala".
  3. Le matala amata. Saili lou nofoaga RTF. Filifili lenei faila, kiliki "Tatala".
  4. O le anotusi o le mea o le a faʻaalia i le Upu. O lea ia toe alu i le vaega. "File".
  5. I tafatafa o le lisi, kiliki "Faasaoina".
  6. A vagana ai matala matala. I totonu o le fanua "Pusa o Faiga" mai le lisi faailoga le tulaga "PDF". I poloka "Atinaʻeina" e ala i le faʻaogaina o le leitio i le va o tulaga "Tulaga Faataatia" ma "Laʻititi laʻititi" Filifili le filifiliga e fetaui ma oe. Auala "Tulaga Faataatia" talafeagai e le gata mo le faitau, ae mo le lolomiina foi, ae o le mea ua fausia o le a sili atu le tele. Aʻo faʻaaoga le ala "Laʻititi laʻititi" O le taunuʻuga e maua mai pe a le lolomiina le lolomiina e pei o le lomiga muamua, ae o le faila o le a sili atu ona faʻatusatusaina. O lea e tatau ona e ulu atu i le lisi lea e fuafua ai le tagata e teuina le PDF. Ona e lolomiina lea "Faasaoina".
  7. O lenei o le a faʻaolaina le mea faʻapitoa i le faʻalauteleina o le PDF i le eria o le tagata na faʻaaoga i le sitepu muamua. O iina e mafai ona ia mauaina mo le matamataina poʻo le toe gaosia.

E pei o le auala na muamua atu, o lenei filifiliga o gaioiga e aofia ai foi le gaosiga o le tasi mea i le taotoga, lea e mafai ona iloiloina i ona vaivaiga. I le isi itu, ua faʻapipiʻi le Upu e le tele o tagata faʻaoga, o lona uiga e te le toe faʻapipiʻiina nisi masini faʻapitoa e faʻapipiʻi ai le RTF i le PDF.

Metotia 5: OpenOffice

O le isi faʻamatalaga upu e mafai ona foʻia le faafitauli o le OpenOffice package Writer.

  1. Faʻasaga le mataitusi muamua OpenOffice. Kiliki "Tatala ...".
  2. I le faamalama tatalaina, saili le lisi o le nofoaga RTF. Filifili lenei mea faitino, kiliki "Tatala".
  3. O le anotusi o le mea o le a tatalaina i Tusitala.
  4. Ina ia toe teuteu i le PDF, kiliki "File". Alu i le aitema "Faʻatau atu i PDF ...".
  5. Ua amata le mata "Filifiliga PDF ..."E i ai ni nai tulaga eseese, o loʻo i ai i luga o ni tafaʻi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamaonia le taunuʻuga e te mauaina. Ae mo le liua sili ona faigofie, e le tatau ona e suia se mea, na o le kiliki lava "Fafo atu".
  6. Ua amata le mata "Fafo atu"lea e tutusa ma le atigi faasao. O le mea lea e tatau ai ona e alu i le faʻailoga pe o fea e te manaʻomia e tuʻuina ai le taunuʻuga o le gaosiga ma kiliki "Faasaoina".
  7. O le pepa PDF o le a faʻapolopolo i le nofoaga atofaina.

O le faʻaaogaina o lenei metotia e faʻatusatusa lelei ma le tasi muamua i totonu o lena OpenOffice Writer o se polokalama e leai se totogi, e le pei o le Vord, ae, faʻalelei, e le taatele. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e setiina saʻo saʻo o le faila maeʻa, e ui lava e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi le mea i le taotoga.

Metotia 6: FreeOffice

O le isi faʻamatalaga upu e faʻatino ai le auina atu i le PDF o le LibreOffice Writer.

  1. Faʻasaga le mataitusi muamua LibreOffice. Kiliki "Tatala le File" i le itu tauagavale o le atinaʻe.
  2. Le amataga o le faamalama. Filifili le faila i le mea o loʻo i ai le RTF ma filifili le faila. I le mulimuli ai i nei taga, kiliki "Tatala".
  3. O le a maua i totonu o le faamalama le anotusi RTF.
  4. Alu i le faʻaleleia o taualumaga. Kiliki "File" ma "Faʻatau atu i PDF ...".
  5. O se faamalama e aliali mai "Filifiliga PDF"toetoe tutusa lava ma le mea na ma vaʻaia ma OpenOffice. I lenei foi, afai e leai se manaʻoga e seti ni faʻaopoopo faʻaopoopo, kiliki "Fafo atu".
  6. I le faamalama "Fafo atu" alu i le lisi faʻailoga ma kiliki "Faasaoina".
  7. O le pepa o loʻo faʻapolopoloina i le PDF format lea na e faʻaalia i luga.

    O lenei metotia e ese mai le mea na muamua atu ma o le mea moni e tutusa lava le "faaopoopo" ma le "minuses".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele ni polokalama o faʻalapotopotoga eseese o le a fesoasoani i le faaliliuina o le RTF i le PDF. O nei mea e aofia ai tagata liliu mai pepa (AVS Converter), tagata e sili ona faʻapitoa mo le toe fuataina i le PDF (ABBYY PDF Transformer +), polokalama lautele-faʻapitoa mo le galulue faatasi ma tusi (Caliber) ma e oʻo lava i tusitala o upu (Word, OpenOffice and LibreOffice Writer). E faʻaaoga e tagata taʻitoʻatasi uma le filifiliga e tatau ona faʻaaoga i se tulaga patino. Ae mo le liua o le vaega, e sili atu le faʻaaoga o le AVS Converter, ma maua se taunuʻuga ma le faʻamalamalamaina o laina faʻamautu - Caliber poʻo ABBYY PDF Transformer +. Afai e te le setiina oe lava i galuega faapitoa, o le Upu, lea ua uma ona faʻaogaina i komepiuta o le tele o tagata faʻaoga, e talafeagai lelei mo le faʻatinoga o le gaioiga.