Faʻaopoopo se koluma i se laulau i le Microsoft Word

Mo tagata e le manaʻo pe leai foi e manaʻomia le faʻaaogaina o mea laiti uma o le ripelite o Excel, ua saunia e le Microsoft atinaʻe le tomai e fatuina ai laulau i le Upu. Ua uma ona tatou tusia le tele o mea e mafai ona faia i lenei polokalama i lenei vaega, ae o le asō o le a tatou paʻi atu i se isi, faigofie, ae sili ona talafeagai le autu.

O lenei tusiga o le a talanoaina pe faapefea ona faʻaopoopo se koluma i se laulau i le Upu. Ioe, o le galuega e faigofie lava, ae o tagata e le masani ai, atonu o le a fiafia i le aʻoaʻoina pe faapefea ona fai lenei mea, o lea ia amata ai. E mafai ona e iloa pe faʻapefea ona fai ni laulau i totonu o le Upu ma mea e mafai ona faia faʻatasi ma i latou i lenei polokalama i la tatou 'upega tafaʻilagi.

Fausia o laulau
Faʻamatalaina o laulau

Faaopoopoina se koluma e faʻaaoga ai le laupapa laʻititi

O lea la, ua uma ona e saunia se laulau e tatau ona e faʻaopoopoina se tasi pe sili atu koluma. Ina ia faia lenei mea, fai ni nai faʻaoga faigofie.

1. Kiliki le ki o le kuki saʻo i totonu o le cell lea e te manaʻo e faʻaopoopo i ai se koluma.

2. O le a faʻaalia se lisi autu, luga o le a avea ma se vaega laʻititi laiti.

3. Kiliki le ki "Faaofi" ma i lana lisi faʻaiʻu, filifili le nofoaga e te manaʻo e faʻaopoopo i ai se koluma:

  • Pasili i le tauagavale;
  • Paʻu i le taumatau.

O le a faʻapipiʻi se koluma avanoa i le laulau i le nofoaga na e faʻamaonia.

Lesona: Faʻafefea i totonu o le Upu ona tuʻufaʻatasia ia sela

Faʻaopoopoina o se koluma ma faʻaofi

Faʻasoa faʻataʻitaʻiga i luga o le laulau, tuusao i lona tuaoi. Ina ia faʻaali, faʻapipiʻi le fetuu i le nofoaga sao (i le tuaoi i le va o pou).

Manatua: O le faʻaopopoina o koluma i lenei auala e mafai ona mafai na o le faʻaogaina o le kiore. Afai o iai sau lau paʻu, faʻaaoga le metotia o loʻo faamatalaina i luga.

1. Tuu le taula i luga o le nofoaga e pito i luga o le laulau ma le tuaoi e vaeluaina ai koluma e lua.

2. O se lio laʻititi o le a tulaʻi mai ma se "+" faʻailoga i totonu. Kiliki i luga e faaopoopo ai se koluma i le taumatau o le tuaoi na e filifilia.

O le koluma o le a faaopoopo i le laulau i le nofoaga na e faʻamaonia.

    Motugaafa: Ina ia faaopoopo ni koluma i le taimi e tasi, aʻo leʻi faʻaali le pulefaʻatasia, filifili le numera manaʻomia o koluma. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia faaopoopo ni koluma se tolu, muamua filifili laina e tolu i luga o le laulau, ona kiliki lea i le faʻasologa o masini.

E faʻapea foʻi, e mafai ona e faʻaopopoina e le gata o koluma i le laulau, ae o laina foi. I nisi auiliiliga e uiga i ai, ua tusia i la tatou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo laina i se laulau i le Upu

O mea uma lava, i lenei tamaʻi tala na matou taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona faʻaopoopo se koluma poʻo ni koluma i le laulau i le Upu.