E faʻapefea ona tatalaina le pusa o le Windows Control Panel

E te tusitusi i faatonuga: "tatala le laulau e pulea ai, filifili mea e fai a le meataitasi ma vaega," ma e mulimuli ane e le o tagata uma e iloa le auala e tatala ai le laulau faʻalogo, ma e le o taimi uma e maua ai lenei mea. Faatumu le avanoa.

I totonu o lenei taʻiala, e 5 ala e ulufale ai i le Windows 10 ma le Windows 8.1 Control Panel, o nisi o nei galuega i le Windows 7. Ma i le taimi lava e tasi o se vitio ma se faʻaaliga o nei metotia i le faaiuga.

Faʻaaliga: Faamolemole ia matau i le tele o le tele o tala (iinei ma i luga o isi nofoaga), pe afai e te faʻapipiʻiina soʻo se mea i totonu o le laulau faʻalogo, e aofia i le "Ata," ae e le mafai ona faʻaaoga le "Category" view. . Ou te fautuaina e ave lenei mea ma ia vave ona e alu i ata (i le "View" i le pito i luga o le pito i luga o le itu e pule ai).

Tatala le pusa faʻavae e ala i le "Faigaluega"

O le "Run" dialog dialogues o loo i ai i lomiga fou uma o Windows ma mafua mai i le tuufaatasia o ki Win + R (pe o Win o le ki ma le OS logo). E ala i le "Sue" e mafai ona e tamoe i soo se mea, e aofia ai le komiti e puleaina.

Ina ia faia lenei mea, na o le ulufale i le upu pulea i totonu o le pusa e ulufale ai, ona kiliki lea "OK" po o le Ulufale ulufale.

I le auala, pe afai ei ai ni mafuaaga e te manaʻomia ai le tatalaina o le vaega faʻalogo e ala i le laina o le laina, e mafai foi ona e tusia i totonu pulea ma lolomi Ulufale.

E tasi le isi poloaiga e mafai ai ona e ulu atu i le laulau faʻalogo i le fesoasoani a le "Run" poʻo le laina o le poloaiga: tagata suʻesuʻe tagata: ControlPanelFolder

Faʻaola vave i le Windows 10 ma le Windows 8.1 control panel

Faʻamatalaga 2017: i le Windows 10 1703 Creators Updates, o le vaega Pulea mea na leiloloa mai le Win + X menu, ae e mafai ona e toe faafoi atu: E faapefea ona toe faafoi le Paefaʻatasi Manaʻo i le Faʻamatalaga amata ile Windows 10.

I totonu o le Windows 8.1 ma le Windows 10, e mafai ona e alu atu i le kulupu pule i le tasi pe lua kiliki. Mo lenei:

  1. Press Win + X po o le kiliki-i luga o le "Amata" button.
  2. I le lisi autu e aliali mai, filifili "Panel Control".

Ae ui i lea, i le Windows 7 e mafai ona faia lenei mea e le o vave vave - o le mea e manaʻomia o loʻo i ai i le masani Start menu e ala i le faaletonu.

Matou te faʻaogaina le sailiga

O se tasi o auala e sili ona lelei e tamoe ai se mea e te le iloa pe faapefea ona tatala i Windows o le faʻaaogaina lea o galuega e suʻe ai.

I le Windows 10, o le fanua suʻesuʻe e le faʻamaonia i le galuega. I le Windows 8.1, e mafai ona e taʻalo i le Win + S kī poʻo le amata amataina aʻo e i le amataga o le mata (ma taʻalo talosaga). Ma i le Windows 7, o lenei fanua o loʻo i lalo o le lisi Amata.

Afai e te amata amataina le "Panel Control", ona oʻo lea i le sailiga o le a vave ona e vaʻai i le mea o loʻo manaʻomia ma e mafai ona e amata i le kiliki.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina lenei metotia i le Windows 8.1 ma le 10, e mafai ona e kiliki-i luga o le komiti e puleaina ma filifili le mea "Faʻailoga i luga o le faletusi" mo le vave faʻalauiloa i le lumanai.

Ou te matauina i nisi o fale na fausia muamua i Windows, faapea foi i isi tulaga (mo se faataitaiga, pe a maea le faapipiiina o le gagana), e na o le ulufale atu i le "Panel Control" e mafai ai e le vaega o le pulega.

Faʻasaina se alalaupapa faʻapolokalame

Afai e masani ona e manaʻomia le avanoa i le komiti e pulea, ona mafai lea ona e fatuina se alalaupapa e faʻalauiloa ai ma le lima. Ina ia faia lenei mea, kiliki-i luga o le komepiuta (po o soo se laupepa), filifili le "Foafoaga" - "Vaaiga".

A maeʻa lena, i le "Faʻamatala le nofoaga o le mea faitino", ia faʻaaoga se tasi o filifiliga nei:

  • pulea
  • tagata suʻesuʻe tagata: ControlPanelFolder

Kiliki "Next" ma ulufale i le igoa o le faʻaaliga o igoa. I le lumanai, e ala i meatotino o le ala pupuu, e mafai foi ona e suia le ata, pe a manaomia.

Maʻa uumi mo le tatalaina o le Lisi Pulea

I le le mafai, e le maua e Windows se tuufaatasiga o ki vevela e tatalaina ai le vaega o le puleaina, ae mafai ona e fatuina, e aofia ai le le faaaogaina o polokalama faaopoopo.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Fatu se alalaupapa e pei ona faʻamatalaina i le vaega muamua.
  2. Faʻasani-le-ala i luga o le pokatata, filifili "Āiga."
  3. Kiliki i le "Quick Call" field.
  4. Faʻasalalau le 'auʻau manaʻomia manaʻomia (Ctrl + Alt + your key is required).
  5. Kiliki le OK.

Ua faia, i le taimi nei e ala i le taofiofia o le tuufaatasiga o lau filifiliga, o le a faʻalauiloaina le vaega faʻafoe (ia aua le faʻamalo le alava).

Vitio - auala e tatala ai le taʻiala

Ma le mea mulimuli, o se polokalame vitio i luga o le faʻalauiloaina o le laulau faʻalogo, lea e faʻaalia ai metotia uma o loo lisi atu i luga.

Ou te faʻamoemoe o lenei faʻamatalaga na aoga mo tagata faʻapitoa, ma i le taimi lava lea na fesoasoani e iloa ai toetoe o mea uma i Windows e mafai ona faia i le tele o auala.