Faʻafefea ona fai le screenShot (screenshot) o le mata i Windows. Ae faʻapefea pe afai ua le toe faʻaaogaina le sikolasipi

Le aso lelei!

Manuia popoto: e leai se tasi e faʻaaogaina komepiuta e le itiiti ifo ma le tasi le taimi e le manaʻo (pe o le a le manaʻomia) e pue le mata!

I le lautele, o le mata (poo lona ata) e ave e aunoa ma le fesoasoani a se mea pueata - na o ni nai taga i totonu o Windows (e uiga i lalo ifo o le tusitusiga) ua lava. Ma o le igoa sao o lea ituaiga o ata o le ScreenShot (i le gagana Rusia - "ataata").

E mafai ona e manaʻomia se lauulu (o le, i le ala, isi igoa o le screenShot, sili atu ona faapuupuuina) i tulaga eseese: e te manao e faamatala se mea i se tagata (mo se faataitaiga, ao ou aumaia ni laupepa i ni au i totonu o aʻu tusiga), faaali au alualu i luma i taaloga, oe mea sese ma le leaga o le PC po o le polokalama, ma e te manao e faʻamalamalama se faafitauli patino i le matai, ma isi.

I lenei tusiga ou te fia tautala e uiga i ni auala e maua ai se faʻamalama o le mata. O le mea lautele, o lenei galuega e le faigata tele, ae i nisi tulaga e liua i se manatu e sili ona leaga: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le o se faʻamalamalamaga e maua se faamalama uliuli, pe e le mafai ona faia. O le a ou iloiloina auiliiliga uma :).

Ma o lea, ia tatou amata ...

Faʻaalia! Ou te fautuaina ia faamasani i le tusiga lea ou te tuuina atu ai polokalama sili ona lelei mo le fausiaina o mataʻitusi:

O le anotusi

  • 1. Faʻapefea ona fai le Mataʻitusi e ala ile Windows
    • 1.1. Windows xp
    • 1.2. Windows 7 (2 auala)
    • 1.3. Windows 8, 10
  • 2. E faʻapefea ona fai sikupuni i taaloga
  • 3. Fausia o sikusi mai le tifaga
  • 4. Fausiaina o se "matagofie" faʻamalamalamaga: faʻatasi ai ma uʻamea, faʻaupuga, vevela mata mataʻitusi, ma isi.
  • 5. O le a le mea e fai pe a fai e le manuia le mata

1. Faʻapefea ona fai le Mataʻitusi e ala ile Windows

E taua! Afai e te manaʻo e ave se faʻamalama o le mata o le taaloga po o se ata o le ata - ona fai lea o lenei fesili i le tusiga o loʻo i lalo (i le vaega faapitoa, vaʻai i le anotusi). I se auala masani i nisi tulaga e maua ai se mata mai ia i latou e le mafai!

O loʻo i ai se faamau faapitoa i luga o le komepiuta o soʻo se komipiuta (komepiuta)Printscreen (i le PrtScr laptops) e teu i luga o le kilipa pepa uma o loʻo faʻaalia i luga (ituaiga: o le komepiuta o le a ave se faʻamalamalamaga ma tuʻu i le mafaufau, e pei o oe kopiina se mea i nisi faila).

O loʻo tu i le pito i luga e sosoo ma le numera numera (silasila i le ata i lalo).

Printscreen

A uma ona faʻasaoina le ata ata i le pa puipui, e tatau ona e faʻaaogaina le ata o le Paint (se faʻataʻitaʻiga ata ata mo le faʻataʻitaʻia vave o ata, fausia i totonu o Windows XP, Vista, 7, 8, 10) lea e te mafai ona teuina ma maua ai le mata. O le a ou mafaufau atili i auiliiliga mo OS taʻitasi.

1.1. Windows xp

1) Muamua - e tatau ona e tatalaina lena polokalame i luga o le lau pe vaai i le mea sese e te manaʻo e tusi ai.

2) I le isi itu, e tatau ona e taomi le button PrintScreen (afai ei ai lau komepiuta, ona fai lea o le PrtScr button). O le ata i luga o le lau e tatau ona kopiina i luga o le laupapa.

PrintScreen button

3) O lenei o le ata mai le pa puipui e tatau ona faʻaofiina i totonu o nisi faʻataʻitaʻi ata. I Windows XP, o loʻo i ai Paʻe - ma o le a matou faʻaaogaina. Ina ia tatalaina, ia faʻaaoga le tuatusi lenei: START / Polokalama / Mea / Paʻu (vaai ata i lalo).

Amata Paʻu

4) I le isi itu, ia naʻo le kilikiina o le tulafono lenei: Faʻataʻoto / Paʻu, poʻo le kulupu autu Ctrl + V. Afai e saʻo mea uma, ona tatau loa lea ona i ai i totonu o le Paʻu lau ata (pe a na le i ai ma e leai se mea na tupu - masalo o le PrintScreen button na matua aʻafia - taumafai e toe fai le mata).

I le auala, e mafai ona e faʻasaʻoina le ata i totonu o le Paʻu: tipi pito, faʻaitiitia le lapopoa, valivali pe liʻo faʻamatalaga talafeagai, faʻaopoopo nisi tusiga, ma isi. O le mea lautele, ia mafaufau i mea e faʻaleleia ai i lenei tusiga - e leai se uiga, e mafai ona faigofie ona e mafaufau i ai oe lava i le poto masani).

Faʻaalia! I le auala, ou te fautuaina se tusiga ma mea aoga uma pupuu o keyboard:

Paʻu: Faʻataʻoto / Paʻu

5) A maeʻa ona faʻataʻitaʻia le ata - naʻo le kiliki "Faʻasao / Faʻasao ..." (o se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata sikola i lalo). Ma le isi, e tatau ona e faʻamaoti le faatulagaga lea e te manaʻo e teu ai le ata ma le pusa i luga ole pu. O le mea moni, o mea uma, ua saunia le laupepa!

Paʻu. Faʻasao e ...

1.2. Windows 7 (2 auala)

Metotia numera 1 - mataʻitusi

1) I luga o le ata "manao" i luga o le lau (lea e te manao e faaali atu i isi - o lona uiga, taʻalo) - lolomiina le PrtScr button (po o le PrintScreen, le ki i tafatafa o le numera numera).

2) I le isi itu, tatala le taamilosaga Faʻamatalaga: o polokalama uma / tulaga / Paʻu.

Windows 7: Polokalame uma / Pepa / Paʻu

3) O le isi laasaga o le faʻafesoʻotaʻi lea o le "Insert" (o loʻo i luga o le tauagavale, vaʻai le mata o loʻo i lalo). E le gata i lea, ae le o le "Pasita", e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o ki vevela: Ctrl + V.

Pasi le ata mai le pa puipui i totonu o Paʻu.

4) Laasaga mulimuli: kiliki "File / save as ...", ona filifili lea o le faatulagaga (JPG, BMP, GIF poʻo le PNG) ma faʻasaoina lau mata. Tagata uma

Faʻaalia! Mo nisi faʻamatalaga e uiga i faʻatulagaga o ata, faʻapea foʻi ma le faʻaliliuina oi latou mai le tasi faatulagaga i le isi, e mafai ona e aʻoaʻo mai lenei tusiga:

Paʻu: Faʻasaoina ...

Numera numera 2 - seleulu meafaigaluega

O se mea faigaluega lelei tele mo le fausiaina o faʻamatalaga faʻaalia i le Windows 7 - seleulu! Faʻatagaina oe e puʻe uma le mata (poʻo le isi itu) i le tele o faatulagaga: JPG, PNG, BMP. O le a ou mafaufau i se faataitaiga o le galue i totonu seleulu.

1) Ina ia tatalaina lenei polokalama, alu i le: START / Polokalama / Standard / Scissors (masani, pe a uma ona e tatalaina le START menu - o seleulu o le a tuʻuina atu i le lisi o polokalama faʻaaogaina, e pei ona ou i ai i le faʻamalamalamaga i lalo).

Scissors - Windows 7

2) I le seleulu o loʻo i ai se vaʻa mega-talafeagai: e mafai ona e filifilia se nofoaga e faʻamaonia mo le mata (faʻaaoga le kiore e liʻo ai le vaega o loʻo manaʻomia, lea o le a vaʻaia). E aofia ai oe e mafai ona filifili se vaega faʻasalalau, tusi solo soʻo se faamalama po o le atoa o le laulaʻa atoa.

I le lautele, filifili pe faapefea ona e filifilia le nofoaga (tagai i le Ata i lalo).

Filifili se vaega

3) O le mea moni, filifili lenei vaega (faʻataʻitaʻiga i lalo).

Filifiliga o mea e fai ai sisi

4) O le isi, o le seleseleina o le a otometi lava ona faʻaali atu ia te oe le ata e maua ai - e tatau lava ona e teuina.

Faʻafefea? Ioe

Anapogi? Ioe

Lavea fasi fasi pepa ...

1.3. Windows 8, 10

1) Ma le isi, muamua tatou te filifilia le taimi i luga o le komepiuta komipiuta, lea tatou te mananao e suʻeina.

2) I le isi itu, ia lolomi le button PrintScreen poʻo le PrtScr (faʻalagolago i lau faʻataʻitaʻiga papalama).

Printscreen

3) O le isi mea e tatau ona e tatalaina le ata faʻataʻitaʻi ata Pepa. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e faia ai lenei mea i ni lomiga fou o le Windows 8, 8.1, 10 o le faʻaaoga lea o le Run run. (i loʻu manatu lotomaualalo, talu ai o le sailiga o lenei igoa i totonu o fale taʻavale poʻo le lisi START ua sili atu le umi).

Ina ia faia lenei mea, lolomi se tuufaatasiga o ki Manumalo + Rona ulufale ai lea mspaint ma lolomi Ulufale. E tatau ona tatala le faatonu o le pepa.

mspaint - faamalama 10

I le auala, e ese mai Paint, e mafai ona e tatalaina ma tafe le tele o talosaga e ala i le Run run. Ou te fautuaina e faitau le tala lenei:

4) I le isi itu, e tatau ona e taʻalo le kuluma vevela Ctrl + V, poʻo le "Pasene" (silasila i le faʻamalama i lalo). Afai o le ata na kopiina i le pa puipui, o le a faʻaofi i le faatonu ...

Pasia i totonu o Paʻu.

5) I le isi, laveaʻi le ata (Failau / teu).

  • PNG faatulagaga: e tatau ona filifilia pe afai e te manaʻo e faʻaoga le ata i luga o le Initaneti (o lanu ma le eseesega o le ata e sili atu ona manino le manino ma manino);
  • JPEG format: o le faʻafanua sili ona lauiloa. Tuuina atu le fua faatatau lelei mo le lelei / faila faila. E faʻaaogaina i soo se mea, o lea e mafai ai ona e faʻasaoina soʻo se mataʻitusi i lenei faatulagaga;
  • Faiga Faʻavae BMP: ata e le faʻaaogaina. E sili atu le faasaoina o ata o le a e faʻataʻitaʻiina mulimuli ane;
  • GIF format: e fautuaina foi le faʻaaogaina o le faʻafanua i lenei faatulagaga mo le lolomiina i le Initaneti poʻo le imeli. Tuʻuina atu faʻamalosi lelei, faʻatasi ai ma se uiga lelei talafeagai.

Save As ... - Windows 10 Pepa

Ae ui i lea, e mafai ona faataitai faʻataʻitaʻiga: faʻasaʻo mai i le mulivae o isi faʻasalalau i se faʻailoga i ni fomu eseese, ona faʻatusatusa lea ma fuafua mo oe lava ia e sili ona fetaui ma oe.

E taua! E le o taimi uma ae leʻo polokalama uma e liliu mai e faia ai se sikikopipi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a matamata i se vitio, afai e te lolomiina le button PrintScreen, o lona uiga e te vaʻaia se sikuea uliuli i lau mata. Le ave faʻataʻitaʻite mai soʻo se vaega o le mata ma soʻo se polokalame - e te manaʻomia polokalama faʻapitoa e puʻe ai le mata. E uiga i se tasi o nei polokalama o le vaega faaiu o lenei tusiga.

2. E faʻapefea ona fai sikupuni i taaloga

E le o taaloga uma e mafai ona ave se faʻamalama e faʻaaoga ai le metotia masani faʻaalia i luga. O nisi taimi, faʻasalalau pe a ma le faaselau taimi i luga o le PrintScreen - e leai se mea e faʻaolaina, na o le tasi le lanu uliuli (mo se faataitaiga).

Le faia o faʻataʻitaʻitipi mai taaloga - o loʻo i ai polokalame faʻapitoa. O se tasi o ituaiga sili ona lelei (sa ou faʻaauau ona viia i aʻu tala :)) - o le Fraps (i le auala, e faaopoopo atu i le screenshots, e mafai ai ona e faia vitio mai taaloga).

Fuga

Faʻamatalaga o le polokalama (e mafai ona e maua se tasi o aʻu tusiga i le nofoaga e tasi ma le sootaga o le siiina):

O le a ou faamatalaina le auala mo le faia o se laupepa i taaloga. Ou te manatu ua uma ona faʻaogaina Fraps. Ma o lea ...

I ONA SUʻESUʻEGA

1) A maeʻa le tatalaina o le polokalame, tatala le vaega "ScreenShots". I lenei vaega o Seti Fraps, e tatau ona e setiina mea nei:

  1. faila mo le faʻaolaina o faʻasalalau (i le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo, o le faila le mea lea: C: Fraps Screenshots);
  2. button e fatu ai se mata (mo se faʻataʻitaʻiga, F10 - pei o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i lalo);
  3. Ata faʻasologa ata: BMP, JPG, PNG, TGA. I se tulaga lautele, i le tele o tulaga ou te fautuaina le filifilia o le JPG o se mea sili ona lauiloa ma masani ona faʻaaoga (faʻaopopo i ai, e maua ai le sili / lelei).

Paʻu: faʻapipiʻi mata

2) Ona amata lea o le taaloga. Afai o loʻo galue, e te iloa numera samasama i le tulimanu pito i luga: o le numera o laina i le lua (le FPS). Afai e le o faʻaalia numera, o le a le mafai ona faʻamaonia le paʻu pe ua e suia le tulaga e le mafai ai.

Laʻau o loʻo faʻaalia le numera o laina i le sekone

3) I le isi itu, ia taomi le button F10 (lea matou te seti i le laasaga muamua) ma o le sikolasipi o le mata o le taaloga o le a faʻapolopolo i le pusa. O le faataitaiga o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia i lalo.

Manatua O faʻamatalaga e faʻaolaina ona o le faaletonu i le faila: C: Fraps Screenshots.

Faʻamatalaga i le faila o le Fraps

sikolasipi o le taaloga

3. Fausia o sikusi mai le tifaga

E le faigofie i taimi uma ona maua se faʻamalama mai le tifaga - o nisi taimi, ae le o se ata tifaga, o le ai ai lau lanu uliuli i luga o le lau (e peiseai o se mea e le i faaalia i le tagata vitiō i le taimi o le foafoaina o ata).

O le auala pito sili ona faigofie e fai ai se matamata pe a matamata i se ata tifaga o le faʻaaoga lea o se tagata fai ata vitiō, o loʻo i ai se galuega faʻapitoa mo le fausiaina o screenshots (i le auala, o le tele o tagata taaalo nei e lagolago lenei galuega). Ou te manao lava e taofi i le Pot Pot.

Tagata fai pu

Lisi i le faʻamatalaga ma le download:

Tagaloa a le Pot Player

Aisea e fautuaina ai? Muamua lava, e tatalaina ma tataʻi toetoe o faʻalauiloa televise vitio e mafai ona e mauaina i luga o le upega tafailagi. Lona lua, e tatalaina le vitio, e tusa lava pe leai sau codecs e faʻapipiʻiina i totonu o le polokalama (talu ai o loʻo i ai uma codecs faavae i lana fusi). Tolu, vave le saoasaoa o le galuega, toesea o taʻaloga ma isi "atopau le tatau".

Ma o lea, e pei o le Pot Player e faia se faʻatautaia:

1) O le a alu, moni, i ni nai sekone. Muamua, tatala le vitio e manaʻomia i lenei tagata taalo. I le isi, matou te maua le taimi manaʻomia e manaʻomia ona suʻeina - ma faʻasalaga le "Ave le ata o loʻo i ai nei" (o loʻo i le pito i lalo o le lau, vaai le faʻamalamalamaga i lalo).

Pot Pot: pueina le ata o iai nei

2) O le mea moni, pe a uma le kiliki, o le "Capture ..." button - ua uma ona faʻapipiʻi lau lauulu i le faila. Ina ia maua, kiliki i luga o le lava kī, ia na o le ki o le kuki saʻo - i le lisi autu o le ae iloa ai le avanoa e filifili ai le faatulagaga faasao ma le sootaga i le pusa lea e faasaoina ai screenshots ("Open folder with images", faataitaiga i lalo).

Pot Pot. Faatulaga le filifiliga, save le faila

E mafai ona fai vave le vevela? Ou te le iloa ... I le lautele, ou te fautuaina e faʻaaoga uma le tagata taʻalo ma lona mafai gafatia ...

Faʻamatalaga numera 2: faʻaaogaina o mea faʻapitoa. polokalame faʻasaʻo

Faʻasalafa le faʻailoga manaʻomia mai le tifaga, e mafai ona e faʻaoga faʻapitoa. polokalame, mo se faataitaiga: FastStone, Snagit, GreenShot, ma isi. I nisi auiliiliga e uiga ia i latou sa ou taʻu atu i lenei tusiga:

Mo se faʻataʻitaʻiga, FastStone (o se tasi o polokalama sili mo le fausiaina o mataʻitusi):

1) Faʻasalalau le polokalama ma faʻapipiʻi le faamaufaʻailoga -.

Zahavat i le maatulimanu

2) O le isi mea e mafai ona e filifilia le vaega o le lau e te manao e faʻafefe, na o le filifilia o le faamalama o le tagata taalo. O le polokalama o le a manatua lenei vaega ma tatala i le faatonu - e tatau ona e teuina. Ia fetaui ma anapogi! O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga lauulu o loʻo faʻaalia i lalo.

Fausiaina o se mata i le polokalama FastStone

4. Fausiaina o se "matagofie" faʻamalamalamaga: faʻatasi ai ma uʻamea, faʻaupuga, vevela mata mataʻitusi, ma isi.

Matagi ata matala - feeseeseaiga. E sili atu ona manino le malamalama i mea e te manaʻo e faʻaalia i luga o le lau, pe a iai le aū ile luga, o se mea e tatau ona vaseina, sainia, ma isi.

Ina ia faia lenei mea - e tatau ona e toe faasaʻo le mata. Afai e te faʻaaogaina se faatonu faʻapitoa faʻapipiʻi i se tasi o polokalama mo le faia o sikolasipi - o lenei taotoga e le masani, e tele galuega faʻapitoa e faia, i le mea moni, i le 1-2 kuki kiliki!

O lea ou te manaʻo e faʻaali atu i faʻataʻitaʻiga le auala e mafai ona e faia ai se "matagofie" lauulu i pere, saini, taofi le pito.

O laasaga uma o loʻo i lalo:

O le a ou faʻaaogaina - Maea Sili.

Soʻotaga i le faʻamatalaga ma le faʻatagaina o le polokalama:

1) A maeʻa le polokalama, filifili le vaega o le a tatou siakiina. Ona filifili lea, FastStone, e le mafai, e tatau ona tatala le ata i lona "faatonu" le lelei "(tusi: o mea uma e te manaomia).

Ave se vaega i FastStone

2) O le isi, kiliki "Tusi" - Tusi (pe afai ei ai lau Igilisi, e pei o laʻu; ua le faʻaaogaina).

Tusi Ata

3) I le faʻasologa o le faamalama e tatala, o loʻo i ai mea uma e te manaʻomia:

  • - o le tusi "A" e mafai ai ona e faʻaofiina i totonu o lau lauulu ni tusitusiga eseese. Ia vave, pe afai e te manaʻo e sainia se mea;
  • - "liʻo i le numera 1" o le a fesoasoani ia te oe e faʻailoa ai laasaga taʻitasi poʻo le elemene. E manaʻomia pe'ā manaʻomia le faʻaalia i laasaga o mea o loʻo i tua mea e tatala pe lolomi ai;
  • - mega aoga mea! O le "Arrows" button e mafai ai e oe ona faaopoopo ni laʻau i le sikolasipi (i le ala, lanu, foliga o ufanafana, le mafiafia, ma isi mea.
  • - elemene "Penitala". Faʻaaogaina e tusi ai se vaega, laina, ma isi mea faʻapitoa ... I le tagata lava ia, e seasea ou faʻaaogaina, ae i se tulaga aoao, i nisi tulaga, o se mea e sili ona taua;
  • - filifilia o le eria ile faʻailoga. I le auala, o le toolbar o loʻo i ai foi le meafaigaluega e filifilia ai ovals;
  • - faʻatumu le lanu o se nofoaga faapitoa;
  • - o le mea taua e tasi mega! I totonu o lenei laupepa ei ai elemene masani masani: sese, kiofiti, faufautua, faʻailoga, ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamuamua o lenei tusiga o se faailoga fesili - faia ma le fesoasoani a lenei meafaigaluega ...

Meafaigaluega Painting - FastStone

Manatua! Afai ua e tosoina se isi mea faaopoopo: na o le lolomiina o le fuʻa o le Ctrl + Z - ma o le a soloia lau elemene mulimuli.

4) Ma le mea mulimuli, ia faia le pito sili ona leaga o le ata: kiliki le button Edge - ona fetuunai lea o le tele o le "trim", ma kiliki "OK". Ona mafai lea ona e vaʻaia le mea e tupu (se faʻataʻitaʻiga i luga o le lau o loʻo i lalo: o fea e kiliki ai, ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi :)).

5) E totoe na o le faʻaolaina o le "matagofie" lauulu. A e "faʻatumu" lou lima, i luga o fasi oona, o le a faia ni nai minute ...

Faasaoina iuga

5. O le a le mea e fai pe a fai e le manuia le mata

E tupu e te oe le vevela - ma e le o faasaoina le ata (o lona uiga, nai lo se ata - pe naʻo se vaega uliuli, pe leai foi). I le taimi lava e tasi, o polokalame mo le faia o faʻatalama e le mafai ona taʻalo i totonu o soʻo se faamalama (aemaise lava pe afai o le avanoa i ai e manaʻomia ai pulega tau pulega).

I se tulaga lautele, i mataupu pe a le mafai ona e ave se faʻamalamalamaga, ou te fautuaina e taumafai se tasi polokalama sili ona manaia. Greenshot.

Greenshot

Sitepu aloaia: //getgreenshot.org/downloads/

O se polokalame faʻapitoa lenei ma se numera tele o filifiliga, o le taʻiala autu o le maua lea o faʻataʻatiaga mai le tele o talosaga. Ua fai mai le au atiae e mafai ona latou galulue "saʻo" i le latou polokalame, ma maua ai se ata e faasalalauina i se mataʻitu. O le mea lea, e mafai ona e fanaina le lau mai soʻo se talosaga!

Faatonu i GreenShot - faʻapipiʻi le arrow.

O mea lelei uma o le lisi, atonu e leai se aoga, ae o mea autu nei:

- E mafai ona maua se sikikipipi mai soʻo se polokalama, o lona uiga. i se tulaga aoao, o mea uma o loʻo vaaia i luga o lau lauulu e mafai ona puʻeina;

- e manatua e le polokalama le vaega o le faʻamalamalamaga muamua, ma o lea e mafai ai ona e fanaina vaega e te manaʻomia i se ata e suia ai lava;

- GreenShot i luga o le lele e mafai ona liua lau screenshot i le faatulagaga e te manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, i le "jpg", "bmp", "png";

- o le polokalame ei ai se faʻataʻitaʻiga faigofie e mafai ona faʻapipiʻi le aū i le lau, tipi pito, faʻaitiitia le tele o le lau, faaopoopo i ai se faʻamaumauga, ma isi.

Manatua! Afai e le lava lenei polokalama mo oe, ou te fautuaina le faitauina o le tusiga e uiga i le polokalama mo le faia o sikisi.

Pau lava lena. Ou te fautuaina ia e faʻaaogaina lenei aoga i taimi uma pe a le o le lau. Mo faʻaopoopoga i luga o le autu o le tusiga - O le a ou faafetai.

Faʻalelei mataʻitusi, talo!

O le lomiga muamua o le tusiga: 2.11.2013g.

Faʻafou le tala: 10/01/2016