Faʻamatalaina le faiga C i le Windows 7

Aʻo galue i luga o se pepa i Excel, o nisi taimi e manaʻomia le setiina o se umi poʻo se pupuu puupuu. E mafai ona tapaina, e lua o se faailoga o le faailoga i totonu o le tusitusiga, ma o se mea faʻaaoga. Ae o le faafitauli o le leai lea o se faailoilo i luga o le komepiuta. A e kilikiina le uiga i luga o le piano lea e sili ona pei o se faasee, matou te maua se tala puupuu pe "itiiti ifo". Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona e setiina le faʻailoga i luga i totonu o se masini i totonu o Microsoft Excel.

Tagai foi:
Faʻafefea ona fai se uumi umi i le Upu
E faʻapefea ona tuʻuina se faaseʻe i Eseta

Auala e faʻapipiʻi ai le faasee

I Excel, e lua filifiliga mo le taʻavale: umi ma puupuu. O le vaega mulimuli ua taua o le "averesi" i nisi o punaoa, lea e masani pe a tatou faatusatusa i le faailoga "-" (afu).

A o taumafai e seti se uumi umi e ala i le tata "-" i luga o le komepiuta matou te maua "-" - faʻailoga masani "itiiti ifo". O le a le mea e tatau ona tatou faia?

O le mea moni, e le tele naua ni auala e faʻapipiʻi ai se faaseʻe i Excel. E faʻatapulaʻaina i na o ni filifiliga se lua: o se seti o gaioiga kesi ma le faʻaaogaina o se faamalama o mataitusi faapitoa.

Metotia 1: Faʻaaoga le autu autu

O i latou e talitonu e talitonu i totonu o Excel, e pei ona i ai i le Upu, e mafai ona e faia se mea e ala i le taina i luga o le komepiuta "2014"ona oomiina lea o le autu autu Alt + x, faʻavauvau: i le faasologa o le faasologa, o lenei filifiliga e le aoga. Ae o le isi auala e galue. Uu i lalo le ki Alt ma, a aunoa ma le faʻatuina atu, faʻaoga i le numera numera o le kesi "0151" e aunoa ma ni upusii. O le taimi lava tatou te tatalaina ai le ki Alt, o se uumi umi e aliali i totonu o le masini.

Afai, uu le ki Alt, faʻafesoʻotaʻi le tau o le cell "0150"ona tatou maua ai lea o se tala puupuu.

O lenei auala e lautele ma e le gata i Excel, ae faʻapea foi i le Upu, faʻapea foʻi i isi tusitusiga, laulau ma faʻamatalaga html. O le taua taua o tagata o loʻo tusia i lenei auala e le liua i se fua faʻatatau, afai o oe, i le aveeseina o le pepese mai le potu o lo latou nofoaga, lafo i se isi elemene o le pepa, e pei ona tupu i le faʻailoga "itiiti ifo". O lona uiga, o nei tagata o ni tusitusiga saʻo, e le numera. Faaaoga i fua faʻatatau o se faʻailoga "itiiti ifo" latou te le galue.

Metotia 2: Faʻamatalaga Mataʻitusi Faapitoa

E mafai foi ona e foia le faafitauli, faʻaaoga le faamalama o faʻamatalaga faapitoa.

  1. Filifili le sela lea e te manaʻomia e te faia ai se faʻailoga, ma alu i le lisi "Faaofi".
  2. Ona kiliki ai lea o le ki. "Faailoga"lea o loʻo i totonu o le poloka meafaigaluega "Faailoga" luga o le pepa. O le poloka pito i luga lea o le lipine i le lisi. "Faaofi".
  3. A maeʻa lena, o le faʻafouina o le faamalama ua taua "Faailoga". Alu i lona faʻailoga "Faailoga Faapitoa".
  4. O le tusi faʻapitoa e tatala. O le mea muamua i totonu o le lisi o le "Umi umi". Ina ia setiina lenei faailoga i le muai filifilia, ia filifili lenei igoa ma kiliki le ki Pasilii le pito i lalo o le faamalama. A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le faamalama e faʻapipiʻi ai faʻamatalaga faapitoa. Matou te kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga masani mo faamalama faaiu i le tulaga o se koluse paʻepaʻe i le sikuea mumu i le pito i luga taumatau o le faamalama.
  5. O le uumi umi o le a faʻaofiina i totonu o le pepa i totonu o le potu na filifilia muamua.

O se pupuu puupuu e ala i le faamalama o le tagata ua faaofiina i se algorithm tali tutusa.

  1. A uma ona sui i le lisi "Faailoga Faapitoa" matala amio e filifili le igoa "Faalēlava lemu"lona lua i totonu o le lisi. Ona kiliki ai lea o le ki Pasili ma luga o le faʻamalama faʻamalama.
  2. O se faasea puupuu o loʻo faʻaofiina i le mea na filifilia muamua.

O nei faʻamaoniga e matua tutusa lava ma i latou na tatou faʻaofi i le auala muamua. Naʻo le faʻavaeina o ia lava mea e ese. O le mea lea, o nei faailo e le mafai foi ona faʻaaogaina i fua faʻatatau ma o ni faʻamaumauga e mafai ona faʻaaoga e fai ma faailoga o faʻasologa poʻo faʻamaʻi i totonu o sela.

Na matou iloa o le umi ma le pupuu i totonu o Excel e mafai ona faʻaofiina i ni auala se lua: faʻaaogaina o le ala pipiʻu ma faʻaaoga le faamalama o mataitusi faapitoa, faʻataʻavale i ai e ala i le faamau ile lipine. O tagata e maua mai e ala i le faʻatatauina o nei metotia e tutusa lelei lava, maua tutusa le fesuiaiga ma le faʻatinoga. O le mea lea, o le faitalia mo le filifilia o le metotia e na o le faʻaogaina o le tagata e faʻaaogaina ia lava. E pei o faʻataʻitaʻiga, o tagata faʻaaoga e masani ona tuʻuina se faailoga i luga o pepa e sili ona manatuaina le kulupu autu, aua o lenei filifiliga e vave. O i latou e faʻaogaina lenei faʻailoga pe a le faigaluega i Excel e seasea ona filifili e faʻaaogaina se faʻamatalaga faʻaogaina e faʻaaoga ai le faamalama o faailoga.