Aveesea o tusi faʻapipiʻi i le Windows 10

O le Windows 10, faʻapea foʻi ma ona uluai lomiga (Windows 8) o loʻo i ai le tele o talosaga na faʻapipiʻiina muamua, lea, e tusa ai ma atinaʻe, e matua talafeagai lava mo tagata uma o le PC. Faatasi ai ma i latou o le Calendar, Mail, News, OneNote, Calculator, Maps, Groove Music ma le tele o isi. Ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o nisi oi latou e fiafia, ao isi e le aoga uma. O se taunuuga, o le tele o tusi talosaga e na o le faʻaogaina o avanoa i luga o le malo. O le mea lea, o loʻo i ai se fesili talafeagai: "Faʻafefea ona lafoai ni talosaga e le tatau ai ona faʻaaogaina?".

Faʻaeʻeina o faʻataʻitaʻiga masani i le Windows 10

E foliga mai o le faʻaaogaina o talosaga e le faʻaaogaina e le faigofie tele i le tele o tulaga. Ae ui lava i lea, e mafai lenei mea pe afai e te iloa nisi o togafiti o le OS OS.

E taua le matauina o le faʻaaogaina o tulaga faʻataʻitaʻiga o se mea e ono lamatia ai, o lea ao lei amataina ia galuega, ua fautuaina e fatuina se mea e toe faʻafouina ai, faʻapea foi ma le faʻamaumauga (faʻamaumauga) o faʻamatalaga taua.

Metotia 1: Aveese faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le CCleaner

O le Windows OS 10 firmware e mafai ona faʻaleleia e faʻaaoga ai le aoga CCleaner. Ina ia faia lenei mea, ia na ona faatino ni nai taga.

  1. Tatala CCleaner. Afai e te le faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi le talosaga mai le ofisa aloaia.
  2. I le lisi autu autu, kiliki le lisi "Meafaigaluega" ma filifili mea Unistall.
  3. Mai le lisi o polokalame faʻapipiʻi, filifili le mea e manaʻomia ma kiliki. Unistall.
  4. Faʻamaonia au taga i le kiliki "Lelei".

Metotia 2: Aveese talosaga faʻapipiʻiina e faʻaaoga ai meafaigaluega Windows

O nisi o polokalama na muamua ona faʻapipiʻiina e mafai ona faigofie e le gata na aveesea mai le amataina o OS, ae faʻapea foi ona aveeseina i meafaigaluega faʻafuainumera. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Amata", filifili le tui o le tusi le talafeagai, ona kiliki lea i luga o le kuki saʻo ma filifili le mea "Aveesea". O gaioiga faapena e mafai foi ona faia i le tatalaina o le lisi atoa o tusi talosaga.

Ae, o le mea e leaga ai, o lenei auala e mafai ai ona e faʻaaogaina se lisi faatapulaaina o tusi ua maeʻa. I luga o elemene na totoe o loʻo leai lava se '' Delete ''. I lenei tulaga, e tatau ona faia ni nai manipulations ma le PowerShell.

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le ata. "Amata" ma filifili mea "Saili"pe kiliki le ata "Suʻe i Windows" i totonu o le galuega.
  2. I le pusa saili, ulu i le upu "PowerShell" ma iʻuga suʻesuʻe na maua Windows PowerShell.
  3. Faʻasatau-saʻo i luga o lenei mea ma filifili "Faʻamasino e avea ma pule".
  4. O se taunuuga, e tatau ona e tulai i le Aso Lulu a sau.
  5. Laasaga muamua o le ulufale lea i le poloaiga.

    Get-AppxPackage | Filifili le Igoa, PapiFullName

    O lenei mea o le a faʻaalia ai se lisi o mea uma na fausia i Windows.

  6. Ina ia aveese se polokalama muamua, ona maua lea o lona igoa atoa ma tapena le poloaiga

    Get-AppxPackage PackageFullName | Aveese-AppxPackage,

    pe a fai nai lo le PackageFullName o le igoa o le polokalama e te manaʻo e aveese ua tusia. E faigofie lava i le PackageFullName e faʻaaoga ai le faailoga *, o se mamanu tulaga ese ma o lona uiga o soʻo se faasologa o tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻauluina le Zune Video, e mafai ona e ulufale i le poloaiga lenei
    Get-AppxPackage * ZuneV * | Aveese-AppxPackage

O le taofiga o le tapeina o talosaga e faʻaaogaina na o le tagata o loʻo faʻaaoga nei. Ina ia mafai ona aveeseina mo mea uma e te manaʻomia e faaopoopo i ai le ki

-apalapa.

O le itu taua o nisi tusi talosaga o polokalama faʻapipiʻi ma e le mafai ona faʻaumatia (o se taumafaiga e faʻaaogaina ia mea o le a mafua ai se mea sese). Faatasi ai ma i latou o Windows Cortana, Faʻafesoʻotaʻiga Taʻitaʻifono, Microsoft Edge, Print Dialog ma tutusa.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le aveeseina o tusi talosaga e le o se tulaga masani, ae faʻatasi ai ma le malamalama talafeagai, e mafai ona e folasia polokalama le talafeagai e faʻaaoga ai polokalama faʻapitoa poʻo ni OS OS masani.