Matou te tatalaina pepa o le DOCX format

O le DOCX o se faʻamatalaga tusitusia o le Faʻalapotopotoga Open Open Faʻatonu a le Office Open XML. O se tulaga sili atu ona alualu i luma o le fomu o le Word doc muamua. Seʻi o tatou iloa po oa polokalame e mafai ona e vaʻaia faila i lenei faʻaopoopoga.

Auala e matamata ai i le pepa

O le taulai atu i le mea moni e faapea o le DOCX o se tusitusiga, e naʻo le natura lava e faʻaaoga e tusitala tusitusi i le mea muamua. O nisi "faitau" ma isi polokalama e lagolagoina foi le galulue faatasi.

Metotia 1: Upu

Mafaufau o le DOCX o se atinaʻeina e Microsoft, o le faatulagaga masani lea mo le Upu, e amata mai le 2007, o le a amata la tatou iloiloga ma lenei polokalama. O le faʻaaogaina o le tusi talosaga e lagolagoina uma lava tulaga uma o le faatulagaga ua faʻamaonia, mafai ona matamata i pepa DOCX, fatuina, faʻasaʻo ma teu.

Tikiai Microsoft Word

  1. Lafoina le Upu. Alu i le vaega "File".
  2. I tafatafa o le lisi, kiliki "Tatala".

    Nai lo o laasaga e lua o loʻo i luga, e mafai ona e galue faʻatasi ma se faʻasologa Ctrl + O.

  3. A maeʻa le faʻalauiloaina o le meafaigaluega sailiili, alu i le lisi o le kiliva le mea o loʻo i ai le mea o loʻo e sailia. Faailoga ma kiliki "Tatala".
  4. O mea e maua e faʻaalia i le atigi Upu.

E iai foi se auala faigofie e tatalaina ai le DOCX i le Upu. Afai e faʻapipiʻi le Microsoft Office i luga o le PC, o lenei faʻaopoopoga o le a faʻapipiʻiina lava i le polokalama Word, seivagana, e saʻo, e te faʻamautuina ma le lima isi tulaga. O le mea lea, ua lava le alu i le mea o le a faʻamalamalamaina i le Windows Explorer ma kiliki i le kiore, faʻalua faalua i le itu tauagavale.

O nei fautuaga o le a aoga pe afai o iai lau Word 2007 poʻo le fou fou. Ae o le amataga o le le mafai ona tatala le DOCX e le mafai, ona na faia i latou ao leʻi oʻo mai lenei faatulagaga. Ae o loʻo i ai pea se avanoa e faia ai ina ia mafai ona faʻaaogaina faʻamaumauga i luga o le faʻasologa o faʻamaumauga. Ina ia faia lenei mea, e na ona e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se patame faapitoa i le tulaga o se pusa fesoʻotaʻiga.

Faʻamatalaga: Faʻapefea ona tatala le DOCX i le MS Word 2003

Metotia 2: FreeOffice

O le ofisa o le ofisa FreeOffice o loʻo i ai foi se talosaga e mafai ona galue i le faʻatulagaga suʻesuʻeina. O lona igoa o le Tusitala.

Tatalo FreeOffice mo le leai

  1. Alu i le atigi amata o le afifi, kiliki "Tatala le File". O lenei tusiga o loʻo i le pito i luga o le lisi.

    Afai oe masani i le faʻaaogaina o le lisi autu, ona kiliki lea o mea i le faasologa. "File" ma "Tatala ...".

    Mo i latou e fiafia e faʻaaoga ia ki vevela, ei ai foi se filifiliga: ituaiga Ctrl + O.

  2. O nei mea uma e tolu o le a taʻitaʻia ai le tatalaina o le pepa faʻavae pepa. I totonu o le faamalama, alu i le vaega o le lelea malo lea o loʻo tuʻu ai le faila manaʻomia. Faailoga le mea lenei ma kiliki "Tatala".
  3. O mea o loʻo i totonu o le pepa o le a faʻaalia i le tagata faʻaaoga e ala i le atigi tusitala.

E mafai ona e faʻalauiloaina se faila faila i le suʻesuʻega suʻesuʻeina e ala i le tosoina o se mea mai Faʻafoe i le amataga o le FreeOffice. E tatau ona faia lenei faiga i le faamaumatau o le kusi i lalo.

Afai ua uma ona e tusitusi Tusitala, ona mafai lea ona e faia le faʻaaliga amata e ala ile atigi totonu o lenei polokalama.

  1. Kiliki le ata. "Tatala"lea ei ai le pepa o se pusa ma tuʻuina i luga o le meafaigaluega.

    Afai oe masani i le faatinoina o gaioiga e ala i le faasologa o mea e fai, o le a e ogatusa ma mea e uia "File" ma "Tatala".

    E mafai foi ona e talosaga Ctrl + O.

  2. O nei faʻataʻitaʻiga o le a taʻitaʻia ai le mauaina o se meafaigaluega e faʻatautaia ai mea, o isi gaioiga lea ua uma ona faʻamatalaina i le taimi muamua pe a oʻo i le faʻalauiloaina o filifiliga e ala i le lafoaʻi o le lafoaʻi avanoa.

Metotia 3: OpenOffice

FreeOffice tagata tauva ua taʻua o OpenOffice. E i ai lana lava upu faʻasologa, lea e taua foi o Tusitala. E naʻo le vaʻaiga i itu e lua na faʻamatalaina muamua, e mafai ona faʻaaoga e matamata ai ma suia mea o loʻo iai i le DOCX, ae o le faʻaola e tatau ona faia i se isi faatulagaga.

Tatala OpenOffice mo le leai o se totogi

  1. Taumafai le atigi amata o le afifi. Kiliki le igoa "Tatala ..."i totonu o le ogatotonu tutotonu.

    E mafai ona e faia le faʻaaliga amata e ala i le lisi pito i luga. Ina ia faia lenei mea, kiliki le igoa i totonu. "File". Ma le isi, alu i "Tatala ...".

    E mafai ona e faʻaaogaina le faʻamatalaga masani e faʻalauiloa ai le meafaigaluega faʻapipiʻi mea. Ctrl + O.

  2. Po o le a lava le gaioiga o mea o loʻo taʻua i luga ua e filifilia, o le a faʻagaoioia le meafaigaluega faʻalauiloa o le mea faitino. Faʻasaga lenei matala i le lisi o loʻo i ai le DOCX. Faailoga le mea faitino ma kiliki "Tatala".
  3. O le pepa o le a faʻaalia i le Open Office Writer.

E pei o le talosaga talu ai, e mafai ona e tosoina le mea e manaʻomia mai le OpenOffice shell ia Faʻafoe.

O le faʻalauiloaina o se mea faʻatasi ma le .docx faʻaopoopoga e mafai foi ona faia pe a uma le faʻalauiloaina o Tusitala.

  1. Ina ia faʻagaoioia le faamalama o le faʻailoga, kiliki le ata. "Tatala". O loʻo i ai se foliga o se pusa ma o loʻo i luga o le meafaigaluega.

    Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga le lisi. Kiliki "File"ona alu ai lea "Tatala ...".

    I le avea ai o se filifiliga, faʻaaoga se faʻatasi. Ctrl + O.

  2. Soʻo se tasi o faʻatonuga e tolu na faʻamaonia e amata ai le faʻagaoioia o le meafaigaluega faʻatautaia. O galuega i totonu e tatau ona faia e le algorithm tutusa lea na faʻamatalaina mo le auala o le faʻalauiloaina o le pepa aloaia e ala i le atigi amata.

O le mea lautele, e tatau ona maitauina o mea uma o lo o suʻesuʻeina iinei, o le OpenOffice Writer e le talafeagai mo le galulue faatasi ma le DOCX, talu ai e le iloa pe faʻapefea ona fatuina faʻamaumauga ma lenei faʻaopoopoga.

Metotia 4: WordPad

O le faʻatulagaga suʻesuʻe e mafai foi ona faʻatautaia e tusitala tusitusi taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia lenei mea e le firmware Windows - WordPad.

  1. Ina ia mafai ona faʻaosoina le WordPad, kiliki i luga le ki "Amata". Faʻasalaʻi i le pito i lalo o le faʻasologa autu i le lisi autu - "Polokalama uma".
  2. I le lisi o loʻo amataina, filifili se faʻailoga. "Tulaga Faataatia". O loʻo tuʻuina mai ai se lisi o polokalama faʻatautaia Windows. Saili ma faalua ona kiliki i le igoa "WordPad".
  3. O loʻo galue le WordPad. Ina ia alu i le tatalaina o le mea faitino, kiliki i luga o le ata i le agavale o le igoa o le igoa. "Aiga".
  4. I le amataga menu, kiliki "Tatala".
  5. O le a masani ona amata le mea faigaluega tatala pepa. Faʻaaogaina, agai i le tusi faʻasologa o loʻo i ai le mea autu. Faʻailoga lenei mea ma faʻasalalau "Tatala".
  6. O le a faʻalauiloaina le pepa, ae o le a oʻo mai se savali i le pito i luga o le faamalama e taʻu mai ai e le lagolagoina e WordPad uma uiga o le DOCX ma o nisi o mea e mafai ona leiloa pe ua le saʻo.

Mafaufau i tulaga uma o loʻo taʻua i luga, e tatau ona faʻapea o le faʻaaogaina o le WordPad e faʻataʻitaʻi, ma sili atu le faʻasaʻoina, o mea o loʻo i le DOCX e le sili atu le fiafia nai lo le faaaogaina o faʻamalosi o upu e faʻamatalaina mo auala muamua mo lenei faʻamoemoe.

Metotia 5: AlReader

Lagolagosua i le matamataina o le faatulagaga suʻesuʻeina ma nisi sui o le polokalame mo le faitauina o tusi faaeletonika ("potu suesue"). E moni, e oʻo mai i le taimi nei, o le galuega ua faʻamaonia e le o iai i polokalama uma a lenei vaega. E mafai ona e faitauina le DOCX, mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le fesoasoani a le faitau AlReader, o loʻo i ai se numera tele o faʻapipiʻi lagolago.

Faʻasalaga AlReader mo se saʻolotoga

  1. I le maea ai o le tatalaina o le AlReader, e mafai ona e faʻagaoioia le faamalama o le faʻataʻitaʻiga i le faasologa o le lisi poʻo le faʻasologa o tala. I le tulaga muamua, kiliki "File"ona sosoo ai lea ma le lisi o le pa'ū "Tatala le File".

    I le tulaga lona lua, i soo se mea lava i le faamalama, kiliki le ki o le kuki saʻo. O se lisi o taga na faʻalauiloaina. E tatau ona filifili le filifiliga "Tatala le File".

    O le tatalaina o se faamalama e faʻaaoga ai 'aufana i AlReader e le galue.

  2. O le tusi tatala mea faigaluega o loʻo tamoe. E le o le masani masani. Alu i lenei tusi i le tusi faʻasologa o loʻo i ai le mea DOCX. E manaʻomia le faia o se igoa ma kiliki "Tatala".
  3. A maeʻa lenei, o le a faʻalauiloaina le tusi ile atigi AlReader. O lenei tusi e faʻapitoa ona faitauina le faʻasalalauga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga, ae faʻaalia ai faʻamatalaga e le masani i le masani, ae i tusi faitau.

O le tatalaina o se pepa e mafai foi ona faia e ala i le toso mai Faʻafoe i le GUI o le "faitau".

O le mea moni, o le faitauina o tusi DOCX sili atu ona fiafia i AlReader nai lo tusitala ma faila tusitusi, ae o lenei talosaga e na o le mafai ona faitau le pepa ma liliu i se numera faatapulaa o faatulagaga (TXT, PDB ma HTML), ae leai ni meafaigaluega e fai ai ni suiga.

Metotia 6: Tusi Igilisi Tusi

O le isi "faitau", lea e mafai ona e faitau i le DOCX - ICE Book Reader. Ae o le taualumaga mo le lafoaia o se pepa aloaia i lenei talosaga o le a sili atu ona faigata, talu ai e fesootai ma le galuega o le faaopoopoina o se mea i le faletusi a le polokalama.

Tusia le Tusi Taiala Tusi a le ICE mo se saʻolotoga

  1. I le maea ai o le faʻalauiloaina o le Tusi, o le faamalama o le potutusi o le a otometi ona tatala Afai e le tatalaina, kiliki i luga o le ata. "Faletusi" luga o le meafaigaluega.
  2. A maeʻa le tatalaina o le faletusi, kiliki le ata. "Faʻamatalaina mai le faila mai le faila" i le ata faʻatusa "+".

    Nai lo lena, e mafai ona e faia le togafiti nei: kiliki "File"ona sosoo ai lea "Faʻamatalaina mai le faila mai le faila".

  3. O le tusi oloa gaosia oloa e tatalaina e pei o se faamalama. Faʻasaga i le tusi o loʻo i ai le faila o le faʻafanua suʻesuʻeina. Faailoga ma kiliki "Tatala".
  4. A maea lenei gaioiga, o le a tapunia le faamalama o le ulufale mai, ma o le igoa ma le ala atoa i le mea ua filifilia o le a maua i le lisi o le faletusi. Ina ia faia se pepa e ala i le atigilima Tusi Tusi, maka le mea faaopoopo i le lisi ma kiliki Ulufale. Pe faʻalua-lua i ai i le kiore.

    E i ai le isi filifiliga e faitau le pepa. Taʻu le mea i totonu o le lisi faletusi. Kiliki "File" i le lisi ma ona "Faitau se tusi".

  5. O le a tatalaina le pepa i totonu o le atigilima Tusi Tusi ma faʻatautaia polokalame o le toe faʻatulagaina o polokalame.

E mafai e le polokalama ona na ona faitauina le pepa, ae le faʻasaʻo.

Metotia 7: Caliber

E sili atu le malosi o le faitau tusi tusi ma le kopi o tusi o le Caliber. Na te iloa foi auala e gaoioi ai ma le DOCX.

Tatalo Caliber Free

  1. Tatalaina le Caliber. Kiliki le ki "Faaopoopo Tusi"i luga o le pito i luga o le faamalama.
  2. O lenei gaoioiga e mafua ai le meafaigaluega. "Filifili tusi". Faʻatasi ai, e tatau ona e maua le sini autu i luga o le kiona malo. I le mulimuli ai i le auala ua maka ai, kiliki "Tatala".
  3. O le polokalame o le a faia le faʻagasologa mo le faaopoopoina o se tusi. I le mulimuli ai i lenei mea, o lona igoa ma faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i ai o le a faʻaalia i totonu o le faamalama autu Caliber. Mo le faʻalauiloaina o se pepa, e tatau ona e kiliki le kiliki i le itu taumatau o le igoa poʻo le, faʻamaonia, kiliki le ki "Vaʻai" i luga o le pito i luga o le atigi ata o le polokalama.
  4. I le mulimuli ai i lenei gaioiga, o le a amata le pepa, ae o le tatalaina o le a faʻaaogaina e faʻaoga ai le Microsoft Word poʻo se isi talosaga e tofia e le le mafai ona tatalaina le DOCX i luga o lenei komepiuta. O le mea moni e le o le uluai pepa o le a tatalaina, ae o le kopi na faaulufaleina mai i Caliber, o le isi igoa o le a otometi lava ona tofia i ai (na o le latini Latina e faatagaina). I lalo o lenei igoa, o le a faʻaalia le mea i le Upu po o se isi polokalama.

I le lautele, Caliber e sili atu ona talafeagai mo le faʻatauina o mea DOCX, ae le mo le matamata vave.

Metotia 8: View Viewer

E mafai foi ona vaʻavaʻai faʻamaumauga faʻatasi ma le .docx faʻaleleia le faʻaaogaina o se vaega eseese o polokalama e aofia ai tagata lautele. O nei tusi talosaga e faatagaina ai oe e matamata i faila o itu eseese: tusitusiga, laulau, vitio, ata, ma isi. Ae, i le avea ai o se tulafono, e tusa ai ma avanoa e galulue ai ma faʻataʻitaʻiga patino, latou te le maualalo i polokalama faʻapitoa. E moni lenei mea mo le DOCX. O se tasi o sui o lenei ituaiga masini komepiuta o le Universal Viewer.

Download Universal Viewer mo le leai o se totogi

  1. Sue le Universal Viewer. Ina ia faʻamalosi le meafaigaluega amata, e mafai ona e faia se tasi o mea nei:
    • Kiliki i le atigipusa-foliga foliga;
    • Kiliki i le faʻamatalaga "File"e ala i le kiliki i le isi i le lisi i "Tatala ...";
    • Faʻaoga faʻatasi Ctrl + O.
  2. O nei faʻataʻitaʻiga uma o le a faʻalauiloa le mea faitino faʻaalia. I totonu o lea mea e tatau ona e alu i le lisi o loʻo i ai le mea faitino, o le autu lea o le togafitia. Mulimuli i le filifiliga e tatau ona e kiliki "Tatala".
  3. O le a tatalaina le pepa i luga o le atigipusa o le Universal Viewer application.
  4. O se avanoa sili atu ona faigofie e tatala ai le faila o le alu ese mai Faʻafoe i le faamalama o le Universal Viewer.

    Ae, e pei o le faitauina o polokalama, e na o le lautele e maimoaina oe e mafai ona e matamata i mea o loʻo i totonu o le DOCX, ae le faʻasaʻo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le taimi nei, o le tele o tusi talosaga i itu eseese o loʻo galulue ma mea faitino e mafai ona gaosia DOCX faila. Ae, e ui lava i lenei mea, na o Microsoft Word uma lava e lagolagoina uma tulaga ma tulaga faatulagaina. O lona saolotoga tutusa o FreeOffice O le tusitala foi e toetoe lava atoa le seti mo le faʻatulagaga o lenei faatulagaga. Ae o le OpenOffice Writer word processor o le a mafai ai ona e faitau ma faia suiga i le pepa, ae o le ae manaomia le teuina o faamatalaga i se isi faatulagaga.

Afai o le DOCX o se e-tusi, o le a faigofie ona faitau e faʻaaoga ai le AlReader "faitau". ICE Tusi Reader poʻo le Caliber e mafai ona faʻaaoga e faʻaopopo ai se tusi i le faletusi. Afai e te manao e te vaʻavaʻai i mea o loʻo i totonu o le pepa, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le Universal Viewer tagata lautele. O le tusitala o le WordPad o loʻo faʻatagaina oe e matamata i le anotusi e aunoa ma le faʻapipiʻiina o le polokalama tʻatolu.