Tikiali taʻavale mo ports o USB

E i ai tulaga pe a gaoia se komepiuta komepiuta. Ioe, e sili le vave ona e alu i leoleo ma tuu atu le sailiga mo lau masini ia i latou, ae e mafai foi ona e aoaoina se mea e uiga i le nofoaga o lau komepiuta. O tagata taʻitasi e faʻaoga nei i luga o fesoʻotaiga vavave faʻatasi ma i ai a latou imeli Faafetai i nei tala, e faia foi se komepiuta komepiuta. Lalo o le a tatou auiliiliina auiliili auala e lua o le a fesoasoani ia te oe e maua ai mea gaoi ua gaoia.

Suʻe se komepiuta na gaoia

I le taimi nei toetoe lava o fesoʻotaʻiga i luga o le 'upega tafaʻilagi,' upega tafaʻilagi, tusi talosaga ma fesoʻotaʻiga faʻasalalau latou te aoina ma teuina faʻamatalaga e uiga i tagata faʻaoga mo faamoemoega saogalemu I le tulaga o le gaoi komepiuta, e aoga le faʻaoga i punaoa ina ia mafai ai ona maua faʻamatalaga o tului. Sei o tatou faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o nofoaga lauiloa e mafaufau i le faagasologa o le sailia o se masini.

Metotia 1: Google Account

E-mail mai Google o le sili ona lauiloa i le lalolagi ma toetoe lava o tagata uma e faʻaogaina se tasi pe sili atu atigipusa. Afai i le taimi o le gaoi o se komepiuta na e saini i se talaaga, o loʻo i ai le tele o filifiliga mo le siakiina o taimi o loʻo iai nei ma le nofoaga o le masini pe a gaoia le komepiuta. Saili le tuatusi o loʻo iai nei e matua faigofie lava:

  1. Alu i le itulau Google aloaia, kiliki i luga o lau meli faʻamaufaʻailoga ma kiliki le ki "Google Account".
  2. I le vaega "Saogalemu ma le Ulufale" ma filifili mea "Gaoioiga i luga o masini ma teugatupe malu".
  3. Kiliki "Vaʻai mea faʻaogaina"e tatala ai faʻamatalaga auiliili e uiga i fesoʻotaʻiga uma.
  4. Filifili le komepiuta gaoia i le lisi ma kiliki i luga.
  5. I le faamalama e tatala, ua faʻaalia uma le talafaʻasolopito o fesoʻotaʻiga ma ua faʻaalia ai tuatusi IP.

O faʻamaumauga e mafai ona tuʻuina atu i le 'auʻaunaga poʻo leoleo mo se suʻesuʻega atili. E tatau ona manatuaina o nei faʻamatalaga o le a le maua ai le selau pasene o le taunuuga o le mauaina o le masini.

I Google, o loʻo i ai se isi fale-fale e resitalaina le nofoaga o le masini ma faʻaali ai faʻamatalaga i le faʻafanua. O le a maua ai se nofoaga sili atu ona lelei o le komepiuta, ae tasi lava le tulaga - e tatau ona faʻamalosi le mea e tatau ai. I luga o nisi faʻamatalaga, o le a otometi lava, o lea e taua ai le siakiina, e mafai ona fesootai le tagata gaoi i le Initaneti i se mea ma o le auaunaga ua faʻaolaina lona nofoaga. Siaki nofoaga e pei ona taua i lalo:

  1. Toe foʻi i lau faʻalapotopotoga Google, i le "Le Faalauaiteleina" filifili se mea "Gaoioiga i auaunaga Google".
  2. I le faamalama e tatala, kiliki "Siaki faatulagaga o le siakiina o galuega".
  3. Filifili "Pulega o Tala".
  4. O le faʻafanua o loʻo matala, ma o le laulau e faʻaalia ai nofoaga uma na faʻaolaina na mafai e le 'auʻaunaga ona faʻasaoina. E mafai ona e maua le nofoaga mulimuli mulimuli ma siaki ia gaioiga a le gaoi.

Faafetai i lenei auaunaga, e mafai ona e vaʻai i le nofoaga o le komepiuta ma le sao atoatoa o le mita e tasi. E naʻo lou manaʻomia vave ona oʻo atu ia te ia ma maua ai le tagata gaoi.

Metotia 2: Fesoʻotaʻiga Faʻaagafesootai

I le taimi nei toetoe lava o fesoʻotaʻiga vavave faʻaneionapo le faʻasolopito o asiasiga mo le saogalemu o latou lava tagata. Faʻafetai i lenei uiga, e mafai ona e iloa po o ai, o fea ma le taimi e ulufale mai ai ma mai le fea masini i soo se taimi. Saili se komepiuta o le a faigofie pe a sau le gaoi i lau itulau. Seʻio tatou tilotilo i le mataupu faavae o le mauaina o faʻamatalaga e uiga i le talafaasolopito o asiasiga i fesoʻotaʻiga lautele lautele, ma tatou amata i tamaiti aoga:

  1. Alu i lalo ile itulau autu, sue le lisi "Oʻu Faʻamaumauga" ma alu i ai.
  2. Filifili se vaega "Talafaasolopito Asiasi".
  3. O le lisi fou o le a faʻaalia se lisi o gaoioiga mo le tolusefulu aso talu ai. Suʻe le fesoʻotaʻiga e te manaʻomia, suʻe le nofoaga ma le tuatusi IP. O ia faʻamatalaga o le a fesoasoani i le suʻesuʻega i le sailiga.

O le isi sosaiete faʻapitoa lautele o VKontakte. O faʻamatalaga e uiga i le nofoaga o le masini lea na faia ai le fesoʻotaʻiga, e tutusa lava le auala e pei o le OK. Tau lava mulimuli i faatonuga nei:

  1. Kiliki i lau avatar i le pito i luga taumatau e tatala ai se faʻailoga pop-up. I totonu, filifili le aitema "Faʻatonu".
  2. Alu i le vaega "Saogalemu".
  3. Tatala le lisi atoa o fesoʻotaʻiga i le kilikiina Faaali le Talafaasolopito o Gaoioiga.
  4. I le faamalama fou, e mafai ona e siakiina le lisi o meafaigaluega fesoʻotaʻi, saili le nofoaga lata ane ma vaʻai le tuatusi IP.

O le taimi nei o le malosi o le mauaina o le malosi Telegram. Ua faʻapipiʻiina i le komipiuta o se tusi talosaga. Afai e sau le gaoi mai lau komepiuta i le talosaga, ona vave fuafua lea o lona nofoaga ma teu i le talafaasolopito. E mafai ona e matamata i se lisi o gaoioiga lata mai e pei o lenei:

  1. Faʻailoga i lau faʻamatalaga, tatala le lisi e ala i le kiliki i luga o le ata i le tulaga o tolu laulau faʻamau.
  2. Alu i le vaega "Faʻatonu".
  3. Filifili se mea "Faaali uma sauniga".
  4. O le a tatalaina se faamalama fou, ma faʻaalia uma le taimi o faʻamalosi. Suʻe le masini talafeagai ma tuʻuina atu i le 'auʻaunaga poʻo leoleo le tuatusi o le fesoʻotaʻiga.

O le mea e leaga ai, o le telegram e naʻo le atunuu e fesoʻotaʻi ai, o le mea lea, o le sailiga mo le tagata gaoi e tatau ona faia i le faʻamatalaga o se tuatusi IP.

A o suʻesuʻeina, e tatau ona e mafaufau e masani lava o le tele o tuatusi IP o loʻo faʻaolaina, o lona uiga, latou te suia taimi. I le faaopoopo atu i ai, o le tulaga tonu o le mea i luga o le faafanua e le o faaalia i taimi uma, o lea o le faagasologa o le sailia o le masini e mafai ona faatuai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i le mea e tupu i se vaalele komepiuta, e mafai ona e mauaina i se sauniga i lau Google poʻo le fesoʻotaʻiga faʻasalalau. Na o le pau lava le mea e manaʻomia e tatau i le tagata gaoi ona liliu le komepiuta ma alu i nofoaga e tatau ai poʻo le sili atu faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti. I isi tulaga, o le mauaina o le masini o le a sili atu ona faigata.