Tuʻuina o se masini faaleotele leo i se komepiuta ma le Windows 7

Ina ia mafai ona faʻaaoga le telefoni feaveaʻi e ala i se PC, e tatau ona muamua fesoʻotaʻi i le komepiuta. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faapefea ona faʻatino lelei le fesoʻotaʻiga faʻava-o-tino o lenei ituaiga ulu i masini komepiuta e faʻaaogaina le Windows 7.

Faʻasinomaga soʻotaga

O le filifiliga o le auala e fesoʻotaʻi ai le masini masini i le komipiuta komepiuta e faʻalagolago i le ituaiga masini i lenei masini eletise. Le tele o le faʻaaogaina o masini faʻapipiʻi TRS ma le pulou USB. I le isi itu, o le a tatou iloiloina auiliili le sootaga algorithm e faʻaaoga ai nei mea uma e lua.

Metotia 1: TRS Plug

O le faʻaaogaina o le polite 3.5-millimita TRS (miniJack) mo microphones o le taimi sili lea ona taatele. Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi lea ituaiga ulu ile komepiuta, e manaʻomia mea nei.

  1. E manaʻomia lou faʻaofiina o le plug TRS i le faʻalogo leo talafeagai o le komepiuta. O le tele o PC komepiuta e taʻavale Windows 7 e mafai ona maua i tua o le mataupu o le iunite. I le avea ai o se tulafono, e iai se lanu piniki. O lea ia aua lava nei fenumiai i se telefoni feaveai ma le au failauga (green) ma laina laina (blue).

    O le tele lava o taimi, o pusa komepiuta eseese ei ai le siʻosiʻomaga leo mo microphones foi ile pito i luma o le iunite. E i ai foi filifiliga pe a oʻo i luga o le komepiuta. I nei tulaga, e le o faailogaina i taimi uma nei mea i le piniki, ae masani ona mafai ona e mauaina se atigipusa i foliga o se masini faaleotele leo e latalata i ai. I le auala lava e tasi, e mafai ona e iloa le mea na manaʻomia i le komepiuta. Ae e tusa lava pe e te le mauaina ni faailoilo faailoga ma faʻafuaseʻi faʻapipiʻi le polo mai le masini masini i totonu o le pulou ulu, e leai se mea mataʻutia e tupu ma e leai se mea o le a malepe. Naʻo le masini eletise-masini masini e le faia ana galuega, ae e maua pea le avanoa e toe fetuunai ai le pipi.

  2. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi lelei le pipi i le faʻaaogāina o le leo a le PC, e tatau loa ona amata faʻatinoina le masini masini. Afai e le tupu lenei mea, e ono foliga mai e tatau ona aofia ai e ala i le galuega a le Windows 7. O le auala e faia ai lenei mea o loʻo faʻamatalaina i totonu oa tatou mea eseese.

Lesona: Faʻafefea ona liliu le masini masini i le Windows 7

Metotia 2: Polokalame USB

O le faʻaaogaina o pikiapu USB e faʻaoga ai microphones i le komepiuta o se sili atu faʻaonapo nei.

  1. Suʻe soʻo se fesoʻotaiga USB i luga o le mataupu o le komepiuta poʻo le komipiuta komepiuta ma faʻaofi i ai se masini faaleotele leo.
  2. A maeʻa lena, o le auala mo le faʻaogaina o le masini ma le faʻapipiʻiina o avetaavale e manaʻomia mo lona taotoga o le a tupu. I le avea ai o se tulafono, e lava le polokalama o le polokalama mo lenei ma le faʻaagagaina e tatau ona faʻaalia e ala i le Poloka ma le Taʻalo ("liliu ma taʻalo"), o lona uiga, e aunoa ma le faʻaogaina ma le faʻaogaina e le tagata faʻaogaina.
  3. Ae afai e le o iloa le masini ma e le galue le masini masini, atonu atonu e te manaʻomia le faʻaeʻeina o avetaavale mai le masini faʻapipiʻi na sau mai le masini eletise. E i ai foʻi isi faʻafitauli i le faʻamalamalamaina o masini USB, o fofo o loʻo faʻamatalaina i totonu oa tatou mea eseese.
  4. Lesona: E le o vaʻai le Windows 7 i masini USB

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le auala e faʻafesoʻotaʻi ai se masini faaleotele leo i se komepiuta i luga o le Windows 7 e faʻalagolago atoa lava i le tulaga o le faʻaogaina o le pipi i luga o se masini eletonika faapitoa. I le taimi nei, o telefoni TRS ma USB e masani ona faʻaaogaina. I le tele o tulaga, o le faʻaogaina atoa o le sootaga e faʻaititia i se faʻafesoʻotaʻiga faʻaletino, ae o nisi taimi e manaʻomia le tauaveina o isi faʻaogaina i totonu o le tino e faʻagaoioia ai le masini masini.