E taʻavale le taaloga, faʻafeiloaʻi ma faʻagesegese. O le a se mea e mafai ona faia e faʻavave ai?

Le aso lelei.

O taaloga uma lava (ae le o le au amateurs, ou te manatu foi) na feagai ma le mea moni e faapea, o le taaloga na amata ona faifai lemu: o le ata na suia i luga o le lau ma le miti, lemu, o nisi taimi e foliga mai o le komepiuta e tautau (mo le afa-lua-lona lua). E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga eseese, ma e le o taimi uma e faigofie ai ona iloa le "tausalaina" o ia laupepa (lag - faaliliu mai le Igilisi: lag, lag).

I lenei tusiga ou te fia taulai atu i mafuaaga e sili ona taatele ona o le amataina o taaloga ma lemu lemu. Ma o lea, ia amata ona tatou malamalama i le faasologa ...

1. Uiga manaʻomia o le polokalama

O le mea muamua lava ou te manaʻo e vave faʻalogo i ai, o mea ia e manaʻomia mo le taaloga ma uiga o le komepiuta lea na faʻalauiloa ai. O le mea moni o le tele o tagata e faʻaaogaina (e faʻavae i luga o latou poto masani) faʻafememeaʻi manaoga pito i lalo ma mea fautuaina. O se faʻataʻitaʻiga o mea aupito maualalo o mea e manaomia, e masani lava, e masani lava ona faʻaalia i luga o le pusa ma le taaloga (tagaʻi i le faʻataʻitaʻiga i le Ata 1).

Mo i latou e le iloa ni uiga o la latou PC, ou te fautuaina lenei tusiga iinei:

Fig. 1. Manaoga o mea e sili ona manaʻomia "Gothic 3"

O manaʻoga manaʻomia e manaʻomia, o le tele o taimi, a le o le faʻaalia i luga o le taʻaloga o le taaloga, pe mafai ona vaʻaia i le taimi o le faʻatulagaga (i nisi faila readme.txt). I le lautele, i le taimi nei, pe a tele le komepiuta e fesoʻotai i le Initaneti - e le o se taimi umi ma le faigata le sailia o ia faamatalaga 🙂

Afai o fesoʻotaʻiga i le taaloga e fesoʻotaʻi ma le uʻamea tuai - o le mea lea, e fai ma tulafono, e faigata tele ona ausia se taʻaloga lelei e aunoa ma le toe faʻafouina o vaega (ae mafai ona faʻamaonia le faʻamaonia o le tulaga i nisi tulaga, silasila i lalo i le tusiga).

I le auala, ou te le tatalaina Amerika, ae o le sui o se kata vitio tuai ma se mea fou e mafai ona faateleina ai le faʻatinoina o le PC ma aveese paʻu ma tautau i taaloga. E le o se ata leaga o kata vitio o loʻo tuʻuina atu i le catalogue price.ua - e mafai ona e filifilia ni kata vitio aupito sili ona lelei i Kiev iinei (e mafai ona e togi i le 10 laina i le faaaogaina o filiga i le itu o le laupepa. i lenei tusiga:

2. Avetaavale mo se kata vitio (filifilia o le "tatau" ma la latou talo lelei)

Masalo, o le a ou le soona faatele, ma fai atu o le galuega o le kata vitio e sili ona taua i le taina o taʻaloga. Ma o le galuega o le kata vitio e faalagolago tele i luga o avetaavale ua faʻaleleia.

O le mea moni, o ituaiga eseese o avetaavale e mafai ona matua ese lava le amio: o nisi taimi o le mea tuai e sili atu le lelei nai lo le tagata fou (o nisi taimi, pe a ese). I loʻu manatu, o le mea aupito sili ona lelei o le suʻeina lea o faʻataʻitaʻiga e ala i le siiina mai o ni faʻaliliuga mai le upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani gaosi oloa.

E tusa ai ma le avetaavale, ua uma ona ou maua ni tala, ou te fautuaina le faitau:

  1. Polokalame aupito sili ona lelei mo avetaavale fou:
  2. Nvidia, AMD Radeon faʻaleleia le avetaʻalama katalama:
  3. suʻesuʻe avetaavale vave:

E tutusa foi le tāua e le na o avetaavale, ae o latou faʻatulagaga. O le mea moni e faapea o ata faʻataʻitaʻi e mafai ona maua ai se faʻaopoopoga taua i le faʻataunuʻuina o pepa fai ata. Talu ai o le autu o le "lelei" tulaga o le kata vitio e matua lautele, ina ia le toe faia, o le a ou tuuina atu lalo o sootaga i ni nai aʻu tusitusiga, ma auiliili pe faapefea ona faia lenei mea.

Nvidia

AMD Radeon

3. E faʻapefea ona faʻapipiʻiina le gaosiga? (aveeseina o talosaga le talafeagai)

E masani ona le maua mai taofi i taaloga ona o le maualalo o uiga o le PC, ae ona o le mea moni o le komepiuta komepiuta e le o le taʻavale, ae o isi galuega. O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai po o fea polokalama le tele o meaʻai latou te 'ai o le tatalaina lea o le pule o galuega (o le kulupu Ctrl + Shift + Esc).

Fig. 2. Windows 10 - Faʻatonu Task

Aʻo leʻi faʻavaeina taaloga, e matua manaʻomia lava le tapunia o polokalama uma e te le manaʻomia i le taimi o le taaloga: tagata suʻesuʻe, faatonu ata vitio, ma isi faapena. O le a faʻaaogaina uma punaoa a le PC e le taaloga - o se taunuuga, itiiti lags ma se taʻaloga sili atu ona lelei.

I le auala, o se isi itu taua: e mafai ona utaina le masini ma e le o ni polokalama faapitoa e mafai ona tapunia. I soo se tulaga, faatasi ai ma taofi i taaloga - Ou te fautuaina oe e te vaʻavaʻai atili i le faʻatulagaga o le faʻatulagaga, ma afai o nisi taimi e iai se "uiga e le mafai ona malamalama i ai" - Ou te fautuaina e faitau le tusiga:

4. Faʻaleleia o le Windows OS

O le a le faʻatupulaia o le saoasaoa o le taaloga e ala i le faʻaaogaina o le sili ma le faʻamamaina o Windows (e ala i le auala, e le gata o le taaloga lava ia, ae o le tino atoa) o le a sili atu le vave. Ae o le taimi lava lea ou te manao e lapatai atu ia te oe o le saoasaoa o lenei taotoga o le a faateleina le le taua (i le tele o tulaga).

E i ai laʻu koluma atoa i luga o laʻu blog na faʻamaoni e faʻamalosia ma faʻasinomaga Windows:

E le gata i lea, ou te fautuaina e faitau mataupu nei:

Polokalame mo le faʻamamāina o le PC mai le "otaota":

Meafaigaluega e faatelevave ai taaloga:

Fautuaga e faʻavave le taaloga:

5. Siaki ma fetuutuunai le puʻupuʻu

E masani lava, o taofi i taʻaloga e aliali mai ma ona o le puʻupuʻu. O le natura o le amio e masani lava o mea nei:

- o le taaloga o loʻo faʻaauau pea, ae i se taimi faapitoa e "faʻaalu" (peiseai o le malologa e patipati) mo le 0.5-1 sekone, i lena taimi e mafai ona e faʻalogoina pe amata faapefea e le puʻupuʻu ona fai le pisa (aemaise lava le iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, i le komepiuta, i fea O le solo malo o loʻo i lalo o le kesi) ma a maeʻa le taaloga e lelei e aunoa ma lags ...

E tupu lenei mea ona a leai se taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a leai se mea mai luga o le puʻe), e le mafai e le taaloga ona taofi, ona amata lea ona amata le taimi e amata ai le taaloga. O le mea moni, ona o lenei mea, o le tele lava o lenei uiga "toilalo" e tupu.

I le Windows 7, 8, 10 e suia ai le mana o le eletise - e tatau ona e alu i le pitonuʻu e:

Lisi Puipuiga o meafaigaluega ma le leo Polokalama Alualu Mamao

Ma le isi, alu i le faatulagaga o le eletise malosi eletise (vaai Ata 3).

Fig. 3. Tuuina atu o malosiaga

Ma i tulaga sili ona lelei, ia faʻalogo lelei i le umi o le a le toe faʻaalu le taimi le aoga o le faila. Taumafai e suia lenei tau mo se taimi uumi (fai atu, mai le 10 minute i le 2-3 itula).

Fig. 4. faʻamalosi eletise - tuʻuina atu eletise

E tatau foi ona maitauina o se tulaga le lelei (faatasi ai ma le va o le 1-2 sekone seia oo ina maua e le taaloga faamatalaga mai le disk) e fesoʻotai ma se lisi tele o faafitauli (ma i totonu o le faʻavae o lenei tusiga e le mafai ona mafaufau iai uma). I le auala, i le tele o mataupu tali tutusa ma faafitauli HDD (faatasi ai ma se malo malo), o le suiga i le faaaogaina o SSDs (e uiga ia i latou i nisi auiliiliga iinei :)

6. Vaʻaia, paoa ...

O mafuaaga mo taofi i taaloga e mafai foi ona avea ma polokalama e puipuia ai au faʻamatalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, antivirus poʻo le laupepa). Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le antivirus ona amata siakiina faila i luga o le komepiuta a le komepiuta i le taimi o se taʻaloga, nai lo le taumafaina o le pasene tele o punaoa a le Pasefika i le taimi e tasi ...

I loʻu manatu, o le auala sili ona faigofie e iloa ai pe moni lava o le faʻamalo (ma sili atu le aveese) le antivirus mai le komepiuta (mo se taimi le tumau!) Ma taumafai le taaloga e aunoa ma lea. Afai ua leai ni taofi - ona maua lea o le mafuaaga!

I le auala, o le galuega o ituaiga eseese o antiviruses e ese lona aafiaga i le saoasaoa o le komepiuta (Ou te manatu ua matauina lenei mea e le au faipisinisi). O le lisi o antiviruses ou te manatu o ni taʻitaʻi i le taimi nei e mafai ona maua i lenei tusiga:

Afai e leai se mea e fesoasoani

1 tip: pe afai e te leʻi faʻamamaina le komepiuta mai le efuefu mo se taimi umi - ia mautinoa e faia. O le mea moni, o le pefu e afaina ai pupuni o le ea, ma puipuia ai le vevela vevela mai le sola ese mai le mea masini - ona o lenei mea, ua amata ona oso aʻe le vevela, ma ona o lea, o loo i ai ni taofi (atonu e le gata i taaloga ...) .

Faʻamatalaga lona lua: atonu e foliga ese i se tasi, ae taumafai e faʻapipiʻi le taaloga lava lea, ae o se isi faʻataʻitaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o ia lava na feagai ma le mea moni o le Rusia o le taaloga na lemu, ma o le gagana Igilisi e masani lava ona masani ai. i totonu o se tagata lomitusi e leʻi faʻaaogaina lona "faaliliuga").

3 tip: e mafai e le taaloga lava ia e le o faʻamalosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, na maitauina lenei mea i le Civili V - o faʻataʻitaʻiga muamua o le taʻaloga sa faʻamaonia e tusa lava pe i luga o PC e malolosi. I lenei tulaga, e leai se mea na totoe ae ia faʻatali seʻia oʻo ina faʻamautuina e le au gaosi le taaloga.

4th tip: o nisi taaloga e ese le amio i ituaiga eseese o Windows (mo se faataitaiga, e mafai ona latou manuia lelei i Windows XP, ae faʻagesegese i le Windows 8). E tupu lenei mea, e masani lava ona o le mea moni e le mafai e le au gaosi oloa ona ave muamua ia "foliga" o lomiga fou o Windows.

I lenei mea o loʻo ia te aʻu mea uma, o le a ou faafetai mo faʻaopoopoga lelei 🙂 Lelei!