Faʻafeiloaʻi le fesoasoani leo o Cortana i le Windows 10

E masani ona tupu e tatau ona e tatalaina vave se pepa aloaia, ae leai se polokalama talafeagai i luga o le komepiuta. O le mea sili ona taatele o le leai lea o se ofisa faʻapipiʻi a Microsoft ma, o se taunuuga, o le le mafai ona galue i le faila o le DOCX.

O le mea e lelei ai, e mafai ona foia le faafitauli e ala i le faʻaaogaina o le Initaneti talafeagai. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona tatala se faila DOCX i luga o le initaneti ma ia galulue faʻatasi i totonu o le masini.

Faʻapefea ona matamata ma faʻasaʻo le DOCX i le initaneti

I le fesoʻotaiga o loʻo i ai le tele o auʻaunaga e mafai ai e le tasi auala poʻo le isi ona tatala pepa i le DOCX format. Ae e na o ni nai meafaigaluega sili ona malosi o lenei ituaiga oi latou. Ae ui i lea, o le sili oi latou e mafai ona sui atoatoa sui auai ona o le i ai o galuega tutusa ma le faigofie o le faʻaaoga.

Metotia 1: Google Docs

O le tele lava, o le Faalapotopotoga Lelei lea na fatuina le sili ona lelei le suʻesuʻeina tutusa ma se ofisa o le ofisa mai Microsoft. O le meafaigaluega mai Google e mafai ai e oe ona galue atoatoa i le "ao" faʻatasi ai ma pepa a le Upu, lapataiga o Excel ma ata o le PowerPoint.

Google Docs Online Service

Pau lava le toe faafoi o lenei fofo o le na o tagata faatagaina ua faatagaina e mauaina. O le mea lea, ao lei tatalaina le faila DOCX, e tatau ona e ulufale i lau Google account.

Afai e leai, alu i se faiga faigofie e resitara ai.

Faitau atili: Faʻapefea ona fatuina se Google account

A maeʻa ona e ulu atu i le sauniga, o le a aveina oe i se itulau ma ni pepa fou. O lenei mea o loʻo faaalia ai faila na e faigaluega ai i le Google Google.

  1. Ina ia alu e lafo se faila file .docx i Google Docs, kiliki i le lisi o le lisi i le pito i luga.
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Download".
  3. Ma le isi, kiliki le ki o lo o tusia "Filifili se faila i le komipiuta" ma filifili le pepa i le faamalama o le faila faila.

    E mafai ma i se isi auala - na o le tosoina o le faila DOCX mai le Explorer i totonu o le vaega talafeagai ile itulau.
  4. O se taunuuga, o le a tatalaina le pepa i le faamalama o faatonu.

A o galue ma se faila, o suiga uma e otometi lava ona teuina i totonu o le "ao", e taʻua i luga o lau Google Drive. I le maea ai ona toe teuteuina o le pepa aloaia, e mafai ona toe sii mai i le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, alu i "File" - "Download as" ma filifili le faatulagaga manaomia.

Afai e te le masani i Microsoft Word, e toetoe lava a le manaʻomia ona e faʻaaogaina i le DOCX i Google Docs. O eseesega i le va i le va o le polokalama ma le initaneti mai le Faalapotopotoga o Lelei e laʻititi, ma o le seti o meafaigaluega e tutusa lava.

Metotia 2: Microsoft Word Online

Ua ofoina atu foi e le kamupani Redmond lana tali mo le galulue faatasi ma le DOCX faila i le masini. O le Microsoft Office Online faʻapipiʻi foi e aofia ai le upu Word word processor masani ia i tatou. Ae ui i lea, e le pei Google Docs, o lenei meafaigaluega o se ituaiga "trimmed" o le polokalama mo Windows.

Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻasala pe vaʻavaʻai i se faila faigata ma faigofie, o le auaunaga mai le Microsoft e lelei atoatoa mo oe.

Auaunaga i le initaneti Microsoft Word Online

Ma le isi, o le faʻaaogaina o lenei fofo e aunoa ma le faatagaga o le a toilalo E tatau ona e sainia i lau faʻamatalaga Microsoft, aua, e pei o Google Docs, o lou lava "ao" e faʻaogaina e teu ai pepa faʻatagaina. I lenei tulaga, o le auaunaga o OneDrive.

O le mea lea, e amata ai i le Word Online, faʻapipiʻi pe fatuina se faʻamatalaga fou a Microsoft.

A maeʻa ona e ulu atu i lau faʻamatalaga, o le a e vaʻavaʻai i se atinaʻe e talitutusa ma le lisi autu o le faʻatulagaina o le MS Word. I le itu tauagavale o se lisi o pepa talu ai nei, ma i le itu taumatau o se faʻaoga ma ata mo le fatuina o se faila DOCX fou.

I le taimi lava lenei i luga o lenei itulau, e mafai ona e tuʻuina atu se pepa mo le faʻataʻitaʻia i le auaunaga, poʻo le ia OneDrive.

  1. Tau lava o maua le ki "Auina atu le Tusi" saʻo i luga o le lisi o faʻataʻitaʻiga ma faʻatasi ai ma lona fesoasoani e faʻaulu mai le faila DOCX mai le manatuaina o le komepiuta.
  2. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le pepa o le a tatalaina ai se itulau ma le faatonu, o lona faʻauiga e sili atu nai lo Google, e foliga tutusa ma le Upu.

E pei o Google Docs, o mea uma lava, e oʻo lava i nai suiga laiti e otometi lava ona faʻapolopoloina i le "ao", o lea e le tatau ona e popole e uiga i le amio saʻo. I le maeʻa ai ona e galue i le faila DOCX, e mafai lava ona e tuua le itulau faatonu: o le pepa maeʻa o le a tumau i OneDrive, mai le mea e mafai ona sii mai i soo se taimi.

O le isi filifiliga o le vave maua lea o le faila i lau komepiuta.

  1. Ina ia faia lenei mea, muamua alu i "File" MS Word Online menu menu.
  2. Ona filifili lea Faasaoina As i le lisi o filifiliga i le agavale.

    E naʻo le faʻaaogaina o auala talafeagai e sii mai ai le pepa aloaia: i le uluai faatulagaga, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina PDF poʻo le ODT.

I se tulaga lautele, o le fofo mai ia Microsoft e leai se aoga i luga o Google "Documents" a Google. O oe o loʻo e faʻamalosi e faʻaaoga le OneDrive storage ma e te manaʻo e vave faʻasaʻo le faila DOCX.

Metotia 3: Soho Writer

O lenei tautua e le sili atu ona lauiloa nai lo le lua tausaga talu ai, ae e le faʻaaogaina lenei galuega. I se isi itu, o le Soho Writer e ofoina atu avanoa sili atu e galue ai ma pepa nai lo le tali mai ia Microsoft.

Auaunaga i le initaneti Soho Docs

Mo le faʻaogaina o lenei meafaigaluega, e le manaʻomia le fatuina o se isi Soho account: e mafai ona e ulufale i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻaaoga ai lau Google, Facebook poʻo LinkedIn.

  1. O lea, i luga o le itulau faʻafeiloaʻiga o le tautua, e amata galue ai, kiliki le ki "Amata Tusi".
  2. Ma le isi, fatu se tala fou Zoho e ala i le ulufale i lau imeli i le Tuatusi imelipe faʻaaoga se tasi o fesoʻotaʻiga lautele.
  3. A uma ona e ulufale i totonu o le tautua, o le a e vaʻai i le vaega o loʻo galue ai i luga o le initaneti.
  4. Ina ia molia se pepa i le Zoho Writer, kiliki i luga le ki. "File" i le pito i luga o le lisi autu ma filifili "Tusi Faʻamaumauga".
  5. O se pepa mo le tuʻuina atu o se faila fou i le sauniga o le a faʻaalia i le agavale.

    E mafai ona e filifili mai ni filifiliga se lua mo le faʻauluina mai o se pepa i Zoho Writer - mai le komepiuta komipiuta poʻo se faʻamatalaga.

  6. A maeʻa ona e faʻaaogaina se tasi o auala e sii mai ai le faila DOCX, kiliki le ki o loʻo aliali mai. "Tatala".
  7. O se taunuuga o nei gaioiga, o mea o loʻo i totonu o le pepa o le a aliali mai i le nofoaga faʻasaʻo pe a maeʻa ni nai sekone.

I le faia o suiga talafeagai i le DOCX-faila, e mafai ona e toe aumaia i le mafaufau o le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, alu i "File" - Tulei as ma filifili le faatulagaga manaʻomia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei auaunaga e fai si faigata, ae ui lava i lea, e matua faigofie lava ona faʻaaoga. E le gata i lea, o Soho Writer mo le tele o galuega eseese e faigofie ona tauva ma Google Docs.

Metotia 4: DocsPal

Afai e te le manaʻomia le suia o le pepa, ma o loʻo i ai se manaʻoga e na o le matamata i ai, o le auaunaga a DocsPal o le a sili atu ona lelei le fofo. O lenei meafaigaluega e le manaʻomia le resitalaina ma e mafai ai ona tatala vave le DOCX manaʻomia.

Auaunaga i luga ole laiga DocsPal

  1. Ina ia alu i le pepa o le maimoaina o pepa i luga o le upega tafaʻilagi a DocsPal, ile itulau autu, filifili le lisi "Vaʻai i Faʻamaumauga".
  2. Le isi, lafo le .docx faila i le 'upega tafaʻilagi.

    Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki "Filifili se faila" poʻo le tosoina o le pepa manaʻomia i totonu o le vaega talafeagai o le itulau.

  3. I le saunia o le faila DOCX mo le faaulufale mai, kiliki le ki "Tagaʻi faila" i le pito i lalo o le pepa.
  4. O se taunuuga, a maeʻa vave le gaioiga, o le a tuʻuina atu le pepa i luga o le itulau i se pepa faʻatulagaina.
  5. O le mea moni, DocsPal liliu mai itulau taʻitasi o le faila DOCX i se ata eseʻese ma o le mea lea e le mafai ona e galue faʻatasi ma le pepa. Naʻo le avanoa faitau e maua.

Vaʻai foi: Tatala pepa i le DOCX format

I le faʻamaeʻaina, e mafai ona maitauina o meafaigaluega moni atoatoa mo le galulue faatasi ma le DOCX faila i le masini o Google Docs ma Zoho Writer services. O le upu Online, i le isi itu, o le a fesoasoani ia te oe vave vave ona faʻasaʻo se pepa i le OneDrive "cloud". Ia, DogsPal e sili ona fetaui mo oe pe afai e na ona e manaʻomia e te vaʻai i anotusi o se faila DOCX.